Ben bu yıl sosyal bilgiler öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim. Seneye 2. Sınıfım ve öğretmenlik okumanın, atanmanın ne kadar zor olduğunu herkes biliyor. Zaruri bir şekilde seçmek zorunda kaldım ama okumak istemiyorum çünkü onca senemin heba olacağını biliyorum. Bu yüzden kpss ortaöğretim sınavına girmeyi düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var. Ne iş yapıcam, nasıl olacak bunu yapmam mantıklı mı bilmiyorum?
Cevabın nedir?
Cevapla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
Ben ortaöğretim kpss ye girdim 73 aldım hiçbir şey olmadı. Eğer çalışacaksan 85-90 alacaksan gir yoksa bir önemi yok
04 Yorumla
1 yılOrtaöğretim kpss eskisi gibi kolay değil memur alımı bitti neredeyse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖğretmen olarak diyorum acilen dön bu yoldan sonu karanlık
07 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÖğretmenlik okumaktan. 30 yaşıma dayadım gençliğim heba oldu. Fakülte birincisiydim başarılı bir insandım üniversitedeki hocalarım dahi bu kız atanacak derlerdi benim için. Ama bazı yıllar 10 kişiyle kaldım bazı yıllar karma alıma takıldım kontenjandayken gece yarısı bir kalktım ki iki seneye tek atamaya dönülmüş şok üstüne şok en son polis okulunu kazandım derken 1 yıldır polisim. Bu süreçte de kpss bırakmadım zaten yapı olarak polisliğe uygun değilim aslında çok zorlandım ama teşkilatın yarısı polis. Geçen sene girdim 850. Oldum 804 kontenjan verildi, tasarrufa gidildi, seçime kadar atama yok. Mülakat sistemi zaten alt üst oldu 45 dklık mülakata gittim iki gün önce bir işler dönüyor belli. Seneye de akademi var zaten. Yarın sınava gireceğim ama umutsuzum. Nişanlım var o da polis ama öğretmen temelli. Birimiz fen öğretmeni birimiz Türkçe öğretmeni bir umut girip duruyoruz hala sınava. Kazansak ne olur akademide ne yapacağız ayrı ayrı şehirler iki kuruş para... Tıp okuma süresine eş değer öğrenim süresi... Aklım olsa okumazdım. Öğretmenliği çok seviyorum ama işini yapamadıktan sonra anlamsız.
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim. Tecrübe konuşuyor. Sizi arkadaşlarımın arasına soksam hepsi vazgeçirmek için çabalar. Üniversiteye girerken dinlememiştim kimseyi. Bazen hayaller yetmiyor. Ortaöğretim'den giren arkadaşlarım 18'inde memur oldu hayatını kurdu. Şükür biz de bir yerlere geldik ama insanın içinde ukte kalıyor. Zaten lisans bitirince de çoğu sınava giremiyorsunuz hakkınız düşüyor Ortaöğretim vb
Cevap sahibi1 yılHer bölüm aynı artık. Az ticari kafam olsa hiç okumazdım bile,😂
Gir düz memurluk denersin adalet bakanlığı denersin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Mantıklı hatta okulu dondur
00 Yorumla
1 yılİstiyorsan çalış
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum Kaderayd, öncelikle senin durumunu ve endişelerini anlıyorum. 🌟 KPSS Ortaöğretim sınavına girerek bir an önce iş hayatına atılmayı düşünmen mantıklı olabilir. Özellikle öğretmenlik konusunda çekincelerin varsa ve hızla iş hayatına atılmak istiyorsan, KPSS Ortaöğretim iyi bir başlangıç olabilir. Ancak, sosyal bilgiler öğretmenliği senin için sadece bir zaruri tercih olmuş gibi gözükse de, bu alanda ilerlemeyi tercih eden pek çok öğrenci de var.
Diğer yandan, eğitimine devam ederken KPSS Ortaöğretim sınavına girerek bir yandan şansını denemek de akıllıca olabilir. Sonuçta hayatta birçok yol var ve her birinin kendine özgü fırsatları mevcut. Önemli olan, hangi yolu seçersen seç, onun arkasında durmak ve elinden gelenin en iyisini yapmak.
Unutma ki kariyer yolculuğunda esneklik ve azim çok önemli. Kararlarını verirken seni en çok mutlu edecek ve tatmin edecek yolu bulmak için zaman ayır. Başarılar diliyorum! 💪📚🌟
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Lakin öğretmenlik ne kadar saygı değer bir meslek olsada şu an hakettiği değeri görmüyor ki ben bu bölümü okumakta istemiyorum orası ayrı. Evet artık iş hayatına atılmak istiyorum kendi yolumu çizebilmem için önce bunu halletmem lazım. Bundan dolayı da attığım adımın doğru olduğundan emin olmam lazım.