Prof bölüm başkanı niye böyle bir soruşturma açar?

Sınav sorusunu internetten almış. Sınavdan çıkınca. İnternete yazmışlar aynısı çıkmış. Sonra hepimize sıfır verdi. Eve soruşturma kağıdı gönderdi 30 tane pul yapistirmis. Biz sınav anında soruyu internete sormusuz. 2. Dakikada sorup 8. Dakikada cevap almışız. Savunma için uniye gelmemiz gerekiyormuş gelmez isek suçu kabullenmiş oluyormuşuz. Böyle oluncada internete yazdık. Soru internete sınavdan 2 sene önce yüklenmiş kendisine bir iş için gitmek zorunda kaldım. Sınav sorusunu bana niye böyle yaptın su niye böyleydi. Sen savunmada ne yazdın zaten ifadeleri verdik dedi. Daha sonra senin cevap kağıdınla. sitedeki cevap kağıdı syni dehil senin eksiklerin hataların var dedi. Benim sorumu internete sormussunuz dedi. Bende hayır sormadım diyince ben yalan mı söylüyorum dedi. Ne yapılmalı bir sene olucak soruşturma halen acik. Sonunda ceza alirmiyim ifadem ses kaydında alındı. Ne biliyorsam onu söyledim zaten. de birde ağız birliği yapmışsınız demiş.
Derstende bıraktı zaten hepimizi anlayamıyorum üniversitede böyle şeylerin olması normal mi?
Prof bölüm başkanı niye böyle bir soruşturma açar?