Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarına göre, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu getirildi. Boğaziçili öğrenciler, Bulu’nun 2015 seçimleri için İstanbul’da AKP aday adayı olması dışında, rektörün üniversite içinde yürütülecek demokratik seçim süreciyle belirlenmeyip atama yoluyla getirilmesine de itiraz ediyor.
Mevcut sistemden önce, rektör adayları arasında üniversitede seçim düzenlenir, en çok oyu alan aday usulen cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak belirlenirdi.
Boğaziçi Üniversitesine Rektör kayyum atandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Rektörler yıllardır süre gelen geleneği, öğrenci yapılanmasını ve düşüncesini değiştiremezler. Kural koyarlar, kısıtlarlar, kendi işlerine nasıl geliyorsa nasıl talimat alıyorlarsa onu uygulamaya çalışırlar ama örgütlü bir şekilde uymayan öğrenciye napabilirsin? 3 bin kişiyi aynı anda okuldan mı atacaksın mesela?
Üniversiteyi üniversite yapan öğrencidir. Öğretim görevlisinden hademesine kadar her şey öğrenciye göre şekillenir. İsterse diyanet işleri başkanını atasın rektör olarak bir şey değişmeyecek.
Fabrikalara, AVM'lere, mağazalara, kasaba, şarküteriye, simitçiye, ayakkabı boyacısına, inşaat işçisine ve hatta her eve de bir kayyum atansın. Her b*ka her halta atanıp duruyorlar. Ülkeyi ebesinin çorabına çevirdiler. Atansın... Ama bir gün pek çok sap, pek çok direk atananlara ve atayanlara yönelir. Hiçbir sultanlık ve hiçbir imparatorluk sonsuz değildir!
Zatı muhteremin konuşmasına denk geldim bugün. Ezbere yapay zekayı anlatan sayısız tipten birisi. Yapay zeka hekimlerin yerine geçecekmiş de öğrencilerini uyarıyormuş. Evet daha k. kırık enfeksiyonu tek başına ayırt edemeyen teknoloji 10 yıl sonra teşhis ve tedavi uygulayacak.
Katılıyprum hekimlerin görevini bile robot yapıcak sa mühendisede ihtiyaç yok işçiye de biz dağılalım onlar devam etsin. Saçmalık tamamen. Böyle bir şeye devletler izin vermez bir kere.
Adamın tek saygı duyduğu seçim kendi kazandığı seçim. Bunun dışında her seçime alerjisi var beyfendi hazretlerinin memleketi kayyumlar ülkesine çevirdi.
Hayır bunlar insanları aptal mı sanıyorlar. Gün gelecek adalet kendileri için lazım olucak.
Prof. Dr. Melih Bulu, kendi alanında bu ülkenin en iyilerindedir... Günümüz yüksek teknoloji gelişiminde ülkeye faydası olmuş nadir bilim adamlarındadır... Ayrıca kayyum değil, rektör olarak atandı ve sistem bahsettiğiniz gibi çalışmıyor... Doğru bir karar olduğuna inanıyorum...
Cumhurbaşkanı kendisine yakın isimleri Rektör olarak atıyor bu bir ilk değil. Başarıdan çok Cumhurbaşkanına yakın olmak daha önemli bir Üniversite de rektörlük yapabilmek için
Öğrenciler bu ülkede eğitim hakkları hariç her hakkı sonuna kadar biliyorlar maşallah şu haber boğaziçi üniversitesinde arge istasyonlarının ya da proje alanlarının yetersizliği nedeni ile öğrenciler protesto yapıyorlar olsaydı giderddim bende yanlarında olurdum.. sanane rektörden kayyumdan
Büyüklerimiz herşeyin en iyisini bilir. Ama bu tür atamalara siyaseten bakmak çok yanlış bence. Tarafsız ve bilim adına en önde olan, atak ve girişimci ruha sahip isim seçilmeli. Böyleyse itirazım yok. 😎
Onlar gibi düşunmezsen teröristsin. Ülke de muhalefet yapmak bile yasak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
2016 yılından beri tüm rektörler atamayla geliyor. Yeni mi aklınız başınıza geldi. Ayrıca 2000-2007 yılları arasında seçim yapılırken 67 oy almış aday yerine 2 oy almış rektör adaylarının atandığını gördü bu gözler. 😏