Arkadaslar sosyal hizmetler mezunu olan var mı bu bolumun dersleri zormu is olanaklari maasi nasil bilgisi olan?
Cevabın nedir?
arkadaşım okuyor 2 yıllık. derslere şöyle bir göz attım bir çoğu benim mezun olduğum çocuk gelişimi bölümüyle aynı.. bana göre çok kolay geldi, arkadaşıma göre de öyledir çünkü o da ç. gelişimi meslek lisesi mezunu. bilmeyenler için dersler ağırdır çünkü matematik gibi işlem ile olmuyor hep sözel.. branş dersler harici zaten hemen hemen diğer bölümler ile aynı: ingilizce, teknoloji, tarih gibi.. yalnız, kazanıp 4 yıllık okumanı tavsiye ederim, önlisans mezunları kan ağlıyor. lisans mezunlarının maaşları da iyidir atanırsan ama çok mezun veriyor bilesin.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi anlatacağım ama 3-4 sene sonra tr de ne olur bilemem :D neyse bu ayrı bir konu... Tahminlere göre Sosyal Hizmet Türkiye de ilerleyen dönemce çok hızlı gelişecek bir alan. Bir çok istihdam söz konusu olacaktır. Sosyal Hizmet sistemi AB uyum yasaları çerçevesinde de desteklenmektedir. Bir çok alanda faaliyet gösterecek.
12 Yorumla
Soran+1 yılBilgiler icin sagol:)
- +1 yıl
ricalar:)
+1 yılBen bu bölüm mezunyum hastanede çalışıyorum. İlk zamanlar bu bölümde atamalar 30 40 arası kpss ile atanılırdı ancak şu an durum biraz sıkıntılı ben bile 88 ile zor atandım.
Dersleri zor değil bundan dolayı hatta millet can sıkıntısından açıktan bu bölümü okuyor.
Maaş konusunda hastane biraz avantajlı 4500 üstü rahat alırsın riskli birimlerde isen bu katlanır. Diğer kurumlarda bu biraz düşüktür.20 Yorumla
+1 yılIs olanaklari zayif masida az
02 Yorumla
Soran+1 yılSon donemlerde is olanagi artti diye duymustum tesekur ederim :)
- +1 yıl
maaşı konusunda bir şey diyemem genelde klasik devlet memuru maaşı alırsın işte özel sektör hakkında pek bir bilgim yok. ama iş olanakları az değil kesinlikle. şu an ciddi derecede açık var mezunu çok az olan bir bölüm ve gelişmeye açık bir bölüm batıyla kıyaslandığında şöyle söyleyebilirim mesela batıdaki bazı ülkelerde hastanelerin politikası üç yatağa bir sosyal hizmet uzmanı şeklindedir bizde ise bir hastanede bile neredeyse üç sosyal hizmet uzmanı yok:) ayrıca şu anda okul sosyal hizmeti alanı düşünülüyor ek olarak bununda ne kadar istihdam sağlayacağını düşün.. maddi olarak belki yüksek derecede bir getirisi olmaz fakat alınan manevi haz her şeye değer. şu an ben öğrencisiyim ve ücretsiz stajlara gönüllü çalışmalara katılıyorum cidden mükemmel bir şey
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0Cevap
Arkadaşım kpss ye girdi ilk sene atandı. Çok zor değilmiş dediğine göre.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekur ederim :)
+1 yıl4 yıl okuduktan sonra atamasi basit ama zorluğuna bir şey diyemem 2 yıl okudum dersleri zordu rapor vs
00 Yorumla
+1 yılSon sınıfım
01 Yorumla
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne