Bizden daha düşük puanla mühendis olanlara daha saygılılar, ama bize gelince bi egolarını tatmin etme çabası doğuyor nedense. Herkes için demiyorum ama inanın çoğu böyle. Bu gereksiz kompleksinizin sebebi nedir merak ediyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılKurt kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz derler. Tıp fakültesinde öğrenciyken kendisine yapılanları kimse unutmuyor. Bir hemşire kendisi dosyayı alıp odaya götürdükten sonra hocamızı çağırıp öğrenciler dosyaları buraya getiriyor bakın diye bizi şikayet etmişti. Bunun gibi bir sürü şey yaşıyoruz. O kadar emek verip bir yere gelmişiz, hiçbirimiz de çocuk değiliz ama birileri bizi ego tatmin etme aracı olarak kullanıyor. Hastanede bir sürü insan çalışıyor hepsi bize abi, abla gibi yaklaşıp yardımcı olmaya çalışıyor ama hemşireler aksine işimizi zorlaştırmak için her şeyi yapıyor bir de kendi işlerini bize yıkıyorlar. Ben şahsen bu sebeplerden hemşirelik mesleğine antipati duyuyorum. Mesleğinizin saygın bulunmasını istiyorsanız önce kendi çürük yumurtalarınızı ayıklayın, kendi işini öğrenciye yıkıp hiçbir iş yapmayana kimse saygı duymaz. Hastanedeki bütün servisleri sırayla gezdik hepsinde gördüğümüz senaryo aynı. Hemşireler odasında oturuyorlar; kan alma, şeker ve tansiyon takibi, pansuman gibi işleri biz yapıyoruz. Hasta gelip serum bitti diyince de oflayıp pufluyorlar. Gördüğüm hemşirelerin hepsi böyleyken nasıl saygın bulabilirim?
034 Yorumla
Soran+1 yılİçimizdeki çürük yumurtalar beni baglamiyor ama. Ben böyle davranmıyorum çünkü. Bu meslek ile değil insanlık ile alakalı bir şey. Size kötülük yapan kişilere şahsi olarak saygı duymayabilirsiniz haklısınız. Ama mesleğe saygısızlık yapamazsınız
- +1 yıl
İçinizdeki çürük yumurtalar sizi bağlar çünkü bahsettiğiniz şey mesleğin imajı ile alakalı. Bir mesleği yapan insanların geneli kendi mesleğine saygı duymuyorsa elalem hiç duymaz. Bu yüzden bu hikayede elalemi değil mesleğinizi bu hale getiren meslektaşlarınızı suçlamanız gerek. Türkiye'de hemşireler doktorun verdiği orderı uygulamaktan başka bir şey yapmıyorsa (üniversite hastanelerinde onu bile yapmıyorlar) insanlar da hemşirelik böyle bir meslek diye düşünür. Sizin meslektaşlarınız mesleği öyle tanıtıyorsa biz ne yapalım?
Soran+1 yılOrder dışında o kadar çok şey yapıyoruz ki mesela hiç yoğun bakım hemşiresini sahada yaptığı işlere şahit oldunuz mu
- +1 yıl
Ben servis hemşirelerinden bahsediyorum, yoğun bakımı her zaman ayırırım. Servisteki hemşire ise yoğun bakımdakine başka bir ünvan vermek gerek. İlginç bir şekilde de hepsinden yoğun oldukları halde ne iş yıkmaya çalışan ne ters davrananını görmedim. Onların bu özverili çalışmalarını öne sürüp kendileri çok çalışıyor gibi davranan servis hemşirelerine ayrıca gıcık oluyorum.
Soran+1 yılBen ybü hemşiresiyim. Yoğun bakımı biliyorsan eğer işimizin sadece anta olmadığını biliyorsundur. Hemşire diyince hep damar yolu geliyor insanın aklına ama ben yoğun bakımda çalışırken 1 kere bile damar yolu açmışlığım yok. Oranın işi çok farklı
- +1 yıl
Evet yoğun bakım çok farklı. Biz staj sebebiyle birkaç hafta hepsinde bulunuyoruz. Ben yoğun bakımda çalışan ile normal serviste çalışanın maaş farkının bu kadar az olmasını fazlasıyla adaletsiz buluyorum. Hasta yakınları da hastalarınızın bir kısmı da sizin ne kadar çalıştığınızı görmüyor. İnsanlar genelde servis hemşireleri ile muhatap oluyor onlar da dediğim gibi odasından çıkmıyor, hasta yakını bir şey isteyince de canını istemişler gibi davranıyor. Girdiğim her servisten orada yatanlar için üzülerek ayrıldım, elimden bir şey gelmemesi de çok koydu.
Soran+1 yılHaklısınız işini savsaklayan çok hemşire var ve onları savunmuyorum zaten. Benim üzüldüğüm nokta hemsireligi sadece order uygulayan biri olarak görmek ve buna indirgemek. Bizim yoğun bakımda yaptığımız iş içinde order uygulamak o işin sadece %1. Buna rağmen "hemşireler sadece order uygular" algısı bize yapılan çok büyük bir saygısızlık ve ben buna kızıyorum
- +1 yıl
Dediğim gibi öyle görülmesi meslektaşlarınızın öyleymiş gibi davranmasının bir sonucu. Ne zaman hemşireler mesleğine sahip çıkar, 4 sene hiçbir şey öğrenmemiş gibi davranmayı bırakır o zaman insanların bakış açısı da değişir.
Soran+1 yıl4 sene hiçbir şey ögrenmiyor olsaydık bölümümüz 4 sene olmazdı zaten diyorum ben de. Enjeksiyon ve order uygulama 2 günde ögrenecegin şeyler. 4 sene okuduğumuza göre çok daha fazlası olduğumuzu bilmeniz gerekiyor. İnsanların davranışlarından bağımsız
- +1 yıl
Ben bir şey öğrenmiyorsunuz demedim ki hemşireler bir şey öğrenmiyormuş gibi davranıyor dedim. Tıbbi bilgiler çok nankör olur, kullanmazsan unutulur. Hemşireler de kullanmıyor ve unutuyor. Bu yüzden şu an aktif olarak hemşirelik yapanların çoğunun hiçbir şey bilmediğine eminim. Öğretmenler de öyledir mesela atandıktan sonra mesleki açıdan gelişmek için hiçbir şey yapmazlar. Mesleği seçen çoğunluğun niye seçtiği ile alâkalı bir durum bu.
Soran+1 yılAcilde, yoğun bakımda teorikler unutulmuyor ve aktif olarak kullanıyoruz.
Soran+1 yılÇalıştığın bölüme göre değişir. Biyokimya uzmanı olursan sen de körelirsin mesela
- +1 yıl
Ben size zaten yoğun bakımdan değil hemşirelerin genelinin çalıştığı normal servislerden bahsettiğimi söylemiştim. Biyokimya uzmanı olursam uzmanı olduğum alanı biliyor olurum, benim bahsettiğim şey dahiliye servisinde çalışan hemşirenin dahiliye namına hiçbir şey bilmiyor olması. Ben zaten ondan gidip KBB bilmesini beklemiyorum. İnsan takibini yaptığı hastalığı bilmeli ama yok sadece kendilerinden isteneni yapıyorlar, bazısı onu bile yapmıyor. Devlette nasıldır bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde durum böyle. Siz de illaki staj yaparken görmüşsünüzdür çünkü sadece bize değil stajyer hemşirelere de aynı tavır var.
Soran+1 yılBir hemşirenin Dahiliye namına hiçbir şey bilmemesi mümkün değil. Ya lise mezunu olduğu içindir ya hemşire değildir o kişi
Soran+1 yılYa da iş yükü oluşmasın diye salağa yatiyordur yani başka açıklaması yok
- +1 yıl
Verilen orderı uygulayıp, etliye sütlüye karışmayınca bir şey bilmesi gerekmiyor ki niye şaşırıyorsunuz?
Soran+1 yılİşte gerekiyor ama sorun şu ki siz bunun farkında değilsiniz. O yüzden diyorum bazen boşuna okuduğunuzu düşünüyorum bunu bilmeyenler olarak
Soran+1 yılEn basitinden sadece bir örnek vereyim. Dahiliyede çalışan bir hemşire anaflaksi belirtilerini bilmiyorsa bunun nasıl bir faciayla sonuçlanacagina dair hiç fikir yürüttünüz mü
Soran+1 yılHemşire ben orderi uyguladım geçtim başka bir şeye gerek yok dese nolur sence o hastaya?
Soran+1 yılGerçekten zihniyetinizi acilen değiştirmeniz gerekiyor. Değiştiremiyorsanız gerçekten bu mesleği yapmayın
- +1 yıl
Servislerde çooook fazla şey atlanıyor ve vizit sırasında fark ediliyor. Anaflaksi geçiren birini hasta yakını bile fark eder, o kadar basit şeylerden bahsetmiyorum ama atıyorum hastanın deliryumda olduğunu fark etmemesi gayet mümkün. Unutmayın ki şu an çalışan hemşirelerin en az yarısı zaten lise mezunu ve yıllarca bu şekilde hemşirelik yaptılar bu kimsenin yadırgadığı bir durum değil aksine alışılmış olan, bazı lisans mezunları da sürdürüyor işte bunda şaşılacak bir şey yok.
- +1 yıl
Bunu bilmeyenler boşa okuyor ne demek? Biz 6 yıl tıp fakültesini hemşirelerin önemini öğrenmek için okumuyoruz o yüzden size göre öğrenememiş olmamız bizi boşa okumuş yapmaz. Neden böyle bakılıyor demişsiniz açıkladım, inanıp inanmamak size kalmış. Sanki hastanın nefes alışının farklılığını fark edip doktora haber veren hemşire var gibi davranıyorsunuz. Hastalar çoğu şeyi kendi fark edip vizitte doktora söylüyor. Yoğun bakımda öyle olmayabilir zaten bazısı entübe yani yakın takip gerekiyor ama diğer servislerde yok öyle bir şey. Ha ölüyor olsa fark ederler evet, onu da fark etsinler bir zahmet.
Soran+1 yılEvet nefes alışverişine kadar fark ediyoruz tabiki. Weezing, stridor solunumu siz servise gelip hasta yakınından öğrenecek değilsiniz. Ne desek onuna fark etsinler bi zahmet, e bunu da fark etsinler biz zahmet demeyin yani bir sürü şey var
Soran+1 yılVe evet ekip çalışmasının getirdiği önemi bilmiyorsanız tabiki boşuna okuyorsunuz. Sağlık süreci sadece hekimlik mesleğinden oluşmuyor çünkü İç içe olduğunuz ve 24 saat beraber çalışacağınız meslek dallarının iç yüzünü bilmiyorsanız ona da yazık derim yani
- +1 yıl
Wheezing, stridoru da hasta söylüyor. Buram böyle kuş gibi ötüyor diyorlar. Ben hiçbir hemşirenin gidip hocam hastada şunu fark ettim dediğini görmedim hep hastalar kendi fark ediyor da söylüyor. Hasta da fark etmediyse geçmiş olsun. Ekip işi olması ile söylediğinizin şeyin bir alakası yok. Ben gelip hastaya şeker takibi yapamam, poliklinik yapmamız da gerekiyor ama hemşireler de kendisine söyleyenden bağımsız bir takip yapmıyor. Bir sürü ülkede refakatçi olmadığı için hemşirelere çok daha fazla iş düşüyor ama burada öyle değil. Refakatçinin olmadığı yerlerde çalışanlar gerçekten çalışıyor, refakatçi olan bir yerde yapılanları evet sokaktan geçene göstersen 2 günde öğrenir. Stajlarda gördüğüm bu, hasta olarak yatarken gördüğüm de buydu. Kusura bakmayın size değil gözüme inanmayı tercih ediyorum. Biz şöyle önemliyiz, böyle muhteşem şeyler yapıyoruz diyince gerçek olmuyor.
Soran+1 yılAynen 4 yıl lisans düzeyinde okuduğumuz bir mesleği sokaktan geçen biri de yapar zaten. Yani zekanız buna anlamaya yetmiyorsa gerçekten üzgünüm ama tip fakültesini zekanızla degil anca inek gibi çalıştığınız için kazanmissiniz
Soran+1 yılÇünkü birazcık aklı olan biri sokaktan geçen birinin yapacağı bir iş için 4 sene eğitim alınmayacağını bilirdi. Görmekten çok biraz aklınızı kullansanız keşke
- +1 yıl
Okuduğunuzu anlama sorununuz var sanırım. 4 sene öğrendiğiniz şeyleri sahada uygulamıyor oluşunuzdan yakınıyorum. Uygulansa çok iyi olur ama uygulanmıyor ve düzen baştan böyle geldiği için kimse noluyor bu iş böyle olmaz demiyor. Ben zaten diyorum ki 4 yıl hiçbir şey öğrenmemiş gibi iş yapacaksanız size gerek yok, sokaktan birine öğretelim o yapsın. Hâlâ bana biz 4 sene bunları mı öğreniyoruz gibi bir cevap geliyor şaka gibi. Doktor hiçbir şey istemediyse hemşireler hastanın odasına sadece ilacını vermeye giriyor, başucuna koyuyor gidiyor. Şu an servislerde hemşireler doktordan bağımsız tek bir iş bile yapmıyorlar, benim derdim bu zaten. Bana gelip biz 4 sene ne öğreniyoruz o zaman demeyin, ben de size bunu soruyorum. Doktorun orderından bağımsız hasta hakkında hiçbir kanaatiniz olmayacaksa 4 sene ne diye okuyorsunuz?
- +1 yıl
Kan almadaki hemşire de 4 sene okuyor mesela ama yaptığı tek şey kan almak. Ne diyelim aa bu hemşire 4 yıl okudu kesin yaptığı iş kan almaktan fazlasıdır mı diyelim? Tekrar söylüyorum hemşireler 4 yıl eğitim almış gibi iş yapsalar insanlar saygı duyar. Onlar kendi işlerini order uygulamak olarak görüp üstüne hiçbir şey katmadıkları için saygı duyulmuyor. İstersen 15 sene oku, yaptığın iş 15 senenin hakkını vermiyorsa kimse saygı duymaz. Aile hekimleri mesela, uzman aile hekimleri 9 yıl okuyor. Birçoğu işini raporlu ilacı yazmak haline getirdiği için aile hekimlerine kimse saygı duymaz. Ona da aaa o kadar sene okudu işi sadece ilaç yazmak değil demiyoruz çünkü yaptığını gördüğümüz şey bu.
Soran+1 yılBen de tekrar söylüyorum. Sizin verdiğiniz örnekteki gibi bir acil hekimi ile aile hekimi arasında nasıl bir fark varsa aynı şekilde bir dahiliye hemşiresi ile yoğun bakım hemşiresi arasında da öyle bir fark var. Ama siz ayrım yaparken buna göre değil direkt bütün hemşireleri genelleyerek sadece order uyguluyorlar, başka da bir şey yapmıyorlar diyorsunuz. 4 yılı bu yüzden vurguluyorum evet. Çünkü bir yoğun
bakım hemşiresi ben orderı uygular kenara geçerim diyemez. Zaten bağımsız hareket etmek ve kendi kararlar verip uygulamak zorundadır. Yoğun bakımda yapılan işte order işin %1'i bile değildir çünkü. Sadece ordera kalsak yoğun bakımda 1 tane hasta sağ kalmaz. Ve her hemşire mezun olurken ybü de çalışacak bilgi ve donanıma sahip oluyor. Yani başka bölümde çalıştığı için körelen bir doktora olan saygınız düşmüyor ama aynı durum bir hemşirede olunca saygınız olmuyor ben bunu anlamıyorum
Soran+1 yılHa işini düzgün yapmayan bir hemşireyi tabiki hoş karşılamayabilirsiniz. Ama ancak şahsi yorum yapabilirsiniz işini iyi yapmadigi için. Bu durum Hemşirelik mesleğine olan saygınızı düşüremez. İşini iyi yapmıyor der geçersiniz ama hemşirelik sadece şudur, budur diye indirgeyemezsiniz çünkü bu işin sadece order uygulamaktan ibaret olmadığını çok iyi biliyor olmanız gerekiyor
- +1 yıl
Ben 5 yorumda falan yoğun bakımı ayrı tuttuğumu genel servislerden bahsettiğimi belirttim. Yoğun bakımda hastaların yakın takip edilmesi gerektiğini, birçoğunun kendini ifade edecek durumda olmadığını bu yüzden normal servisten farklı olduğunu da söyledim.
"Yoğun bakımda öyle olmayabilir zaten bazısı entübe yani yakın takip gerekiyor ama diğer servislerde yok öyle bir şey."
Bakın bu benim yorumum, yoğun bakımda öyle olduğunu ama diğer servislerde olmadığını açık açık yazmışım.
Ben hemşirelik sadece order uygulayan bir meslek demedim aksine öyle bir meslek değil ama hemşireler kendi mesleğini buna indirgeyerek çalışıyor, keşke böyle olmasa dedim.
"Ne zaman hemşireler mesleğine sahip çıkar, 4 sene hiçbir şey öğrenmemiş gibi davranmayı bırakır o zaman insanların bakış açısı da değişir." Gördüğünüz üzere ben mesleği değil mesleğini order uygulamak olarak gören hemşireleri eleştirdim.
İşine düzgün yapmayan sayılı hemşire görseydim zaten bunu mesleğine bağlamazdım ama ben her serviste sadece bunu görüyorum demek ki ortada iş etiği ile alakalı bir sıkıntı var, ben de bunu dile getirdim. Bu sıkıntılar devam ettiği sürece de istediğiniz kadar biz saygınız diyin, kimse saygı duymayacak o yüzden size tavsiyem burada benimle yarışacağınıza kendi meslektaşlarınızı düzeltmek için uğraşın. Dahiliye servisindeki durumu dile getiren birine hayır biz çok önemliyiz diyerek bir yere varamazsınız. Sözlerimi çarpıtmaya çalışmazsanız da sevinirim benim söylediğim şey gayet açık ve net. Siz işinizi düzgün yapan bir hemşireyseniz zaten bana hak verip mesleğinizi bu duruma getirenlere kızmanız gerekir. - +1 yıl
"Benim bahsettiğim şey dahiliye servisinde çalışan hemşirenin dahiliye namına hiçbir şey bilmiyor olması. Ben zaten ondan gidip KBB bilmesini beklemiyorum."
Bana doktor başka alanda çalışıp diğer alanları unutunca saygı duyuyorsanız hemşireye niye duyulmuyor yazmışsınız, ben de buna önceden yukarda görmüş olduğunuz cevabı vermişim.
Gerçekten her cevabınız sadece laf çarpıtma ve ben bundan çok sıkıldım.
Soran+1 yılLaf çarpıttığım bir durum yok. İşini düzgün yapmayan hemşirelere ben de kızıyorum zaten. Ben meslek adına saygı duymamanızdan bahsettim en başından beri. Her neyse bir sonuca varamayacağız belli ki. İyi günler
En İyi Cevaplar
+1 yılBen normal karşılıyorum çünkü tüm okumak o kadar kolay bir şey değil ayrıca insanların sağlığına hizmet etmek hiç kolay değil arada bir böyle davranışlar olabilir hemşire ile doktor bir değil hemşire belli bir dönem okur ama doktor yıllarca
13 Yorumla
Soran+1 yılMesele bir olmak değil. Doktorluk ve hemşirelik değerli farklı iki meslek dalı. Sorun doktorların bir çoğunun hemşireleri sadece söyleneni yapan, yardımcı olarak falan görmesi. Farkında değiller ki bildiğimiz teorik bilgilerle geç fark edilecek bir çok şeyi erken fark ettiğimiz için hasta hayati kurtuluyor
- +1 yıl
Hepsinin bahsettiğin gibi olduğunu sanmıyorum isim karalamaya gerek yok herkes yerinde güzel ikiside değerli meslek.
Soran+1 yılHepsi demedim tabiki ama çoğu böyle bakiyor gerçekten
+1 yılBen bir devlet hastanesinde çalışıyorum, hemşire elim kolum. Valla ilk zamanlarımda çok yardımcı oldular. Çalışma arkadaşına kötü davranan insanlar egoist değil aksine bence özgüvensizler. Tüm doktorlar onlar gibi değil :)
12 Yorumla
Soran+1 yılValla bişey diyim mi uzaktan öyle diyorsunuz. Ama hiç öyle bakmiyorsunuz.
- +1 yıl
Eh siz de buradaki doktor hanım gibi ön yargılada sahipseniz hemşire hanım, elden bir şey gelir mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
+1 yılYa doktorlar liseden beri inek gibi çalıştıklarından dolayı artık acısını bir yerlerden çıkartmaya çalışıyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
Sonra akşam çıkıp hemşire ile sevişmeye gidiyorlar. Madem bu kadar egolusun kendi dengin ile takılsana aq
Soran+1 yılPardon? Ortada denk olunmayacak bir durum yok. Saçma sapan sevişme fantazini de al defol. Bu ne saçmalık
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemşirenin doktora hastanin teşhis ve tedavisi konusunda çok bilmislik taslamasindan kaynaklıdır:ddd
140 Yorumla- +1 yıl
Doğru dedin 😂
- +1 yıl
Ne alaka aq
- +1 yıl
Asistan doktor musunuz? Branş nedir 😅
Cevap sahibi+1 yıl@dontkillmyvibe çoğu dedikodu yapmaktan hastanin tedavisini bile vermeyi unutuyor ki. Her gün aynı saatte antibiyotik alması gereken hastaya tedavisi için serum takacaklarina doktorla güç savaşına girmeye çalışıyorlar, işini düzgün yap dedikodu yapacağına diye kızınca biz suçlu oluyoruz :dd
Soran+1 yılTeşhis ve tedavi bizim alanımız değil. Sadece ortak kolları olan iki farklı meslek dalından bahsediyoruz. Bizim de hastayı takip edip gözlemleme görevimiz sizin alanınız değil mesela.
- +1 yıl
Yoğun bakımda CVP takmaya geldiğiniz zaman juguler gri damar yolu görünce mutlu oluyorsunuz. Bu arada ben yoğun bakım hemşireleri ve diğer hemşireler diye ayrım yaparım. O yüzden hangi servistesin bilmiyorum ama o teşhis olayı filan aşırı saçma yani
Cevap sahibi+1 yılHastayı takip gozlem doktorun alanı değil mi :dd doktor servisine yatırdığı hastayı göz önünde takip etmek için yatırır, günlük vitallerini actsini takip etmeyecekse niye servise yatırsın:d hastayi takip görevini sana doktor hasta başında olmadığı zaman akut gelişen bi durum olursa doktoru haberdar et diye veriyorlar hshshshhs
- +1 yıl
Bazen ciddiyetsiz olabiliyor her iki tarfta da dövüşmeyin 😂
Soran+1 yılHemşireleri sadece order uygulayan kişiler olarak görüyor olmanız da ayrı bir olay.
- +1 yıl
Üniversitede mi asistansınız siz doktor hanım? Branş göz mü?
Cevap sahibi+1 yılYo order uygulamıyor damar yolu da acıyor act takibi de yapıyor tabi o işi internlere kitlememislerse :d
- +1 yıl
Doktor musun sen
Soran+1 yılGüç savaşına girecek bir durum yok. İki ayrı meslek. Kim niye güç savaşına girsin
Cevap sahibi+1 yılBence de saçma. Hemsire doktorun kararına saygı duysa doktor da zaten bu tarz saçma güç yarısına girmez. Medeniyet universitesi pediatride anemiden yatırılan cocuga kan verilmesini doktor uygun görüyor, hemsire kanlara bakıp ben buna kan takmam diyor bu simariklik dünyanın başka hiçbir yerinde yok, doktor uygun gormusse hemsire bunu nasıl sorgulayabilir
- +1 yıl
Hemşirede de o oluyor bazen ya HGB bakıyor veya PLT bakıyor iyi çıkmış doktor tak diyor bu takmıyor 😂
- +1 yıl
Doktor hanım evet haklısınız doktorculuk oynayan dakika başı gks değiştiren hemşireler var. Ama buradaki hemşire hanım üzerinden yapmasanız mı iğneliyici tavrınızı
Cevap sahibi+1 yıl@GeceninSisii ben genel konuştum. Keşke herkes kendi kapısının önünü süpürse
- +1 yıl
Ben de eleştiride bulunayım hemşirelerin iş ahlakının eskisi gibi olmadığını görüyorum. Gençler işin ciddiyetinde değilller hani. Ama meslektaşlarımda da bu ciddiyetsizlik var
- +1 yıl
Bence de hemşireler olduğundan daha fazla önem veriyor. Hastanın tüm sorumlulukları tedavisi ve planı doktorun üzerindeyken ve stres de doktorun üzerindeyken güler yüz beklemek de doğal değil
Soran+1 yılEvet alanınız değil tabiki. Hemşirelik süreç mesleğidir. Siz ise verileri alır, tanı koyarsınız. Senin süreci bir kontrol ediyoruz dediğin de süreçle ilgili hemşire ne bilgi veriyorsa onu bilip değerlendiriyorsunuz. O kadar
- +1 yıl
Canım benim senin yaptığın her işi biz kendimiz de internken yapıyoruz. Yapamadığımız şey değil hani. Ama yardımcı olduğunuz bir gerçek. Bilmediğimiz ya da yapamayacağımız bir şey gibi düşünme
Soran+1 yılOrtada güç yarışı olan bir durum yok. Sizin sorununuz hemşireyi sadece order ve damar yolu uygulayan olarak görmeniz. Bu sandıklarını yoldan çevirdiğin birine de 2 günde ögretirsin yapar. Bunlar yeterli olsaydı eğitimimiz lisans düzeyinde olmazdı. Sonra hastalar patır patır öldüğünde de vay neden böyle oldu diye aglardiniz. O yüzden saygı duymak zorundasınız. Biz sizin ego tatmin aracınız değiliz yani
- +1 yıl
Okey
Cevap sahibi+1 yıl@RolanddDeschainn hastalar ölünce oturup ağlamak mı:d whipple ameliyatini yapan doktor senin açtığın damaryolunu 50metre öteden ya hak diye fırlatarak açar, gelmiş biz gozlem yapıyor veri topluyoruz diyor ama :dd çoğu eğitim araştırma hastanesinde bu işi internler yapiyo abartma istersen :dd bi de bayıl Feriha hahshshhss
Soran+1 yılYbü hemşiresiyim. Benim yaptigim işi intörlerin yaptigini daha görmedim. Hatta bir cok doktorun yogun bakim ile ilgili bilgisi azdır. Bi anestezi uzmanları daha iyi bilir.
Soran+1 yılO yüzden evet mesela şu an bile ego yarışındasın. Seni küçük yapan şey de bu
Cevap sahibi+1 yılBen güç yarısında değilim, sen çok ajitesin, hemşirelik güzel önemli meslek ama sen aşağılık eziklik psikolojisindesin, ama benim baktığım ateşe tansiyona yerime bakacak biri yok ben bakmazsam hasta ölür doktor ağlar diye edebiyat kasiyosun burada :d
- +1 yıl
Hemşire hanım 😅 her şeyi diyin de bir doktora bilgi konusunda bir şey demeyin. Yanlış sularda yüzüyorsunuz
Cevap sahibi+1 yıl@RolanddDeschainn hastadan alamadıkları kan gazini internlere aldırıyoruz gelmiş ben bu veriyi tutmazsam doktorlar ağlar diye edebiyat yapiyo hshshshhs
- +1 yıl
Yani elbette ki hemşirelere ihtiyaç var da, biz ölmesek hastalar ölür de biraz abartı. Egomuzu tatmin etmek istemiyoruz halbuki, bir şey diyorsak olsun sorgulanmasın.
Soran+1 yılBen ajite değilim. Kendi meslegime de saygım sonsuz. Sorun şu ki sen egonu tatmin etmek için kendinden farklı meslek dallarını aşağılamaya çalışacak kadar cahilsin. Aramızdaki fark bu
Soran+1 yılBu arada belli ki bilmiyorsun ama kan gazı almak zaten senin görevin. Benim değil. Hani bi zahmet bunu da bil yani mezun olmuşsun görev tanımından haberin yok.
Soran+1 yılHa ama arada bir kan gazı alamadığınız zaman hastalardan bizim aldığımız oluyor yani bu da meslek dayanişması
Soran+1 yıl@RolanddDeschainn bilgi konusunda bişey demiyorum da bence sizin bizi bilgisiz sanmanız kötü. Doktor hanım arkadaş sanirim kan gazı almanın kendi görevi olduğunu bilmiyor
Cevap sahibi+1 yılKan gazı almak hemşirenin görevidir alamadığı zaman biz internlere arter kan gazı aldiriyoruz bunu da cahil doktordan öğrenmiş olursun :ddd
Soran+1 yılKan gazı almak doktorun görevidir. Bundan bile haberi olmayan doktor ilk defa seni görüyorum üzgünüm. Bunu bile bilmiyorsan boşuna mezun olmuşsun
Cevap sahibi+1 yılArkadaslar herkes şuna evet haklısın hastada ateş bakmazsan hasta ölecekmiş doktorlar aglayacakmis desin de rahatlasin🤣🤣🤣
Soran+1 yılArter kan gazından bahsediyorum
Soran+1 yılİşte diyorum ya bizim mesleğimizden o kadar haberin yok ki sadece ateş nabız tansiyon baktigimizı sanıyorsun. Boşuna demiyorum 😂
Soran+1 yılHiç yoğun bakım hemşiresi görmemişsin mesela.
+1 yılMühendislerle ortak çalışmıyorlar ve kendilerine denk görüyorlar ondan. Hemşire doktor arasında ama alt üst ilişkisi var doğal olarak öyle bi durum oluyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılAmaç sadece ego tatmini. Biz de att paramediklerin, tıbbi sekreterlerin üstüyüz. Biz ego tatmin ediyor muyuz?
- +1 yıl
İşte doktorlar kadar aranızda fark yok att ler ile. Ben zaten o ego tatminini savunmuyorum. Ayrıca çok cadı hemşireler de var.
Soran+1 yılAynı düzeyde farklılık var. Hatta daha fazla
- +1 yıl
Tamam siz de yapın öyleyse. Doktorlarda da ego tatmin eden vardır hemşirelerde de. Her meslekte var bu
Soran+1 yılBen yapmıyorum. Çünkü kendime yakıştirmam bunu. Her meslegin ayrı gerekliliği ve önemi var çünkü.
- +1 yıl
Evet öyle hemşire hanım. Ben stajerlere bile mesela şahsi bi işimi yaptırmazdım. Başkaları neler istiyo şunu getir götür falan.
Soran+1 yılBunlar saçmalık zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonudan ayrı çirkin olan bir tane hemşire görmedim
00 Yorumla
+1 yılÇünkü onun astısın, muhendisle bir bağlantısı yok
04 Yorumla
Soran+1 yılParamedikler, tıbbi sekreterler de bizim astımız. Biz ego tatmin ediyor muyuz?
- +1 yıl
Nasıl sizjn astiniz, şunu getir şunu gotur diyebiliyor musun?
Soran+1 yılAst olmak demek her konuda getir götür yapmak demek değildir. Hiyerarşik sistemden haberiniz yoksa bilin. Ben hemşire olarak bir tıbbi sekretere şunu sisteme gir dediğim zaman girmek zorunda mesela. Hayır ben giremem diyemez
Soran+1 yılAstlık üstlük sadece mesleki konularda olabilir. Kimse kimsenin ayakçısı değil yani
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüşünmüyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılNeredeyse hiç denk gelmedim desem?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bazı doktorların hemşireleri küçümseme cüreti gösteren egoları hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler