Ben mesela diş doktoruyum, yeri geliyor aynı ortamlarda sıkça bulunuyoruz tıp doktorları ile, bizi bile küçümsüyorlar. Onu geçtim kendi içlerinde bile pratisyenleri, ya da puanı daha düşük branşta olanları küçümsüyorlar onlar. Toplumun "Tıp" diyince nerdeyse tapınacak kadar değer vermesi, zaten en yüksek sırada olan bu bölümü iyice kutsallaştırıyor. Fakülteye adımlarını atıyorlar başlıyor egoist kendini beğenmiş burnu havada hocalar karşılarına çıkmaya. Hastane ortamında hocam hocam hastalar neredeyse ayaklarına kapanacak şekilde davranıyor derken işte kazandıkları günden itibaren büyütmeye başladıkları egoları devasa bir çığ gibi büyüyor.
Doktorlar sadece hemşireleri değil, doktor olmayan herkesi küçümsüyor. Gir ekşi sözlüğe “doktor egosu” başlıklı sayfalarca entry var. Doktorların çevresinde büyüdüm. Genel özellikleri şunlar: yüksek ego, kibir, her şeyi ben bilirim havası, hem hastalara hem de diğer kişilere karşı “istediğin kadar hastalığınla alakalı soru sor, canım isterse konuşurum sen kimsin ki, küçük bir karıncasın benim gözümde sana mı açıklama yapacağım” havaları, sadece mesleki konularda bilgili olup (ki bir çoğu artık bunu da yapmıyor, güncel yayın okumak yok tıp fakültesinde öğrendiği neyse orada kalmış kendini yenilemiyor geliştirmiyor) meslek hariç konularda ne kitap okuma ne araştırma yapma ne de bir şeyler öğrenme çabası (genel kültürleri zayıftır bunların), acımasızlık (çok hasta kesip biçtiklerinden midir nedir), hırs, gelişmemiş ve inadına gelişime kapalı bir kişilik, empati zayıflığı/yokluğu, duygusuzluk, kendini ülkedeki en muhteşem kesim görme, iletişim zayıflığı, hastalara askıntı olma (ben bu yüzden artık kadın doktora gideceğim), herkesin emrine amade olması isteği, hastaya hem bilgi vermeyip hem de hasta internetten araştırma yaptığında hastayı azarlamak... uzar gider. Ben şimdiye dek bunlara uymayan sadece 1 doktor tanıdım. Gerisini sen düşün.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet doğru sanki mühendisler, öğretmenler ve diğerleri okumadı çalışmadı en çok bunlar okudu
Ben bu doktor milleti yüzünden sağlığımdan oldum kardeşim ne diyorsun sen... Benim saçım deli gibi dökülüyordu tiroidden ama g... zekalı doktorların hiçbirisi Bi tiroidine baktır demedi. Hatta bir tanesi xpecia tablet ve minoxil verdi saç dökülmesi için. Benim vücudumda 0 kıl tüy vardı. O hap ve minoxilden sonra bütün vücudum yüzüm dahil tüylendi. Sürekli kuaföre gidiyorum tüy aldırmak için. Birisi de tüylenmeye karşı doğum kontrol hapı verdi o da popo bölgesini büyüttü ne yapsam eritemiyorum zayıflasam da Kocaman arkam. Bi diğer g... lı doktor da beynimde tümör olduğunu söylemedi muayenede, ben e devletten öğrendim 3 sene sonra... Haberlerde doktorları dövüyorlar ya, normalde şiddete karşı biriyim kesinlikle. Ama dayak yiyen Bi doktor görünce “acaba ne yaptı da dellendirdi” diyorum.
hepsi aynı olmuyor ama evet dediğin gibi olanda çok var ve aynı zamanda hastaları küçümseyen köpek gibi davranan hemşirelerde az değil hastane ortamından bu yüzden nefret ederim oysa ben insanlara yardım etmeyi severim ama sırf bu yüzden hastane ortamı içimi bunaltır beni gerer hemşirelerin umursamazlığı doktorların bütün işlerini hemşirelere yığması , hemşirelerin stajyerlere yığması yüzünden ha bir de unutmadan para için bu işi yapanlar yüzünden işini severek yapan bir allahın kuluna rastlamadım herkesin suratı beş karış hastaların yüzüne bakmıyorlar bile bla bla uzar gider.
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet bende nefret ediyorum hastane ortamından işimi sevmiyorum zaten uni okudum mesleğimi de değiştim iş bulursam ayrılıcam o işten
valla sevmiyorsan en iyisi olur senin için ben lisede staj yaparken bile o kadar bunalmış o kadar stres olmuştum ki her gün artık bitsin diye dua ediyordum negatif bir ortam insanın enerjisini çekiyor. çekiyorlar kaç kurtar kendini
Doktor değilim ve doktorla bir ilişki yaşadım, kendini hep merkeze koyan, ben oldum güçlüyüm kafasında, ama aslında bir cacık olmayan. Egoları tavan birisiydi. Ayrıldıktan sonra çevremdeki herkes doktor tecrübelerini pylaştı büyük bir kısmı aynı şeyleri yaşmış. Okudukları okuldan dolayı sanırım biraz üstten bakma bencillikleri oluyor galiba.
Valla ben de sağlık çalışanıyım ve hastanede en çok hemşireler çalışıyor. Doktorlar da hemşirelere çok şey borçlu bence. Her sağlık çalışanı her çalışana borçlu diye düşünüyorum. Biri eksik olunca sıkıntı oluyor.
Sonuçta hepimiz insanız insan insanı kücümseyemez küçümseyen zaten insan değildir ben sevdiğim eşim hemşire olsun kul köle olayım düşüncesiyle yaşarım hep ama henüz yok benim için hemşire doktordan üstün benim eşimi sevdiğimi bi doktor kücümsese o doktora tek bi lafımla yerin dibine sokarım
Hayat hep öyle değil midir zaten kademe altı hep aşağılanır. Kimin gücü kime yeterse. Hemsirelrde bakıcıları küçümsüyor kimse masum değil.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende özel hastane de görev aldım bence öyle değil ama bazıları çok egolu oluyor haklı olabilirsin. Ama her hastane ve herkes bir değil bence sen biraz ortamı yumusatabilirsin hatta doktor hemşire evli bile vardı bizde
Bu senin kompleksin , hemşireler doktorların sağ koludur onlar olmazsa doktorlar işlerin altından kalkamazlar ve bunu her doktor çok iyi bilir ve hemşirelerini takdir ederler
Çünkü onların yardımcıları onlarda okusun onlarda olsalardı yani yapacak bişey yok egoda çok kötü bişey ben olsam öyle yapmazdım...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hepsi öyle değil bence mesela ben ezik bir önlisans stajyeriyim koridorda denk geldim monitör kullanamadım sordum abi nasıl çalışacak diye hemsire sanmistim anlattı sonra bir baktım millet yiğit bey diye peşinde dolanıyor bende gittim abi dedim😂
Hastane ortamında bir dr'un egosundan daha büyük şey başka bir dr'un egosudur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben stajyer hemsire iken ben hastanin durumunu hemsireye haber vermek icin hemsire odasina ondan once girdim diye beni fırçalayan bir doktor vardı neden sasirmadim ☹
geneli böyle dir tek sen değil doktor lar hemşireleri çırak gibi göruyor zaten hemşirenin amacı doktora yardım cı olmak amelyata hemşire girmez doktor girer
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben olsam bende yapardım sanırım ne kadar yanlış olsa da Ego diye bir gerçek var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doktor değilim ama hemşireleri hiç sevmem. Doktorun yanında ezik hissetmeleri çok normal.