Okuduğum fakülte çok zor bir yer. Öyle çalışmayınca yapılmayan bir fakülte. Ama bunu başaranlar var sınıfımda görünce deliriyorum nasıl ya nasıl? Ben çalışıyorum ama o 1 hafta ve benden nasıl yüksek alıyor? Belki burdada o tipler var bana meslek sırlarını açıklar diye sorayım dedim
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yıltamam açıklıyorum iyi oku... ben lise 2 deyken çalışırdım sınavlara ben alırdım 50 arkadaşlarım alırdı 76-90
soruyordum ne yapıyorsunuz diye çok çalışmadım veya hiç çalışmadım diyorlardı.. bende hep kendi kendime çalışıyorum 50 alıyorum çalışmayayım gene aynı notu alacağım diyordum ve çalışmadan giriyorumdum bu sefer 25 alıyordum.. lise 3 de böyle devam ettti... sonra birşeye dikkat ettim arkadaşlarım kopya çekiyordu ben ise çekmeden alıyordum... öğretmenler sözlü notunu hep sınavlara göre veriridi... ben eğer yüksek alamazsam sınıfta kalacaktım ve bazı öğretmenlerimin sayesinde kopya çekmeye başvurdum ama hemen belli ediyordum kıpkırmızı oluyordum.. yani kopya bana göre değildii... arkadaşım sınava giriyor benden yüksek alıyor hiç çalışmadım diyordu.. çünkü yalan söylüyordu... mantıklı düşün çalışmadan nasıl yüksek alacak ya kopya çekecek ya da daha önceden o bilgileri biliyordu ki yüksek aldı... kısaca arkadaş çevresi sen yüksek alma çalışma die bu yalanı söylüyorlar... lise puanım çok düşük üniversite sınavında okul puanı 33 veriyor arkadaşlarımın ve benim bu yalana inanmamın sayesinde bu sene 2. defa gireceğim sınava... Unutma ne kadar çalışırsan o kadar not alırısn doğru orantı yani.. sen öyle kişilerden uzak dur yalancı ve bencil kişilerdir onlar... yolun acık olsun..246 Yorumla
Soran+1 yılSeninde :)
- +1 yıl
Arkadas dogru soyluor benim en yakin arkadsm bile bunu yapior calismadm dior yuksek olior yalan bu sozler senin dusuk alip yuksek almani cekemior malesf bole arkadaslarda var
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim..
siz belki ilk defa karşılaşıyorsunuz ama benim hayatımdan bir kaç şey çaldılar... ama genede zararın neresinden dönülse kardır..- +1 yıl
Ne çalısırım ne de derste dinlerim
Sinava girmeye son bir saat tutarım kolundan birini gel bana anlat derim ya da oturur kendim ne var ne yoksa tararım gözlerimle saçma şifreler koyarım o zaman bilgisayar gibi hissederim kendimi
Sınavda da stres felan yapmam boşa gitmesinden korktuğum bir emeğim yoktur çünkü
Sonuç olarak böyle yapıp düşük aldığımı hatırlamıyorum
Ama mutluda etmiyor
Yalancılıkla suçlayanlar oluyor senin gibi
Kabullenemeyenler
Deli gibi kitap okurum
Yeni ortamlara girmeye çalışırım
Aklıma bişey takıldımı anında en ince ayrıntısına kadar araştırırım
Sınavda da formül uygulamak için kasmam nasıl çözmek istiyorsam öyle çözerim
Kendimi geliştirmek beynimi geliştirmek için çabalarım
Yılların birikimi vardır o kağıtta
Ama bu sınava çalışmadığım gerçeğini değiştirmez
Benim çevremdede vardı bahsettiklerinden
Bunun üzerinden her çalışmadan yüksek alanı
"Yalancı ve bencil" olarak nitelendiremeyiz
+1 yılanlatıyorum gelin : şimdi 1. adım derste dersi dinlyoruz ve mümkün olduğunca öne oturuyoruz ve arkadaş ortamlarından biraz uzaklaşmamız gerek bu konuda her gün mutlaka yarım saat tekrar yapıyoruz o gün artık ne işlediyse defterden tekrarlıyoruz sınav akşamıda 5 dk baktıkmı yetiyor ben öyle yapıyorum ve anlamadığım konuları mutlaka araştırıp soruyorum asla geçiştirmiyorum ve fazla çalışmadan ciddi notlar alabiliyorum kopya hazırlamakla ya da arkadaşlarınızla gezip tozup instagramda zaman kaybetme yerine beni dinlerseniz farkı sizde göreceksiniz neyse sonra teşekkür edersiniz...
80 Yorumla
Dersi derste öğreneceksin, dersi dinlerken sadece dinlemeyeceksin beynini konuya dahil edeceksin düşünüceksin gerekirse kısa bir tekrarla bilgileri sağlamlaştırıcaksın.
Dersleri takip ederek hocanın önem verdiği, dersin önemli yerlerini fark ediceksin. Çok fazla değil verimli çalışmayı öğreniceksin.
En önemlisi stres olmayacaksın. Biliyorum rahatlığı ile sınava giriceksin.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBölümün ne dersi cok iyi dinliyodur ya da ders calisiyodur baska turlu olmaz unide enazindan benim bolumumde
22 Yorumla
Soran+1 yılDerse bile gelmiyorlar düşün. Açık öğretim gibi okuyorlar koskoca ing. Tıp fakültesini
Soran+1 yılVe gece gündüz gezmelerdeler çünkü ev arkadaşlarım kendiler görüyorum yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18Cevap
Ünide millet bölüm derslerini çalışmak için bana gelirdi. Ben bunları çalıştırır sonra yatardım. Gariplerim sabah beni kaldırır ama geneli 2 saatlik uykuyla sınava giderlerdi.
Bu zeka ve akıldan kaynaklı bir şey. Sır ya da açıklanacak bir şey yok.06 Yorumla
Soran+1 yılOnlardan azcıkta düşük zekalı olsam nasıl onlarla aynı okulu kazandım? Ve hala fakültemde başarılıyım ama ömrümü verdim bu başarı için onlar sadece 1 hafta ile aynı sonuca ulaşıyorlar beni bile geçenler oluyor 2 puanla falan sinirim bozuluyo benimde
- +1 yıl
Valla @Dna_bozuk, bölüm dersleri hiç basit değildi. Sınıfımızın bir inek kızı tabir edilen notları mükemmel sabah akşam çalışan kızı 98 alıp benim 100 aldığım sınavlar oldu. O bile ya srdr çalışmıyorsun ama nasıl nasıl diyordu.
Hiç bir bölüm dersini çalışmadım. Lise de bile çalışmadım. Hayatımda toplam tuttuğum defter sayfası 200 ü geçmemiştir.
Bunu nasıl başarıyorum: Derste dinlerdim, tekniki olduğu için örnekleri pc de yapardım ya da hocayla tartışır çözmeme izin verirse tahtada çözerdik. O an aklıma kazınırdı. Tek kötü olan dersim fizikti. Hocasını sevmezdim. Adam alkolik ve kafası güzeldi hep.
Soran+1 yılTeknik bölümde değilim benim bölüm son saati bile çalışmakla geçirmemi gerektirir
Soran+1 yılSon hafta çalışmamazlık etmek asla olmaz mümkün değil
+1 yılBen meslek derslerine hiç çalışmazdım tezlerde rekor kırardım ama matematik olayı falan çalışsam bile olmuyodu her insanın aklının yattığı konular var nihayetinde bide ezberciliğr oldum olası karşıyım bana hazır soruların verilmesini bile istemem ben meslek derslerinde iyiydim çünkü teorik olarak değşl uygulamalı öğrendim ve hepsi aklımda kaldı
00 Yorumla
+1 yılBu konuda onlar yalan söylemiyor olabilirler, ama aklında bulunsun geneli yalan söylüyor. Ben çalışamadığım için (çok çabuk sıkılıyorum, dikkat dağınıklığım var) dersi çok dikkatli dinliyorum, ama anlamadığımı da soruyorum. Öğrencilerin kapasiteleri vardır annem anlatırdı. Çalışmadan çok şey yapabilenler de var çok çalışıp bir şey yapamayanlarda.
00 YorumlaBen 11. sınıfım ve 10. sınıfta Hiç çalıșmadan ortalamam 70.4 idi. Size tavsiyem derste aktif olun. Ezberiniz ve hafızanız kuvvetli ise bilgi Akllınızda kalıyor. Böylece yüksek alıyorsunuz. 70,4 kötü derseniz eğer hiç çalıșmayıp kitap açmayıp ve tekrar yapmayıp almak bence bir bașarıdır.
30 YorumlaHaha. inan bana hic dersi bile dinlemem ama sinavlardan cogu calisanlardan iyi not alirim.
Sinava 2 gun kala internetten notlar cikicak sorular onemli konulari arastirip deftere kusa notlar aliyorum o notlari 10 defa falan okuyorum o kadar30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl:D çalışmayınca strese girmiyoruz bildiklerimiz karışmıyor, nasılsa sıfır alcaz diye giriyoruz beyin relaxken herşeyi bulup çıkarıyor sizler aylarca çalışıp çorba yapıyorsunuz sonra içindeki bilgileri ayıklayamıyorsunuz
10 YorumlaBen. dua ederken. her zaman. allahim sen. bana sans. ver diyorum ve gercekten veriyo :) azicik. calistigin. yerden cok. cikiyo. falan. cok. iyi :)
18 Yorumla
Soran+1 yılBelkide ola bilir bak bu. Çünkü ben dua etmiyorum pek ama onlar sabah akşam dua ediyorlar bundan mıdır acaba gerçekten?
Soran+1 yılAynen öyle elediği konular oluyor 1 hafta çalışıyor derse bile gelmezler ama ben her gün derse gel not tut akşama çalış sonuç aynı onlarla hatta aralarında 2 puanla geçenler bile var
Soran+1 yılDersi dinliyorum not tutuyorum akşama o notu o slaytı okuyup deftere özet çıkarıyorum ardından çıkmış sorular çözüyorum o konuyla ilgili. Onlar derse gelmiyorlar bana soruyolar bilmiyorum ki kantinde takılmıştım o derste ben diye atıyorum. Ardından çıkmış soru üzerinden çalışıyorlar onlar yani hocanın slaytını bile tam okumuyorlar çıkmış nerden çıktıysa ordan okuyorlar çıkmış soruyu çözüyorlar 1 hafta boyunca böyle. Ardından sınavda benle aynı sonuç alıyorlar. Allah belamı mı veriyor nedir anlamadım ki?
Soran+1 yılİng. Tıp
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok çalışma az ve öz çalış inan onlar ya bunu yapıyorlar ya da kopya çekiyorlar senden artıları yok
20 Yorumla
+1 yılBeyin bedava çünkü. Kafan basıyorsa yapıyorsun, basmıyorsa çalış babam çalış.
19 Yorumla
Soran+1 yılKafanın basıp basmaması ile alakası yok bence zira eğer basmasaydı o okulun kapısından geçmeye izin vermezlerdi hadi şans olsun kazanmam ki öyle değil. Eee sınıfı nasıl atlıyorum. Çekirge 1 2 3 -te küüüt demez mi? Notumdan kafamdan şikayetçi değilim sadece bu 1 haftalılar benim şikayetim.
- +1 yıl
Sana kafan basmıyor demedim ki, demek onların kafası daha çok basıyormuş. Neden bu kadar kastın anlamadım, sakin ol biraz.
Soran+1 yılSakinim konuşma tarzım böyle benim. Ama benimde kastım şudur ki o kadar çok basıyorsa neden aynı fakülteyi kazandık? O zaman yüksek bölümü kazanırlardı. o da yetmiyormuş gibi benle aynı puanı alıyorlar çok çalışsalarda az çalışsalarda 100 alsınlar çok çalıştıklarında madem öyle? Eleştiriye açığım sinirlenmemde tarzım böyle
- +1 yıl
Aynı fakülteyi kazandınız da, bu hepiniz aynı insanın klonusunuz demek değil. Aranızda tabi ki farklar olacak. Zaten okullardaki sistem de tam bu farkı gösterecek şekilde evriliyor kendi kendine. Yani öğrencilerin yetenek spektrumu çük küçük de olsa, zamanla o okul ve fakülte o küçük spektrumdaki farkları gösterecek şekile geliyor. Ona bakarsan ben de ilk 2500 ile öğrenci alan bir bölümde okuyorum, ama sınavlarda 100 alan da var 25 alan da. Okulun sistemi kendini o farkı ayırt edebilecek gibi ayarlamış çünkü.
Soran+1 yılİşte bende onu demeye çalışıyorum. Hadi okulu kazanmak şans olsun ki öyle değil 3 senede nasıl başarılı ola bildim? Madem kafam onlarınkıyla aynı değil nasıl başarıyorum onlarla aynı notu almayı aynı okulu kazanmayı? 1 tanesinde bile olsa yamulup kalırdım onlarla aynı olmasak kavrama potensiyelimiz yani aynı. Ve bizim okulda 25 alan yok. Her kesin notu 60 üzeri. Ben sadece 1 hafta çalışıp benimle aynı başarıyı nasıl sağlıyolar diye merak etmiştim ki o başarıya ömrümü harcıyorum ben şu an çözdüm olayı hepsi yalanmış gezmek adıyla çalışmaya kütüphaneye gidiyorlarmış. Her şey şimdi net yani sorun yok
- +1 yıl
Anlattığımı anlayamamışsın ama, madem istediğin cevabı buldun sorun yok. Sizi aynı okula koyan sınavla okulda yapılan sınavların zorluk ve ayırıcı özelliği gösterme ölçekleri farklı demeye çalışıyordum. Karşılaştırdığın şeyler aynı sınavlar değil ki (öss ve vizelerini karşılaştırmandan bahsediyorum) sonunda aranızda aynı sonucu versinler.
Soran+1 yılÖss aynı sonuç vize finallerimde de onlarla aynı sonuç? Madem onlardan 1 tık dahi düşük olsam öss anladık vizeyi de şans olsun finalde sonuçlarımız aynı. Hadi pratik sınavında çuvallayım o zaman o da yok. Ortak girdiğimiz onlarca sınavla, öss den tut 3 sınıfa gelene kadar girdiğimiz pratik sınavı vize final karşılaştırıyorum. seviyelerimizi anlamak için başka nasıl karşılaştıra bilirim ki? Benim karşılaştırmam yalnızca öss değil
Soran+1 yılEvet öss ve vizelerimizin zorlukları faklı ama o da öss de ilk 1200 de bende onunda vizesi 83 benimki 84 finali 82 benimki 84. Ben onun öss sonucuyla kendi vizemi karşılaştırmıyorum aynı sınav 2 kişi 2 sonuç karşılaştırmam böyle
Soran+1 yılAma o bu sonucu 1 haftaya yaptığını söylüyordu ben günlük çalışarak. Ve bunu başarmak imkansız her şeyden önce dersin dili türkçe değil ingilizce değil latince daha ne?
Dersi çok iyi dinleyenlerdenim sadece az bir tekrar yapınca aklimdan çıkmıyor 10 dk tekrar bile yetiyor..
00 Yorumlao tiplerdenim ve bu soruyu daha önce hiç düşünmedim.
00 Yorumla
+1 yılHiç çalışmayıp yüksek not alanlardanım. Biri kırık geldi ya neyse :\
10 YorumlaValla ben bir kere sınava 2 ay kala değilde son 1 saat kala çalıştım lisedeyken 90 aldım :))
10 Yorumlaçok çalışmak değil öz çalışmak lazımmış demekki
16 Yorumla
Soran+1 yılNasıl başarayım onu ben de?
- +1 yıl
ya mesela geçen sene çıkmış sorulara ulaşmaya çalış ya da üst sınıflarla konuş neler çıkar diye sor. bunları bilmek sana büyük fayda sağlar gereksiz konulara çalışmamış olursun. okurken nereden soru çıkar diye tahmin et oralara odaklan. tabi şans faktörü de önemli geçen sınavda 3 konuya çalıştım onlarca konu arasından. 4 sorudan 3ü çalıştıgım yerden geldi, diğerini de boş bıraktım :D
Soran+1 yılBunları zaten yapıyorum notumdan şikayetçi değilim başarılıyım ama ben ömrümü bu başarıya verirken onlar eğleniyor geziyor son 1 hafta çalışp benle aynı sonuç alıyrlar. 3 senedir istanbuldayım sor bana istanbuldan bir yer bilmem gitmedim ki neresi orası derim onlara sor avucunun içi gibi tarif etsinler
Soran+1 yılKüçüklükten gelen alışkanlık yapmasam kötü hiss ediyorum kendimi
onlar zekidir çok çalışmaları gerekmiyordur
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlarla aynı okulu ve aynı notu aldığıma göre aynıyız bence sınıfımızda her kes aynı zekaya sahip olduğunu düşünüyorum yoksa o bölümü zekasız biri ve ya orta seviyeli biri kazanamaz
Dersi derste dinlediği için sayın ergenus
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi dimi ağzına geleni konuşuyosun derse bile gelmiyorlar
gızlı gızlı calısıyolar
01 Yorumla
Soran+1 yılPek zann etmiyorum günün çoğunluğu yanlarında oluyorum ama ben ders çalışıyorum onlar söhbet muhabbet eğlence
+1 yılaz çalışıp çok anlama oluyor :D
08 Yorumla
Soran+1 yılDüz mantık :)) böyle bişey mümkün değil matematik fizik değil dersimiz. Derslerimiz öyle kendin düşünerek bulacağın bişey değil.
- +1 yıl
senin anlamanda sorun var sanrıım. Bir insan 1 okur bikerede anlar bir insan 1000 okur bir anlamaz. Bunu anla yani...
Soran+1 yılSeninde olsa gerek ki diyorum bu öyle bişey değil. Okuduğum bölümde patoloji dahiliye görülen bir ders o dersleri 1 kere okuyup 1000 anlama potensiyeli kimsede yok tus birincisi nasıl 1 ci oluyor o derslerde biliyor musun adam 20 kere okuyor her dersi 20 kere. Böyle derslerin genetiği farklı edebiyat, türkçe matematik fizik tarih ekonomi dersleri ile asla kıyaslanamaz anladın mı?
Soran+1 yıl1 kere okuyup mantık kullanmakla 1000 anlamalı bir ders değil yani. Kendin düşünüp bulmadan kastım buydu. 1 kere oku mekanizmasını mantığa dayalı sonuçlar çıkarmalı bir dersler değil. Latince görülen dersler. Senin dilinde bile değil türkçe ile alakası yok.
Soran+1 yıl1 kere okuyanla 1000 okuyan arasında illa fark var bizim derslerde aynı sonuçlar çıkması mümkün değilken bunların sırrını çözmek istiyorum
Soran+1 yıl1 okuyan 1 anlar 1000 okuyan 1000 bu derslerde sonuç böyle 1 okuyan 1000 ile aynı sonuçu aldıysa bu işde bir yanlışlık vrdır 1 okuyup 1000 anlamış demek. Bu da nasıl diye sordum
Soran+1 yıl1 okuyan 1 anlar 1000 okuyan 1000 bu derslerde sonuç böyle 1 okuyan 1000 ile aynı sonuçu aldıysa bu işde bir yanlışlık vrdır 1 okuyup 1000 anlamış demek. Bu da nasıl diye soruyorum
- +1 yıl
Tamam
Gizli Üye(18-24)1 yılAbla yaşıyor musun
00 Yorumla
+1 yılKopya çekiyom🤣🤣🤣🥲
00 Yorumla
+1 yılZeka beyin
11 Yorumla
Soran+1 yılNe yani zekasız olsam onlarla nasıl aynı okulu kazana bildim ve sınıfı hala atlıyorum altdan ders sınıfta kalma yok tek derdim bu 1 hafta çalışıp yüksek alanlar? ne ayak yani çözcem ben bunu bugün
+1 yılzekama borçluyum
10 Yorumlapara eş dos t tabi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çok az çalışıp yüksek puan alan öğrenciler bunu nasıl başarıyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat