+1 yılSoruyu sorma biçimin bütün tepkileri üzerine çekmiş. Seni ikilemde bırakması bile aynı fikirde olduğunu görmelerine neden olmuş kiminin yobazca, kiminin anlayışsızca yorumlarına maruz kalmışsın sanırım.
Hedeflerinde ileremen gerek, kimseye kulak asmadan. Senin hedeflerin, branşın, mesleğin şu an onlar hayatımızda olmasalar neler eksik olurdu. Bir ürolog doktor olmasaydı, ya da kadın doğum uzmanı. O kafadaki HOCA dediğin kişiler sokakta başına bişey gelse gözünü açamadan komada ona bakan Bayan doktor yüzünden kalan ömrünü münafık geçireceğini zannedecek kadar geri ve yobaz kafalıdır.
Sen neden bunu kendine bukadar sorun ettin ki, Böyle bişey yok. Kuran da, Efendimiz s. a. v. de, Dinimiz islamın hiçbir yerinde KIZ ÇOCUĞU OKUMAZ EVDE KALIR KOCA BEKLER demez. Aksine, Kadın Erkek eşit görüşü vardır. Erkeler kadar Kadınlarımız siz genç beyinlerde insanlığa çok güzel adımlar atıyorlar. Benim koçluğunu yaptığım bilimsel yarışma takımımda dahi 2 si kız öğrenci. Çünkü yetenekli ve yatkınlar, o amaçla seçtim. Sende zaten istediğin bişeyde yükselir başarılı olabilirsin. Elindeki tüm imkanlarını OKUMAK ve HEDEFLERİNE ULAŞMAK için kullan. Kimseye kulak asma , ne derlerse desinle, sana hangi gözle bakarlarsa baksınlar ALNINDA YAZANI ALLAH GÖRÜR, Kalbindeki Niyetini de O Bilir.
Özetle, Hee de geç..
Allah her daim yanında olsun, Saygılar..16 Yorumla- +1 yıl
allah razı olsun bana kötü niyetle yazdın diyenleri görünce yemin ederim ağladım asla benim asla öyle bir amacım olamaz islamı kötüleyecek kişi ve ben aynı cümlede bile olamaz ben sadece arkadaşımın hocasının böyle dediğini ama öncesinde kendiminde araştırdığını bu konuda yanşi böyleleri hakkında ne düşündüklerini sordum hocasının şarlatan olduğunu söylediğimde benle tartıştı ve uzun zamandır konulşmuyoruz aklıma takılmıştı sadece rabbim biliyo benim içimi o fesat düşüncelilere hakkım haram olsun günahımı alanlarla elbest hesaplaşırız
- +1 yıl
Damlattığın gözyaşına sebep her kişi , benzer şeylerle sınanacak. reel sanal farketmez. Önyargılı bir toplum maalesef, savundukları şeyi bile uygulamayanlarla dolu. Gönlünü ferah tut. Hayırlısını dile ve hep Pozitif düşün. Tartışmaya polemiğe girmene gerek yok, sen hedeflerinde sakin ve emin adımlarla yürü, Allah elbet onların yaptıklarına kendilerine döndürecektir ( ayet ) , buna güven.
- +1 yıl
ben şunu anladım gerçekten bu ülkede mal çok bakın gerçekten. u cevaplara bakıyorum hepsi sallamış hiçbiri bir ayetle hadisle konuşamıyo ama hocalık taslıyolar suçlamalarda bulunuyolar neden çünkü hiçbiri bişey bilmiyo ben hocanın söylediklerini yazdım cahil saf bilgisiz kötü amaçlı oldum gerçekten mal çok yani artık başka sıfata sokamıyorum
- +1 yıl
Cevap verme, sessizlik en büyük silahtır. Bırak egolar konuşsun. susar söner elbet..
- +1 yıl
Şunu yapacaksın, görüşlerinde saygısızolanları ENGELLE , birdahaki paylaşımında temizlik olur. Gizli Kullanıcı yorumlarına her zaman kapalı tut, Bu şekilde etiketleme olayı da yapamazlar. Kendi kendine temizlik işte.. Birdaha soru soracağında en azından şu an seni üzenler orda olamayacaklar :D
- +1 yıl
ergen çoğu ne konuşayım altta var bir tane işte amacın kötü diye yemedi engel attı pis kalbiyle nasıl yaşıyosa. aman bende siteyi bilenler vardır diye açıp sordum bu site cahil bilgisiz ergen topğluluu onu anladım bilkaç siz gibi ne dediğini bilen var hepsi o klavyeden artislik yapan çok fazla
En İyi Cevaplar
Islam her çağ ve zamanda aynı yaşanmaz. Mesela bir hadis var; ümmetim ata binmeyi ok atmayı yüzmeyi öğrensin diye. Peki günümüzde de atamı bineceğiz ok mu atacağız? Günümüzde araba ve silah olur. Usülüne uygun okuduktan sonra ve alınteri ile para kazandıktan sonra o helal parayla da yardım yaptıktan sonra hiç bir şey olmaz. 3 kişinin amel defteri kapanmaz, hayırlı evler bırakan hayırlı söz söyleyen hayırlı bir kurum yaptıran. Eee o zaman efendimiz yalan söylüyor ( haşa ) ? . Bu tarz şeyler yorum farkı ki bu konuda sadece bildiğim kadarıyla bir tarikat çok katı. Ama bu tarikatta ki ağabeylerimiz hanımlarını hastaneye götürünce bayan doktor istiyor? Eee sen okuma öbürü okumasın bunlar eşlerini götürecek doktor bulamaz. Sence de abes değil mi? Kız olumaz doktor olamaz deyip hastaneye gidince kadın doktor istemek. ? Sen usulüne uygun oku helal paranı kazan paşalar gibi de istediklerini yaptır inş hiç sorun olmaz.
30 Yorumla
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. İslam sana okuma çalışma demez Ancak helal olmayan bir işte çalışırsan sana çalışma der
Alnın teri ile Namusunla çalıştıktan sonra Din buna karşı çıkmaz
Çıkan diyen be yobazdır bu kadar açık ve net Ve hayatını bı yobazlara göre sürdüme
Çalış ve kendine bak günümüzde ekonomik koşullar belli İlerde eşin çalışmanı isticek belki ya da
sen meçvur kalıcaksın o zaman şimdi alanında bir mesleğin olmadanmı çalışmak istersin ya da Asgari ücrete talim eden biri olarakmı çalışmak istersin Hacı hocanın sözüne bakma Din Kuran vardır Kuran en güzel yanıtı verir sana ve Namusunla onurunla çalıştığın sürecede din karşı çıkmaz Ama sen yobaza inanırsan kendi hayatını bu şekilde şekillendirmiş olursun00 Yorumla
Bir yetimin başını okşama sevabını sorsaydın sana bunu diyene..
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama edebi ve hayası ile olduktan sonra bayanların çalışmasında bir sakınca olmadığını söyleyen hadis olması gerekiyor. Tekrar söylüyorum emin deilim bu konuda.
Kendi yurtlarına kurslarına öğrenci bulmak için bu ikna çabaları. Kendi kızları doktor olmak istese gururla gezerler ama kızım doktor diye.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yıldini kullanıp yalanlar söyleniyor olur mu hiç öyle şey kuranın ilk ayeti bile oku olduğuna göre nesiyim bilgisiz insanların uydurduğu bir yalandan başka birşey değil dini insanlar öğrenmeyin kurandan öğenin kardeşim ve diyanet işleri başkalığının yazılarını takip edin aptal saptal kişilerden akıl almayın öyle...
12 Yorumlabende baktım diyanetten falan fakat hocasını çok övdü benimde kafam karıştı ki bende çok araştıran biriyimdir öncesindede epey araştırdım kız öyle söyleyince ben mi yanlış biliyorum dedim
- +1 yıl
okumaktan güzel birşey emin ol kardeşim okuyan insanı kandıramazlar ve de kadını en yükseklere çıkaran bir dinimiz var neden cahil kalmasını istesin bu saçma değil mi bence saçma sen kimseye uyma eğitimine devam et dini devam ettirmek bile okumaya bağlı olduğunu düşünüyorum çünkü yanlış bilinenlerin doğrusunu öğrenmek güzeldir
yav kardeşim kuranın ve ilk emri ne oku diyor yaradan peygamberine oku ki bilesin okumadan bişey öğrenemezsin bilemezsin cahil kalırsın ilsmı karalamaya çalısan insanların yaptığı yalanlara kanma cahil bir din olarak göstermek istiyorlar dini külliyen yalan islam geleceğin dinidir müslüman dediğin adam ve kadın okuycakki bile zeki ve akıllı olucak bilgili olucak bilimsel konulardada dini konularda ibadetlerini yapıcak böyle bişey ne zaman kazanırsak o zaman güçlü bir millet oluruz yalan saçma safsata laflara inanma ve koyduğun hedef doğrultusunda ilerlemeye çalıs ama dinin emrettiği şekilde. Allah yar ve yardımcın olsun. saygılar
04 Yorumla- +1 yıl
inanma diyo yarabbim delircem kardeş inamadım bişeye sadece böyle bir olay geldi başıma bende bu konu hakkında yani kadının çalışmasının islama uygunluğu hakkında ayetlerle hadislerle açıklaması olan var mı bilmek istedim
- +1 yıl
her hadis gerçek değil öncelikle sakin ol beni burada ön yargılı ve okumdadan yorum atan tiplerden zannetme demişsin ki öncelikle diş hekimi olmak istiyorum bunun ne si yanlış insanların şikayetlerini gidericeksin bir derde deva olucaksın yetim hane yaptırmak istiyorum demissin ne güzel evsiz barksız anasız babasız çocukların sığınacağı ve bir tas sıcak çorba içeceği bir yerde bir hayır emeğin geçicek bundan büyük hayır bundan büyük sevap varmıdır? bunlar okumayla geçer bakma nurcular da hakkında türlü türlü rivayet var sapıktmışlar tarikatlar bazıları olabilirler neyse konu o ki sakın böyle laflar aklını kurcalamasın şu ayet zaten herşeyi ortaya koyuyor. oku yaradan rabbının adıyla oku ! okuycaksın öğreniceksin ki kendine de bir hayrın ola ümmeti muhammed ede bir hayrın ola ki amaçladığın yol doğru yol bunda yanlış olan bişey yok için rahat olsun
- +1 yıl
o oku ayetini şarlatan hocaları onlara oku demekle islamı okuyun anlamında söylemiş ayetin o yönde indiğini iddia etmiş bekn zaten islam öyle bişeyi yasaklasa bırakırım okulu falan ciddi sölüyorum okumam kimlerle ne şartlar altında kavgalar etttim din yüzünden bunlar geliyo aklıma burada benim hakkımda sen kötü amaçla yazmışsın diyenleri gördükçe sinirden elim ayağım titriyo allah biliyo kullar bilmesede olur teşekkürler
- +1 yıl
oku derken dini okuyun diyor evet aynı zamanda efendimiz sav insanlara okuma yazma neden öğretti cahil kalmalarını isterdi öyle bişey olsaydı bunlar boş laflar fasa fiso laflar inanma bende dinine bağlı bir insanın ama böyle bişey kulağa mantıksız geliyor hem öyle bişeyin olmadığındanda eminim yok insan okumalı araştırmalı ki diğer milletlerden bir eksiğimiz olmamalı. ciddiyetini anlıyorum ama yanlış ve pişman olacağın kararlar verme. Allah yar ve yardımcın olsun. iyi günler
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumanın kendisinde sorun yok okurken namahrem bulunan ortam var mı, okuduktan sonra çalıştığın iş de namahrem varmı? Mesele bunların cevabı. İslam dini o kadar geniş çaplı ve ince düşünceliki insanları zinaya iten herşeyi yasaklamış. Günümüz Türkiye si haddinden fazla değişip yeni nesiller o kadar bozulduki kızlı erkekli ortamlar bize normal gelmeye başladı. Kadın sesini bile namahremden sakınması gerekir ama biz şimdi erkeklerle el kol şakalarından tutta sokaklarda milletin gözü önünde yapılan zinaya kadar gevşedik. Bence sana anlatmaya çalışılan bu. Bugün senin dişçilik ya da başka bişey yapman bir kadın olarak erkeklerede hizmet vermen demek. İnce ayrıntı bu canım kardeşim inşallah yardımcı olmuşumdur
10 Yorumla
+1 yılkuran da okumanın önemi vurgulanmamışmıydı? sen yeter ki oku ilim öğren insanlığa fadan olsun kendi hakkınla paranı kazan. burada sa na söylenen şey yönlendirme amaçlı olmuş. kızların okumamalarını gerektiren hiç bişey yok din açısından da yok. bence islamı yanlış tanıtmıslar
02 Yorumla- +1 yıl
ha oda oku ayetini islami bilgiler okuyun olarak söylendiğini söylemiş hocası bana öyle dedi durdu
- +1 yıl
islami bilgiler okumak ta çok önemli tabi hocan çok yanlış anlamış olayı
Islam dini insana calismayi , cabalamayi emredir. Her kim cesme okul hastane vb kurumlar yaptirirsa amel defterleri oldukten sonra bile kapanmaz. Bir digeri ise hayirli bir evlat yetistirmektir. Yetimhane denilen yerde evlatlar yetisir ve sevabi cok buyuktur. Bu konu ile ilgili hadisler mevcuttur. Peygamberimizin hayatina bakarsan gorebilirsin
10 Yorumla
+1 yılolurmu öyle şey ilim öğrenmeyi okumayı yasaklamaz islam dini islamın peşinden gitmek tabiki güzel bişey ama ne okuyacağına nasıl bir hayat süreceğin senin iradene bağlı bişey hangi meslekten olursa olsun insan Allahın rızası için hayırlar yapan birine senin yaptığın boşa gider denmesi insanı şirke götürür böyle seylere pek takma herkes bildiği gibi konuşuyo
10 Yorumla
+1 yılYanlis bir bilgi verilmis sana. Asla oyle bisey soz konusu degil. Bizom dinimiz insani okada sıkmıyor. Oyle bisey yok.
14 Yorumlabende öyle biliyordum ama hocalarının çok iyi bir alim olduğunu vs söyleyince bildiklerim yanlış mı dedim kendi kendime
- +1 yıl
belki de hoca alimlerin söylediğini yanlıs anlamıstır
- +1 yıl
bende dedim benle kavga etti sonrasında
- +1 yıl
Yok bacim yok. Allah bize peygamberrler gondermis ve bu konuda oyle bir gorus bir bilgi vermemislerdir. Nekadar alim olursa olsun sen bakma onlara.
Bırak bu hurafeleri. Dinleme o tür insanları. İstiyorlar ki kadınlar aklını kullanmasın. Akıl var mantık var. Mahmut Ağa cemaati lideri arabaya binmeyin derdi; ama kendisin iki mercedesi vardı.
10 YorumlaYobazliktan uyanin ne olur o okumamali diyen sozde müslümanlar esi kizi doguracagi zaman kosa kosa bayan hekim aramiyormu okumanin gunahi olurmu peygamberimize ilk gelen vahi degilmi oku boyle dusunenleri duydukca lanet okuyorum boyle sozde müslümanlara
10 Yorumlane zaman ki böyle çakma din adamlarına hoca demeyi bırakırız, işte o zaman özgürce, mutluluk ve huzur içerisinde yaşarız.
11 Yorumlabanada öyle geldi hoca fazla atmış kafadan
+1 yılSevgili kardeşim başın kapalı düzgün giyindiğin müddetçe istediğin bölümü okuyabilirsin. Açık ve net söylüyorum. Çok araştıran biri olarak söylüyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
bende araştırıyorum evet giyimde sıkıntı yok gibi şükür kapalıyım da bide bir erkekle yalnız bir odada kapısı kapalı olarak kalmamak lazımmış iş ortamında zina yolu sayılıyormuş
- +1 yıl
Zina değil de kötü düşündürmemek içindir.
+1 yılAllah rızası için harcamak boşa olur diyenin allahın emrinden bir haber olduğu, allahın emrini bildiğini sanan kişide islama göre okumanın yanlış oldupunu söyleyende cahildir. Allah hem oku der hemde benim için yardıma muhtaçlara yardım et der.
10 Yorumlainternetten fetva araştırma her türlüsü var ama şu da bir herçekki islam aslında kızların okumasına değil de şimdiki sistemden dolayı karşı çıkıyor
yani kız erkek aynı ortamda okuyor ya ondan yani10 Yorumla
+1 yılKızların okumasının caiz olmadığını nerede okudunuz? Ben hiçbir kitap da öyle birşeyle karşılaşmadım. Bu sorunun sorulma amacı biraz farklı geldi.
15 Yorumla- +1 yıl
Bu site de bilgisi olan yok demişsiniz; ama bu tür soruların cevabını yanlış yerde aradığınızın farkında olması gereken sizsiniz.
- +1 yıl
benim amacım kötüyse yani dediğiniz niyetle sorduysam allah beni ama benim günahımı alıyosanız rabbim sizi yaksın cehenneminde
- +1 yıl
ve hakkımda sonuna kadar haram olsun böyle suçlamalar üzücü
- +1 yıl
Beni ufacık birşey için cehenneme atıyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin. Bu kafayla bağışlanmayı bence pek düşünmeyin.
- +1 yıl
Kendini hoca zanneden kişilerden hiçbir farkınız yok.
+1 yılonu sana söyleyen çok cahil geri bir insan sacmalama oku tabi istediğini olabilirsin dinde zorlama yokdur bakma sen onlara ciddiyim onların ilmi olmadıqı için öyle konusuyolar ası cahıllık onların kı sınır oluyorum öylelerine.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bu zekayla ne mühendisliği ne diş hekimliğini bitirebilirsin. Bence hiç boşuna uğraşma. Bir de çok araştırdım demişsin; epey güldürdün beni. Troll müsün, yoksa gerçekten mağarada mı yaşıyorsunuz emin olamadım henüz.
00 Yorumla
+1 yılYok öyle bir şey büssürü başı kapalı var işinde gücünde olan
10 Yorumla- Sağlık konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılKur'an'ın ilk emri Oku'dur. Onu diyene incil girsin.
10 Yorumla kız çocukları okumaz diyenler, kızlarını doktora götürdüklerinde hanım doktor isterler.
anlayın burdan beyinsizliklerini...20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir bayanın namusunu koruyabilmesi için bile bir meslek sahibi olması gerekiyor bu devirde. Hayatın sana ne göstereceğini bilemezsin, kimsesiz 5 parasız sokakta kalmayacağını iddia edebilir misin?
00 YorumlaSallamış o hoca açık net öyle hocaları taksim meydanında sallandırmalı
14 Yorumla- +1 yıl
aynen be benimde demek istediğim buydu ne cahilliğim ne yobazlığım ne bilgiziliğim ne kötü amaçlı olduğum kaldı bu sitede vakit harcamayın derim burada kimse bişey bilmiyyo ergen kokan bir site burası bunu iyi anladım arada siz gibi çıkıyo ne denmek istediğini anlayan gerisi boş
- +1 yıl
bir kere şunu diyim Bir fakire 5 kurusluk bile yardım yapmak Kuran okumaktan daha sevaptır Allah insana el kol vermiş önce demiş ailen sen ilk aileni en iyi en güzel bir bicimde yetiştir ondan sonra diger işler şunuda demek isterim kuzenim 25 yaşında makine mühendisi gibiydi onuda yalan söylediler kendi tarafına cektiler simdi camiye yardım diye dolasıyo bütün gün
- +1 yıl
bak gördün mü demekk ki bazı insalar inanabiliyo mal bu ülke kardeşim insanıda mal o yüzden ezik bir ülkeyiz
Senin Niyetin ALLAH cc Rızası Olsun, Edebine Ahlâkına Dikkat Et Sıkıntı Olmaz İnşALLAH...
10 Yorumlakızları okutturmazlar ondan sonrada hastaneye gittiklerinde eşlerine kızlarına bayan doktor baksın isterler
02 Yorumla- +1 yıl
mükemmel olan islamdır müslümanlar değildir ki bana biraz sallıyo geldi
dini konu olduğu için vebal altına girmek istemem ama dinimizislam. com buraya sormanı tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılYa saçma sapan şeylere inanma. Uyduruk uyduruk sözler söylemiş yobaz.
03 Yorumla- +1 yıl
inanmadım allahım of inanmadım söyleneni söyledim ya nolur anlatmak istediğimle anlamak istediğinizin farkına bakın ben inanmadım kisadece bu konularda bilgisi olan varsa yazmasını istedim
- +1 yıl
Ne yapıcam diye sorduğuna göre inanmışsın. Hiç bir şey yapmayacaksın hocalara inanmak hayatını kısıtlar.
- +1 yıl
sanırım benim hata orda ben kendimi yanlış anlattım zaten yanlış anlamak isteyende biçok insan olduğu için işlerine gelmiş
Bu tamamen kıskırtmaya yönelik soru sormuş havasında kötü niyetle yazılmış bır sacmalık. Bunun cevabını bilemiyosan zaten...
15 Yorumla- +1 yıl
ben mi kötü niyetle yazdım
- +1 yıl
ben dediğiniz gibi kötü niyetle yazdıysam allah beni atsın ebedi olarak cehenneme ama eğer benim hakıımda öyle düşündüyseniz ahirette şu suçlamanızla hakkım haram olsun ve siz yanın cehennemde
- +1 yıl
sana zorla yorum yap diyen olmadı ne pis kalpsiliniz be siz ergen yuvası resmen burası 2-3 adam gibi adam var geriniz komple pis fikirli allah cezanızı versin siz gibiler yüzünden insanlar bişey öğrenemiyo beyinsiz aptallar.
Bu kafa yapısıyla okumayın siz
13 Yorumla- +1 yıl
sizde bence bu kafa yapısıyla yorum yapmayın ben araştırıyorum herşeyi tamam deyip sorgulamadan cebime atmıyorum.
- +1 yıl
İslamın ilk söylediği ne madem araştırıyorsun ordan başla. Kuran-ı Kerim '' Oku'' diye başlar. Orada kadınlar siz okumayın diye bir şey yok. Sizler İslamı Okuyup kuran dan öğrenmektense dinleyip öğrendiğiniz sürece, böyle saçma sorular sorup durursunuz. O bakımdan okuma sen git evlen bir an önce 8 tanede çocuk yap bu siteye de girme maazallah abdestin kaçmasın
- +1 yıl
yarabbim ya sabır kız bana o oku emrinin islami bilgilerin okuyun olarak söyledi bende biliyorum ya ne boş adamlarsınız birşey bilmiyosunuz sırf yorum için yazmayın öf
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahım Allahım. Saçmalıklara bak.
01 Yorumla- +1 yıl
banada dedikleri saçma geldi bir bayan hocam var öyle olsa hz aişe ilimle uğraşmazdı dedi ve halada araştırıyorum erkek kadın kapalı bir odada yalnız kalmadıkça sorun olmazmış bir sitede bu yazıyodu
+1 yılSen çok yanlış gelmişsin kardeş.
10 Yorumla
+1 yılSallamış, her diyene inanmayın.
20 YorumlaOlm ahahah :d
11 Yorumla- +1 yıl
ergenler yorum yapmasın yazmıştım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt