şımdıkı gençler arsız hazır cevap falan malum. bende lıse ogretmenı olcamda zorluk çekermıyım sızce.
Cevabın nedir?
bende lise öğretmeni olmak istiyorum ama hiç zorluk çekeceğimi düşünmüyorum.. çünkü bizde zamanında öğrenci olduk ve öğrencilerin ne istediğini en iyi bilen yine biz olcaz. ve eminim ki bazı öğretmenlerimizden nasıl öğretmen olunmayacağını öğrendik.. umarım sizde zorluk çekmeden öğrencilerinize kendinizi sevdirirsiniz sevgili hocam :)
04 Yorumla
Soran+1 yılumarımmm yok en onları sıkmamda hanı karsıma terbyesız bı ogrencı çıktgnda ne tepkı vercem blemyorum
Soran+1 yılevet kışısel olarak gelışmem gerek
Soran+1 yılkıtap okumaya baslıyorummmmmm
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence lise öğretmenligi eglenceli hele ki sevilen kafa ama sözünün geçtiği bir öğretmensen çünkü ne kadar kafa olursan ol muhabbet etmekten ders yapamıyorsan sinavdan sonra hepsi sana söylenir ki biliyorum bende yapiyordum derste kaynatiyirduk dersi hicada da muhabbet bol sonra sınavdan sinra da hoca suçlu
02 Yorumla
Soran+1 yılhhahaa oda guzel :))
Cevap sahibi+1 yılÖyle ama her zaman öğretmen suçludur öğrencinin gözünde kendi hep Hakli :D yani ne yaparsan yao sen haksiz olacaksın bsjsn
Özür diliyorum söz yardımcı olucam sana bende ücretli öğretmenlik yaptım hemde 21 yaşımda ama bu konu daha önemli bir öğretmen olarak destek vermelisin www.kizlarsoruyor.com/.../a10299-lutfen-yardim-edin-herkes-bu-konuda-bir-bence-yazsin-herkes-bir
119 Yorumla
Soran+1 yıldur okucam şımdı bende ucretlı yapcam tecrube ıçın
Soran+1 yılne bu tıkladım olmadı açamadm
- +1 yıl
Öncelikle arkandan çok konuşup yüzüne gülecekler bir.. kardeşin dahi olsa aradaki seviyeyi bir adım aşmalarına izin verme.. İkincisi giyimine dikkat et sakın poz verme.. Okul yönetimi senden dersleri net işlemeni isticek verim bekleyecek ama destek olmayacak bil o yüzden müdüre muavine pek dert yanma damdan düşen misali git branş ya da meslek hocasından yardım iste dersini yan.. Ders işlemesen bile çok ses yapmaşarına ya da azıtmaların izin verme.. İlk yaptığın sınavlarda dikkatli ol kopyaya izin verme gördüğünde net bir tavırla kağıdını al ve verme böylece ikinci sınav ya da ilerki yıllarda rahat edersin... Kısacası ipin ucunu ilk başta sıkı tut biraz koyverdin mi uçup gidiyo dahada yakalayamazsın bil.. Tecrübeyle sabit iki arkadaş denedik bunun biraz dışına çıkınca biz kuvvetle topladık kurtardık Allahın izniyle yaptık kurtulduk ama bayan olarak senin bunuda yapman zor o yüzden baştan işini garantiye al
- +1 yıl
İlk başta kötü hoca gudubet ne bilim sevilmeyen müdür yardımcısı felan ol kendi lise yıllarını düşün bir kaç ay sonra yavaş yavaş yumşa ne saygıda sorunun olur ne sınavda ne derste ama ilk başta katı davranmazsan yavaş yavaş tüm yetkiyi kaybedersin ve şunu unutma sakın ama sakın tehtit vari konuşma genç gururun var kimsenin gururunu kırma eğerki bunu yağarsan vay haline biz lisede yeni başlayan bir hocamızı bizi notla tehtit etti diye kaç kere ağlattık dersten çıktık 23 kişilik sınıfta on kişi sınav günü rapor aldık sonuç o kaybetti derslerimizden alındı son sınıftık zaten bizede bir b*k olmadı bir arkadaşı bıraktılar meslek dersinden kurban zaten onunda devamaızlık ve diğer derslerden kalmışlığı vardı
Soran+1 yılıyı yardımcı oldun saagol bayan olarak benım ışım daha zor farkındayım. sen lısedemı çalıştın. serbest saanırım ogretmene kıyafette en gayet şık ve cıddı gıyınırım onların agzına deıkodu yapcak lafda vermem
Soran+1 yıle bunlar saadece nottan korkuyo ama
- +1 yıl
Meslek lisesinde yaptım evet benim şansim oturduğum böşgeye yakındı 21 yaşındaydım işte iki üç yıl oldu bende iki üç yaş kük kızlar çocuklar vardı yönetim ders anlat diye bakıyo öğrenci bambaşka durum karışı o yüzden baştan söylim.. Be sen ne kadar ciddi giyinirsen giyin bir şekilde laf oluyosun dekolte giymiceksin hatlaın belli olmicak bir yandanda şık durmak isticeksin ki bu senin hakkın yani sonuç olarak zor ücretli yapacaksan eğer tavsiyem katı olman ve başka bir iş bulman :P şaka bir yana yaşın kaç eğer çok gençsen baya zor olacak ben 21 yaşındaydım 17 yaşındaydı son sınıflar hatta bir sene kalıp bir sene geç başlayan vardı 19 yaşındaydı adam tabi ben iki yıllık teknik üni mezunuydum sen en az 4 yıllık mezundursun diye umuyorum
Soran+1 yıl23 yaşındayımda en ucretlıogretmenlık yapıp ı yandan dershaneye gdp atanmak ıstıyorumm. yaa mınyon tıplıyım bıde 20gosterım makyajla falan :DD
Soran+1 yıldekolte gymemde gguzel gynrm hanı baktırım kendme :DDD napım yaş genç oyle dolaşmam ortada
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun hani biz ya da ailemiz kızıyorya yaşlı adam öğretmen emekli olsun gençlere yer açışaın felan diye vallahı billahi bak yemin ediyorum öğretmenlik genç işi değil en az 26 felan olacaksın o iş için... Dershanede felan öğretmenlik yapaydın keşke lise zor branş ne bu arada
Soran+1 yılfızık. benı duz lıseye falan verrlerde en anadolu lısesı ıstıyorum adam gbı clşcam sınva
Soran+1 yılben basta arkads gıbı olurum dıyodumda vazgectım cıddı olcam derse geç kalan şarkı soyletcem konuşurlarsa quız yapcam onların canına okucam :DD
- +1 yıl
Kormana gerek yok sakin ol önce anadolu ya da düz fark etmez bak hatta teknik lise bile olabilir belirli noktaları iyi yakalarsan sorun yaşamazsın he aklıma gelmişken benim ücretli öğretmenlikte aldığım para aylık max 850tl idi üç yıl önce ona göre iyi düşün o yüzden dershane öğretmenliği diyorum aşağı yukarı aynı parayı alırsın en azından dershane çocukları daha sakin
Soran+1 yılbenım arkadas haftada 30 saaat derse gro 1000 tl alıyo hep saaahtan derslerı var rahat bayada ılgımı çektı o yuzden
- +1 yıl
Öğrenci nottan korkmaz sadece işk sınavda nottan korkar sonra 70 80 aldımı nasılsa geçcem diyip tepene çıkar bide sınıftan destek aldı mı ohoooo... Kendini düşün liseni sana tehtit vari yanaşsa kızım makyaj yapmıcaksın dese ne kadar sallardın kızar daha çok yapardın sen ücretli öğretmensin etkiye sütlüye karışma mesela sogara araması yapma makyaşa karışma arama olduğunda bazı söz davranışlarla belli et onlara ya da sen arama yapıyosan sigara ya da o bu gördüğünü belli et ama bune diye çıkartıp alma mudurun yanında çek kenera konuş hatta lafla döv zararlı de ama alıp atma ya da müdüre verme nasılsa okuldan çıkınca yine bulacak yine alacak sığarayı makyaj setini bu sana güvenmelerini sevmelerini sağlar ama kopyaya ses yapmaşarına ayakta dolanmakarına sakın izin verme ya da derste sınıfta ulu orta makyaj yapmaleına çakmak sigara bırakmalarına bunları yapmanda otoriteni sarsar izin verme
Soran+1 yıltavsyelern ıçın çok saagol cıdden ıraz otorıter olmam gerk sanrımm
- +1 yıl
Link bu konuyla ilhiliydi ama başlığımı kaldırdılar burdan bakabilirsin www.kizlarsoruyor.com/.../a10283-artik-sira-bizde bakarsan çok sevinirim hatta destegini bekliyoruz öğretmen hanım
Soran+1 yıltamam :)
+1 yılSen bir atan da hazır cevap öğrencileri sonra düşünürsün.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
20Cevap
Bence sana bağlı sonucta öğrencilerinle otorite kurman gerek yoksa yeni mezun genc bir bayan hele birde biraz elin yüzün düzgünse işin zor baştan biraz mesafeli olmak ve otorite kurmakda fayda var
13 Yorumla
Soran+1 yılsert olcam yumşak olmıcamda arada mesaafelı esprı yaprımm
Soran+1 yılmantıklıı
Öğrencilerinle arkadaş gibi yaklaş ama öğretmen otoritesini de hissettir.
14 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Soran+1 yıldenıcemmm
önce otoriteyi kuracaksın dişini göstereceksin sonra efendi olurlarsa fazla yüz vermeden devam edeceksin
18 Yorumla
Soran+1 yıldogru vala
Soran+1 yılcanlarına okucam hepsının de yaşım genç yaaa bu dezavantaj ıştee
Soran+1 yılunı daha kolay bnce
Soran+1 yılbız gayet korkuyoz hocadan ama
+1 yıldsiplinli ol yeri geldiginde gül yeri geldiğinde sert çıkış ama gaddar hoca da olma aman bu hoca da kolay hoca dersine gitme dersinde dalga geç olan hoca da olma. Tam ortasini bulman lazim hek sevilen hem de saygi duyulan hoca olmak iyi olan.
13 Yorumla
Soran+1 yılevet oyle olmak ıstıyorum hıç tecrubem yok şu an yenı atancam ınsaallah :/
- +1 yıl
umarim ama dedigim gibi dsiplino elden birakmayin ve herkesin hakkini verin eger cok fazla yumusak olursaniz iyi hoca olarak degil enayi hoca ve saygiyi haketmeyen hoca olarak algilanirsiniz artik liseler berbat ortaligin durumu acik ortada höt diyebilmek önemli ama oncelikle sert ve güzel usluplarla uyaricaksiniz bağırmak ya da kötü soz arklarinin onunde incitici kelimeler değil ogrenciyle iletisimi iyi kurmak lazim direk veliye de başvurulmamali o zaman ogrencinin ogretmene hic saygısı kalmiyo.
Soran+1 yılyok ben ogrencıyı ezmemde ınsan muamelsı yaprm anlarsa artık. zaten en sınır oldugum şey torpıl geçen hocalar herkese hak ettıgı kadar not verım. Bıraz tecrube kazanmam gerek once dırek lıseden baslamcam oratokul daha ıyıy
+1 yılsert davranmalısınız, gerektiğinde katı gerektiğinde de dost olur sunufa hakim olabilirseniz, sözünüzü dinlerler
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınnn
kız meslek lisesinde görev yap. ya da @muhhatt 'ı dinle..
11 Yorumla
Soran+1 yılanadolu lısesı ıyıdır ıyı :)
+1 yılÇekersin şimdiki gençlikte saygı yok çok zor lise tam ergenlik dönemi bir tavır alıyor gençleri. Kolay gele.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:(( saagol
Disinlinle "kafa öğretmen olma" olayini ayni anda götüreceksin. Ikisinin de dozunu aşma.
01 Yorumla
Soran+1 yılnormalde kafa kızım ıyı anlaşrmda dısaıplınıde saaglmak gerek tbıde smdı ogrencılerle yaş farkımda az olcak baya oda sorun olurmu
Yani çok zor çünkü lisede görüyorduk erkek arkdaslrmz bayan hocalara çok saygısız yaklaşıyor çok kötü ithamlar falan kaldirabilceksen eger yapabilirim otoriteyi sağlarm diyosan da sen bilirsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılevetde smdıkı kızlarda cok fena yaaa
sayın hocam bu bizden sonra ki nesil daha da beter olacak demedi deme
09 Yorumla
Soran+1 yılevet ışte onları nasıl zapt etcem hç lmıyom. kardesm lıse okuyo dıyo bızım okula gelme hocayı dovuyoz bız duşun artık yaaa atılırım meslekten kendmı tutamam ben
Soran+1 yılunlar sendende beter ama yaaa
Soran+1 yılyaa hocaya karı marı dıyo aşırı teryesz kardem ble ole okulu esrarcı kaynıyoo
Soran+1 yılızmırde eml
Soran+1 yılolmamı dolu yaaa
Gizli Üye(30-35)+1 yılöğretmen olma bence gelecek nesi çok tutarsız olucak ne istediğini bilmyen bir nesil geliyo her türlü şeyi yapar onlar. sorun çözmekten çok sorun çıkaran bir nesil... bırak bu hayali
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende tarih öğretmenliği okuyorum canım. Aynı dertten bendede var. Hiç bir öğrencime taviz vermemeyi düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılbende sert olcam yuz vermeye gelmıyo bunlara
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkuyor musun şu an yoksa lys ye falan girip tercih mi yapacaksın?
04 Yorumla
Soran+1 yılunı son senem
Cevap sahibi+1 yılBunu meslek hayatın içerisinde zamanla öğreneceksin. Öyle eğitim-öğretim, yöntem ve teknik, sınıf yönetimi vs gibi derslerinle bunu çözemezsin. Lansmann çok farklı birşeydir. Meslek hayatında yaşayarak öğrenme yöntemiyle sen de öğrencilerinle birlikte bunu öğreneceksin. Ancak o şekil de Maslow un pramidindeki gibi kendini gerçekleştirebilirsin zaten.
Soran+1 yılbu aldıgım dersler ışıme yaramıcak yasayarak ogrencem sanırım
Cevap sahibi+1 yılOlması gereken de bu.
+1 yılonu bilmemde bayan öğretmenler zorluk çekiyorlar biraz
10 YorumlaYeni nesil veletler ugrasmak zordur diye tahmin ediyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılbende :(
Soran+1 yılyol yakın ama mezun olmaya yakın evladım :) bu arada onlara ne dıye hıtap edım veletmı dıyım ergen mı :DDDDD
Soran+1 yılyok yakamam canlarını yaaa uzulurum sonra
Yastlarin gibi ama seviyeyi korursan sorun cikmaz tabi platonik asiklara bise diyemem :))
018 Yorumla
Soran+1 yıldaha toy yenı mezun genç ogretmen bekar duşın artık
Soran+1 yılbılmıyom boyle yapı olarak gulerım devamlı ama damrıma bastımı o ogrencyı kafaya taktımmı varya bıttı yanı
Soran+1 yılzor ışler valahaa yaaa
Soran+1 yılnedenmış banamı yazcaklar :DD
Soran+1 yılyazsın yanı onu mu takcam kafama sence :DD
Soran+1 yılonce mezun olmam gerekde yaa hanı şurda 6 ay kaldı bı telaş sardı resmen
Soran+1 yıldeu
Soran+1 yılsaagol :)
Soran+1 yıl:999
+1 yılBurdaki sorulara bak istersen hocasindan hoslanan cok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi olur Endüstri Meslek Lisesine Dikkat Edin Hocam. :) Endüstri çıkarsa iş zor
15 Yorumla
Soran+1 yılyok anadolu lısesı yazcam hep :DDDD
Cevap sahibi+1 yılEndüstri çıkarsa hayattan soğursunuz söylüyüm
Soran+1 yıltercıh etmıcem endustrıkı
Soran+1 yıllyom :::::::sa:
+1 yılrahat marka talık hiç zorluk çekmezsin
03 Yorumla
Soran+1 yılama nasıl yanı havalı olcam tbı de guler yuzluyumde annem dıyokı saenı dınlemezler
- +1 yıl
hep güler yüzlü olmazsan dinlerler
Soran+1 yılyok tenefuslerde gulrm sadece :DD
+1 yılBasarilar allah sabir versin :)
18 Yorumla
Soran+1 yılyaaa gozum korktu :/
- +1 yıl
Korkmali :)
Soran+1 yılufff banane onlar korksun vala bırakırım acıamma kııı
- +1 yıl
Heheh birakma birakma :)
Soran+1 yılvalaaa adam olsunlar da şmdı hepsı hormonlu ben en fazla 22 gosteryom oda yasım yanı hatta 19 falanım oda sorun olur dımı :((
- +1 yıl
Arkadas gibi olursunuz daha sevilir sizin gibiler
Soran+1 yılumarımmm yanııı daha sıfır tecrubede bakalım artık
- +1 yıl
:))
+1 yıloyyş taze hoca gelmiş diye fazla yüklenirler sana
07 Yorumla
Soran+1 yılhaaha ne anlamda
- +1 yıl
genç ve yeni bir bağyan hoca çok dikkat çeker okulda
Soran+1 yılhemde benım gı komık hoca ben kanka olurum hepsayle kı :FFDDD
- +1 yıl
çok yüz verirsen tepene çıkarlar :D
Soran+1 yılkolaydı okdarda
- +1 yıl
uyarmadı deme :) liselilerle ugraşılmaz
Soran+1 yılbncede
+1 yılCok guzelseniz zorluk cekebilirsiniz gibi
03 Yorumla
Soran+1 yıltıpım fna degıl ufak gosteryom 18 falan bıde
- +1 yıl
Allah yolunuzu acik etsin fazla gozunuzde buyutmeyin basarilar
Soran+1 yılhaklısınız
oof boku yemisin be :D
00 Yorumla
+1 yılMerhaba oldunuzmu
00 Yorumlazorluk olacak
021 Yorumla
Soran+1 yıl://////////
Soran+1 yılkarma
Soran+1 yılfızık
- +1 yıl
şöyle bir durum da var. aynı dönemlerden biz de geçtiğimiz için biliyorum. okula yeni gelen genç ve bayan bir öğretmen olduğun için açıkça söylenmese de birçok öğrenci (o öğrencilerin çoğu erkek öğrenciler olacaktır) merak edecek seni. öğrencilerde gerektiği kadar samimi olman lazım ama bu samimiyet aşarsa en başta o öğrenciler olmak üzere birçok öğrencide sıkıntı çıkacaktır. samimiyet dozunu iyi ayarlaman lazım
Soran+1 yılyok hanı bı arkadas gı olurum yerı gelr de tepemde ckrtmam artık
Soran+1 yılsenın dha ılgı çekıcı bence ben geçeblsem ortaokula geççem
Soran+1 yılatanırsın merak etme sen
Soran+1 yıl77sızdee
Soran+1 yılyuksek baya yaaa
Soran+1 yılv-bızım daha ıyı yanı
Soran+1 yılumarım oyle olur :(
Çekersin.
01 Yorumla
Soran+1 yıldeme ole ama çÇ///
Cekersiniz hocam.
01 Yorumla