Patronumu şikayet edebilir miyim?

Selam,

2022 Ağustos ayında 20 yaşındayken kendi rızamla bi iş yerinde çalışmaya başladım. 2-3 gün gitmek üzere anlaşmıştık. Bana dönemin stajer maaşı olan1600 lira vereceğini söylemişti patronum. Önceliğim iş öğrenmek olduğundan kabul ettim. Ancak benim 3. zgünümde asistanı aniden istifa etti ve onun bütün işlerini ben yapmaya ve haftada 5 bazen 6 gün çalışmaya ve işten 6 yerine çoğu zaman 8-11 bandında çıkmaya başladım.

eylül ayında okulum açıldı, ders programım uygun olduğu için neredeyse tam zamanlı çalışmaya devam ettim. 2023 yılı itibariyle sigortamı başlatacağını ve asgari ücret vereceğini söyledi. Sevinmiştim çok.

2023 Ocak ayında iş durumlarının iyi olmadığını (ki aşırı derecede müşterimiz vardı) ve bana eski senenin stajyer maaşını vermeye devam edeceğini söyledi. Uzun bir konuşmanın ardından asgari ücrete razı oldu ama beni oyalaya oyalaya sigorta girişimi Mart ayında yaptı ve ben ilk tam maaşımı Nisan 15’te aldım.

Tam bu olaylarla birlikte ciddi mobbing uygulamaya başladı. Zaten yapmış olduğum işler için herkesin içinde bağırmalar, özel telefonundan verdiği randevuları bilmediğim için azarlamalar. Öyle ki birinde final sınavında olduğumu bildiği halde deffaten arayarak beni sınavdan çıkardı. Zaten yapmış olduğum bir işi yalnızca kendisi takip edemediğinden bütün sesiyle bağırarak beni azarladı. Yaptım ve sınavdaydım deyince de hadi canım güzel geçsin diyip kapattı.

Böyle sayısız olay var, hepsine de şahitlerim var.

Haziran ayında bir sağlık problemi sebebiyle uzun bir rapor aldım. Hasta yatağımda yatarken yine kızacak bir şeyler buldu ve beni WhatsApp mesajıyla ağlatacak hale getirebildi. Temuz’da da istifa ettim.
Benim içim hiç ama hiç soğumadı. Hem ciddi şekilde mobbinge uğradım hem de emeğimin karşılığını alamadım.

Bu caaankm patroncuğumu şikayet edebilir miyim? Benim lehimde bir şeyler olur mu, nasıl bi süreç işler?

Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Patronumu şikayet edebilir miyim?