Lisans mezunu hemşirelerin 54k ya kadar aldıklarını öğrendim bugün ve çok şaşırdım. Ben memuriyete başladığımda neredeyse 2 katı kazanıyordum. Pandemi sürecinde onlar kazanırken biz kaybetmişiz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHemşire maaşı şu an 45 bin civarında 54 için cidden yemeden içmeden yoğun bakımda gün aşırı 24 saat çalışması lazım yoksa 54 olmaz. Başka bir yorumda enflasyon bir onlara mı var demişsiniz ben size durumu açıklayayım. Sağlık bakanlığında performans sistemi diye bir şey vardı, bu yıllardır var olan bir sistem. Hastane SGK dan yapılan iş başına para alır, bu para ile masraflarını karşılar kalanı da performansına göre personeline dağıtır. Sıkıntı şu ki sağlıkta giderler dolara endeksli yani son zamanlarda hastanelerin masrafları aşırı arttığı halde SGK'nın işlem başına yaptığı ödeme değişmediği için hiçbir hastane para arttırıp personeline performans ödemesi yapamıyordu. Eskiden her ay benzer miktarda performans alıp giderlerini de buna göre ayarlayan sağlık personelleri bu sebeple ciddi bir gelir kaybına uğramıştı. Sağlık bakanlığı zaten performans ödemesi de var diye ham maaşı düşük tutuyordu ama sonra performansı da vermemeye başladı bu da haliyle mağduriyet yarattı. Şöyle düşünün 7 bin lira maaş 3 bin lira performans alıyordunuz, enflasyon var diye %50 zam geldi normalde geliriniz 15 bine çıkmalıydı ama zam sadece 7 bin liralık ham maaşa geldi ve 3 bin liralık ödemeniz yok oldu. Bu durumda önceden sizinle aynı (10 bin lira) kazanan diğer memurlar 15 bin alırken siz 10 bin 500 almaya başladınız. Takdir edersiniz ki bu büyük bir haksızlık ve sağlık çalışanları birkaç yıldır bu haksızlığa uğruyor. Geçtiğimiz yıl çıkan beyaz reform bu durumu düzeltmek için çıkarıldı, siz sağlık çalışanlarına torpil geçildi diyorsunuz ama olan şey aslında yaratılan mağduriyetin giderilmesinden başka bir şey değil. Kendi maaşınızı eskinin ham maaşı ile kıyaslamayın, eskiden de bu kişilerin performans ödemesi vardı sadece bu ödeme tablolarda yazmıyordu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet doktorlar devamli isyan edip grevler yaptilar, ülkeyi terkeden çok oldu. Bu yüzden hayli maaş artışları oldu. Daha çok teşvik ödemesi, döner sermaye falan arttı.
Bir arkadaşım att idi yani ambulans teknisyeni gibi bişey. Sonradan hukuk okuyup avukat kadrosuna geçti ama maası çok düşmüş. O da pişman olup geri eski kadrosuna geçti.
Yani ambulans elemanı kamu kurumunun avukatından fazla aliyor17 Yorumla
Soran+1 yılSonuçta atomu parçalamıyorlar. Gerçekten anlamıyorum. Onlara enflasyon varsa bize de var. Eşit orantı ile bizimki de artmalıydı diye düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede eskiden beri en çok isyan edip bastıran hakkını alıyor. Diğerleri hep avucunu yaliyor.
En güçlü lobiler;
1) Hakim Savcılar
2) Sağlıkçılar
3) Maliyeciler
4) iibf mezunlarının lobisi
Diğerleri tırt.
Mesela düşün kamu avukatı emekli oluyor, şöförüyle aynı emekli maaşını alıyor hatta şöförün emekli ikramiyesi daha fazla oluyormuş 😂
Soran+1 yılKonu hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Soran+1 yılSiz avukatsınız sanırım ordan örnek verdiğinize göre 😅
Cevap sahibi+1 yılEvet en garibanlar kamu avukatları. Zaten işinde iyiler istifa ediyor serbest çalışıyor, kötüler de işine devam edip kamu davalarını kaybediyor devamlı.
Kamu avukatları kadar sinik kimse yoktur. Düşün 15-20 yıl evvel bir hakim ile bir kamu avukatı neredeyse aynı maaşı alırmış. Şimdi hakim savcilar kamu avukatinin neredeyse 3-4 katı maaş aliyor.
Kimin suçu? Isyan etmeyip susanların suçu
Soran+1 yılAnladım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılHemşire maaşları yüksek değil. Doktor maaşlarını düşürdüler sadece sorun bu. Yoksa hemşireler daha fazlasını da alsa hakediyorlar.
217 Yorumla
Soran+1 yılAlt tarafı serum takılıyor, Gelen hastalar tersleniyor. Atom parçalanmıyor.
- +1 yıl
Böyle söylediğine göre hayatında hiç yoğun bakım hemşiresi görmemişsin belli ki :) senin meslek ne :)
Soran+1 yılBen söylemem gizli bilgi 😅
- +1 yıl
O zaman bilmediğin konularda ahkam kesme derim :)
Soran+1 yılKonu ile benim mesleğimin ne alakası var?
Soran+1 yılAhkam kesmiyorum ama diğer meslekler de hep zordu sağlık çalışanları sadece bir dönem zorluk yaşadı ve o dönemde çok protesto ettiler.
- +1 yıl
Sağlıkçı olduğunu düşündüğüm için söyledim. Görünüşe göre değilsin. Ben de öyleyse bilmediğin bir konuda yorum yapma dedim. Şu anki hemşirelik lise düzeyi değil. İnsanlar 4 sene lisansı da sadece serum takmak için okumuyor emin olabilirsin :)
Soran+1 yılTansiyon da ölçülüyor evet
- +1 yıl
Hahaha noldu yaa hemşirelerin 50-60 k maaş almaları zoruna mı gitti 😂 iş sadece tansiyon ölçüp serum takmak olsaydı eğitim seviyesi 4 yıl değil 2 hafta falan olurdu :) bunları yoldan çevirdiğin insana da 3-5 günde ögretirsin zaten. Bu mesleğe dair zerre fikrin yok. Bence daha fazla boş konuşma çünkü gülüyorum burdan şu an 😂
Soran+1 yılGüldürdüysem ne mutlu ne diyim 😂
Soran+1 yılDoktorun alın teri de siliniyor mu meraktan soruyorum yoksa film sahnesi mi sadece xöcmdmcm
- +1 yıl
Gerekirse silinir evet. Tıpkı ameliyata giren steril hemşirenin de alnın terinin silindiği gibi :) Yani orada mesele birinin alnının terini silmek değil hastanın enfeksiyon kapmasını önlemek. Bu nedenle o ter damlamasın diye doktorun da alnı siliniyor hemşirenin de. Onların kendi alnını silememesinin sebebi sterilitenin bozulmaması gerektiğinden. Ayrıca merak ediyorsan şunu da söyliyim. Sizin o izlediğiniz dizilerde acil müdahalelerde bulunan olarak gördüğünüz ve tamamını doktor zannettiğiniz kişilerin yaptığını gerçek hayatta hemşireler yapıyor :) hayatı dizilerden öğrenip yaşadığınız için tabi hemşireler bi serum takıyor diyerek kendinizi komik duruma düşünüyorsunuz. Biz de gülüyoruz buradan :)
Soran+1 yılSabrına hayran olduğum için zorladım 😅 Zaten bildiğim şeyler kalemine sağlık 😅
- +1 yıl
Bildiğine hiç ikna olmadım nedense :) durumunu kurtarmak için böyle söylüyorsun gibi geliyor :)
Soran+1 yılİstediğini düşünebilirsin. İyi geceler
- +1 yıl
Sana da
Soran+1 yılValo oynucam mdnfmdf
+1 yıl50 üstü yoktur ya 40 üstü 40 ile 50 arası polis maaşı gibi
17 Yorumla
Soran+1 yılÇıplak maaş değil nöbet parası ve döner sermaye vs ile çok rahat bu seviyelerdeler.
- +1 yıl
Aman aman istemem ya sağlık tıp vs benlik değil
Soran+1 yılAnladım kardeş hakkında hayırlısı
- +1 yıl
Eyvallah bro
- +1 yıl
Ek nöbetlerle 60 k'yı bile bulabilir isteyen
- +1 yıl
Ne o nöbeti isterim nede hastalarla uğraşır parasına merakli değilim
- +1 yıl
Tercih meselesi
O değilde polis asker maaşı şu anda eskiye nazaran yerlerde ya
03 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğin kategori 5 yıl önce hemşirelerin 2 katını alıyordu ve şu an hemşireler çok rahat geçiyor
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne