Rica ediyorum bilgisi olan ulaşsın hangisi daha iyi? iki imkanim var kafam çok karışık şu an hemşirelik okuyorum paramedikliğe geçiş yapmak istiyorum emin değilim. Sizce hangisi daha iyi iş olanakları çalışma şartları yönünden?
Cevabın nedir?
+1 yılBir hemşire ve paramediğin maaşları çok yakındır. Çalışma saati olarak da devlet dairelerinde aylık 160 saat çalışmak zorunludur ve bu tüm mesleklerde geçerlidir. Ancak diğer masa başı kamu işlerine göre hemşirelik ve paramediklikte nöbetler olduğu için aylık 7 gün 24 saat olacak şekilde nöbet tutarsanız geri kalan 23 gün boyunca tatil yaparsınız ki bu da 1 gün nöbet tutup 3 gün tatil yapmak olarak kullanılır genellikle. Paramediğin şöyle bir avantajı vardır, eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız hemşirelere göre daha az iş yaparsınız çünkü acil durumlar her an olmadığı için paramedikler bazen boş boş otururlar, ama hemşireler sürekli çalışmak durumundalar. Ayrıca paramediğin 2 yıllık eğitimi var. 4 yıl yok. Bu da hemşirelere göre 2 yıl erken işe başlamaktır ki bir paramediğin maaşı 3500 TL civarında olur. Buda bir hemşire işe başlayana kadar 84.000 TL para kazanmak anlamına gelir. Eğer daha fazla nöbet tutarım derseniz bu fiyat gittikçe yükselir. Bu ikisi arasında tavsiyem kesinlikle paramediktir.
117 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok yararlı oldun ellerine sağlık
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim :)
- +1 yıl
ne seçtiniz acaba bende bu sne paramedik seçmek istiyorumda
- +1 yıl
hangi meslegi seviyorsun ona git sonuçta biri ambulansta biri acilde
- +1 yıl
ama paramedisk in ataması çok zor sın zamanlarda kpss puanı çok yükseldi en düşük 84 ile alıyor buda matematik yapanızı istiyor matematiğiniz biraz olsun varsa gidin yoksa dikey geçiş ile hemşirelik deneyin 74 ile alıyor
- +1 yıl
Merhaba ben de paramedik 1. Sınıf öğrencisiyim ailem hemşireliğe geçmemi istiyor çünkü paramediği daimi meslek haline getirmenin zor olduğunu düşünüyorlar. Ama bir yandan bu yıl kpssye çalışıp atamaya odaklanmak istiyorum, dgs aklımı kurcalıyor. Hangi sınav daha zor hangisine odaklanmalıyım çok kararsızım
+1 yılhemşirelik daha geniş iş imkanı çünkü bir hastahaneye 4-5 tane ambulasns düşüyor yani hemşireye göre daha sınırlı
ve paramediklerin att ile ayrımı var att ve paramaedik birbirlerinin alanlarını daraltıyolar
ve paramediklerin att ci gibi görev yapmaları felan bunu istemiyolar öyle bir tartısma var
paramedik 2 yıl eğitim alldıgı için
bir zamanlar bende düşünmüştüm oradan arastımıstım
ama heyecanlı bir meslek oldugu kesin hemşireliğe göre03 Yorumla
Soran+1 yılParamedik attden daha çok yetkiye sahip ve atama puanlari 60-70 arasi genelde cok rahat atanirim diye düşünüyorum
- +1 yıl
Valla benim bildiklerim bunlar umarım herşey istediğin gibi gider dostum
Ama heyecanlı bir meslek şimdi alsalar beni yok demem :)
Soran+1 yılİnşallah hayırlısı olur ya
+1 yılValla ben hemsirelik cikisliyim fizyoterepi okuyorum ama hemsirelik derim ve ben hemsire olarak atanip calistigim hastanede okulumu bitirip fizyoterapistlik yapmayı dusunuyorum oyle bir imkanın varsa degerlendir sende canimm
17 Yorumla
Soran+1 yılFizyoterapi iki yillik mi
- +1 yıl
Iki yıllık ama ben dgsyle 4 yilliga tamamlamak isteeim su an 3. Yilim
Soran+1 yılharika o zaman
- +1 yıl
Evet bence paramediklik yerine fizyoterapistigi dene derim ilerisi icinde iyi olur hem ama sen bilirsin canim
Soran+1 yıldgs zor değil mi
- +1 yıl
Zor ama imkansiz degil ve benim sayısal yetenegim cok da iyi olmadigi halde ugrastim ve oldu yani gercekten ne istedigine karar verip o yolda ilerlemek cok onemli
Soran+1 yılsorunda bu kararsizim
Hemşirelikte iş imkanı daha fazla paramedik liseden ilk alımda 3 kişi aldı bu sene.
14 Yorumla
Soran+1 yılparamedik ön lisans atamasi yapıyor zaten attlik değil bu
Soran+1 yılparamediğin atama puanlarini gördün mü 60-70 arasi neden is imkani yok?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
10Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 824 cevap paylaştı. Üniversite hemşirelik mi?
ATT olarak konuşuyorum, bu yıl geçiş hakkım olmasına rağmen kullanmadım. Paramedic mesleği güzel, laf edecek değilim ama neredeyse paramedic bölümü olmayan üniversite kalmadı. Bütün herkes devlette çalışmak için uğraşıyor bir yandan da. şu an lisans hemşirelik öğrencisiysen hiç bulaşma paramediğe, 2 yıl sonra özele mahkum kalabilirsin.25 Yorumla
Soran+1 yılşu an lise hemşirelik öğrencisiyim son senem kpss atama puanları çok düşük paramediğin
Soran+1 yılsimdi atanamiyorum kpssye hazirlanmadim 70 aldim ortaöğretimde 70 puanla atama yapılmıyor hemşirelik okusam dört yil, dört yil sonra kpss atama puanları kaç olacak? of valla düşündükçe başım ağrıyor
+1 yılAlaninda uzman olmayi dusunuyorsan paramedikligi dusunebilirsin onun disinda eger yurticinde kalicam ben hemsire olarak devam edicem meslegime diyorsan ayni yoldan sapmadan devam et
11 Yorumla
Soran+1 yılhemşireliğin atamasi zor 83le kapatti ya lise son sınıf hemşirelik öğrencisiyim
Hemşirelik biraz daha rutin işler içeriyor. Paramediklik biraz daha aksiyonlu. Tercih senin tabi ki. İkisinin de iş alanı eşit sayılır. O yüzden hangisine yakın olduğunu senin seçmen lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılParamedik daha cazip geliyor servis işleri beni çok sıkıyor
bir fizyoterapist olarak şöyle diyim sana bir hastanede 200 hemşire çalışıyorsa 20 paramedic çalışıyordur. tercih senin
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ama paramediğin atama puani daha düşük, bir hemşire olarak özel hastanede sürünmek istemiyorum
- +1 yıl
Hemşire olarak özel hastanede sürünmek istemiyorsun ama ben att yim. Atanamadiginda att olupta hemşire ststusunde servislerde çalışmak insana çok koyuyor. Paramedigib ataması şu an 75 lrrde ama hemşirelik 70-68 gibi atanıyor. 5 ay önce kendi servisinde çalışan biri 66 puanla atandı. Att yim ama bu yüzden paramedik dusunuyorum
Kizlar ben çok paremedik olmak istiyorum alt yapım kötü bu sene haftanın 7gunu dershanede olucam sizce çok zormu bide kac netle kazanılabilir lurfen yardımcı olun
10 Yorumlabence paramedik ama yoğun bakım hemşireliğinde iyi para var
00 Yorumla
+1 yılIkiside zor yorucu meslek. Allah kolaylik versin
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
paramadik ne bilmiyorum ama hemşireler iyi :)
00 YorumlaParamedik
02 Yorumla
Soran+1 yılhangi yönden daha iyi
+1 yılMerhaba geçiş yaptın mı
00 Yorumla
+1 yılmuhendis ol bosver onlari
00 YorumlaDoktor ol..
09 Yorumla
Soran+1 yılnerdeee
Soran+1 yılvalla kemosabe haklisinn, adini görünce ablami özledim kemosabe diye kayitli telefonumda :)
Soran+1 yılEvet en yakin arkadasim o :)
Soran+1 yılJohnny Depp filminden :)
Soran+1 yılYoldaş evet :)
Hemsire ol hemsire
00 Yorumlaİkiside zor
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık sektöründe olucam o kesin ama hangisi bilmiyorum
+1 yılHemşirelik>>
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı