Gizli Üye(30-35)+1 yılBiyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?
Biyomedikal cihaz teknoloji bölümü, sağlık kuruluşlarında bulunan her türlü cihazın bakım, onarım ve kalibrasyonundan sorumlu yardımcı sağlık çalışanıdır. Her türlü sağlık aletini ve cihazları monte edecek, sürekli bakımını yapacak, arıza olunca yerini saptayacak ve onarımına yardım eden teknikerlerdir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Biyomedikal cihaz teknoloji eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresi 4 dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler her dönem için 30 AKTS olmak üzere toplam 120 AKTS'lik dersi tamamlamak ve yaz stajını tamamlamakla yükümlüdürler.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programında alınan dersler şu şekildedir;
- Biyomedikal Teknolojisine Giriş,
- Devre Analizi,
- Elektronik Ölçme Tekniği ve İş Güvenliği,
- Temel Anatomi ve Fizyoloji,
- Temel Matematik,
- Biyomedikalde Matematik,
- Arıza Analizi ve Arıza Giderme,
- Elektronik Elemanlar ve Analiz, Biyokimya,
- Hastane Organizasyonu,
- Yaşam Destek ve Ameliyathane Cihazları,
- Tıbbi Tahlil ve Laboratuvar Cihazları,
- Fizyolojik Sinyal İzleyiciler,
- Tıbbi Görüntüleme Cihazları,
- Mikrodenetleyiciler,
- Kalibrasyon,
- Biyomedikal Bilgi Sistemleri ve Tıbbi Bilişim,
- Kalite Güvencesi ve Standartları,
- Meslek Etiği,
- Tıbbi Cihazlarda Biyolojik Tehlikeler,
- Mesleki Uygulama I,
- Mesleki Uygulama II,
- Pozitif Psikolojiye Giriş ve İletişim Becerileri,
- Üniversite Kültürü I ve II,
- Yaz Stajı,
- Türk Dili I ve II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II, İngilizce I ve II.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Programdan mezun olacak öğrenciler 2 yıllık eğitimleri boyunca aldıkları derslerle biyomedikal cihazların kullanımı, kurulumu, kalibrasyon ayarları ve arızaları ile ilgili bilgi ve beceri ile donatılacaktır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi önlisans programından mezun olan öğrenciler “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Teknisyeni” ünvanını alacaklardır. Program mezunları, biyomedikal teknik servislerinde, kalibrasyon birimlerinde, hastanelerin kendi biyomedikal teknik servislerinde ve kamu ve özel kuruluşların kalibrasyon birimlerinde çalışabileceklerdir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Programdan mezun kişiler; kamu ve özel hastanelerde, laboratuvarlarda, dispanserlerde, tıbbi cihaz yapan fabrikalarda, tıp cihazları tamir ve bakım atölyelerinde veya servislerinde çalışabilirler. Önü açık bir bölüm olup sağlık alanının her yerinde biyomedikal cihaz teknikerlerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Ataması Nasıldır?
Bu bölümün ataması KPSS sınavı ile yapılmaktadır. Önlisans KPSS sınavına girip en az 80 puan almanız beklenir. İhtiyaç halinde sağlık kurumları bu bölüm için tercih yapma hakkı sunmaktadır.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümünü Okumak Zor mu?
Sözel bir bölüm olduğu için derslerinin zor olduğu söylenmektedir. Fakat bu zorluk kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Eğer sözelciyseniz size zor gelmeyebilir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Yorumları Nelerdir?
Biyomedikal cihaz teknoloji bölümü yorumları şu şekildedir:
- Türkiye'de okunabilecek en iyi iki yıllık bölümlerden biri. sırf dört yıllık diye abuk subuk bölümler yazıp mezun olunca ne yapacağını bilmeden dolaşmak yerine bu tarz iki yıllık bölümler okumak daha mantıklı görünüyor. özellikle bu bölümü yeni açan üniversitelerin aksine en az 10 yıldır bu bölümü bünyesinde barındıran afyon kocatepe, İstanbul cerrahpaşa, ege, gaziantep gibi üniversitelerden birinde okunuyorsa fakülte ayarında bir eğitim alabilirler.
- Teknik kısım, satış ve pazarlama aynı zamanda kalite yönetimde iş imkanı bulabilirler.
- Sağlık alanındaki kullanılan cihazlara meraklı aslında ilgi duyan kişiler olmalı. Aynı zamanda teknoloji ile arasını sıkı tutmalı. Çünkü sağlık alanında çok fazla yenilik ve gelişme oluyor tabi bununla birlikte medikal alanda da sürekli bir yenilik oluyor. Bu gelişen ve yenileşen süreci takip edebilmeli. Eğer tercih edecek kişi kadın ise açık konuşmak gerekirse işimiz zor. Çünkü iş olarak genellikle sadece masa başı iş bulabiliyoruz. Yani satış ve pazarlama departmanı. Bunun için de iyi bir ingilizce gerekli. Erkekler iş bulma açısından benim gözümde kadınlara nazaran daha şanslılar.
- Hem okuması zor bir bölüm hem de bölümü bitirseniz bile boşta kalıyorsunuz. Neredeyse alım hiç yok. Bilmem kaç yılda 30 kişi oluyor ve puanlar uçuyor resmen. Size tavsiyem bu bölümü sakın yazmayın. İleride bana dua edeceksiniz. Şu anda düşündüğüm tek şey DGS ile geçiş yapmak. Üniversite sınavına sil baştan hazırlanıp yeni bir bölüme sıfırdan başlamayı gözüm kesmiyor artık. Tekrar söylüyorum, bölümü tercih etmeden önce çok iyi araştırın, KPSS puanlarına ve alımlara bakın, öyle tercih edin
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiyomedikal cihaz teknolojisi zevkli ve zor bir bölüm arkadaşlar tüm medikal cihazların tamir bakım ve kalibrasyonunu yapmakla sorumlu çalıştığı kurumda ama bir dezavantajı ise neredeyse hiç ataması yok yani mezun olunca özel sektörde iş bulmak zorundasınız tercihinizi ona göre yapiniz
10 Yorumla
+1 yılben 112 de paramedigim biyomedikalciler ambulansların her türlü aksam hasarında gelip yapıolar atamalara e devletten bakabilirsin
24 Yorumla
Soran+1 yılben bulamadım abi link atarmsıın aaba? birde nasıl bir bölüm iyimi sence?
- +1 yıl
paramedik yaz araştır paramedik nedir en çok atama paramediktedir
Soran+1 yılbiliyorum ma onu yapamm ben soğukkanlı biri değilim :D
Soran+1 yılordamsıınız?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer