Hedefim yazılım mühendisliği şu anda 2. Mezunlugumdayim. Ama şu anda netlerim çok düşük kazanamayacak gibi hissediyorum onun yerine bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile yazılım mühendisliğine gecebilirim diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? DGS ile geçiş zor mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılKursa gidip yazılımcı olabilirsin diyenlere şunu sormak lazım yazdığın yazılımın CPU'yu %100 kullanıyorsa buradaki sorunu nasıl tespit edecek. Bilgisayar yazılımı yazıp geçmek değil. Yapılacak yazılım donanım üzerinde çalışacak ise bilgisayar mimarisini bilmek lazım. Kullanılan teknolojiler neler ne için kullanılır. Projeye göre bunlar araştırılıp kararı verilir. Mühendis maaşı ile üniversite mezunu olmayan yazılımcı arasındaki maaş farkı nedir.
DGS yle geçebilirsin ama 1. ve 2. sınıf derslerini alıp geçmen lazım ortalamaya katılmaz ama 3. ve 4. sınıf dersleri ortalamaya katılıyor. Hatırladığım kadarıyla bence bir üniversiteye geçip bölüm bitir. Okurken de çalışabilirsin ben üniversitedeyken okurken staj yaptığım yerde işe girdim ve orası bana çok şey kattı.06 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ederim elinize sağlık. Peki sizin öneriniz nedir bu konuda? Ben ne yapayım?
Soran+1 yılYa da siz olsanız ne yapardınız?
- +1 yıl
Direkt giremiyorsan 2 yıllık oradan DGS'ye gir. Mühendislik oku Bilgisayar ya da Yazılım Bilgisayar biraz daha donanımsal bilgi veriyor. Bence daha iyi o açıdan ben kendim Bilgisayar Mühendisiyim ikinci tercihim Yazılım Mühendisliğiydi.
Soran+1 yılYani bilgisayar mühendisliğinin yazılım mühendisliğine göre donanım anlamında daha iyi olduğunu mu söylüyorsunuz?
- +1 yıl
Mikroişlemci dersimiz vardı mesela Elektrik Elektronik mühendisliği bölümünden hoca gelir ders verirdi temel elektronik ile ilgili
- +1 yıl
Sizce üniversite olarak 200k civarında olan mühendislikte okumak boş mu
En İyi Cevaplar
Yazılım okuyup da bir yerde işe girip çalışmak büyük hayal.
Çünkü okulda sana bir şey öğretmiyorlar.
Sen daha çok kendini geliştirmelisin eğer yazılım okumayı düşünüyorsan.
Olaya şöyle bak adamlar sana mutfakta ki aletleri nasıl kullanacağını anlatıyorlar.
Ama o aletler ile yemek yapmak yine senin yaratıcılığına ve pratikliğine kalıyor.
Kimse gelin şunu yapın demez sana.
dolayısıyla yazılım okuyup boş boş bir iş yapamayan tonla adam var.11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevabınız için
+1 yılMerhaba, web tasarım ve kodlama'dan dgs ye girdim bilgisayar mühendisliğini kazandım fakat bir dersim aöf den bahar döneminde kaldığından dolayı kayıt olamadım. Yalnız şöyle bir şey öğrendim sizinle de paylaşayım. DGS ile kazanılsa dahi 1. sınıftan başlatma durumları oluyormuş derslerin çoğunu saymıyorlarmış yani çok saçma ama duyduklarıma göre böyle bir durum var. Buna göre bir değerlendirme yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de duydum bunu ancak üniversiteye göre değişkenlik gösteriyormuş. Teşekkür ederim yorumunuz için. DGS ile geçmek mi daha mantıklı yoksa 1 yıl daha mezuna bırakıp YKS ile kazanmak mı?
- +1 yıl
Yani derslerinizin çoğunu saydırabiliyorsunuz Dgs ile mantıklı olur sene olarak daha az okuyup bitirirsiniz. Aksi halde yks ile girmekten farkı kalmaz ama tabi dgs ile girmek kolay olmayabilir matematik temeliniz pek yoksa
Soran+1 yılHmm anladım teşekkür ederim cevabınız için
- +1 yıl
Rica ederim. Bunun dışında siz de yazılım öğrenmeyle ilgili misiniz peki?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, programın önü açık bence ama kim ne derse desin üniversite eğitimi gerekiyor yani bu durumlarda. Evet, sadece bu eğitimle sınırlı kalmayıp dışarda da kendinizi geliştirip tüm bu bilgileri birleştirip harmanlayın. O zaman sektörde aranılan eleman konumuna gelirsiniz yıllar içerisinde. Başarılar diliyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
+1 yılgidip dandik bir üniversite okuyacağına 1 sene daha sıkıca çalış güzel bir üniversiteden mezun ol yoksa sadece diplomanı alırsın
10 Yorumla
+1 yılNetlerin düştü diye yılmak yerine daha sıkı hazırlanmalısın. Yazılım mühendisliğinden vazgeçme, denemelere çok kaptırma kendini.
011 Yorumla
Soran+1 yılBen aslında yeni başladım çalışmaya, önceden biraz psikolojik mən zor bir dönemden geçtiğim için çalışmadım şimdi de zamanım az kalmış gibi hissediyorum
- +1 yıl
Zamanın az değil. Kendini topla ve sakın vazgeçme az da olsa düzenli olarak çalış fakat şu saatten sonra biraz sert çalışmalısın.
- +1 yıl
Sayısalda iyiysen mezuna kalsan bile bu bölümden vazgeçme duyduğuma göre iyi bir hayat sürebilirsin bu meslekle.
Soran+1 yılEvet İnşaAllah da öyle olur 🤲. Ama bilemiyorum çok kaygılıyım 2. Mezun yilindayim. Bir yıl yine bırakırım aslında ama ailem sıkıntı yapıyor elalem ne der diye falan. O yüzden beni strese soktular
- +1 yıl
O zaman hemen asıl derslerine vazgeçme burada vakit geçirmeyi bırak.
Soran+1 yılYaa teşekkür ederim çok motive ettim beni
- +1 yıl
Rica ederim canımm 💞
Soran+1 yılPeki sen benim yerimde olsan ne yapardın? Aslında ailemi 3. Mezunluk için ikna edebilirim belki. Sence tekrardan mezuna bırakmalı mıyım? Sen olsan bırakır mıydın?
- +1 yıl
Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterip bölümü kazanmaya çalışırdım ve eğer kazanamazsam ve bölümü de çok istiyorsam üçüncüye kalırdım fakat zaten çok istiyorsan bu senin için bir motivasyon kaynağı olur ikincide kazanırsın diye düşünüyorum
- +1 yıl
Kısacası şöyle eğer o bölümü çok istiyorsan çalış ve kazan olmazsa üçüncüye kal
Soran+1 yılGüzel cevapların için çok teşekkür ederim ellerine sağlık 🤍
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 512 cevap paylaştı. Yazılımcı olmak için üniversite okumakla zaman kaybına hiç gerek yok onun için direkt kurs ve pratiklerle daha fazla bilgiye erişebilirsiniz üniversitede derslerde hiç bir şey öğretmiyorlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılAma çoğu şirket üniversite mezunu arıyormuş. O yüzden çok kaygılıyım
- +1 yıl
Bu zamana kadar kimse bana diplomamı sormadı böyle koşulda koymadı ve biz de sormadık çünkü diplomalık bir iş kolu değil önemli olan senin becerilerin ve kendini geliştirmen üretkenliğin etrafımdaki yazılımcı arkadaşlarımdan bazıları üniversitede bu bölümle alakası bile yokken bu işi yapıyor. Benim size tavsiyem dediğim gibi üniversite boşa harcayacağınız zaman ve maliyet ile iyi bir kurs ve pratikle 1-0 önde başlarsınız.
Soran+1 yılYaa bu yorumu görmek beni çok umitlendirdi. Çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Ben yorumlarda çok okudum diplomasiz işe almadıklarını vs. o yüzden hala da korku var içimde. Ben de eğer yazılım mühendisliği kazanamazsam bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile 4 yıllığa tamamlarım diye düşünüyorum. Ama mantıklı mı mantıksız mi hâlâ bilemiyorum çok kararsızım
- +1 yıl
Tabi ki sorabilirsiniz bazı arkadaşlar yazılımcı ile yazılım mimarını karıştırmış sanırım ya da tek kişiye tüm sorunlulukları yüklemiş tabi ki Türkiye'de bu tarz şeyler normal geldiği için insanlara. Ben hala dışarıda aldığın eğitimin üniversitede aldığın eğitimden %100 daha verimli olduğu düşüncesindeyim karar sizin tabi ki
Kendink sürekli geliştireceksin sonu yok ve saçlarından vazgeçeceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçlarımdan vazgeçmek miii
Merhaba; şu an neredesiniz, programcılık gittiniz mi? Benzer bir ikilem içerisindeyim şu an bende programcılık gidip DGS değerlendirmeyi düşünüyorum. Eğer gittiyseniz önerirmisiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSınava daha 100 günden fazla zaman var netlerini arttırıp istediğin üniversiteyi kazanabilirsin yapabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşaAllah yaa
+1 yılokunmalı
12 Yorumla
Soran+1 yılÖnü açık mı sence
- +1 yıl
bu dönemde baya açık
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYatkinligin yoksa bosuna girme.
03 Yorumla
Soran+1 yılYatkınlığım var
Cevap sahibi+1 yılO zaman.. guzel meslek tavsiye ederim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılDaha çok calisabilirsin
10 Yorumla
+1 yılewet açık
10 Yorumlahayır okuma sektör durma noktasına geldi
05 Yorumla
Soran+1 yılE herkes önü açık diyor, geleceği iyi diyo, gelecek teknoloji değil mi?
Soran+1 yılPeki önerin ne?
Soran+1 yılTamamdır sağolun yine de
+1 yılÖnü açık okumalısın
10 Yorumla
+1 yılAçık
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri