Uni. Ogrencisiyim part time defactoya basvuru yaptim gorusmeye cagirdilar. Musteri danismani olarak peki ne is yaparlar birde netten yorumlar okudum cok zor diyorlar calisan tecrube eden var mi?
Cevabın nedir?
Ben İşkur'lu olarak Defacto'da çalışmaya başladım. Çoğu zaman depoda çalışıyorum. Ürünleri koliden çıkarıp askılık yap. Boş standa as. Alarm ve etiketini yapıp reyona çıkar. Depoda bu işleri yapıyorum. Reyonda çalışmak isteyenler; müşterinin düşürdüğü ya da elbiseleri standın üstüne bırakılan elbiseler ve kabindeki elbiseler bunları yerlerine bulup yerleştireceksin. Müşterinin sorduğu sorulara cevap vereceksin. 7 saat ayaktasın ve 1 saat yemek molan yarım saat de normal molaları var. İster aynı anda kullan bu iki molayı istersen sonra kullan fark etmez. Depoda vakit geçer ama reyonda zor geçer. Çok seri olmalısın. Kameralar da izliyor. Oturmak, mesai arkadaşınla sohbet etmek, iki elini birbirine çapraz şekilde dirseğinin arasında beklemek, boş boş beklemek, telefonla konuşmak ve mesajlaşmak yasaktır. Bunları yapmayın eğer yaparsanız tatlı sert bir dille uyarılırsınız. İşkur'lu olarak işe başlarsanız resmi günleriniz (bayram, yeni yıl gibi) 4 ay boyunca tatil ve pazar günleri izinlisiniz. İşkur'lu olmayanlar bu tatilden yararlanamazlar. Her Defacto'da çalışanların 1 gün izni olur. İşkur'lu olanların iki sıkıntısı var. Birincisi maaşların yarısını Defacto ayın 5 inde yatırır. Bunda sıkıntı yok ama diğer yarısını İşkur'dan alındığı için onlar da maaşları 2 ayda 1 Ziraat Bankası'na yatırıyorlar ama hangi gün belli değil. İkinci sıkıntı ise Defacto, İşkur'lu olanların 4 aylık süresi bitince alıp almaması tam meçhul. O yüzden işinizi severek yapın. Eğer sevmiyorsanız çalışmaya bile başlamayın. İşkur'lu olmam diyorsanız. Haftada 1 gün izniniz olacak ama pazar günü olmaz. Part 800 ful 1100 ve İşkur'lular 1300 alacaklar.
11 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim bende işkurdan giricemde yarın sınavı var sınavı nasıl zor mu acaba
+1 yılMüşteri hizmetleri genelde; ürün değişimi ve iade işleri ile uğraşır.
Yapacağınız iş müşteri ürünü iade etmek isterse belirli süreler var ki o süreleri iade koşullarını eğitimde anlatırlar.
Zor olmayan iş yok ki. Motivasyonunuzu yüksek tutun. Herşey sizde bitiyor.
Uzun zaman önce x bir firmada müşteri hizmetleri olarak çalıştım. Müşterinin hitaplarını şahsi almayın hepsi şirkete alttan alın gerisi basit ;)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha once farkli markalarda 2 3 ay satış danışmanlığı yaptım.
Anam ağladı fsfs. Çalışma hayatindan soğudum. 1 gün iznimi full yatarak degerlendiriyordum.
Neyse , hafta da bir ürün gelir. Onlari etiketler alarm takarsiniz raflara koyarsiniz. Gelen müşteriye hoş geldiniz diyip 32 diş gostermek en önemli iş.
45 dk yemek molan olur. 15 er dakikadan 2 tane çay molası. Onun dışında telefon yasak. Oturmak yasak. 8 saat boyunca surekli hareket halinde olacaksin.
ilk 1 hafta allah belami versin gezip tozmak varken niye girdim bu işe dersin. Ama çalışma arkadaşların iyiyse insan seviyor işi falan. Öyle. Zor ama maaşi alınca sevindirik oluyorsun. O gazla çalışırım ben bir ay daha diyorsun.06 Yorumla
Soran+1 yılBnde ogrenciyim malum insaninda ihtyaclari oluyor. Deniyim bir sansimi dedm ama hep yormlari falan gornce irkildim
Cevap sahibi+1 yılBoşver yorumlari. Para kazanmak güzel. Ailem karşı çıktı ama gittim çalıştım yinede eheh.
Ilk hafta zorlanirsin sonrası kolay. Her isin zorlugu var bundada ayaklar pert oluyor. Guzelinden bir spor ayakkabi giy tamam.
Soran+1 yılEn cok calsma ortamindan korkuyorm insnlari vs vs hic tecrubemde olmadi yardmci olurlar mi acaba diye
Cevap sahibi+1 yılYanina bir eleman verirler. Sana ne yapacagini gösterir anlatir :) gerisi sende.
Cevap sahibi+1 yılBu arada erkekler yavşak oluyor genelde sakin pas verme hicbirine benden demesi.
Soran+1 yılPki tesekkur ettm cok saolun :)
Evet zor, gerçi ben Lc Waikiki'de çalışmıştım bu mağaza kadar değil ama..
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılYani bilgi verme yardım gibi
00 Yorumla2 aycık çalışmıştım
04 Yorumla
Soran+1 yılDenilen kadar zor mu pki. Part time miydi. Cok yorgunluk oluyor mu
Soran+1 yılCok gizli bisi sormadm burdan cevap verebilirsiniz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz