Ziraat mühendisliğinde devlet mi daha iyi olur yoksa özel sektör mü bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Özel sektör ve devlet maaşları, çalışma koşulları, izinleri vs bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı. Devlette yeni başlayan her mühendis benzer maaşı alır. Kurumdan kuruma falan değişir. Şu an devlette yeni başlayan mühendis ortalama 43k civarı para kazanır. Özelde ise yeni başlayan ziraat mühendisinin maaşı asgarî ücret veya bir tık üstü.
03 Yorumla- +1 yıl
Benim alttan dersim kalmıştı 15 inde ona giricem mezun olucam inşallah kpss çalışıyorum bir yandan ama özel sektör mü uzun vaadede daha iyi olur devlet mi bilemiyorum yani genelde arkadaşlarım özel sektör daha iyi vs diyor ama asgari ücretle girsem işe bile kaç yıl sonra ne kadar artacak çok belirsiz devlet daha iyi olur gibi düşünüyorum ama bir yandan da sanki herkes işe girmememi bekliyor gibi ya üzülüyorum ben sınava kadar iş bulmaya bile çalismayip kpss çalışmayı düşünüyordum kafam allak bullak oldu
- +1 yıl
Evet özelde oyüzden fazla maaş vermeyi tercih etmiyorlar çünkü sen istemiyorsan bir sürü kişi var diyorlar neyse ben sınava kadar kpss çalışayım olursa olur olmazsa özelden iş ararım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim özel sektöre şu an 40k maaş artı yıllık 4 maaş prim alarak çalışıyor. Ayrıca yurt dışı primleri vs yıllık +3000 dolar falan oluyor
09 Yorumla- +1 yıl
Bu şartlarda çalışan kaç kişi var ki yani benim çevremde pek ziraatle uğraşan yok komşu ziraat mühendisi ama dayısının yanında asgari ücrete çalışıyormuş 4 yıldır okul bitince 6 yıl iş bulamamis filan
- +1 yıl
Yani bilmiyorum. Kardeşim çok uzun süre iş aramadı. Askerlikten sonra geldi direkt bu işi buldu. Başladığında bu kadar yüksek değildi maaşı ama 1 seneden sonra ciddi zam yaptılar. Organik tarım üzerine bir firmada çalışıyor. Bitki koruma mezunu
- +1 yıl
Hangi firma acaba bence kardeşine öyle denk gelmiş yani yoksa o şartlar biraz zor ya da belki şehirden sektörden dolayı da olabilir
- +1 yıl
İstanbul'da firma. Phoenix agro mu öyle bir şeydi
- +1 yıl
Büyük firmalarda olunca öyledir bilmiyorum öyle bir yerde iş bulmak da zor ben en iyisi kpss çalışayım daha garanti olur en azından memur maaşı da çok düşük değil de 33k dan 50 kya çıkmış dün açıklandı birde memurlukta haftasonu vs tatil onlar iyi özel sektörde genelde haftada 6 gün iş oluyi
- +1 yıl
Genelde 6 gün oluyor evet. Kardeşim 5 gün. 9-18 çalışıyordu ama devlette o saate kadar çalışmazsın tabi
- +1 yıl
Kardeşin bence memurdan daha iyi de öyle iş bulmak zor yani ben kpss çalışmaya devam edeyim hayırlısı olsun bakalım
- +1 yıl
Bende KPSS bekliyorum
Umarım dilediğin olur, atanırsın - +1 yıl
İnşallah atanırız hepimiz ya valla çok sıkıntı artık iş bulmak koşullar filan
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 979 cevap paylaştı.
+1 yılİş bulabiliyorsan seçimi sonra yaparsın. İlk önce karşına çıkan ilk fırsatı değerlendirmelisin
02 Yorumla- +1 yıl
Pek iyi şartlarda iş bulamadım ama başta asgari ücrete başlasam sonra artar mı kısmında kafam karışık ve işe başlarsam kpss çalışmam zorlaşacak
- +1 yıl
kendi işini yapmıyorsan uzaklaşırsın. Ama devir mücadele devri. Kolay ekmek yok. İyi düşün.
+1 yılülkede tarım kalmadıgında göre maks olması gereken asgari ücret
02 Yorumla- +1 yıl
Maaşları belirleyen şey bu değil umarım farkındasındır aç kaldığında da asgari ücret almaları gerek dicek misin merak ediyorum
- +1 yıl
işine yapmayan para kazanamaz bu cok adil cok normal
Devlet şu anda dsha iyi şartları
02 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum ya özel sektörde biraz daha dişli olman lazım herhalde ben pek mutlu olamam orada gibi
+1 yıl30 bin civarında galiba
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılZam gelir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım