21im, 22ime giricem öğretmenlik okumak istiyorum ama herkes atanamazsın özel sektörde sürünürsün diyor. Haklılar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, atanabilirseniz gerçekten güzel olur ama atanamazsınız özel sektörde çalışırsınız. Özel sektörde haftalık çalışma saati daha fazla ve muhtemelen asgari ücretten başlatacaklar yani o zaman sıkıntı olabilir tabii ki. Yani bu mesleğe ben tutkuyla bağlıyım maaşı çok önemli değil, ikinci planda diyorsanız öğretmenlik tercih edin ki öyle insanlar da var. Ama işin maddi boyutu sizin için bir tık daha öndeyse o zaman tercih etmemenizi tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılataması kolay değil bunu bilmen hazır olman laızm. eğer çok istiyorsan okumayı oku ama sonrasını bilerek oku. ayrıca evet atanması zor ama imkansız da değil
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik mantıklı bir şey. Ve güzel bir meslek. Fakat 5 milyon atanmayı bekleyen öğretmen varken ve maksimum 1 yılda 30 bin öğretmen atanabiliyorken gidip öğretmenlik okumak mantıklı değil. Özel okuldakilerde asgari ücret alıyor eğer bahçeşehir vb kolejler seni gibi tecrübeli bir öğretmen diye asgari ücretten biraz yüksek fiyata almazlarsa
23 Yorumla
Soran+1 yılİşte dedikleriniz çelişiyor
Soran+1 yılBende güzel evet diyorum ama atanamazsam napıcam diyorum?
- +1 yıl
Bence sen öğretmenlşk okuma çünkü okumayı anlamanı geçtim yazdığını bile bilmiyorsun. Sorunda öğretmenlik okumak mantıklı mıdır demişsin acıklamasındada özel sektörde sürünürsün diyorlar doğru mu bu demişsin bende sana ögretmenlik güzel ama atanamazsın özel sektördede para vermezler dedim yani onayladım. Napıcam dememişsin doğru mu bu demişsin. Çelişkili olan sensin keşke cevap vermeseydim suna bak yaramıyoda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
+1 yılNe ogretmeni olduguna bagli, sınıf ogretmeni olursan bal gibi de atanirsin cok yuksek puan istemiyor kpss den. Mis gibi de sartlari var ozelde sürünürsun valla yoksa ogretmen olabilirim diyorsan cocuklari seviyorsan ol derim. Bir de ingilizce ogretmenleri de kolay ataniyor ve daha rahat sinif ogret. Gore
10 Yorumla
+1 yılBranşa bağlı. Mesela sınıf ve İngilizce öğretmenlerinin atamaları çok yüksek. Yabancı dil öğretmeni olursanız kurs verebilirsiniz. Okulda çalışmanız şart olmanız. Branşınızı iyi seçin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet haklılar. bu saatten sonra öğretmenlik okunmaz. sınava yarım milyon kişi giriyo iyi ihtimalle 40 bini atanıyo. vah ki ne vah
14 Yorumla
Soran+1 yılBilişim ile ilgili biley okumak mantıklı mı? Ben paramedik son sınıf öğrencisiyim ama kesinlikle yapmak istemediğimi fark ettim baska bisey okumak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılbilmiyorum ki güzelim. en mantıklı yine hemşirelik, ebelik falan.
Soran+1 yılTesekkur ederim🥹❤️
Cevap sahibi+1 yılrica ederim <3
Doğru söyleniyor atanmak çok zor boşuna seçmiş olursun
04 Yorumla
Soran+1 yılBilişim ile ilgili biley okumak mantıklı mı? Ben paramedik son sınıf öğrencisiyim ama kesinlikle yapmak istemediğimi fark ettim baska bisey okumak istiyorum
- +1 yıl
Konuşmak anlatmak ister misin uzun uzun konuşur neleri yapıp yapmayacağını konuşmuş oluruz
Soran+1 yılYa buradan yazıyorum işte
- +1 yıl
Buradan konu uzar gider ayrıca sana özel olan sana özel kalmalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek tük atanması açık olan var özel eğitim mesela gayet iyi şuanlık
04 Yorumla
Soran+1 yılO çok zor ve sabır işi
Soran+1 yılDiğer öğretmenliklerden farklı o
Cevap sahibi+1 yılöğrenciden öğrenciye değişir zorluğu
Cevap sahibi+1 yılancak gözün kapalı atanıyorsun sınıf öğretmenliğinden bile fazla açığı var
+1 yılYani istiyorsan oku ama halleri ortada
00 Yorumla
+1 yılSakın sakın sakın.
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden? :(
- +1 yıl
5 sene oku, üstüne üç kuruş kazan.
Üstelik gelişme şansın yok, yükselme falan.
Sence neden olabilir. İşin zorluğunu saymıyorum bile.
Soran+1 yılÖğretmenlik 4 sene değil mi
Soran+1 yılYükselme şansın nasıl yok, uzman öğretmen, müdür yardımcısı, müdür?
- +1 yıl
Ya onlar yükselme mi? Büyük düşün. Kaç para alacaklar? Ömrünün çoğunu maaşla mı geçireceksin?
Soran+1 yılEee mecbur geçiricez… Bişey dicem öğretmen misiniz?
- +1 yıl
Hayır değilim. Mecbur değilsiniz. Kim size çalışan olmak zorundasınız dedi? Kendiniz iş kuramaz mısınız, niye patron olmayasınız?
Aklı olan öğretmenlik okumaz
10 YorumlaBranşa bağlı
00 YorumlaBen tercih etmezdim.
00 YorumlaBir duaun bakalım mantıklı mi
00 Yorumla
+1 yılMaaşı az ya
00 Yorumlahaklılar.
00 Yorumla
+1 yılBölüm
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz