Arkadaşlar Jandarma Astsubay olmak istiyorum nasıl olurum? bilen, bu mesleği yapanlar detaylıca anlatabilir mi lütfen?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKİMLER ASTSUBAY OLABİLİR?
T. C. vatandaşı olan herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler astsubay olma hakkına sahiptir. Astsubay olmak isteyenler ilk etapta ÖSYM tarafından düzenlenen sınava girmeli ve başarılı olmalıdırlar. Aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksek Okullarından mezun olmaları gerekebilir. Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girmeden önce adaylar birtakım test ve muayeneden geçerek, ilgili mülakatı olumlu geçirenler okula kabul edilir. Ancak Astsubay okulu dışında başka okullardan mezun olanlarda gerekli sınavlardan başarı sağladığı takdirde astsubay olabilirler...
02 Yorumla
Soran+1 yılSağol bilgi için:)
- +1 yıl
Rica ederim başarılar diliyorum :)
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadın astsubay olmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:
Eğitim Durumu: Lise veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca, 2 veya 4 yıllık bir üniversiteden mezun olabilirsiniz.
Yaş: 2 yıllık üniversite mezunları için 26 yaşını aşmamış olmanız, 4 yıllık üniversite mezunları için ise 28 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir.
Sağlık Durumu: Vücudunuzda dövme, yanık, çizik gibi izlerin bulunmaması, diş yapısının kusursuz olması ve vücut yapısında kusur olmaması gerekmektedir.
Sınavlar: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen sınavlara girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir.
Astsubaylık Meslek Yüksek Okulu: Başarılı olan adaylar, Astsubaylık Meslek Yüksek Okuluna girerek 2 senenin sonunda astsubay olarak göreve başlayabilirler.
Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından kadın astsubay olarak göreve başlayabilirsiniz. Başarılar dilerim! 😊
12 Yorumla
- +1 yıl
Rica Ederim :)
Önlisans veya lisans mezunuysan eğer kpss ye girip kpss puanın ile başvuru yapabilirsin Asem e , başvuran kişilerin puanlarına göre bir taban puanı belirlenir ve sende mülakatlara çağırılırsın puanın iyi olursa , sonra mülakatlara girersin, ön sağlık muayenesi, spor mülakatı ve sözlü mülakatını da geçince kazanıp kazanmadığın belli olur.
Üniversite mezunu değilsen ve yaşın küçükse bu sene jamyo da kadın alımı yaptı ona da normal üniversite tercihi yapar gibi başvuru yapabilirsin gene mülakata çağırırlar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılSınavlara girmeniz lazım
00 Yorumla
+1 yılİki şekilde Jandarma astsubay olabilirsin
1- JAMYO. JAMYO için 18-25 yaşında olup üniversite sınavından belli bir puan alıp başvuru yapıp 2 yıl öğrenim görüyorsun 2 yıl öğrenciliğin sonunda Jandarma Astsubay olarak göreve başlıyorsun.
2- ASEM. Jandarma Astsubay Eğitim Merkezi bunun için ise 21 yaşından gün almış olmak ve Lisans mezunu olmak şartı var12 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılonlisans kpss girip basvurular acilinca basvurman gerekiyo ama puanin baya yuksek olmali
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de yeni kazandım. Lise mezunu isen jamyo ile üniversite mezunu isen Asem ile girebilirsin. Yks lise için yani jamyo. Kpss Asem için gerekli
07 Yorumla
Soran+1 yılArtık jandarma mısın yani
Cevap sahibi+1 yılEvet
Soran+1 yılHayırlı olsun :) Darısı bana inşallah
Cevap sahibi+1 yılÜniversite mezunu musun
Soran+1 yılHayır daha lisedeyim
Cevap sahibi+1 yılO zaman çok calış
Soran+1 yılPeki sen, astsubay olarak mı yapıyorsun?
olmuyo ki o
016 Yorumla
Soran+1 yılOluyor
Soran+1 yılOluyor. git araştır
Soran+1 yılSorduğuma göre?
Soran+1 yılNe diyosun?
Soran+1 yılAynn kesin öyledir😒
Soran+1 yılBirsürü anlamı var bunun er olarakta demiş olabilirsin?
Soran+1 yılEğer gerçekten iyi anlamda söylediysen çok sağol☺
Soran+1 yıl☺🧡.
Kadin astsubay oluyo muymus
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet oluyor
egitim alarak
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya öylemi oluyomus
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye'de olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
Gizli Üye(18-24)+1 yılMSÜ girebilirsin