Bu bölümü okumak istiyorum sizce okunurmu ve yurt dışında iş imkanları nelerdir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAğız ve diş sağlığı bölümü, diş hekimlerinin yanında çalışabilecek veya onlara destek sağlayabilecek kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır. Bu bölümde, çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli ve sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapan veya yapılmasını sağlayan kişiler eğitim alırlar. Ayrıca, diş hekiminin planladığı tedavi türüne göre protezlerin hazırlanması, hasta kabulü, hasta tedavisi gibi görevleri de yerine getirirler.
Ağız ve diş sağlığı bölümü okumak istiyorsanız, bu bölümün eğitim süresi 2 yıldır ve eğitim-öğretim 4 dönem halinde verilmektedir. Eğitim süresince, anatomi, implant protezleri, diş anatomisi ve oklüzyonu, teknikerler için kimya-fizik, davranış bilimleri, protez I-II, maddeler bilgisi ve meslek teknolojisi, ortodontik apereyler, protetik freze tekniği, modern protez gibi meslek dersleri yanında Türk dili, yabancı dil ve Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi gibi genel kültür dersleri okutulur. Ayrıca özel diş protez laboratuarlarında 45 işgünü yaz stajı uygulamasına da katılırsınız.
Ağız ve diş sağlığı bölümünü bitirdikten sonra mezun olduktan sonra çeşitli hastanelerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde veya özel kliniklerde çalışabilirsiniz. Ayrıca kamu kurumlarında da ağız sağlığı uzmanları olarak görev alabilirsiniz. Bu alanda çalışmak için gerekli olan beceriler arasında; estetik zevkine sahip olmak, iletişim becerilerine sahip olmak, takım çalışmasına uyum sağlayabilmek, pratik yapabilme yeteneği bulunmaktadır.
18 Yorumla
Soran+1 yılMezun olduktan sonra kpss gibi bir sınav var mı yani devlet veya özele gitmek için ne yapmalıyım
- +1 yıl
Evet, mezun olduktan sonra kamu kurumlarına girmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gibi bir sınav var⁴. KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında geçerli bir puan gerektirir. KPSS, lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinde olmak üzere farklı seviyelerde düzenlenir.
Özel sektörde çalışmak istiyorsanız, genellikle iş ilanlarına başvurarak ve mülakatlara katılarak işe alınabilirsiniz². Bazı özel sektör işleri belirli sertifikalar veya lisanslar gerektirebilir, bu nedenle ilgilendiğiniz alanda hangi niteliklere ihtiyaç duyulduğunu araştırmak önemlidir.
Her iki durumda da, hangi kariyer yolunu seçeceğinize karar verirken, kişisel ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve kariyer hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. İyi şanslar! 😊
Soran+1 yılKpss puanları nasıl yüksekmi?
- +1 yıl
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri kadrolarına atanmak için gereken KPSS puanları genellikle yüksektir. 2020/4 KPSS atamasında, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri kadrolarına atanmak için en düşük puan 83,002, en yüksek puan ise 86,151 olarak belirlenmiştir. Bu puanlar, adayların KPSS'deki başarılarına ve tercih ettikleri kadronun kontenjanına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Bu bilgiler, geçmiş yıllardaki atama puanlarına dayanmaktadır ve gelecekteki atamalar için kesin bir kılavuz sağlamaz. Her KPSS döneminde, atama puanları adayların performansına, tercihlerine ve mevcut kadro sayısına bağlı olarak değişir.
KPSS'ye hazırlanırken, sınavın farklı bölümlerine odaklanmanız ve konuları iyice anlamanız önemlidir. Ayrıca, sınavda başarılı olmak için zaman yönetimi ve sınav stratejileri üzerinde de çalışmanız önerilir.
Umarım bu bilgiler işinize yarar. İyi çalışmalar! 😊
Soran+1 yılMaaşları ne kadar bu bölümün özel ve devlet
- +1 yıl
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak çalışanların maaşları, çalıştıkları kuruma (devlet veya özel), deneyimlerine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir
Devlet Hastaneleri:
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Devlet Maaşı: 22.000 TL – 30.000 TL
Kıdemli Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Devlet Maaşı: 25.200 TL – 34.000 TL
Özel Hastaneler:
Özel Hastanede Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Başlangıç Maaşı: 13.400 TL
Özel Hastanede Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Kıdemli Maaşı: 30.500 TL
Bu maaşlar, 2023 Temmuz ayı verilerine dayanmaktadır ve bazı hastaneler döner sermaye için ağız ve diş sağlığı teknikerlerine 1500-2000 TL kadar ek ücret verirken, bazı hastaneler döner sermaye vermemektedir. Bu nedenle, maaşlar konusunda kesin bir bilgi almak için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz önerilir.
Soran+1 yılKpss puanı yüksek demiştiniz devlete atanmak için yuksek puan gerek buda biraz zor özelde düşük maaş veriyor özelde diş protezi ne kadar maaş alıyor bir tık daha fazla alıyorlarmış
- +1 yıl
Özel sektörde diş protez teknikeri olarak çalışanların maaşları genellikle tecrübeye ve çalıştıkları kuruma bağlı olarak değişir. 2023 yılı itibariyle, özel sektörde yeni başlayan bir diş protez teknikerinin maaşı ortalama olarak 10.000-12.000 TL arasında olabilir. Ancak bazı şartlar altında, tecrübeli bir diş protez teknikeri 16-17 bin TL dolaylarında maaş alabilir.
Bu bilgiler, genel bir rehber olarak kullanılabilir. Ancak, özel sektördeki maaşlar, işverene, konuma, deneyime ve diğer birçok faktöre bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.
En İyi Cevaplar
Bildiğim kadarıyla iyi bir bölüm, ama akreditasyon almadan yurtdışında çalışamazsın. Akreditasyonu da tüm üniversiteler vermiyor, belli başlı üniversiteler veriyor.
010 Yorumla
Soran+1 yılAkerditasyon nedir acaba ve benim bildiğim kadarıyla türkiye diplaması uluslararası bir diploma yani belge belgedir sonuçta
Soran+1 yılYani mezun olduktan sonra yurt dışına gidemiyecekmiyim 🙁
Soran+1 yılPeki yurtdışında bir tanıdık var diş hekimi onun yanında çalışabilirmiyim
Soran+1 yılOturum bildiğim kadarıyla 4 sene boyunca oranın vatandaşla evli kalman gerek çalışma izni nasıl alınıyor onu bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılokunur evet
01 Yorumla
Soran+1 yılMaaşları ne kadar
+1 yılBence okunur hem kendi işini kurabilirsin de
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani benim bildiğim teknisyen veya asistan olabiliyoruz kendi işimi kurmak için diş hekimi olmak gerekmiyormu
Ben okuyorum şu an okunur bence
012 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak çok teşekkür ederim
Soru 1:bu bölümden mezun olanlar ne iş yapar ve kolay iş bulabilirlermi
Soru 2:mezunlar yurtdışında iş bulabilirlermi
Soru 3:dgs ile hemşireliğe geçişte 2+4 mü okumak gerek 2+2 mi yani direkt 2. yıldanmı başlanır
Şimdilik bunlar hepsini cevaplarlarsan sevinirim- +1 yıl
1-) diş hekimlerinin yanında çalışıyorsun mesela dolgu yapacak hekim malzemeleri filan hazırlıyorsun sen ölçüsünü filan macunu öyle.
diş protez bölümü var onu da öneririm ağız diş ve diş protez aynı dersleri görüyor 1. sınıfta ama diş protezin geliri daha çok bide el yeteneği istiyor biraz.
2-) bizim hocamız İngiltere de bu bölümden mezun teknisyen aradıklarını sordu İngiltere de bu bölümde açık varmış baya. Önü açık yani
3-) benim okuduğum okulda hemşireliğe geçiş olursa 2+2 olur üstüne 4 sene okumazsın 2 sene okuyup olabiliriz aynı zamanda dgs ile anestezi bölümüne de geçiş var
Soran+1 yılBenim el işi baya iyi protezide düşünebilirm belki ve dgs ile 2+2 sistem tüm üniversitelerdemi var acaba yoksa belli başlı üniversitelerdemi var
Soran+1 yılDiş protezi bölümünde hemşireliğe geçiş var mı ve aynı 2+2 sistemimi
Soran+1 yılKpss zormu
Soran+1 yılDevlette çalışmak için girmen lazım
+1 yılOkunur tabiki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği