Dini bir olayı anlatmasını geçiyorum. Ateş her zaman yakar sonuçta. Çocuklara böyle aşılamak çok yanlış bence. Video:
Eğitim sisteminin çöküşü.. pic.twitter.com/24aKzkfLw2
— Uzaktan Gelen (@Uzaktan_Gelen_) December 4, 2023

Dini bir olayı anlatmasını geçiyorum. Ateş her zaman yakar sonuçta. Çocuklara böyle aşılamak çok yanlış bence. Video:
Eğitim sisteminin çöküşü.. pic.twitter.com/24aKzkfLw2
— Uzaktan Gelen (@Uzaktan_Gelen_) December 4, 2023

Çocukların gerçeklikle mecazi ayıramadığı bir Böyle bir anlatım yapması tamamen saçma Bu çocuklara kafasında farklı bir düşünceye sebep verebilir o çocuklar ateşini yakmadığını düşünüp ateşle uğraşabilirler bilemiyorum neden böyle yapıyorlar sonra İslam'da erkes soğuyor İslam'a fabi oluşuyor isomofobinin en büyük nedeni bu tarz insanlar
Dini bir olay anlatmasını niye geçiyorsunuz? Dini bir olay anlatıyor, gidin sobaya elleyin yanmayacaksınız demiyor. Çocuklar mucizevi bir şey anlattığını anlamayacak kadar ger*zekalı değil. Sizin mantığınızla hayal gücü içeren bütün çizgifilmlerin yasaklanması lazım, sonra da yaratıcılıktan uzak robot gibi nesiller yetiştirelim.
Pireyi deve yapmayı seven bir toplumuz küçük yaşta sevgili yapan bundan övünen çocuklar gündeme gelmez eleştiri almaz ama bir öğretmen dinden bahsedince gündem konusu olur eleştirilerin hedefinde olur sırf dini anlatıyor diye denk geldiğimiz çağa bak
Cevap
38Cevap
Genç nesil öğretmen olunca normal böyle şeyler gadası
Bence normal açıklamış
cümlenin sonuna kimse dikkat etmemiş, Allah işte o gün istemediğinden Hz. İbrahimi ateş yakmamış diyor. Bunun neresi yanlış anlamadım, Allahın istemediğini bilebildiğimiz noktada bizi de yakmayacağını bilebilirdik zaten bizi yakıyor çünkü bize o konuda gelen bir ilham yok. Hz. İbrahimin yanmaması Tevrattan beridir bilinen bir şey zaten.
Öğretmen adı üstünde öğretendir.
Ve din kültürü öğretmeni de olağanüstü olan bir durumu öğretiyor. O derste elbette olağanı değil, olağanüstü olan mucizeyi anlatacak..
Yıllarca bize Din kültürü dersi adı altında din düşmanı Kemal'in inkılapları anlatıldı. Bu eğitim sistemi çok mu iyiydi?
O videoyu paylaşan arkadaş da haliyle Din dersinde öğrenmesi gereken dini değil, Kemal'in inkılapları öğrendiği için azotlu bir netice olarak bu video ona tuhaf geliyor..
Bu kotulemeye çalışanların mantığına baksan hiç anlatilmasada olur derler
Ortaokula gelen çocuğa cinsellik dersi istemeyi bilirler Allah din vb anlatilinca güçlerine gider
Doğruyu anlatmış
Ne varki bunda?
Eğitim bilimi bilmeyen Allah'tan korkmayanlar böyle sallar işte niye anlatıyor diye.
Keşke din kültürü ve ahlak bilgisi dersi eskisi gibi olsa ama haftada bir tam gün verilse
Ben de teşekkür ederim
Bu coğrafyada şaşırmayı bıraktım artık. Çocuğun bilinçaltında ateşin zarar vermediği anlayışını aşılayıp riskli işlere teşvik eden bir anlatım tarzı bu. Ya zarar vermiyor diye evi yaksa bu çocuk, sorumluluğu kimde olacak o zaman? Hiç kimse de. Eğitim torpilcilerin ve koca balina gibi popo büyütenlerin eline kalmış çok yazık!
Hocanın dediği %100 doğru lakin beynin gelişim, oluşum evresi vardır. Bazı şeyleri kavrayamaz, yanlış kavrar. İlkokul çocuğuna bunu anlatırsan çocuk şöyle düşünebilir "ben camdan aşağı atlasam Allah beni kurtarır." Çocuğun aklı henüz olgunluğa erişmediği için bunu bu şekilde anlayabilir. Onun için bunu ilkokul çocuğuna söylemesi doğru değildir. Lise olsaydı amenna...
Yanlış değil, Doğru demiş isterse ALLAH (C. C) Yakar, isterse yakmaz
Hem başlıkla öğretmenin anlattığını alakalı bulmuyorum alakalı olduğunu düşünmüyorum. Öğretmen, “ALLAH isterse ateş yakmaz” diyor, “Ateş yakmaz”demiyor
Allah isterse ateş yakmaz, su boğmaz, yaprak dahi kımıldamaz.
Öğretmenin söyledikleri baştan sona doğru.
Video linki bende görülmüyor, nerden gördün?
Videoyu twitterdan izlemiştim zaten.
Siteden girdiğimde link görünüyor, uygulamada gözükmüyormuş, Pardon
Şimdi beni yanlış anlamayın Müslümanım sonuna denk ama gelişim çağında olan bir çocuğa okulda din öğretilmesi her şeyi İslamiyete vurgulamak ne kadar doğru hocanın ateş yakmaz diye gösterdiği olgu ne kadar doğru ilkokul çocukları daha gelişme evrensinde ortaokul ise gelişmekte ergen olan kısım. Böyle bir söylemi söylerken ne düşünüyordu çok merak ediyorum ateş yakmaz diyor bunu karşıdaki çocuğa dediği zaman bu çocuk gider kendini de yakar ateşin içine de atlar çocuklara gerçek bilgileri öğretin biraz okul öğrenme yeridir İslam yeri değil İslamiyeti öğretecek olan kişiler anne babadır her şey okul değil ağaç yaşken eğilir cümlesi de bu işte asıl eğitim anne babada türkiyede öğretim fazlası ile saçma çocukların ne olacağı ile kimse ilgilenmiyor bomboş bilgileri çocuklara yükleyelim 12 sene sonra uni kazanacaklar mi görelim. Öğrettim yok bu hayatta kendi çocuğunuza kendiniz öğretin doğruyu yanlışı artık her önüne gelen öğretmen doktor mühendis oluyor kim ne yaptığı belli değil.
Din kültürü dersi sanırım. Allah isterse ateş yakmaz diyor. Ben bu cümlede bir sorun gormefim
Sorun onda değil zaten. Din dersinde anlatılabilir evet ama ateşin yakmadığını söylemek bence yanlış. Bunlar çocuk henüz. Çocuk bunu düşünüp ateşe girse birden ne olacak? Her ateş yakar sonuçta.
Tekrar dinledim. Ateş yakmaz demiyor. Allah dilerse diyor konu da zaten Hz İbrahimi ateşin yakmamasi. Allahi o çocukların zihninde nereye konumlandrmak istediği belli açıkçası. Müslüman değilseler katılmamalari normal, Müslüman iseler de mucize, keramet, bereket, dua gibi kelimelerin önemi belli.
bunların bildiğini ben unuttum mng bunlar rant dindarları bir mevki makama gelmek için neyse https://tr.pinterest.com/pin/826903181568011540/
yanlış anlamışım
Hz. İbrahim'in kıssasını anlatıyor burada. Anlatım tarzından biraz farklı anlaşılmış olsa da yanlış bir şey yok ortada.
Böyle birşeyi paylaşıp yanlış demek daha yanlış bir davranış olmuş.
Baştan sona doğru söylemiş. Ne var ki bunda. Çocuklara da yanlış aşılanan bir şey yok. Öğretmen bilim dışı da konuşmuyor. Her zaman yakan alev diyor.
Boş boş hikayeler ateistliği deistliği öğreten hocada olsun bu gibi zırvalıklara inanmayın diyip gençlerin aklını açsın
Evet çok doğru Allah isterse ateş yakmaz test edilip onaylandı lütfen çocuklara yanlış şeyler öğretmeyin Allah sevgisini aşılayın dindar bireyler yetiştirin
Cocukda yakmaz sanıp ateşe atlar🤣🤣anlatılacak yaşlar var bazıları o olgunluğu geç idrak eder aman takmiom yais bizi zaten yakaca kadar
Bu hangi ders önemli olan o yoksa çocukların yapacağı testte başlarına bir şey gelirse bu kadın sorumlu
Ne desin ben ateist biri olarak gayet mantıklı konuşuyor küçük çocukların psikolojisini bozup cehennemde cayır cayır yakar mı desin ateş?
Ne alakası var peygamberin hayatını anlatıyor Allah'ın kuvvetini anlatıyor din kültürü dersinde başka ne anlatılır senelerdir bize de böyle anlatıldı neye yükseldiniz ki bu kadar
Aynı cehennem Norveç te dondurur şeklinde anlatılır. Dondurur mu yakar mı? Belki pasifik adalarında boğuyor olabilir. Takılmayın bu masallara
Bu varya gizli kim bilir ne boklar yiyodur da neyse başı kaplı dindar sonuçta. d
Kudurmanız beni sevindirdi. Hocamızı kutlarım
Su dini safsatalari hala 2023te beyinlere kaktirmaya calisanlar var. Bu ogretmen degil. Yobaz. Din faydali degildir bkz ablada yan etki yapmis ya da ablanin kodu zaten bozukmus dine yonelmis djfjjf
Vay be ülkenin geldiği noktaya bakın. Nerede medeniyet, bilim ve eğitimli insanlar, neredeler?
soğuk ateş diye bir şey duymadın galiba mavi alevi olan bu ateş yakmıyor ve buna soğuk ateş deniyor
Videoya alınmış hali bu bide bunun videoya alınmamış olayları var
En buyuk yanlis sevdirerek ogretmektense korkutarak ogretmek
Konu ne tam olarak Ateş nasıl yakmıyor ve dinle ne alakası var
Ne yazsam sansürlicekler
En iyisii siz anlayın...
Kibritin ucundaki ateşten bahsetmeği için normal.
Din dersi sonuçta fakat bana garip gelen hareketleri ve ses tonu. Normal gibi gelmedi açıkçası.
Tartışılması gereken şey o yaşta bu dersin işlenip işlenemeyeceği yoksa o derste ikiye yarılan deniz de anlatılıyor sonuçta.
Ben ilhamını gerçekten alan öğretmenler istiyorum. Bunun gibi şarlatanları görmek istemiyorum.
Bilimsel bir deney yok ki ortada, inanc baglaminda konusmus ogretmen, gidin atese yuruyun demis
Isının yaktığını anlatmaya çalışmış ama mafetmiş yani.
Sadece puanı yetiştiği için vs okunursa böyle olur
Anlatılan da sorun yok. Sorun sizde.
Cehenneme gidince yakıp yakmadığı öğrenir.
Allah isterse ateş yakmaz
Siyasal İslam'ın tehlikesi işte
Dikkat çekmek için yapılmış
baştan din dersinin olması saçmalık zaten
yeni nesil öğretmenler de bir acayip kardeşim.
Biri şu hocanın üstünde denesin lütfen 😂
Ateş Hz. İbrahim yakmaz.
Çoluk çocuk öğretmen olmuş aw
Ben kurgu olduğunu düşünüyorum
Yakmıyor ben oradaki karincayim
İyi birşeyler söylemek istemiş yalniş lanse etmiş
Saçma sapan işler.
Bunları neye göre atayip da öğretmen yapiolar yaa
Çocuklardan biri bunu denemeye kalkmaz umarım
Çocuk istismarı
Yanlış
ivedilikle meslekten ihraç edilmeli.