üniversitede okurken para kazanmak istiyorum nasil kazanabilirim bir işe girerek mi yoksa özel ders falan vererek mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖĞRENCİYKEN YAPILACAK İŞLER
1. Oyun oynayarak para kazanmak.
2. Bisiklet, ev, kıyafet kiraya vermek.
3. Dolapta satış yapmak
4. Kitap satmak. (Roman, ders kitabı)
5. Bebek bakıcılığı
6. Üniversitede çalışmak. (Okul kantini, fotokopici, kütüphane, kafe)
7. Mail okuyarak para kazanmak https://paratik.net/mail-okuyarak-para-kazanma/
8. Stantlarda Çalışın
Marketlerde, fuarlarda bir sürü stant açılıyor. Siz de stant görevlisi olarak öğrenciyken para kazanabilirsiniz. Özellikle haftasonu işi olarak güzel bir fırsat.Öğrenciyim para kazanmak istiyorum diyenler için bu fırsat çok işe yarayacak. Alakalı part time Facebook gruplarına katılabilirsiniz.
Birbirinden farklı firmaların stantlarında birkaç günlük çalışarak iyi kazançlar sağlayabilirsiniz.
9. Link kısaltmak. https://paratik.net/link-kisalt-para-kazan/
10. Ödev yapmak. ödevcim. net
11. Modellik yapmak
12. İçerik üreticiliği
13. İçerik yazarlığı Bionluk. com, hallederim. com ve R10 gibi sitelere üye olarak freelance şekilde çalışabilirsiniz.
14. Fotoğrafçılık yapmak
15. Satış danışmanlığı
Üniversite öğrencilerinin en hızlı şekilde bulabileceği iş türüdür. Özellikle mağaza zincirleri (Zara, LC Waikiki, Defacto vb.) part time ya da full time çalışan üniversite öğrencisi personel işe alıyor. Az bir deneyiminiz varsa ya da daha önce hiç çalışmadıysanız tam size göre bir seçenektir. Yorulursunuz, ezilirsiniz fakat hayata ve insanlara dair pek çok şey öğrenirsiniz.
16. Kütüphane görevliliği
17. Kasiyerlik
18. Servis ablalığı
19. Anketör
20. Stant elemanı
21. Saha çalışanı
22. Work And Travel
Gençken çalışılacak işler dendiğinde şüphesiz ki en popüleri Work and Travel. Program sayesinde 3-6 ay arasında Amerika’da çalışma ve kazandığınız parayla gezme şansına sahip oluyorsunuz. Work and Travel (WAT), üniversite öğrencilerinin 15 Mayıs – 1 Ekim arasında Amerika’da çalışarak seyahat edebilmelerini, böylece hem kendilerini hem de başka kültürleri tanımalarını sağlıyor. 18-28 yaş arasındaysanız, dört yıllık bir bölüm okuyorsanız, master veya doktora öğrencisiyseniz, genel akademik not ortalamanız 2.00’ın üzerinde ise Work and Travel programına katılabilirsiniz.Amerika'da öğrencilerin yapabileceği işler, Amerika’da eğitim almak için başvurduğunuz programa göre farklılık gösteriyor. Dil okulu için Amerika’daysanız çalışma izniniz yok. Fakat üniversite öğrencileri haftada 20 saat part-time olarak kampüs içinde çalışabiliyorlar.
23. Üniversite kampüsünde veya kütüphanede çalışmak
24. Tezgahtarlık
25. Barista
26. Fuar veya Tanıtım Organizasyonları İçin Tanıtım Personeli
27. Çağrı Merkezi Operatörlüğü
28. Resepsiyonist
29. Müşteri temsilciliği
Firmaların part time müşteri temsilcisi ihtiyaçlarını değerlendirebilir, uygun zamanlarınızda büyük ihtimalle evden bile çalışabilirsiniz.
30. Şoförlük
Ehliyetiniz varsa ve güvenli yolculuk yapabileceğinize inanıyorsanız, ehliyetinizin boş yere durmanısının anlamı yok. Hemen arayışa geçin ve vakitlerinizi ayarlayarak para kazanmaya başlayın.
31. Mağaza Çalışanı OlmakBirçok Mağaza Öğrenci Çalışanlara Öncelik Verir. Kıyafet Mağazaları, Süpermarketler, Marketler, Giyim Perakendecileri, Kozmetik Mağazaları Gibi İşletmelerde Çalışabilirsiniz.
32. Promosyon İşleri
Bir Diğer Seçenek de Promosyon İşleri Yapmaktır. Mağazaların Tanıtımı, Müşteri Memnuniyeti Ve Satışları Artırmak İçin Sık Sık Promosyonlara İhtiyaçları Vardır. Promosyon İşleri Genellikle Hafta Sonları Ve Tatillerde Yapılmaktadır. Bu Nedenle, Öğrenciler İçin İdeal Bir Part-Time İş Fırsatıdır. Promosyon İşleri İçin Mağaza İçinde ya da Dışında Müşterilere Ürünlerin Tanıtımını Yapmak, Broşürler Dağıtmak, Örnekler Sunmak, Ürünlerin Nasıl Kullanılacağı Hakkında Bilgi Vermek Gibi Görevler Yerine Getirilir.
33. Aşçı Yardımcısı
Restoranlarda Aşçı Yardımcısı Olarak Çalışmak, Yemeklerin Hazırlanmasına Yardımcı Olmak Anlamına Gelir. Aşçı Yardımcıları, Sebzeleri Doğramak, Etleri Hazırlamak Ve Diğer İşlerde Yardımcı Olmakla Görevlidirler. Restoranın Açık Olduğu Saatlerde Çalışabilirsiniz.
34. Twitch yayıncılığı
35. Makale YazmakDurup durup yeniden tavsiye ettiğim en önemli online iş fikirlerinin başında makale yazarlığı geliyor. İnanın öğrenciyseniz ve bildiğiniz konular varsa bunları insanlarla paylaşarak süper kazançlar elde edebilirsiniz. Benim ilk mesleğim diyebileceğim makale yazarlığında haftalık olarak en az 100 TL kazanabileceğinizi unutmayın. Gününüzün sadece 1 saatini yiyecek olan bu online iş fikri sayesinde işlerinizi genişletebilir ve sadece makale yazarlarının olduğu bir grup olarak yazı yazmak yerine bu insanların makalelerini de satarak hem ekibinizle hem de kendiniz para kazanabilirsiniz. Bu sektörde çok ileri giden tanıdıklarımdan pay biçersek sadece 1 ay içerisinde 2.000 TL civarı olan bir laptop alabilir, telefonunuzu yenileyebilir, eğitim masraflarınızı karşılayabilir ya da her gün dışarıdan yemek yiyerek istediğiniz kıyafetleri alabilirsiniz. Para kazanacağınız en güzel ve en faydalı online alan budur arkadaşlar.
36. Ürün Satışı Yapmak
Son zamanların en gözde online iş fikri ile karşı karşıyasınız gençler. Özellikle de genç bayanlar hemen kolları sıvayın ve kendinize bir ürün belirleyin. Çoraptan tutunda iğneye hatta telefonlara kadar pek çok ürünü satabileceğiniz internet üzerinde oldukça büyük karlar elde edebilirsiniz. Sen nerden biliyorsun diye sorarsanız sadece Facebook ya da İnstagram üzerinden yapmış olduğum kapı süsü satışlarından aylık olarak 500 TL üzeri kazanç elde ediyorum. Öyle zor bir işte değil bu. Eğer elinizde bir ürün yoksa şehrinizdeki toptancılara ya da pazarlara giderek insanların ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri belirleyebiliyorsunuz. Buralardan alacağınız ürünleri ise sadece internet üzerine resimlerini ekleyerek ve kar payı koyarak satışını yapabiliyorsunuz.37. Şarkı dinleyerek para kazanmak. Şarkıcıların ve söz yazarlarının kullandıkları bir platform olan Musicxray aracılığıyla hem sanatçılar hem dinleyiciler para kazanıyor.
38. Reklam –Video İzlemekSermayesiz para kazandıran işler arasında yer alan reklam izleme yöntemini de deneyebilirsiniz.
Reklam izleyerek para kazanma sistemi, tamamıyla reklam izleme sistemi üzerine kuruludur. Bu alanda faaliyet gösteren sitelere üye olarak siz de yorulmadan gelir elde edebilirsiniz. Ancak anket doldurma işinde olduğu gibi dolandırıcılık tuzaklarına dikkat etmelisiniz.
39. Para kazandıran uygulamaları kullanmak
Bu yöntem de pasif gelir elde etmek isteyenleri cezbedecek nitelikte. Yapmanız gereken para kazandıran uygulamaları detaylı araştırmak ve dolandırıcı sitelere dikkat etmek.Güvenilir uygulama bulduktan sonra tuş kilidinizi açarak bile para kazanabilirsiniz.
Bu tür uygulamalarda genellikle verilen görevleri tamamlar ve puan biriktirerek vadedilen ödülü alırsınız.
Para kazandıran uygulamalar: Gigwalk, Ibotta, Shopkick, Viggle, Swagbucks, Rakuten, Fiwerr, Upwork, Poshmark.
40. Web Sitelerini ve Uygulamaları Test Etmek
İşe uygun olduğunu düşünenler için sükûnet içinde para kazanılabilecek yollardan biri de uygulamalar. Hem web sitelerini hem de Android ve IOS uygulamalarını test ederek para kazanmayı deneyebilirsiniz.
Ödemeler genellikle proje bazlı olurken sizden istenen görevi yerine getirdikten sonra ödeme alırsınız.
41. Web’de Arama Yapmak
SwagBucks, ZoomBucks, Blingo gibi platformlar, üyelerini web aramaları yapmaları için ödüllendirir.
Platformlarda sistem aynı olsa da hepsinin işleyişi ve puanlama sistemi farklıdır. Bazıları yalnızca hediye kartları sunarken bazıları toplanan puanları nakit olarak alma hakkı tanır.
Güvenilir sitelerin koşulları hakkında detaylı bilgi edinerek ilk adımı atabilirsiniz.
42. Yürümek
Bu iş için yapmanız gereken, adım at para kazan sistemiyle çalışan uygulamaları kullanmak.
Örneğin Sweatcoin, üyelerine attıkları adım için ödüllendiriyor ve kendisini şöyle tanıtıyor:
“Tüm cihazlarınızda, spor ekipmanlarınızda kullanabileceğiniz, fitness antrenmanlarınızda, sağlıklı beslendiğinizde ve daha pek çok farklı etkinlik sırasında adımlarınızı sayıp, size dijital bir para ile ödeme yapan yepyeni bir aktivite takip ve adım sayma uygulaması.”
43. Evde paketleme işi
44. Seslendirme Sanatçılığı Yapmak.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa market vb yerde calısabilirsin ya da ders verebilirsin. Ilki yıpratıci olur. Ikincisi yeterli ögrenci bulamazsan tatmin etmeyebilir. Sahibinden. com'a ücretsiz, armut vb. uygulamalarda da ilan verebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul da iseniz. Gelir elde edebileceğiniz bir çalışma önerim olacak.
00 Yorumla
+1 yılverecek başka şeylerde var :D
03 Yorumla
Soran+1 yılYok o işlere girmek istemiyorum
- +1 yıl
girme zaten, sonra seni doyuracak adam bulamazsın bünyen alışır ve para tatlı gelir mesleği sevmeye başlarsın
Soran+1 yılgünah ya, herkesle de ilişkiye girilmez, ben yapmam en azından, bir kişiye özel olmalı bence, ha yapana saygım vardır istediklerini yapabilirler ama ben tercih etmiyorum , sadece ilerideki eşimle beraber olmak istiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılYoutube kanalı aç.
04 Yorumla
Soran+1 yılHangi konu hakkında
- +1 yıl
Eklersen konuşuruz. Kanalım var benim de.
- +1 yıl
@CounterOffensive111 kanalınızın adı nedir? Hangi konularda içerik üretiyorsunuz?
- +1 yıl
Kanalım bu: https://www.youtube.com/@lildeeniz/videos
Oyun, eğlence ve tanıtım içerikleri var.
Özel ders ver daha çok kazandirir
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir teşekkür ederim
Soran+1 yılYabancı dil, İngilizce biliyorum arapça ve İspanyolca öğreniyorum ingilizce dersi vermeyi düşünüyorum
Soran+1 yılVe bir ara bir site üzerinden çeviri yaparak para kazanmayı düşünmüştüm ama hiç denemedim
Soran+1 yılİzmir de değilim maalesef, arapça da daha çok gelişmek istiyorum yazın bir kursa gideceğim, sağlam siteler derken ne gibi, ben bi10luk diye bir site görmüştüm orada çeviri yapıp para kazananlar vardi
Çok zor
08 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Soran+1 yılHaklısın, o zaman özel ders mi versem acaba
Soran+1 yılYabancı dil, İngilizce biliyorum arapça ve İspanyolca öğreniyorum ingilizce dersi vermeyi düşünüyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim, umarım seninde 🥳
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler