şu an 19 yaşındayım liseyi bitirdim, mezuna kaldım, sınava hazırlanıyorum ama 2024 de askere gitmem gerekiyor ve biraz araştırdım, tecil ettirebiliyormuşum 2 yıl falan galiba, bilmiyorum meslek liseli mezunu 6 yıl da diyorlardı, gerçekten tecil oluyor mu, ben sadace üniversiteye gidenler için yapılıyor diye biliyorudum, e devletten baktımda tecil ya da erteleme diye bir şey bulamadım, şubeye gitmemiz gerekiyor muş, ama ne götürmem gerekiyor bilen var mı, diploma ve kimlik yeterli olur mu ve ne kadar tecil edebilirim, yardım edecek biri varsa yazsın lütfen.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, size en yakın askerlik şubesine gidip bir sormanız gerekiyor. Ama yanınızda ne olur ne olmaz diye vesikalık fotoğrafınızı, lise diplomanızı ve fotokopisini bir de tc kimlik fotokopinizi yanınızda götürün yani tecil ettirme hakkınız olabilir. Başarılar dilerim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılLise mezunu bir kişi, askerlik tecilini 3 yıl boyunca yapabilir. Ancak, bu süre 22 yaşınızı tamamladığınız yılın sonuna kadar geçerlidir. Eğer üniversiteye gidiyorsanız, mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl boyunca askerlik tecil hakkınız bulunmaktadır. Ancak, bu süre 28 yaşınızı tamamladığınız yılın sonuna kadar geçerlidir.
Askerlik tecil işlemleri için gerekli belgeler:
Kimlik fotokopisi
Mezuniyet belgesi fotokopisi
Son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılOkumaya devam etmiyorsan ya da yurtdışında çalışmıyorsan tecil hakkın olmaz. Sen de liseyi bitirmiş olduğuna ve üniversiteye de devam etmiyor olduğuna göre herhangi bir şekil tecil hakkın bulunmuyor. Yoklamaya kadar üniversiteye kayıt olur isen tecil hakkın olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılTecil ettirenler nasıl ettirmiş ozman 2 yıl ettiren var ya da 3 yıl
- +1 yıl
Öğrenim görmüyorsan, mezun olduysan ya da herhangi bir okulda ilişiğin yok ise tecil ettiremezsin. Tecil ettirenler bu şartları karşılıyordur. Yeni bir durum değil zaten bu herkesin bildiği bir şeydir. Gir Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesine ayrıntılı yazar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
+1 yılAskerlik şubeye gitsen daha faydalı olur buradan edineceğin bilginin senin için çok faydalı ola bileceğini düşünmüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım saol Bi gidecem bakalım oluyor mu
22 yaşına kadar hakkın varmış 😂😂
010 Yorumla
Soran+1 yılKim diyor bunu ve neden gülüyorsun
Soran+1 yılO böylemi dedi
Soran+1 yılNe gerekiyor muş peki hangi belgeler
- +1 yıl
Liseyi bitirdim diyor. Lise okuyorsa 22 yaşına, fakülte ya da yüksekokul okuyorsa 28 yaşına kadar hakkı vardır.
Soran+1 yılorada gözükmüyor da erteleme ya da ilgili şey
Soran+1 yılBu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22, mesleki ve teknik lise mezunları için 25, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın... yazıyor knk ama
- +1 yıl
Mezun değil o öğrenim görenler. 😊
Soran+1 yılBen yine de Bi deneyim çünkü sınava girecem
+1 yılbir dene sansini
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet deneyecem kardeşim umarım işe yarar
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç sanmıyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılEttiren var hiç araştırıdn mı ki
Cevap sahibi+1 yılOkumuyorsun ki, okuyan erteletir diye biliyorum
Soran+1 yılBilmiyorum yapanlar var bende bir deneyecem işte 2 yıl sadace galiba, onlar tecil ettitebiliyorsa bende ettiririm
Soran+1 yılLise diploması işe gidip oluyor muş
Cevap sahibi+1 yılbenim yeğen erteletti ama okuyor şu anda
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Meslek lisesi mezunuyum, askerliği tecil ettirme hakkım var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat