ya da önerebileceğiniz herhangi bir onu açık sağlık bölümü var mı?
Geçen sene kayıt olduğum okula hiç gitmedim onu kullanıp yatay geçiş yapicam yaslı bakımına ya da başka bi bölüme.
ya da önerebileceğiniz herhangi bir onu açık sağlık bölümü var mı?
Geçen sene kayıt olduğum okula hiç gitmedim onu kullanıp yatay geçiş yapicam yaslı bakımına ya da başka bi bölüme.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yaşlı Bakımı bölümünden Anestezi bölümüne yatay geçişin mümkün olup olmadığı, üniversitenin belirlediği yatay geçiş kurallarına bağlıdır. Genellikle, yatay geçişler aynı veya benzer bölümler arasında yapılır Ancak, her üniversitenin yatay geçiş için belirlediği kurallar farklı olabilir.
Yaşlı Bakımı bölümünden mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.
Açıköğretimde sağlık bölümleri arasında Çocuk Gelişimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi bölümler bulunmaktadır. Ancak, Anestezi bölümü açıköğretimde mevcut değildir.
Bu konuda daha fazla bilgi almak için üniversitenizin rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden veya ilgili fakülteden yardım alabilirsiniz. Her üniversitenin yatay geçiş için belirlediği kurallar farklı olabilir ve bu kurallar zamanla değişebilir.
Olmaz