"Yeterince hırsızlık yaparsan, çaldığın paralarla seni aziz ilan edecek bir kilise satın alabilirsin."
- Comte De Lautréamont
Bunu attım Durumuma 😅😅😅 belki üzerine alınır.
Heryerde Kamera var ve Görüyorum çaldığını kayıt altınada alıyor, hergün Kasadan Para çalıyor, Bunu ona nasıl belli edebilirim?
Şöyle diyebilirsin
Gün sonu kesilen fişlerle
Kasada çıkan tutarlar da eksiklik var gibi
Hem kameralari hemde kullandigim sistemdeki verileri karsilaştirip bakacağım.
Acaba dükkana gelen ve para ödemeden çıkanlar filan mı oluyor diye ortaya zarf atabilirsin
Diyemezsin çünkü bazı şeyleri kasaya vurmuyoruz. Başka bir şey bulmam lazım bildiğimi bilsin diye
En güzeli kamera kayıtlarını koy önüne + bu görüntüler için ne söylemek istersin ya istifani ver aldıklarını da ya da yasal yollara başvuracağıni ifade et
Onuda yapacağım.. Ama evvela içine korku düşürmem gerek.. Burada hırsızlık suçu 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası var.
Sanirim yurt dışında yaşıyorsun
Türkiye'de katalog suçuna girer
TCK m. 141 hükmünde hırsızlık cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. TCK m. 142/f.1 hükmünde nitelikli hırsızlık cezası 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıdır. TCK m. 142/f.2 hükmünde nitelikli hırsızlık cezası 1/3 oranında arttırılır.
Hayatinin yanmamasini göze alıyorsa kendisi istifa etmeli ve aldıklarını geri vermeli.
Yazık olcak o kişiye üzücü bir durum sen işe al o senin malını çalsın
Çocukları olmasa yapacağımı biliyorumda.. işte
Eğer eleman ihtiyacin hemen yoksa yerine birini bulabileceksen bence gerekeni söyle ve çıkart işten yanında tutma bir dakika
Çocukları varsa da var edebiyle ahlak ilkesiyle çalışsın. Herkes o zaman birbirinin malını çalsın
Elemanda yok 😊😊 Yerine birinide bulamam kolay kolay
Ben gelir çalışırım beni al işe 😄😊
Türkiyeden getirebilsem direk getireceğim zaten 😀
Anlasabiliriz Patron 😉 Götür beni gittiğin yere 😄
Detayları özelde konuşabiliriz dilersen 🙂
Cevap
3Cevap
Belli etmek mi? Abi siz şaka mısınız yaa kovacagin yerde nasıl belli edeyim diye soruyor ya 😂
çok komik
Evet komik. Sorduğun soru baya komik hem de. İşten atmak yerine farkettirmeye çalışmak gibi bir çaba içerisine girmen gerçekten komik
burası sizin ülke değil tatlım
Hee enayiliğin yaygın olduğu bir ülkedeyim diyorsun yani. E peki o zaman bişey diyemem
Ben senin Seviyene düşmem , herşeyin yolu yordamı var burada. Sen otur kumda oyna hayatı lay lay lom devam san.
Aynen yaa kendi iş yerinden para çalan biri için uğraşıp belli etmeye çalışmak falan filan çok mantıklı bir yol yordam gerçekten. Paranı çalan hırsızı bile işten kovmayacagin bir ülkedeysen yazık gerçekten üzüldüm. Böyle bir saçmalık yaşanmayan Türkiye Cumhuriyetinde yaşamaktan da gurur duyuyorum
kızım konuya hakim değilsin bol yapıyorsun. Bende biliyorum yapacağım şeyi, 2 çocuğu var diye erteliyorum ama belli etmem gerek bunu bildiğimi anlasın diye. Herkes bir şanaı hak ediyor benim gözünde. Ülkende güle güle yaşa gözümüz yok.
Peki sen bilirsin. Ben olsam paramı çalan birine acımazdım
Herkes 2. şansı haketmez
Merhametimden kaynaklanıyor, kadın kumarbaz, 2 çocuğu car, kocası terk etmiş diye göz yumuyorum. o Kadın için değil 2-4 yaşındakı çocuklar için susuyorum.
Peki
Kamera olduğunu bilmiyor mu peki
biliyor 7 kamera var her yerden herkesi takip edebiliyorum edemezsem bile kayıt altına alıyor.
Kovarak?
öyle hemen kovamazsın önce ikaz etmen gerek burası türkiye değil. Ayrıca uzun zamandır çalışanım evvela bildiğimi ona belli etmem gerek. Kameralar var elimde zaten kayıt altında.
Hırsızlık yaptığı alenen belli olan kişiyi koruyacak bir ülke olduğunu pek sanmıyorum, yani ya çok ekstrem bir hukuk sistemi olan bir ülkede yaşıyorsun ya da senin de kayıt altına almadığın bazı kazançlar var ve konunun eşelenmesini istemiyorsun. Sadece hissettiğimi söylüyorum, itham etmiyorum yanlış anlama. Ancak her halükarda avukatınla konuş görüntüleri göstererek. Çünkü böyle devam ederse eninde sonunda işten çıkarman gerekecek zaten. Seni zora sokmayacak olan yöntemi en iyi bir hukukçu bilir.
Hayır sadece uzun zamandır çalışanım ve iş arkadaşım, Benim görmediğimi dikkat etmediğimi düşünüyor. Kameralar zaten kayıt altında, bunu bile bile yapıyor ama hep dikkat ettim herkes arkaya gidince önde kendisi kalınca yapıyor. Mahsus yanlız bırakın diyorum. 2 Çocuğu var yoksa yapacağımı bende biliyorum, ama bildiğimi enayı olmadığımı ona bi şekilde belli etmem gerek.
neden çaldığını biliyorum, kumar oynuyor.
Hah işte sorun neden çaldığı değil zaten, gördüğünü bildiği halde bu cüreti gösteriyor olması. İki çocuğu olduğu halde parasını kumara gömebilen adam senin gözünün yaşına bakmaz cancağızım. İşveren olarak sınır çizmen lazım, empatinin bir sınırı olmalı. Ki, sen iyi niyet gösterdiğin sürece asla hatalarının bedelini ödememiş olacak ve asla kendini düzeltmeye çalışmayacak.
keşke Adam olsa bu bir kadın 🥹🥹
Hayırlısı bakalım ne yapacağım
kov gitsin ya
oldu
Karısına al söyle kanıtın var zaten kov gitsin
Kovacağım ama önce Bildiğimi onu yakaladığımı bilmesi gerek uzun zamandır tanıyorum.
Kasaya işaretli paralar köy aldığıni fark edersen cebinden cikacaktir zaten
demir paraya mı?
Demir para mı çalıyor ki
300€ demir para oluyor 1500-1900€ yakın kağıt para hangisine işaret koyacağım
Kasaya az miktarda para koyarsın çoğunu işaretlerin elbet te bir kac tane işaretli beraberinde alir
Kasa boşalınca yapmıyor zaten akşam üstü hesap çıkar içinde 200€ para kalır. doluyken yapıyor.
Şüphe İle yaşayacağına hiç uğraşma gönder gitsin günlük o kadar Zarar değmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?