- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYüksek lisans yapmak için öncelikle lisans yani 4 yıllık fakülte mezunu olmanız şart. 2 yıllık ön lisans bitiren biri yüksek lisans yapamaz yapması için DGS ye kalan 2 seneyi de lisansa tamamlaması lazım...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
4 yıl lisans eğitimi tamamladıktan sonra yüksek lisans yapılabilir. Yabancı dil sınavı, Ales puanı, başarı ortalaması, mülakat puanları etkiler girmeyi. Her üniversitenin şartları farklıdır, belirledikelri şartlarda hesaplanır puan ve hak kazanıp kazanmayacağın belli olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılYüksek lisans yapmak için önce bir lisans bölümü (4yıllık) bitirmen gerekiyor. 2 yıllık önlisans üzerine açık öğretimden uygun bir bölümü 2 yıl daha okusan da olur. Ama lisans diploması şart
215 Yorumla
Soran+1 yılnasıl açıköğretimden okusam yeter
- +1 yıl
2 yıllık bir bölümü bitirdin diyelim. Üstüne açıköğretimden 2 yıl daha okuyarak lisansa tamamlama şansın var
Soran+1 yılDgs girip Açıköğretimden 2 yıl daha okursam lisans 4 yıllık bitirmiş mi olurum
- +1 yıl
Dgs ile de yapabilirsin tabii ama girmene gerek yok. Aöf sitesinden araştır uygun bölümleri, direkt 2 sene daha oku velisansa tamamla
Soran+1 yılhiç sınava girmeden oluyor mu bilmiyordum
- +1 yıl
Oluyor. Açıköğretimden devam ediyorsun
- +1 yıl
2 yıl daha oku lisans mezunu ol diye bir şey yok toplama işlemi mi bu 2+2=4 oldu hadi lisans mezunusun desinler
Soran+1 yılAma bu sitede sınavsız lisansa tamamlanmaz yazıyor doğru mu sitedeki yazı
Öncelikle belirtelim, açıköğretimden de olsa lisansa tamamlamanız için Dikey Geçiş Sınavına (DGS)'ye girmeniz şart, DGS sınavına girmeden lisansa tamamlamanız mümkün değildir. DGS'ye girdikten sonra aldığınız puana bakılmaksızın mezun olduğunuz programa göre belirlenen lisans bölümlerine devam edebiliyorsunuz.
Açıköğretim ile Lisansa Tamamlama - İdeal Sosyal Hizmet
idealsosyalhizmet. com
https://idealsosyalhizmet.com › DGS
- +1 yıl
Eskiden açıköğretimin kontenjanı yoktu herkes okuyabiliyordu ama son 7 yıldır açıköğretim de puanla öğrenci alıyor yani sınava girip yeterli puanı almanız lazım.
- +1 yıl
@Acılıkoala ben öyle tamamladım lisansa. Aöf'nin dönem (vize/final) sınavlarına girdim sadece. 2 yıl sonra da lisans diploması aldım. Sistem swğiştiyse bilemem ama
- +1 yıl
@Acılıkoala Değişmiş o zaman
- +1 yıl
Eskiden puansız AÖF lisans tamamlama vardı ama bu 2 yıl daha bir şey oku da diploma verelim şeklinde bir şey değildi her bölümün bir üst lisans bölümü var onu okumak gerekiyordu. Sizin dediğinizden atıyorum ben aşçılık mezunuyum girip AÖF de adalet okuyorum toplam 4 yıl oldu ben lisans mezunuyum gibi bir anlam çıkıyor. Her bölüm AÖF'ten lisansa tamamlanma imkanına sahip değil zaten artık puansız AÖF diye bir şey de yok.
- +1 yıl
Ben Radyo TV Programcılığı mezunuydum iki yıllık. Lisansımı Uluslararası İlişkiler'den aldım
- +1 yıl
Ortak ders saydırmadan nasıl 2 yılda bitirebiliyorsunuz?
- +1 yıl
@Acılıkoala Uzun zaman oldu. Hatırlamıyorum. Hem zaten sistem değişmiş diyorsunuz. O zaman soru sahibi arkadaşın en iyi ihtimalle DGS yapıp lisansa tamamlaması lazım yüksek lisans şansı olması için.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖnlisans okuyan biri yüksek lisans yapamaz önce DGS ile lisansa tamamlanız veya üniversite sınavı ile bir lisans bölümü kazanıp bitirmeniz lazım.
10 Yorumla Önce lisans okuman gerekir, okuduğun iki yıllık bölümün üst öğrenimini acikogretimden tamamlayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılSıralama şöyle ;
Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora.
Yani onlisanstan yüksek lisansa geçilmez, önce lisans tamamlanacak.00 YorumlaMantık olarak lisansı yükseltmek için , öncelikle lisans okumalısın.
02 Yorumla
Soran+1 yılYüksek lisans için herhangi bir sınava girmem gerekiyor mu
+1 yılLisansa tamamlayıp ordan yüksek lisans gerekiyor diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılLisans bitirmen lazım ilk önce
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılLisans sonra yüksek lisans
00 Yorumla
+1 yılYapamaz. Lisans bitirmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLisans okumadan nasıl yüksek lisans yapacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyapamazsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLisans okumadan olmaz
00 YorumlaYapamazsın knk
00 Yorumla
Detaylı bilgi