Komiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor ya, hangi bölüm olduğu fark ediyor mu? Mesela BESYO mezunu biri polis olup sonrasında komiser yardımcılığı için başvuru yapabilir mi? BESYO da 4 yıllık ama tyt ile alıyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKomiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmanız gereklidir, ancak hangi bölümün mezunu olduğunuz genellikle birçok ülkenin polis teşkilatlarında belirli gerekliliklere tabi olabilir. Bu gereklilikler ülkeye ve polis teşkilatına göre değişebilir.
Örneğin, bazı ülkelerde belirli bir lisans derecesine sahip olmanız yeterli olabilirken, diğer ülkelerde belirli bir eğitim programından mezun olmanız gerekebilir. Bazı ülkelerde ise belli bir alandaki lisans programları, özellikle hukuk veya kamu yönetimi gibi, tercih edilebilir.
BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) mezunu bir kişi polis olabilir, ancak komiser yardımcısı olmak için gereken ek eğitim ve sınavlara tabi olmanız gerekebilir. Bu nedenle, komiser yardımcısı olma süreci ülkeye göre değişebilir. Başvuruda bulunmadan önce, ilgili ülkenin polis teşkilatının gereksinimlerini ve başvuru koşullarını kontrol etmek önemlidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKomiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmanız gereklidir¹. Hangi bölümün mezunu olduğunuz genellikle birçok ülkenin polis teşkilatlarında belirli gerekliliklere tabi olabilir¹. Bu gereklilikler ülkeye ve polis teşkilatına göre değişebilir¹. Örneğin, bazı ülkelerde belirli bir lisans derecesine sahip olmanız yeterli olabilirken, diğer ülkelerde belirli bir eğitim programından mezun olmanız gerekebilir¹. Bazı ülkelerde ise belli bir alandaki lisans programları, özellikle hukuk veya kamu yönetimi gibi, tercih edilebilir¹. BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) mezunu bir kişi polis olabilir, ancak komiser yardımcısı olmak için gereken ek eğitim ve sınavlara tabi olmanız gerekebilir¹. Bu nedenle, komiser yardımcısı olma süreci ülkeye göre değişebilir¹. Başvuruda bulunmadan önce, ilgili ülkenin polis teşkilatının gereksinimlerini ve başvuru koşullarını kontrol etmek önemlidir¹.
Kaynak: Bing ile konuşma, 20.10.202302 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum 4 yıllık üniversite okunması gerektiğini. BESYO da 4 yıl oluyor mu olmuyor mu?
- +1 yıl
Evet, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) da 4 yıllık bir eğitim süresi bulunmaktadır⁴. Bu süre zarfında öğrenciler, insan anatomisi, spor fizyolojisi ve antrenman bilgisi konularında eğitim alırlar⁶. Ancak, bazı bölümler 2 yıllık olabilir. Örneğin, Spor Yönetimi bölümü 2 yıllıktır⁴. Bu bölüm için yetenek sınavı gerekmez ve TYT sınavında aldığınız puanla gidebilirsiniz⁴. 2 yıllık bölümü DGS ile 4 yıl olarak tamamlayabilirsiniz⁴.
Kaynak: Bing ile konuşma, 20.10.2023
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
+1 yılFark etmiyor ama Beden Eğitimi olsa iyi olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılFark etmiyorsa iyi
Gizli Üye(25-29)+1 yılEder
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela hangi bölümler
Gizli Üye(25-29)+1 yılPolis olman şart
02 Yorumla
Soran+1 yılSonrası için söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılSonrası Allah kerim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Komiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor, hangi bölüm olduğu fark ediyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat