2 yıllık sağlık bölümlerinden Paramedik okumayı seçtim. PARAMEDİK te çalışma saatleri maaşı koşulları nedir öğrenebilirmiyim? Yardımcı olurmusunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılAyda 7 nöbetler var. Her nöbet arası en az 48 saat olması gerekiyor. Aylık 168 saat çalışma saatleri var +8 saat nöbet parası alıyorlar.2380 sabit maaş, 970 tl sabit ek ödeme, 500 tl ek ödeme, 226 tl yemek, ek nöbet ücreti de saat başına 14.3 tl olarak toplam 4190 tl alıyorlar. Ve sürücülük dahil değil. Ehliyet ve ambulans kullanabilme yetinin olması zorunlu. Onun dışında ataması 70 küsürden olan şimdilik çok güzel 2 yıllık bir meslek. Bende att için hazırlanıyorum ve tam bir sene bu bölümü araştırıp çevremden gözlemledim. Genelde haftada 3 gün çalışıp 4 gün izin yapıyorlar. Mezun olup bide atandı mı, çalış bir kaç ay biriktir paranı kendine bir karavan al 3 gün çalış 4 gün gez gezebildiğin kadar. Kendini kurtar şu betonlaşmış şehirden doğaya kaç. Şimdilik planım bu yönde. Çabalayan herkesin emeği önünde çiçeklensin.
17 Yorumla- +1 yıl
Niçin
- +1 yıl
Valla bir üniversite bitirip elimde iki meslek olmasına rağmen sabah 9’dan beri bir sandalyeye çakılıp şu saate kadar aylardır ders çalışıyorsam dünyayı kurtarma imkanım olmasa da kendi dünyamı kurtarma gücüm olduğundan. İnsan kendisine “ben nasıl bir yaşam istiyorum?” diye sormalı. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Teşekkür ederim fakat sohbete kapalıyım buraya sadece vakit geçirmek için giriyorum yoğun bir şekilde hazırlanmam gereken sınav var herkese başarılar dilerim hoş kalın hayırlı geceler olsun
- +1 yıl
Yaşıyor musun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılCalistiklari zaman diliminde full time calistıklari için izinleri fazla oluyor diye biliyorum. Ama iki yıllık bir bölüm tabi ne kadar iyidir tartışılır. Şu an bu bölümü mu okuyorsunuz?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır seçicem ama.
Cevap sahibi+1 yılHenuz YGS'ye cok var aslinda neden paramedik? Gerci bolumun atamalarini falan bilmiyorum iyi olabilir tabi.
+1 yılBende paramedik olucam şu an ilk ve acil yardım 1. sınıf okuyorum. Mesleğe gelince:
-24 saat nöbet tuttuktan sonra 72 saat dinlenme zamanın vardır. Yani 1 gün çalış 3 gün yat.
-Maaşları 3500 TL'dir oda en düşük. Eğer daha çok nöbet tutarım dersen daha da yükselir bu maaş.
-Çalışma koşulu çalıştığın yere göre değişir. İstanbul'da çalışırsan 2 saniye boş durmazsın ezilen kafalar kopan kollarla uğraşırsın. Ama benim mesela ben Kars'ta yaşıyorum burada çalışacak olsan 24 saat içinde 2-3 kere iş yaparsın sonra boş boş oturursun. En fazla olacak şeyler de kalp krizleri kırık kollar falan. Yani Küçük bir yerde çalışmanı tavsiye ederim.
Bunların dışında sorun varsa cevaplayabilirim.22 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim bende Hacettepe de okuyorum bu bölümü bir iki yalnışın var düzeltmek istiyorum ilk olarak en düşük paramedik maaşı 3.850 tl net en fazla 3 mesai yapabilirsin böylelikle o 3 mesai de yaparsan 4.500 kadar çıkıyor ve çalıştığın kadar da nerde çalıştığın önemli İstanbul felan diyorsun da İstanbul’da 5 bin ila 8 bin arası değişiyor büyük şehirlerde minimum 4.500 tan başlar Kars diyorsun sen orda maksimum 4.200 alırsın hatta 3.900 kardeşim
- +1 yıl
Ben de başlıcam özelden yardımcı olur musunuz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne