Kuafördüm eskiden. Küçük cocuğa verilen harçlık gibi maas alıyordum utandım ve çıktım kendime tekstil için birkaç yerle konustum beni bekliyorlar alacaklar gibi olumlu baktılar. Ben ilk kez yapacağım uzaktan öğretim okuyorum şu an okulum bitesiye çalısıp yatay geçiş düşünüyorum sonunda da. Neyse sizce yapabilir miyim? Maddi anlamda gerçekten çalısmaya ihityacım var suanda babam destek olmuyor bana..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTekstil zor iş fakat senin gibi şu an için başka şansı olmayanlar için nimet sayılabilir. Ortacılıkta yaptığın iş zor değil sadece sürekli ayaktasın sürekli sana sesleniyorlar, çünkü işi götüren sensin, bir banttan alıp diğer banda götürmek olsun bant içerisinde dolaştırman olsun, ayak işlerini halletmen olsun vs.
Oralarda çok gülme derim. Tabii kafa dengi insan bulursan eğlenmene bak fakat ilk zamanlar kendini ağırdan sat, ne soğuk göster ne sıcak. İnsanların hiçbirine güven olmuyor, dedikodunun başkenti bana kalırsa.
Ha çok tecrübem olmadı bir hafta çalışıp çıktım fakat çok fazla akrabam çalıştı her iş ortamlarının detayını bilirim. Ben üniversiteyi bıraktığım için girmiştim. Sonra bu hayatın bana göre olmadığını düşünüp üniversiteye geri döndüm 😂😂 Şimdi 1 ay kadar önce mezun oldum , askerlik falan fistan çıkacak galiba onu bekliyorum.
Hayatta başarılar. Güçlü kalmalısın, başka çaremiz yok.
82 Yorumla
Soran+1 yılBende üniversite okuyorum suanda
- +1 yıl
Ne güzel kendi paranı kazanmaya odaklanmışsın. Ben daha yeni yeni o sorumluluklarımın farkına varıyorum, o yükün altına giriyorum. Tekrardan hayatta başarılar :)
En İyi Cevaplar
+1 yılArkana bakmadan kaç işi öğrensen bile 5 para etmez asgarinin 5 lira üstünü alırsın makinede dedikodu ahlaki yoksunluk uzu çalışma saatleri canım patron sendika hiç bir şey yok 10 senelik emekciyim tekstil atölyelerinde genç olupta çalışan canım git sokakta simit sat daha şerefli
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
+1 yılKolay ya hiç bir iş zor değil nerde bir kul işi varsa en iyisini yaparsın baktın olmuyor bırakırsın
10 Yorumlatekstilde çalışacağın işe göre değişir ama en basitinden zor gelirse çıkar başka yere girer orada çalışırsın
30 Yorumla
+1 yılKüçük atölye tarzı bi yere gittim 5 gün çalıştım çıktım hep ayaktaydım makinayı bilmediğim içinde ve hep toz kir dedim bu nedir hayat mı
50 YorumlaÇalış baktın olmuyo çıkarsın
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşünüyorum da yapmak istiyorum ama sonucta kuaförde de bezdiriyordular beni. Neler neler atlattım. Ama bunu hiç deneyimlemediğim için kestiremiyorum sırf parası Şu an bana iyi geliyor diye çalısmaya mecbur hissediyorum kendimi
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekstilde ne iş yapacaksın?
021 Yorumla
Soran+1 yılŞu an deneyimsiz baslıcam ortacı ile baslatır demişti sanki birinin ilanında. Gelip seni istetelim servisten dedi babamla gelicem dedim huzursuz oldum. Adres istedim en basta falan. Hemen alıyoruz diyor falan çekindim yani
Cevap sahibi+1 yılOrtacı olarak başlanır zaten, iş zordur biz doğuluyuz bizim sülalenin çoğu bu işi yapıyor o nedenle iyi biliyorum 3 yaz çalışmışlığımda var
Soran+1 yılPeki sizce ben yapabilir miyim? 47 kilo bileyim ağır işler verilir mi? Bizimkiler korkutuyor
Cevap sahibi+1 yılİş çok ağır değil ama sende baya zayıfsın bilemedim. Ayrıca çok zor hatta işçiliğinden bile zor denebilir. Cafe gibi yerlerde çalışmayı düşündün mü hiç?
Cevap sahibi+1 yıl*inşaat
Soran+1 yılDüşündüm fakat oda korkutuyor hem iş olanağı da yok Şu an burasını buldum. Deneyimsiz olduğum için bu sehirde pek iş olanağı bulamıyorum
Cevap sahibi+1 yılDaha gençsin cafe gibi yerlerde bulabilirsin bence tecruben yoksa biraz geç olabilir sadece. Tekstil işinde ben sıfırdan başlarım sonra yükseldikçe ilerde kendi işimi kurarım diyorsan cafeden falan çok daha iyidir iş öğreniyorsun sonuçta. Bizimkiler hep öyle yaptı. Ama pek öyle hayallerin yoksa önermem gerçekten zor iş
Soran+1 yılSadece üniversite için harçlık parasını çıkarıyorum en azından birkaç ay çalısıp ihtiyaclarımı alıp ayrılırım en kötü ama kız olarak birşeyler almak gezmek eğlenmek istiyorum daha üniversiteye bile gidemedim insana biraz koyuyor bunlar
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın ki daha üniversite'ye gidemedim diyorsun? Ayrıca bu sene yks sınavına mi gireceksin? Ayrıca her üniversite'ye giden kız sınırsızca eğlenip coşmuyor ülkede çoğu kişinin maddi sıkıntısı var merak etme. Kendini çok yıpratma böyle şeylerle
Soran+1 yılÇok yıprandım çok özgüvenim zedelendi. Konu bunun dışında ama maddi manevi çok bosluklarım var. Kendimi sadece artık parayla mutlu edeceğime inanıyorum insanlara olan güvenim bitti
Soran+1 yıl23 yasındayım..
Cevap sahibi+1 yılAynı yaştayız. Kendini yıpratma bunlar çok kafaya takılacak şeyler değil çünkü hepsi kısa zamanda hal olacak şeyler.
Soran+1 yılUzun zamandır olmus bir anda düzelmesini bekleme düzenli gitmen daha çabuk düzelmeni sağlar dedi. Öfkemi kontrol edemiyorum son zamanlarda kendime zarar vermeyi de düşünüyorum. Dürtü gibi geliyor aklıma bişeyler. Hiçbir neden yokken gülüp ya da ağlamaya başlıyorum. Duygularım kontrol dısına çıkıyor
Soran+1 yılBorderline teshisini koyamadı git bide onlar görsün dedi herhalde
Soran+1 yılAma öyle bişey olursa ben büyük ihtimalle sicilime işlenmesin diye hastaneye görünmem bunun gizli durmasını isterim ileride memur olmama engel yaratır
Soran+1 yılYanlıs yoruma yazdım soryy
Cevap sahibi+1 yılEvet onu anladım zaten
Soran+1 yıl🥲
Cevap sahibi+1 yılSıkma canını. Konuşurak yardımcı olabilsem yardımcı olmayı çok isterdim ama muhtemelen ne anlatsam işe yaramayacak. Biliyorum çünkü benim de var psikolojik sorunlarım
Soran+1 yılDüşünmeniz yeter.. tesekkur ederim. Benim profesyonel yardıma ihtiyacım var. Konusulup hallolmaktan cıktı o meseleler
- 1 yıl
Canını sıkma her şey düzelir zaten sürekli çalısmıcan illaki ilerde daha güzel işin olur onu ilerde gircehin işi düşünerek çalışırsan senin için daha iyi olur en azından bir amacın var sürekli tekstilde çalısanlar napsın herkes hayattan soğumus
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor yeride var kolay yeri de
08 Yorumla
Soran+1 yılDeneyimsiz birisi için nerelerde yapabilirim
Cevap sahibi+1 yılTekstil dediğinde çok geniş bir kavram oluyor nasıl biryere başvurdu n konfeksiyon tarzı biryer mi
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılKonfeksiyon genelde zor oluyor fabrika gibi biryerde değilse küçük bir yerse sürekli mesai olur
Soran+1 yılRays diyor bir tanesi fabrika mesela o daha mı iyi olur?
Cevap sahibi+1 yılTakip et sen beni
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılKonuşuruz detaylı
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekstil zor iştir
052 Yorumla
Soran+1 yılKuaförde de sürekli ayaküstündeydim ve aç kaldığımı bilirim oturmadığı mı bilirdim bazen ama dediğim gibi bunu deneyimlemedim kestiremiyorum..
Cevap sahibi+1 yılDene ve gör öyleyse tekstilden başka iş bulamiyorsan gir o ise
Soran+1 yılSuanlık evet ama üniversite okurken geçici süreliğine sonra önüm açılıcak insallah
Cevap sahibi+1 yılNe okuyorsun ki
Cevap sahibi+1 yılOkuyacağın bölüm değsin bari okuduguna
Soran+1 yılAslında istemiyorum yatay geçiş ile hemşirelik yazıcam 2 sene mecbur okumak zorundayım
Cevap sahibi+1 yılDGS ile geçiş olur yatay geçişte üniversiteye giriş puanı ve üniversite başarın dikkate alınır
Soran+1 yılÜniversite giriş puanı derken tekrar Yks ye giriceğim değilmi?
Cevap sahibi+1 yılHayır universiteye girdiğin puan dikkate alınır yatay geciste üniversiteye giriş puanın yetmezse hemşirelige gecemezsin yatay geçişle DGs ise 2 yıllık bölümü 4 yıllık yapmak için o girilen sınavdır üniversite başarı notun ve DGS puanın rol oynar
Soran+1 yılNasıl yani ben anlamadım? Üniversiteye girdiğim puanım ve bölümüm asırı saçma ve berbat şimdi istediğim puanı alsam dahi ben hemşire olamıyor muyum?
Soran+1 yıl2 yıllık mesela hasta bakımı okuyorum ben hemşire olamazmıyım?
Cevap sahibi+1 yılYatay gecis yapamıyorsun üniversiteye geçiş puanın yetmiyorsa
Cevap sahibi+1 yılDGS ile hemşire olabilirsin ama yatay geçişle değil
Cevap sahibi+1 yılDGSden de yüksek puan alman ve üniversite ortalamanın iyi olması lazim
Soran+1 yılHa tamam sory ikisi o zaman farklı seyler. Ben DGS ile hemşirelipe tamamlamak istiyorum yani
Soran+1 yılİşte anladınız şu an
Soran+1 yılSaçma bölüm yazdım ailevi seyler bunlar siz bosverin sadece çabamla mücadelemi sonuna kadar sürdürücem izin vermediler , verseydiler maddi manevi destek olsaydılar belki diğer öğrenciler gibi olurdum. Ben sanssızım
Cevap sahibi+1 yılYatay geçiş DGS farklı şeyler onu anlatmaya çalıştım bence sıfırdan hazırlanıp üniversite sınavına girmek daha mantıklıdır DGS ye gore
Soran+1 yılÜniversiteye çalışıyorum suanda en azından kalmamaya gayret gösteriyorum DGS ye çok çalısıcam
Cevap sahibi+1 yılBenim de aile yönünden şansım yok okul kazandim gidemedim
Soran+1 yılPeki neden öyle dediniz? Yks de asırı zor geliyor bana göre
Soran+1 yılEn azından ayt matematik yapamıyorum
Soran+1 yılÜzüldüm sizin adınıza..
Cevap sahibi+1 yılDgsde sorular kolay oluyor 1 soru bile çok geriye atıyor yüksek puan almak zor o yüzden dedim
Cevap sahibi+1 yılPardon yüksek sıralama yapmak zor
Cevap sahibi+1 yılOlan oldu yapacak bir şey yok
Soran+1 yılBen yinede sansımı denemek istiyorum en azından üniversite diplomam olsun istiyorum yapamasam geriye döner 2. Üniversiteme hazırlanırım
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı ne diyeyim
Soran+1 yılAma yapan hemşire arkadasım var yksden daha kolay dedi çalışsan yaparsın dedi çok kişi gitmiş mümkün dedi
Cevap sahibi+1 yılAilen gönderir mi ikinci üniversiteye
Soran+1 yılGönderir tabii de sıkıntı su ki onlar narsist beni emiyo sömürüyo heveslerimi mutluluğumu gençliğimi. Ben kaçmak için onlardan uzak durmak için sağa sola atlıyorum böyle zaten sevgide ilgide yok
Cevap sahibi+1 yılBen gidebilirsem hemşirelik veya öğretmenlik düşünüyorum umarım başarılı oluruz
Soran+1 yılUmarım.. ben sadece hemşire olmak istiyorum. Tek hayalim bu veya laborant hemşiresi de olabilir
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın ki
Soran+1 yıl23 yasındayım
Cevap sahibi+1 yılBen 27 yasindayim hâlâ gidemedim ailevi sorunlardan dolayı beterin beteri var umarım en kısa zamanda istediğin bölümü okursun
Soran+1 yılBen ilk maasla psikolga gitmeyi düşünüyorum benim durumda vahim..
Cevap sahibi+1 yılBen psikiyatra gidiyorum zaten😊😊
Soran+1 yılPsikiyatri sadece ilaç yazıyor ben borderline olduğumu du sıralarda düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılİlaçlar da kilo aldırıyor
Soran+1 yılTuhaf seyler oluyor bunlar ilaçla düzelicek seyler değil dedi uzman doktorum beni psikologa yönlendirdi
Cevap sahibi+1 yılBen ilaçla kısmen düzeliyormusum öyle diyor
Soran+1 yılBen daha önce kullandım faydasını görmedim bana panik atak anksiyete verildi. Duygusal dalgalanmalarım nötr duruma gelsin diyemiş annem çöpe attı
Soran+1 yılBilincim kapanıyor falan diyorum iyi değilim anlamıyor
Cevap sahibi+1 yılİlaçlar işe yaramıyor cogu zaman
Soran+1 yılEvet konusmam lazımmıs
Cevap sahibi+1 yılİse ne zaman başlayacaksın
Soran+1 yılPazartesi görüşücem..
Cevap sahibi+1 yılBen yarın işe başlıyorum
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi ihtiyaçlarım için girecegim
Soran+1 yılAnladm. Allah yardımcın olsun
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı