- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBilgisayar Programcılığı ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümleri, farklı alanlarda uzmanlaşmayı hedefleyen iki farklı bölümdür. Hangi bölümü seçeceğiniz tamamen sizin ilgi alanlarınıza, hedeflerinize ve kariyer planlarınıza bağlıdır¹⁶.
**Bilgisayar Programcılığı** bölümü, bilgisayar programlamayı bilen ve yazılım oluşturabilen kişileri yetiştirir¹. Bu bölümde öğrencilere, programlama ve yazılıma karşı meraklı ve ilgili olma, sorumluluk sahibi ve disiplinli olma, pozitif bilimlere ilgili olma ve teknolojik gelişmeleri takip etme gibi yetkinlikler kazandırılır¹. Bu bölümün mezunları genellikle yazılım şirketlerinde ve program yazan firmalarda iş imkanı bulur¹⁵.
**Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik** bölümü ise sağlık hizmetlerinin idari tarafını yönetmekten sorumludur⁶. Bu bölümde öğrencilere, tıbbi terminolojiye iyi düzeyde hâkim olma, teknolojiyi ve büroda bulunan teknolojik aletleri kullanabilme, hekimler, hastalar, çalışma arkadaşları ve toplumdaki diğer kişiler ile etkili iletişim kurabilme becerisi kazandırılır⁶. Bu bölümün mezunları genellikle hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında iş imkanı bulur⁶.
Her iki bölüm de kendi alanlarında çeşitli kariyer fırsatları sunar. Hangi bölümü seçeceğiniz tamamen sizin kişisel ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve tercihlerinize bağlıdır. Her iki bölüm hakkında daha fazla bilgi edinmek için üniversite danışmanlarıyla görüşebilir veya ilgili bölümlerin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: Bing ile konuşma, 30.09.202300 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
birini örgün diğerini ikinci üniversiteden başvurarak aöf yaz ikisini aynı anda oku.
ya da ikisini farklı okullardan aöf şeklinde okuyabilirsin.00 YorumlaBilgisiyar programcılığı her daim iyidir bende bu sene tercih yapicam 4 yıllık bitsin bi belki bende ek olarak okurum 2 yıllık programcılık
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar programcılığı
07 Yorumla
Soran+1 yılemin misin agabey
- +1 yıl
Eğitim alıp kendini geliştirirsen ve yazılıma yönelirsen çok daha mantıklı olur ama yapamazsan tıbbi dökümantasyon dene
Soran+1 yılaçıktan okuycam bakalım
- +1 yıl
Açıktansa bilgisayar eğitimi açıktan alınmaz, ek eğitimler alırsan onu dene yoksa tıbbi dokümantasyon dene
Soran+1 yılolmaz mı diyosun
- +1 yıl
Eğitim almadan olmaz.
Soran+1 yılhaklısın agabey ama okuyasım vardı yA
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlgin yoksa programcılık okuma
03 Yorumla
Soran+1 yılniye
Cevap sahibi+1 yılYazılım mühendisliği okuyorum bilişim alanı ilginin olmayının okuyacağı bir alan değil zor ve sürekli yenilik ve çalışma gerektirir
Soran+1 yılbak sordum
+1 yılhiçbiri
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaçıncı üniversiten bu
00 YorumlaBilgisayar programl
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım