Hemşirelik mi sınıf öğretmenliği mi ikisinin de atama puanı hemen hemen aynı diye biliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence hemşirelik. Eger saglik sektörünü ve nobeti falan sorun etmezsen. Ogretmenlik rahat ama rahat edene kadar da cok cekersin. Ilk olarak atama sıkıntısı var. Evet Şu an cok ataniyor ama mezun olana kadar ne olur bilinmez. Ama saglik sektoru oyle degil. Her yerde, her sekilde alımı var ve alımı olmak zorunda. Saglik sektoru oyle uzaktan vs yapilacak bir sey de degil. Her zaman saglik personeline ihtiyac var. Ve saglik bakanliginin atamasinin yani sira universiteler vs de cok alim yapıyor. Yani kpss ye sadece saglik bakanliginin almasina bakma. Universiteler dahil bircok kurum alıyor hemşireleri. Ve hemşirelikte merkezi bir yere atanma sansin cok daha yuksek. Ulkenin en guzel sehirlerine atanabilirsin. Istedigin sehirden tercih etme hakkin olur. Mezun olduktan sonra işin hemen hazir gibi. Devlet olmasa bile ozelde de calisma imkani var. Yani 22-23 yasinda devlete rahat atanabilecegin gibi hadi olmadi diyelim ozelde baslayip aninda cebinde para gorebilecegin bir meslek. Maasi iyi. Ve maas dışı da cok geliri var. Nobet ücreti, doner sermaye falan derken hatiri sayilir bir gelirin olur.
Ozellikle sinif ogretmenlerini köye falan veriyorlar. Galiba kademeleri var. Iste mesela 7. kademe falan daha da kotu yerler olabiliyor diye duymustum. Doguya atiyorlar, merkeze gelene kadar cok çabalıyorlar, rezil oluyorlar. Benim bir uzaktan akrabamin kizi sinif ogretmenligine atanmisti. Gitmis okulda tuvalet, su bile yokmuş sonra tekrar sinava girip muhendislik okumus. Yani eger sansliysan az biraz duzgun bir yere, ilceye ya da kuçuk sehirlere atanirsan rahat meslek ama sürünme ihtimalin de var. Atama dedigim gibi olabilir, olmayabilir sıkıntıya girebilir. Meb dışında çalışabileceğin bir alan yok. Ozelde falan zaten sürünürsün. Devletten baska şansın yok. Ek gelirin pek olmaz. Ek ders ücretin falan olur. Nobette tutuyorlar ve para aliyorlar ama hemsire kadar nobet ucreti almiyorlar. Mesela bir matematikci kadar cebine para girmez. Matcilar kurs, ozel ders vs derken iyi para kazaniyorlar. Ama sinif gibi bransin bu durumlari yok. Ogretmenligin bence tek artısı tatilinin bol olmasi. Tatili olmasa, diger memuriyetler gibi 20 gun olsa bu kadar gozde olacağını dusunmuyorum. Yani kimse elin cocuklarini da kolay kolay cekmez tatili falan olmasa. Öğretmenlikte, atanirsan ve ozellikle sinif bransinda rahat yere atanirsan rahat. Ama diger turly biraz bir 5 yil kadar belki 10 yil kadar da istedigin sehre yere gelemeyebilirsin. cunku cok ogretmen var ve cogu yerinden oynamiyor. Bircok okul cakili kadro durumunda. Sansina bosluk bulupta tayin isterde cikarsa biraz biraz batiya dogru falan ancak gelirsin. Diger bir dezavantaji da zorunlu hizmet olayi var ogretmenlikte. Bilmem kac yil calismadan yerinden oynayamıyorsun. Belirli sehirlere gitmek zorundasin. Calistigin okul bile zorunlu hizmet degilse mutlaka sehir olarak ya da okul olarak zorunlu hizmete giren yeri secip zorunlu hizmetini yapmak zorundasin. Ogretmenlik eskiden kolaydi bence simdi degil. Simdi olmak cok zor ve sıkıntılı. Olduktan sonra da bazi branslar da bir sure sıkıntı yaşıyor. Ama nasip yani sen bilirsin. Yani az bucuk iyi yere atanirsan ogretmenlikte saglik sektorune gore daha rahat edersin tabi. Her iki mesleginde avantaj dezavantajlari var. Sen karar ver hangisine daha yatkinsin. Hangisini daha rahat yaparsin ve mutlu olursun sen daha iyi bilirsin.
25 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız ben ilerde garanti bir iş istiyorum bu yüzden hemşirelik seçeceğim tabii ki insanlara sevgim merhametim de beni buraya itiyor
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Ben fikrimi soyledim. Yonlendirme yapmak istemem, bir insanin en büyük kararına karismak istemem. Sen bilirsin, senin bilecegin iş bu.
Ogretmenlik düşünürsen de sinif yerine baska brans dusunebilirsin. En cok atanan ogretmenlik oldugu icin sanirim bunu istiyorsun. Ama sayisalci olduktan sonra sonucta hemsirelikte sayisal ilkogretim mat falan da tercih edebilirsin. Olmak yine zor olur ama oldugunda hem rahat edersin hemde mat oldugu icin ozel ders, kurs imkanin falan da olur. Ek gelirin olur. Ama saglik sektorunu yapabilirim, insanlarla uğraşabilirim vs dersen hemsirelikte iyi. Ve daha garanti bir meslek işin gerçeği.
Ben artilarini eksilerini soyledim. Karar senin, gelecek senin. Hangisinde mutlu olacaksan, hangisi seni her acidan tatmin edecekse o olsun.
Soran+1 yılTekrar çok teşekkür ederim ☺️
Cevap sahibi+1 yılAklimda kalmasina gerek yok. Cunku kuzenim daha yeni atandi hemsirelige. Tum ilanlari kendisinden cok takip ettim yıl boyu. Önünün kapandığı, tıkandığı falan yok. Saglik bakanligi dahil, üniversiteler ve diger bazi bakanliklarda alim yapıyor ve taban puani diger memuriyetlere gore hala cok düşük ve cok alim yapılıyor.
Bir sey biliyoruz da konuşuyoruz ve işin içinde biri olarak söylüyorum. Gördüğüm, takip ettigim ilanlari ben biliyorum. insanlari yanlis yonlendirmeyin.
Ve hala ailemde saglik sektorunde olanlar var yani atama bekleyenler. Saglik teknikerleri falan var. Hala ilanlari takipteyim. Bu sene de diger senelerde oldugu gibi baya alim olacak. Ve zaten secim var bunun uzerine ozellikle saglikta iyi bir atama yine olacak ve bunun başini ceken alanlardan biri yine hemsirelik olacak. Bu sene hemşireliğin yaninda tdsciler vardı cok atama olarak.
Yakin zamanda da hemsirelikle birlikte agiz dis tekniklerlerinde iyi bir atama bekleniyor. Yani her sekilde hemsirelik kontenjani yüksek oluyor. Asıl siz ilanlara nereden bakiyorsaniz, nereden haber aliyorsaniz bir degistirin bence.
Teyzemde rehberlik ogretmenidir ayrica. Ogrencilerini dogru bolumlere yonlendirmek adina o da haliyle cok takip eder. Ondan da yani kendim baktigim ilanlar disinda bilir kisiden de aldigim bilgiler oluyor. Birine cahil demeden önce iyi düşünün bir dahaki sefere. Iyi gunler...
En İyi Cevaplar
+1 yılİkiside çok güzel meslek. Ama ben sınıf öğretmenliği diyorum. İş sartlari daha iyi ve kolay çünkü. Hafta sonu tatil, ara tatiller, sömestir yaz tatili.. tatilde tatil. Ve sadece 6 saat çalışıyorsun
Erkek kardeşim de sınıf öğretmeni
31 Yorumla
Soran+1 yılAma ataması çok az işsiz kalmak istemiyorum
Hemşirelik çok zor bir bölüm ve ülkede değeri yok türkiyede yaşayacaksan bence öğretmenlik seçmelisin. Hem işi belli hem saati. Yılın üç ayı da zaten tatil o yüzden en güzel meslek öğretmenlik. Eğer yurt dışı hayalin varsa da hemşirelik oku. Yurtdışına kolayca çıkabilirsin. Ama hemşire olup türkiyede çalışmak çok zor.
341 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışı istemiyorum ama öğretmen olunca atanmamakta korkuyorum
Soran+1 yılTürkiye de hemşirelik önü kapanır mı
Soran+1 yılAnladım
- +1 yıl
Hemşireligin ülkede değeri olmadığına emin misin? O dediğin öncedendi. Şu an herkes hemşire olmak istiyor da olamıyor
- +1 yıl
Çalışma şartları olarak öğretmenlik daha iyi ama onun da iş imkanı az. Garanti atanmak istiyorsan ebelik yaz. En çok atama ebelikte. Hemsirelikte değil
- +1 yıl
Evet hemşireliği ülkede bir değeri yok. Öğretmen iş arkadaşlarıyla aynı aynı maaşı alıyırken hemşire iş arkadaşlarının aldığı maaşın onda birini almıyor. O boş yere gaz verdiğiniz doktorlarınız kendi işini doğru düzgün yapamoyırken hemşireye dünyanın egosunu kasıyor. Hastalar hemşireye bakıcı gözüyle bakıyor ve kesinlikle saygı duymuyor. Sence değeri var mı
- +1 yıl
Hemşireler öğretmenlerden daha yüksek maaş alıyor. Ayrıca doktor hemşire maaşı arasında şu dönemde pek fazla bir fark yok. Hemşirelerden daha düşük maaşa çalışan hastane çalışanları da var. O yüzden iş arkadaşlarından daha az maaş alıyor diye bir kanıya varman saçma. Bu arada bazı hastaların hemşirelere bakıcı gözüyle bakması onların cehalet sahibi olmasından kaynaklı. Bilen biri öyle bakmaz. Bakmıyor da zaten.
- +1 yıl
Şu an bakıcı gözüyle bakılan bakıcılar hasta bakıcıları zaten. Hasta bakıcıları ve hemşire yardımcıları.
Soran+1 yıl@Snsjwjwje neden kapalı olsun ki ben hemşirelerle de konuştum hepsi önü açık asla kapanmaz diyorlar siz neden böyle düşünüyorsunuz
Soran+1 yılYa o zaman ne yapacağım ben hangi mesleği tercih edicem bana garanti meslek söyler misiniz
Soran+1 yıl@Snsjwjwje garanti meslek söyler misiniz lütfen
- +1 yıl
Hiçbir mesleğin garantisi yok çünkü her gün sistem değişiyor. Mesele bundan iki sene öncesine kadar tıbbi sekreterlik alımı yoktu ama bu sene 60 puanla atandılar. Sen mutlu olacağın mesleği seç ve iş bulmak için elinden geleni yap. Bence öğretmenlikler güzel. Biraz zor atanırsın ama atanınca çok rahat edersin işin günde 6 saat haftasını tatil. Ya düşünsene lar yağsa bile sana tatil 😂 yılın en güzel zamanları yaz değil mi o da tatil. Hemşire olsan bayram günü bile çalışacaksın ve sen işin olmadığı halde birçok konuda molandan tatilinden feragat edeceksin ama buna karşılık kimse sana teşekkür bile etmeyecek
Soran+1 yılOff haklısınız
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Bilmemmkii12 ama çok zor bir bölüm ya
- +1 yıl
@byalfonzo ya tabiki öğretmenlik rahatlık açısından daha iyi. Ama ömür boyu işsiz kalma riskin var. Boşuna okumuş olmak var. Hemşirelerin işsiz kalma gibi bi dertleri pek yok. Fazla para kazanmak istiyorsan ve devletteysen ek nöbetlerle 35-40k kadar para alan biliyorum.
Soran+1 yılDoğum bitmediğini sürece ebelikte bitmez ama çok uzak bana
- +1 yıl
@byalfonzo yaw garanti meslek dedi en garantisi o. Allah Allah
- +1 yıl
Yahu kpss den 60-65 puanla ataniyorlar. Çalışmadan girsen alırsın direkt memur olursun o puanla. Garanti mi garanti gibi bişey yani
- +1 yıl
Ama begenmem ebeliği diyosan da diğer mesleklerde daha çetin bir süreç var yani. Karar sana kalmış
Soran+1 yıl@Bilmemmkii12 anladım çok teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
- +1 yıl
Kes
- +1 yıl
Soru sahibinin sorusunu yanıtladım. Seni muhatap alan yok boş yapma
- +1 yıl
Kes sesini
- 1 yıl
@Bilmemmkii12 ya aptal mısın ya önemli olan yüksek maas mı git bir gun hemşire ol bakalim aglaya aglaya eve dönersin gorururm bende seni o zaman ve DOKTOR HEMISRE MAASI ARASINDA PEK BİR SEY YOK DEMEN
- 1 yıl
@ajjajajawjwjsjja zaten hemşire olan birine git bir gün hemşirelik yap demen 😂 tam bir beyinsizsin. Muhtemelen işi gücü olmayan, aylak aylak dolaşan birisin yazık zavallı seni 😂
- 1 yıl
@Bilmemmkii12 canim benim gercekten öyle olsan belirtirdin diye dusunuyorum ustteki yorumlarda puhaha
- 1 yıl
@ajjajajawjwjsjja seni çoktan engelledim. Ne yazdığını görmüyorum bile boş yaratık seni 😂 kendi kendine konuş dur öyle 😂
- 1 yıl
@Bilmemmkii12 wow cok havalisin
1 yılSınıf öğretmenliği daha iyi olur çünkü hemşirelik yapmak bu ülkede oldukça zor. Bir nöbet veriyorlar 36 saat öyle şey mi olur hayatını kontrol altında tutamadıktan sonra.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
21Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılHemşirelik stresli gadası
Ama sınıf öğretmenliği daha güzel33 Yorumla
Soran+1 yılAtaması için yani 5 yıl sonra atması olur mu
- +1 yıl
Her zaman olur
Soran+1 yılUmarım dediğiniz gibi olur
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence hemşirelik
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılSınıf öğretmenliği rahatlık olarak iyi. Hemşire atanmak olarak iyi. Puanları aynı olsa da hemşirelik her zaman daha fazla alım yapar
21 Yorumla
Soran+1 yıl5 yıl sonrası içinde geçerli mi bu
Yani ben aşçılık okuyorum 10 sınıfım yani öğrermenler atamada bir sürü işizlik varda hemşireliği bilemem onun kazancına ve zorluğunu araştır istersen öğretmenlikte iş bulmakta zorlanıyor bu yüzden tavsiye etmem bence ikisine araştır hangisi daha kolay ve iş bulma imkanlarına göre aynı zamanda daha kolayını ve seveceğin bir iş öneririm
10 Yorumla
+1 yılKişinin ilgi alanına göre değişir arada uçurum var biri sağlık biri eğitim
10 Yorumla
+1 yılHemşirelik te iyi sınıf öğretmenliğide şimdi ayırt edemem
10 YorumlaÖğretmenlik çok yorucu , hemşirelik de polikliniğe bağlı zorluğu.
Kolay iş yok aslında.10 Yorumlatabii ki hemşirelik hem hemşireliğin yurt dısındada önü açık
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 760 cevap paylaştı.
+1 yılRahatına düşkünsen sınıf öğretmenliği tabi ki. 4-5 ay tatili de cabası.
40 Yorumla
+1 yılÇocukları seviyorsan ve kan, acı vb şeyler görmek, hastalarla uğraşmak istemiyorsan öğretmenlik Çocuk gurultusu, eğitimi zor geliyorsa hemşirelik.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğretmenlik, parayı seven birisiyim dersen sana göre değil.
010 Yorumla
Soran+1 yılÇok sevmem ama para da önemli geçinmek için
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenler genelde para göz olmaz.
Soran+1 yılYok değilim zatwn
Cevap sahibi+1 yılPeki, öğretmenlik diyorum size hanım efendi.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ama işsiz kalmamak için sanırım hemşirelik okuyacağım
Cevap sahibi+1 yılTahmin ediyordum
Soran+1 yılMaalesef
Cevap sahibi+1 yılHayırlara vesile olmasını dilerim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ☺️
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım
Hemşirelik derim bir öğretmen olarak atanmak için çok ugrasman gerekiyor sonu da çoğunun hüsran oluyor zaten
03 Yorumla- +1 yıl
atanabildiniz mi
- +1 yıl
hangi dal
+1 yılHangisini daha çok seviyorsan o
10 YorumlaSınıf öğretmenliği net
15 Yorumla
Soran+1 yılAtanamamak peki işsiz kalmak istemiyorum
Soran+1 yılEvet çok rahat ama atansam çok iyi olur
Soran+1 yılBelli olmaz tabii kısmet ama birsürü açıkta öğretmen. Var
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğretmen olsan hocasına aşık oldu bi şeyler olur :D
010 Yorumla
Soran+1 yılO sorun değilde işsiz kalmaktan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılOlmazsın güvenin yok kendine
Soran+1 yılNiye olayım ya canım mısın
Cevap sahibi+1 yılİşsiz kalırım dedin güvevin yok mu
Soran+1 yılYok güvenim
Cevap sahibi+1 yılSorun yok hangi mesleğe daha çok ilgin var
Soran+1 yılÖğretmenliğe ama işsiz kalmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılİşşsiz niye kalıyorsun ücretli veya kadrolu olursun puanın yetse kadro alırsın
Soran+1 yılAma birüsürü öğretmen işsiz atama bekliyor
Cevap sahibi+1 yılÜcretli yap birde öğretmen çok gelen geçen onu okuyor çünkü meslek dalları doğru dürüst yok ülkede
+1 yılkesinlikle sınıf öğretmenliği
30 Yorumla
+1 yılSınıf öğretmenliği
50 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılHemşirelik
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHemşirelik sağlık knkk
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenin tatili daha çok
20 Yorumla
+1 yılTercihler bitmedimi
02 Yorumla
Soran+1 yılSeneye sınava gireceğim
- +1 yıl
Başka biwey dusun
Sınıf öğretmenliği
22 Yorumla
Soran+1 yılAtanamazsam önü kapanırsa
Hemşirelik tabiki
05 Yorumla
Soran+1 yılKanı çok seviyorum
Soran+1 yılYanlış yazdım sevmiyorum 😂
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
+1 yılHemşirelik tabiki de
03 Yorumla
Soran+1 yılKanı çok sevmiyorum ama
- +1 yıl
Alışırsın. kim severki
Soran+1 yılUmarım
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemşirelik
10 YorumlaSınıf öğretmeni
00 Yorumlaikisi de zor bence
00 Yorumla
+1 yılHEMŞİRELİKK net
00 YorumlaSınıf öğretmenliği
20 Yorumlaİkiside güzel meslek
00 Yorumla
+1 yılsınıf ögretmenlıgı
20 Yorumla
+1 yılSınıf öğretmenliği
20 YorumlaBilem dim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 506 cevap paylaştı. Sınıf öğretmenliği
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılikisi de değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemşirelik
00 YorumlaÖğretmenlik
21 Yorumla
Soran+1 yılAtama peki
4 ayHemşirelik
00 Yorumla
1 yılne sectin?
00 YorumlaHer ikiside çok iyi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında