+1 yılKadınlar asker olabilir. Sadece ülkemizde zorunlu askerlik sistemine tabi değiller.
Zorunlu askerlik önceden ülke güvenliği için şart olsa da zamanla savaşlarda insan gücü yerine mekanik-teknolojik güçlerin gelişmesi ve insan gücünün önüne geçmesi ayrıca kitle imha silahlarının güçlenmesi yığın tipi ordulara ihtiyacı azalttı. Devletler meydan savaşı yapmadan savaşıyor. 1 kişinin kullandığı makineler binlerce askeri öldürebiliyor.
O nedenle 2. dünya savaşından sonra zorunlu askerlik yavaş yavaş azaldı. Vasıfsız insan kalabalığı yerine nitelikli azınlık daha tercih edilebilir oldu. Dolayısı ile zorunlu askerlik artık yok denilecek kadar az.
Ülkemizde vatani görev olarak nitelendirilmesi ayrıca savaşçı bir kültüre sahip olmamız kullanımının hala devam etmesini sağladı ama bizde de artık ciddi bir azalmaya gidildi. Fakat burada çok ciddi bir konuya değinmek gerekiyor.
Vasıfsız asker dediğimiz askerlerin büyük kısmı barış zamanı nöbet tutma, üslerin güvenliği ve çalışmaya devam etmesi için kullanıldı. ...
Günümüzde azalsa da eskiden beri askerde komutanı tarafından kötü muamele gören binlerce asker var. Buna "disiplin" dense de medeni bir şey olmadığı herkesin malumu. Kötü muamele gören bir erkek bunu övünerek anlatsada (övünmezse erkek olmamakla itham edilme tehlikesi var. halkımız biraz garip) bunun bir suç olması ve insan hakkı ihlali olması değişmiyor.
Ayrıca her alanda olduğu gibi burada da aklı başında olmayan insanlar mevcut. Tek bir farkla. Bu insanlar "VATANI SAVUNDUĞU" için göz yumuluyor. Fakat ne iş yaparlarsa yapsınlar bu kişilerin hasta olduğunu biliyoruz. Faydalanmamız çevrelerine ve insanlara zarar vermelerine izin vermemiz gerektiğini hiç bir şekilde göstermez.
Bu hasta vatandaş tarafından erkek bir zorunlu askere yaptırılabilecekler ve kadın bir zorunlu askere yaptırılabilecekler arasında ciddi farklar var. Bu nedenle yıllar içinde ülkede arınma gecesine dönüşebilecek namus temizleme etkinliği başlamaması için kadınlara zorunlu askerlik yaptırılmıyor. Başka ekonomik, fiziksel, iktisadi ve işletmesel açıdan nedenleri de var. Ama insanları biliyoruz.
(Şu anda bu olasılık azaldı. Ama hala var. 20 yıl önce çok yüksek ihtimaldi)
Bundan 100 yıl önce de zaten kadın hakları ya da eşitlik gibi bir şey olmadığı ve kadınların erkek işlerini yapması toplumda hakaret gibi algılandığı için zaten yoktu. Erkeklerin bin yıllardır "ERKEK" olmalarının en belirgin özelliği askerlik ve savaştı. Savaşmaktan başka bir şey bilmeyen goriller bilim adamları ve aydınlara hükmetti.
Kadınlar üzerindeki baskıyı haklı sayan en büyük done erkeklerin; biz olmasak düşmanlar sizi öldürür vs. Bize muhtaçsınız. Bize hizmet etmek zorundasınız. vs. vs. söylemleri idi. Haklılıklarını vs. tartışmıyorum.
Hala çok değişmiş değil. İnsan denen varlığın yeteneklerini göz önünde bulundurursak kadınlara zorunlu askerlik hiç bir zaman mantıklı olmadı, olmayacak. Ama komuta kademesinde kadınların olması şart. Halkın %100 yüzünün yaşayacağı sorunları belirleyen insanların arasında halkın tamamının temsil edilmesi lazım.
Tabi her zaman işler istenildiği gibi gitmez. Devletin güvenliği her şeyden önce gelebilir. O zaman insan haklarına bakış değişebilir.
Kabaca böyle. Umarım faydalı olur
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVallahi yıllardır biz de aynı soruyu merak ediyoruz ama bunu niye yapmıyorlar ben bir türlü anlamadım mesela askerlik 6 aya düştü kadınlar da askere gidebilir tamam belki daha taş gezemez falan filan belki bunu düşünerek yapmıyor olabilirler Bir şey diyemem, ama mesela düğün yapmak biz de kız isteme biz de evi geçindirmek biz de askere gitmek biz de ama söze geldiği zaman erkek olmak kolay e tamam o zaman kızlarla askere gitsin eksi bilmem altında nöbet tutsun tamam askerlik mesleği yapan kızlar var kadınlarımız var onlara hiçbir şey demiyorum ama zorunlu askerlikten bahsediyorum
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kadınlar birbirini çekemez örneğin gelin kaynana gelin görümce ya da iki eltinin birbiriyle olan ilişkilerini göz önünde bulundurarak kadınlar askerlik yapaa komutanları da kadın olacak. Yüz kadından doksanı intihar eder geri kalan onu da kafayı yer.
00 Yorumla
Neymiş efendim, kadınlar erkekler kadar güçlü değilmiş, neymiş efendim bilmem kaç saat nöbet tutamazmışız da ağırlık taşıyamazmışız.
Kadınlar sırtında yük taşırken erkeklerin kahvede çene kası yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. Kadınların hem çalışıp hem evi çekip çevirdiği, erkeklerin de televizyon karşısında malak gibi uyuya kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. (Eskiden daha çok yaygındı bunlar) Ben askerlik yapmayı çok isterdim, çalışma konusunda hiçbir problemim olmadı şimdiye kadar. Akıllıyım ve ülkemi korumak için bir erkek kadar canımı ortaya koyarım. Ama her kadın da katılsın diye şart koşamazsın. Kimi kadınımız var boyu 150, 40 kilo. Ama kimi kadınımız var cengaver gibi, 10 tane yerden bitme erkeğe bin basar. Merak etmeyin eğer kadınların askerliğe kabul edildiği günleri görürsek bunun standartları olacaktır. Erkeklerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bir ordu düzeni tabiki erkeklere daha kolay gelir. Kadın da 5 kilo değil, 3 kilo silah taşıyıversin yani ne olacak?
Çok saçma yerlere takılıyorsunuz.36 Yorumla- +1 yıl
Türk kiziysan zaten silahlar ilgini çekmeli bizim kokenimizdeki kadın tipi şimdiki kadın tipi asla olmadı ama işte düşünsene bir hafta boyunca çarşı izni bekliyorsun zaten Allah'ın daginda bir birlik ve herkes erkek sağa bakiyom erkek sola bakiyon erkek çarşıya çıkıp iki kız gorsen dünyaya iniş yapmış olacan diye çarşı izni bekliyorsun sonra o silahla üç köşe teşkil yapamadım merminin biri alakasız yere gitti diye çarşı izni yasak cezasi alıyorsun dünyan yıkılıyor sonra tüfekle baş başa kalıp aşk yaşıyorsun o sana bakıyor sen ona.
- +1 yıl
İlk gittim alaveresiye bir postal verdiler en az 2 numara büyük ayaklarimdan ayağım icinde oynayıp duruyor dedim bu botlarla olmayacak gittim degismediler sonra bir hafta sonra bir eğitim başladı koşuya filan çıktık ertesi sabah botları giymeye çalıştım ayağım içine zor girdi. Yazık ya o 36 numara ponçik ayaklara yazık değilmi ertesi gün 40 numara olacak parmaklar patates gibi olacak sonra terlik istirati filan 😁 topukludan aşağı inip postal çilesi çekmek ☺️ işin espiri bir yana kadınlara ihtiyaç olacak kadar askere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum profesyonel orduya geçildi rütbeli sayısı çoğaltıldi terör sinir dışında kaldı yoksa ben ülkemizin kadınlarından yana hiçbir şüphem yok
- +1 yıl
Zorunlu Askerlik ztn saçmalık askere gidenler bilir komutana hizmet etmekten başka bişey değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bizde aynı anda kadın erkek askerde olsa tünel filan kazarlar, savaş çıksa kesin kaybederiz 😅
Şaka bir tarafa bu kültürel ve yeterlilik durumuyla da alakalı bir şey. Diğer ülkelerde nüfus da az. Bizde nüfus olarak erkek yeterli. Gerekli olsa yapılır.
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik bilek gücünün dayanıklı olmanın sabırlı olmanın olduğu bir yer gadası
Kaldı ki Allah korusun harp çıksa herkes askere gider00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,4b cevap paylaştı.
u +1 yılÖyle kural olmadığı için.. ama gitmeleri lazım bence
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 958 cevap paylaştı.
+1 yılKanka bizde nufus fazla. Ayrıca bırak kadınların askere gitmesini erkekler de bile 30 sene de 24 aydan 6 aya düştü askerlik süresi. Falan derler sana soracak olursan ama tıraşşş. Tamamiyle maddi yük altına girmemek için almıyorlar. Osmanlı ve sonrasını baz alarak konusuyorum bizim kültürde asker kadın olmaz. Kadın korunması gereken değer olarak görünüyordu. Fakat daha eskilere gittiğinde Türklerde kadınların da askeri eğitim aldığı görülüyor. Ben tamamiyle zaten yeteri kadar kalabalık ordumuz bir de kadınları alıp başımıza maddi yük çıkarmayalım diye düşünüyor hükümet.
20 Yorumla Turkiyede ki kadinlar zeka mı var, hepsi için demiyorum., sosyal medyada gösteriş yapmaktan başka ne yapıyor çoğu, ayakta tutan tek gösteriş... 20 tane koyunu versem yarısını kaybeder, evi temizleyip, 1 kazan dolma yapınca sanıyorlar dünya savaşına girdi çıktılar ah şuram ah buram, diye söyleniyorlar, askere gitsek korkudan düşmana silahı verir kaçarız, cunku bastırılmış duygular ile korkuyla büyümüş kadin, evde oturur yemek yapar cocuk bakar diye büyütülmüş bir nesiliz.
711 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣 bu cok iyiydi
- +1 yıl
Ailen seni kendi cinsiyetine bile saygısı olmayacak şekilde yetiştirmiş. Hatta muhtemelen ailen sana da saygı duymayıp asagiliyordur kadın oldugun için. Çünkü söylediğin cümlelerden görünen bu. Ama herkesin öyle olmadigini anlaman için başını pencereden çıkarıp bi dünyaya bakman gerekiyor
- +1 yıl
😂
- +1 yıl
@everkeğii özellikle belirttim, herkes değil diye halen aynı şeyi konuşuyor, benim hayat tecrübemle onunki bir değil.
- 1 yıl
Yorumun kesinlikle çok aşağılayıcı.''Türkiye'de kadınlarda zeka mı var?'' evet var. Bir sürü kadın, doktor, hemşire, çocukları için her şeyi yapabilecek milyonlarca kadınımız var. Ayrıca erkekler de sosyal medyada arabalarıyla, paralarıyla, tipleriyle gösteriş yapıyorlar. ayrıca emin ol 'ay buram ağrıyor ay şuram ağrıyor' gibi söylemler sadece kadınlara ait değil. Buna tembellik denir. Ayrıca 20 koyunu bir kadına versen ona yavrusu gibi bakacağından eminim. sizin gibi tipler anca femintliği kötülüyen tiplerdir zaten. Kurtuluş savaşında hem kadın hem erkeğin savaştığını da unutmamalısın.
- 1 yıl
@duru_dindar001 hepsi icin demiyorum kısmını atlayıp baslanginca takilmadan senin at gözlüklu. Bir cahil olduğunu da gösteriyor. Dikkatli okuyun anlayın sonra görüşümün altına gorus yapın , hepsinde zeka olsa, erkekler bu kadar ucuz görüp cinsel obje olarak kullanmaz, daha fazla yazarim da şimdi calisiyorum
- 1 yıl
Bakın hanımefendi ben zaten size hakaret edebilecek hiç bir şey söylemedim. sadece kendi fikrimi belirttim. bana cahil demişsiniz, sanırım öfkelendiğiniz için bunu söylediniz. size hakaret içiren hiç bir şey söylemeyeceğim. ayrıca istediğinizi yazın ve görüşlerinizi belirtin, önemli değil.
Ve evet hepsi için söylemediğinizi okudum. haklısınız sosyal medyada dikkat çekmeye çalışan kadınlar var. ama erkekler de var demek istiyorum. ben de şimdi tüm erkekleri saymıyorum anlatabildim mi? Ayrıca her erkek her kadını obje olarak kullanmıyor. bu karakter meselesi.
''erkekler, kadınların dikkatini çekmek için gösteriş yapıyor'' demişsiniz ve bunu normalleştirmişsiniz. o zaman diyelim ki sosyal medyadaki laf attığınız kadınlar da erkeklerin dikkatini çekmek için gösteriş yapıyor ve bunu normal karşılamalısınız.
Bu doğru değil. her iki taraf da kendi egosu veya canları öyle istediği için bunu yapıyor. Benimle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz ama ben bu görüşümü değiştirmeyeceğim ve size iyi çalışmalar dilerim.. - 1 yıl
içeren*
+1 yılRutbeli kadın askerler var bu daha iyi değil mi? O konuda bile kadınlarımızı el üstünde tutuyoruz bak olumlu yönünden bakabilirsin:)
20 Yorumla
+1 yılBen çok isterdim yaa keşke gidebilseydik en kutsal görev layıkıyla yaparsan ama
50 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de kadınlar için hayat bu kadar zorken birde askerlik mi yapsınlar
30 Yorumla
+1 yılaskeriyede köylü abaza dogulu tipler gidiyor artık kizlar eskisi gibi kendi denkleriniz yok batıdaki okumuş biraz parası olan girmiyor askeriye giden arkadaşlarım çoğu çok kötü buldular askeriye eskisi gibi değil
00 YorumlaAskerlik güç ve zaka istiyor kadın askere gitse ne olacak ya erkekleri baştan çıkaracak ya da manikür pedikür yapacak kendilerine Hayrı olmayandan vatana hayrını bekleyemezsin ki 😄
04 Yorumla
+1 yılBu terorun kokunu temizlerdik bizim turk bayanlar bi ise kalkissin kendini yirtiyorlar orayi berak gorebilmek icin bayanlar kokten temizlik yapardi oralarda
50 YorumlaSenin gibi kızlar askerlik yapamazdı askerliği ne sanıyorsunuz siz oyle her kadin o psikolojiyi zorlugu kaldiramaz burada bile isinize gelmeyen bir cevap yazildiginda sinirlenip insanlara demediginizi birakmiyorsunuz orada da komutanina da mi aynisini yapacan mesela gibi düşün
00 YorumlaHaha 15 ay askerlik yaptım emin bir gün askerlik yapsan bu soruyu sormazdin. Bizim dönemde gelenlerin yüzde doksanin psikolojisi bozulup geliyordu.
00 YorumlaErkeklerinkini bile 6 ay yaptılar. Eskiden olsa olurdu ya şimdi olmaz sanırım.
21 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılHepsi aynı parkayı giyerlerse pişti olur sorun çıkar devlet o yüzden kadınlara mecbur kılmamış :D
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yıl@fesf cevap vericem diye korkusundan engelleyen biri bir de olgunluktan bahsediyor. Cidden komik 😂
00 Yorumla
+1 yılMini etek ve crop giyen kızın bunu sorması komik olmuş.
06 Yorumla- +1 yıl
Sanane sanane
- +1 yıl
Hahaha gidin yapın o zaman benim yapma gibi bir planım yok.
- +1 yıl
Vatan haini
- +1 yıl
Aynen kanka aynen, kadınlar askerlik hakkında konuşamaz öyle bir hakka sahip değilsiniz, vatan borcu eskide kaldı şu an burası benim vatanım değil arapların Suriyelilerin vatanı onlar gitsin ben değil.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 672 cevap paylaştı. Neden Kadın Peygamber hiç yok sorusunun cevabı ile hemen hemen aynı cevaba sahip olan soru.
11 Yorumla
+1 yılEvlerinde oturmaya alışmışlar bırak Müge falan izlemeye devam etsinler jdj
01 Yorumla
+1 yılO kadar meraklıysan git mini eteğinden frikik sunumu yaparsın askerlere anca
10 YorumlaEvet ya keşke olsa, ben çok isterdim. Ve askere gitmediğim için polis olucam ileride asdfghj
10 Yorumlaİsrail’i bildiğim kadarıyla nüfusu az olmasından kaynaklı kadınlar da askerlik yapıyor
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 726 cevap paylaştı. Türkiye de kadınlar ne yapıyor ki, askerlik yapsın 🙄
22 YorumlaÖzellikle bu z kuşağı bence kızlı erkekli askere gitmeli yoksa durum kötü😊
00 YorumlaBence gerek yok. Kadın ekonimik özgürlüğünü sağlasın yeterli. Askerlik bizim işimiz değil.
03 Yorumla
+1 yılE git sen de. Askerde de kadın komutanlar var
00 YorumlaÇocuk dogurmamiza sayın o vakit askerliğe sukredeceksiniz
00 Yorumla
+1 yılBizim toplumda olmaz o iş. öyle bir şey olursa nüfus patlaması olur TR de :D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 933 cevap paylaştı. Çünkü gerek yok. Askerliğe el verişli erkek nüfusu 35 milyon civarında
00 Yorumla
+1 yılbunu içişleri bakanına sormak lazım bence gelsin :D
00 Yorumla
+1 yılBizim erkeklerin dikkati dağılır birbirini vurur 😂😂
00 Yorumla
+1 yılTam sebenini bilmesemde böyle olması iyidir... Askeriyeler abazan doludur
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılZorunlu askerlik yok ama meslek olarak kadınlar asker olabilir
00 Yorumla
+1 yılZaten yeteri kadar erkek gidiypr kapasite fazlası var şuam askerlik sırasında kadınları alamaz ordu
00 Yorumla
+1 yılGelmesinler abi idari işlerde yatıyor gelen de zaten
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Sebebini bilmiyom ama burada bir sürü kadın astsubay teğmen falan var
00 Yorumla
+1 yılBazı meslekler erkeklere göredir. Mesela futbol? Erkek oyunu. Ya da askerlik? Erkeklerin yapabileceği bir meslek. Her işe burnunuzu sokmayın
09 Yorumla- +1 yıl
Ama kimee izlemiyor? Git bir bak bakalım gülmekten ölursun hsbs
- +1 yıl
Herkes kendine uygun mesleği yapsın hanfendi 🙂
Silah görsen ay dersin, hayatınsa topa vurmamıssındır vs. Yaratılışa uygun değil - +1 yıl
Ya kadınların furbol oyanamasi gülünç. Izledjm de
Hakemleri bile kosarken memeleri sallanıyor. Ben daha ne deyim. ki - +1 yıl
Örnek verdim ne alakası var.
- 1 yıl
Kadınların meme dokusu yağdan oluştuğu için sallanıyor olabilir mi fizyolojik olarak evrenin en normal olan şeyi niye bunu "koşarken bile memeleri sallanıyor" tarzında bir şey söyleme gereği duydun zaten sallanması lazım. Ha ona bile kaldiracak kadar yoksunluktaysan o da senin sapıklığın. Dünya genelinde kadın futbolu izleyen bir sürü de insan var sadece erkeklerinki kadar yaygın ve dramatik değil.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen gidebilir ama çok kişi olacağını sanmıyorum.
00 Yorumla Bence disiplin sağlama konusunda sıkıntılar yaşanabilir diye
01 Yorumla
+1 yılAskerler gidince yerine birileri olması gerek değil mi birilerinin çalışması gerek devlet nasıl ayakta kalıcak yoksa?
00 Yorumla
+1 yılGidip ne yapacaksınız erkekler para olsa gitmemek için bedelli askerlik için binlerce lira ödemeye hazır
00 Yorumla
+1 yılAslında gidilmesi hoş olur ama neden yok evet araştırmak lazim
20 Yorumla
+1 yılçünkü, kadın başımızın tacıdır
20 Yorumla
+1 yılAsker olan kadınlar da var.
21 Yorumla
+1 yılBedavaya yemek yiyeceksini zaten kızlar fakirde oluyor devlet baba bize baksın
00 Yorumla
+1 yılAskeriyenin de anasını ağlatmayalım diye.
30 YorumlaDur başımıza birde onu çıkarma 😀
20 YorumlaNiye olcak hepsi mizmiz zorluga gelemeyen tipler
04 YorumlaValla gidilseydi ben giderdim kesin
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 596 cevap paylaştı. Askerlik zeka istiyor :D :D :D
02 Yorumlaİsteyen gidebiliyor
00 Yorumla
+1 yılAy iyi ki gitmiyoruzzzz
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Erkekler yeterli oluyor
00 Yorumla
+1 yılSenden basliyalim istersen
00 Yorumla
+1 yılçarşı karışmasın diye...
00 Yorumla
+1 yılZor yapamazsınız
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Büyük sıkıntı olur boş ver D:
00 Yorumla
+1 yılDimi gidin arkadaş sizin neyiniz eksik
00 Yorumla
+1 yılGerek yok. Nüfus yeterince var
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKamuflajla kombin yapmakta zorlandıkları için.
00 Yorumla - Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar