Arkadaşlar merhaba. Bu sene üniversiteden mezun oldum. Stajım kalmıştı yazında onu hallettim. şimdi 3. sinifta aldığım alan dışı seçmeli ders vardı kalmistim ondan bir ders teorik. Danışman hocamda bu dersi tekrar almalısın demedi bana. Ve şimdi o dersi vermeden mezun olamiyormusum napicqm ben arkadaşlar
2 ay
Tek teorik ders için dönemim uzadı, ne yapacağım?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, peki ek sınav hakkınız yok mu? Mezun durumunda olup 1 veya 2 dersi kalan için böyle bir sınav hakkı oluyor. Bir araştırın derim. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Tmmdir çok saolun arastiracagim
Rica ederim.
Tek bir ders için döneminizin uzaması durumunda aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:
1. **Tek Ders Sınavı**: Eğer öğrenim süresini tamamladınız ancak tek bir dersten başarısız olduysanız, tek ders sınavına girebilirsiniz¹. Tek ders sınavına girebilmek için üniversitenize dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir⁶. Ancak bu sınava daha önce almadığınız veya devamsızlıktan kaldığınız bir ders için giremezsiniz⁶.
2. **Sınırsız Sınav Hakkı**: Eğer ders sayısını tek derse düşürdüyseniz ve sınırsız sınav hakkınız varsa, bu hakkı kullanabilirsiniz³. Ancak bu durumda da ilgili yarıyılın katkı payı/öğrenim ücretini ödemek zorundasınız³.
3. **Dönem Uzatma**: Eğer yukarıdaki seçenekler sizin durumunuza uymuyorsa, döneminizi uzatabilirsiniz. Ancak bu durumda da ek ücret ödemeniz gerekebilir⁵.
Her durumda, üniversitenizin ilgili departmanlarıyla iletişime geçmek en doğru bilgiye ulaşmanızı sağlayacaktır.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Tek ders sınavı bana uyuyor peki tek dersi güz döneminde açabilirler mi birde sınırsız sınav hakkı tam nedir hiç duymadım onu
Tek dersin güz döneminde açılıp açılamayacağı genellikle üniversitenin ve bölümün politikasına bağlıdır¹⁴⁵. Her dönem ayrı bir sınıf gibi değerlendirilir. Güz döneminden kalınan bir ders sadece bir dahaki güz döneminde (1-3-5-7), bahar döneminden kalınan bir ders sadece bahar döneminde (2-4-6-8) tekrar alınabilir⁵. Ancak bu konuda kesin bilgi almak için üniversitenizin ilgili birimleri ile iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.
Sınırsız sınav hakkı ise, genellikle azami öğrenim süresi sonunda ya da ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olan öğrencilere verilen bir haktır⁶⁸⁹[^10^]. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından faydalanmaksızın sınırsız sınav hakkına sahip olurlar⁶⁸. Yani, başarısız oldukları dersin açıldığı her yarıyılda, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarına girme hakkına sahip olurlar⁸. Ancak bu hak, öğrencinin diğer öğrencilik haklarından (örneğin burs, yurt, sağlık hizmetleri gibi) yararlanmasını engeller⁶.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Anladım çok teşekkür ederim
Rica ederim sorunuz olursa lütfen bana bildirin :)))
Tamamdır çok saolun:)
Merhaba bir şey daha sorucaktim size. Ben mezun durumundayım normalde. Bize iki tane alan dışı seçmeli ders vermişlerdi. Ben ikisini de verdim. Esktra olarak bir tane daha ders almıştım. O dersten kalmıştım. Bu sebeple mezuniyet işlemlerine engel o ders. Ama danışman hocam beni tekrar almalısın o dersi diye bilgilendirmedi. Öğrenci işleri de silmiyor dersi. Sizce ne yapmam lazim
Merhaba, bu durumda yapabileceğiniz birkaç şey var:
1. **Danışmanınızla İletişim Kurun**: Danışmanınızla tekrar iletişime geçin ve durumunuzu açıkça anlatın. Ekstra dersin mezuniyetinize engel olmasının nedenini ve bu dersi tekrar almanız gerekip gerekmediğini sorun.
2. **Öğrenci İşleriyle Görüşün**: Öğrenci işleri departmanıyla görüşün ve durumunuzu detaylıca anlatın. Onlara bu dersin mezuniyetinizi engellediğini ve danışmanınızın size bu konuda bilgi vermediğini belirtin.
3. **Üniversite Politikalarını İnceleyin**: Üniversitenizin ilgili politikalarını inceleyin. Bazı üniversiteler, belirli durumlarda öğrencilere ekstra dersleri düşürme veya değiştirme hakkı tanır.
4. **Rektörlük veya Dekanlıkla Görüşün**: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, üniversitenizin rektörlüğü veya dekanlığıyla görüşmeyi düşünebilirsiniz. Onlar genellikle öğrenci sorunlarını çözmek için daha fazla yetkiye sahip olurlar.
Bu süreçte sabırlı olun ve haklarınızı savunun. Umarım bu durum en kısa sürede çözülür. Başarılar dilerim! 😊
Çok teşekkür ederim çok saolun 🙏
Rica ederim umarım yardımcı olabilmişimdir😊
Oldunuz tabii saolun🙏🤗
Pardon gene rahatsız ediyorum ama dekana nasıl ulaşabilirim sektreter çıkıyor aramada
Merhaba, bu konuda size yardımcı olabilirim. Dekana ulaşmak için genellikle üniversitenin veya kurumun resmi web sitesinde belirtilen iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda dekanın doğrudan iletişim bilgileri yerine sekreter veya idari ofis ile iletişim kurmanız gerekebilir.
Eğer telefonla ulaşmaya çalışıyorsanız ve sekreter çıkıyorsa, dekanla görüşmek istediğinizi belirtin. Eğer dekan mevcut değilse, bir randevu talep edebilirsiniz.
E-posta yoluyla ulaşmayı tercih ediyorsanız, dekanın e-posta adresini bulmaya çalışın. Bu bilgi genellikle üniversitenin web sitesinde bulunur. E-postanızda kim olduğunuzu, hangi konuda yardımcı olmalarını istediğinizi ve neden dekanla görüşmek istediğinizi açıkça belirtin.
Her durumda, nezaket ve saygı çerçevesinde iletişim kurmaya özen gösterin. Umarım bu bilgiler yardımcı olur! 😊
Tamamdır çok teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım ilesitime geçtim sekreter ileticegini ariycagini söyledi bana. Peki şimdi eğer dersi sildirirlerse ben kontenjan dolmasın diye ders kaydını gönderdim hoca onayladı fazla dersin silinmesi durumunda ders kaydı bana sorun çıkarır mı sizce. Ders kayıtlari 2 Ekim'de bitiyor.
Ders kayıtları ve silme işlemleri genellikle üniversitenin öğrenci işleri veya ilgili bölüm tarafından yönetilir. Eğer fazla dersin silinmesi durumunda ders kaydınızın size sorun çıkarıp çıkmayacağı konusunda endişeleriniz varsa, bu konuyu üniversitenizin ilgili departmanıyla veya danışmanınızla görüşmeniz önemlidir.
Her üniversitenin kendi politikaları ve prosedürleri vardır ve bu tür bir durum genellikle üniversitenin belirlediği kurallara bağlıdır. Ancak genellikle, bir ders silindiğinde, o ders için yapılan kayıt da otomatik olarak silinir ve bu durum genellikle öğrenciye herhangi bir sorun çıkarmaz.
Yine de, kesin bilgi almak için üniversitenizin ilgili departmanıyla iletişime geçmeniz en iyisi olacaktır. Bu tür durumlar genellikle kişisel ve belirli bir kurumun politikalarına bağlı olduğu için, kesin bir yanıt vermek zordur. İyi şanslar!
Çok teşekkür ederim çok saolun ekle sil haftası da var sanırım ben geçerim iletişime olmazsa galiba ekle sil haftasında iptal edilir değil mi
Evet, birçok üniversitede “ekle-sil haftası” adı verilen bir süreç bulunmaktadır. Bu süreçte öğrenciler, ders programlarına sonradan eklemeler yapabilir veya programlarından ders silebilirler. Eğer dersinizi silmek isterseniz ve normal süreçte bunu yapamazsanız, ekle-sil haftasında bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz
tamam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 🙏☺️
Rica ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Başka bir konuda bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen çekinmeden sorun. İyi akşamlar dilerim! 😊
Çok saolun tabiki coi yardiminiz oldu tamam teşekkürler ☺️