Direkt bi 1 2 yılını verip çalışıp memur olup aylık mis gibi 25 30 bin tl almakta güzel geliyor aile evinde yaşarsın güzel bence sizce nasıl?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantıklı. Evet ekonomik olarak son yillarda zor bir ulkeyiz ama bizim memlekette sırtını devlete dayamazsan ne yapacaksın? Yani ozel sektör iyi degil bizim ulkede. Iscinin emeginin karsiligi verilmez. Is veren cok çalıştırıp az vermek ister. asgari ucret bu devirde yetmez. Özelde ogretmen, mühendis gibi okumus insanlarda sürünüyor baktigin zaman bu ulkede. Kac tane muhendia arkadas asgari ucret teklif etmisler. Ha kimi de daha kurumsal sirketlerde devletten daha cok kazaniyor tabi değişiyor yerine gore. Ama iş garantisi var mi onu bilemeyeceğim. Kendi işini kuranlar var ama onda da iyi bolumler okumak gerek. Eczacilik mesela. Ozel çalışırsın ama kimi baya da kazanir. Dis hekimligi. Zaten sanirim devlete atamasi az son zamanlarda. Ozel kliniklerde calisip ya da kendi kliniklerini aciyorlar. Diyetisyen, psikolog vs yine öyle. Memur kafasi varsa bunlarda zor gelir. Yani doktor oluo ozelde calisani da var kendini devlet bunyesinde rahat hissedip, devlette o kadar hasta bakmasina ragmen ve daha da yorulmasina ragmen devlette calisan doktorda var. Devletin calisani olmanin verdigi guven baska bence. Işten cikarma yok, kadinsan cocuk var mi, düşünüyor musun tarzi sacma sapan sorular yok ve bu tarz seyler bir kriter degil devlet icin. Yani o yuzden bence bu ulkede devlet memuru olmaktan baska mantikli bir sey yok. Kimi en okumuslari bile boyle dusunebiliyor. Dedigim gibi doktoru falanda. Yani olabilecegin en iyi sey buysa daha iyi bence. Yani millete baktigin zaman cogu benim dedigim sekilde dusunuyor. Kiytirik 2 yillik bile okuyorlar ki en azindan herhangi bir memur olabileyim devlette diye. Bunca insanin yüksekogretimden mezun olmasi bosuna degil, universite sinavinda yigilma olmasi, kpss de yigilma olmasi bosuna degil. Bu ulkede baska care yok cunku. Ozelde sürünürsün devlette de yerine gore surunursun ve beklentin yuksek degilse memnun da kalabilirsin. Boşuna millet 2 yillikta olsa fotokopicilere, ev sahiplerine, yurtlara bosuna kira vermiyor yani simdi. Kendi işin olmadigi surece, ozerk calismadigin surece baska da pek bir secenegin yok gibi bu ulkede.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMemur olmak mantıklı mı sorusunun cevabı, bireysel önceliklere ve beklentilere göre değişir. Memurluğun hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Memurluk avantajları: Güvenli bir iş: Memurluk, genellikle güvenli bir iş olarak kabul edilir. Memurlar, belirli bir süre çalıştıktan sonra iş güvencesi elde ederler.
Düzenli maaş: Memurlar, düzenli olarak maaş alırlar. Maaşlar, her yıl enflasyona göre artar. Sosyal haklar: Memurlar, çeşitli sosyal haklara sahiptir. Bu haklar arasında emeklilik, sağlık sigortası ve ikramiye yer alır. İş güvenliği: Memurların iş güvenliği vardır. Memurlar, belirli bir süre çalıştıktan sonra işten çıkarılmazlar. Memurluk dezavantajları: Katı çalışma koşulları: Memurlar, genellikle katı çalışma koşullarına tabidirler. Mesai saatleri, genellikle sabit ve esnek değildir. Kısıtlı kariyer fırsatları: Memurlar, genellikle sınırlı kariyer fırsatlarına sahiptirler. Memurlar, genellikle aynı pozisyonda uzun yıllar çalışırlar. Yüksek rekabet: Memurluk, genellikle yüksek rekabete sahip bir alandır. Memur olmak için KPSS sınavında başarılı olmak gerekir. Memur olmanın mantıklı olup olmadığı, bireysel önceliklere ve beklentilere göre değişir. Eğer güvenli bir iş, düzenli maaş, sosyal haklar ve iş güvenliği arıyorsanız, memurluk sizin için uygun olabilir. Ancak, katı çalışma koşulları, sınırlı kariyer fırsatları ve yüksek rekabetten rahatsız oluyorsanız, memurluk sizin için uygun olmayabilir. Memur olmanın mantıklı olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki soruları kendinize sorabilirsiniz: Güvenli bir işte çalışmak istiyor muyum? Düzenli maaş almak istiyorum mu? Sosyal haklara sahip olmak istiyorum mu? İş güvenliği istiyorum mu? Katı çalışma koşullarına katlanabilecek miyim? Sınırlı kariyer fırsatlarından memnun olur muyum? Yüksek rekabete dayanabilecek miyim? Bu soruların cevapları, memur olmanın sizin için mantıklı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok kolaydı sanki bende memurum benim ne çektiğimi biliyormusun sana göre hersey güzel pembe hayat okadar kolay değil kuzum canım cıktı tamm 2024 de 36 bin TL alıcam Ma yetiyor mu hayır açlık 40 bini. geçti zaten asgari. ücretlileri düşünemiyorum Allah yardımcıları olsun ben evli. değilim hiç. evlenmedim para biriktiriyorum ama erken emekli. olup yurt dışına gideceğim 15 yılı doldurup napıcam memurluğu değeri kalmadı 10 yıl öne değeri vardı memurluğun kamuda işçi ol yeterli bizden daha çok alıyorlar memurluk yapılmaz artık öldü unut gitsin işçi. olsam daha iyiydi ev alamıyoruz evlenemiyoruz hiçbir şey yapamıyoruz ama evde almamda evlenmemde artık deprem bölgesindeyim arsa almam daha mantıklı yurt dışında ablam yaşıyor onun yanına gidicem bilişim sektörü orada daha iyi burada değerimiz yok güzel ülkem benim herşeyiyle cennettir mahvettiler mültecileri girdirdiler ne hale geldi 2005 leri 2010 yıllarını özlüyorum 20. yıl. önceyi güzel ülkemi sata sata araplara biz mülteci olduk ülkemizde
23 Yorumla
Soran+1 yılabi ama başka seçenek var mı bilmiyorum cidden beni mamur olmam için zorluyorlar bende bilmiyorum amacım başka bir şey ama memur olmam için zorluyorlar
Cevap sahibi+1 yılbende diyorumki abicim memur olmak artık zorlaştı iyi çalışman gerek kpssye ayrıca eskisi gibide kolay değil çok zorlaştırdılar
- 1 yıl
bende memurum 45 alıyorum mebde ızmırde konuşabilir tanışabilirizz
+1 yılBen şu an işçiyim normalde öğretmen arkadaşımdan çok para alıyordum ama memurluğun adı var gelen giden soruyor me iş yapıyorsun söyleyince hemen. Ya o kadar okul okudun bu işte mi çalışıyorsun. Doğru belki çok daha iyi paralar kazanabilirdim ki yurt dışında da bir kaç ülkede iş teklifi aldım ama ben mutlu olduğum yerde ve kafamın rahat olduğu yerde çalışmak istiyorum ayrıca yaptığım işin tek kötü yanı uzun mesai saatleri yoksa gerçekten benim için çok güzel ve rahat iş.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
32Cevap
Tutkuyla yapılacak bir iş olmadığına şüphe yok. Kimse büyüyünce memur olmak istemiyordur. Ama gerçekçi olalım, Türkiye'de hayatta kalmak istiyorsak iş konusunda seçici olamayız. O yüzden kendini sağlama almak istiyorsan, yapabileceğin mantıklı kararlardan biri memur olmaktır.
44 Yorumla
Soran+1 yılsizin mesleğiniz ne
- +1 yıl
Çok güzel bir tanı yapmışsınız katılıyorum size 👏
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemin yaşandığı ile atandim mezun olduktan birkaç ay sonra, ilk başlarda çok güzel geliyor tabi araba falan aldım hemen. Ama evlenirsem acikcasi yetmez ya rahata da alışkınım mesela ben çünkü annemle babam ticaretle uğraşıyor hani rahat büyüdüm. Bu arada öyle düz memurluk değil benimkisi makam söylemeyeceğim ama düz memurun aldığından 6 bin tl daha fazla maaş alıyorum. Ablam doktor mesela o inanılmaz iyi kazanıyor devlette olmasına rağmen. Yani onunla kıyaslayan hiçbir şey gibi geliyor. Ablam bir yıllık maaşıyla son model araba çekebilecek düzeyde kazanıyor. Doktor maaşları cidden baya iyi bence devlette. Onun dışında ölmezsin ama yaşar misin bilemem djdjjdjf
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Kadirler elbette 22 yaşında basladım ben, herkesin o yaşta eli iş tutmuyor, çalışa da o meblağları özel sektörde 22 yaşında çocuğa mümkün değil vermezler, o açıdan şanslıyım
Cevap sahibi+1 yıl@Kadirler o işin ayrı tarafı tabi özel sektor acımasızdır
- +1 yıl
nasıl yetmiycek anlamadım ocakta en düsük memur maası hızmetlı net 32 bin normal memur ondan 1bin tl fazla alır esinde calsırsa asgari calıssa bile 44 bin tl alınır yani ne istiyosunuz gecinmek icin 500 bin felanmı alt tarafı memur olcan atla deve degil herkes villada oturup son model teslada oturursa komoik olmaazmı calısanla calısmayanın degeri nerde yahu anlamıyorum siz insanları
Cevap sahibi+1 yıl@mehmetsercan06 herkesin bakış açısı farklıdır beni anlamak zorunda da değilsin zaten seni ilgilendirmiyor benim hayat tarzım isteklerim sjjxjsj
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılZaten hep devlet isi iyiydi bu zaman da daha iyi oldu farketmiyor ne oldugu devlet isi olsun yeter bana da bir denk gelmedi aile evinde yasiyorsan cok cok iyi zaten
20 Yorumla Memurluğu ekonomi yönünden başarılı görmüyorum o maaşları her yerde kazanırsın ama rahatlık olarak konfor yönünden çok iyi yıpranmazsın
10 Yorumla
+1 yılnet memur ol bi de memur koca bul miss hayat sana güzel kuzenim öyle kendisi de eşi de memur gül gibi yaşıyolar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemurluk bir yaşam tarzı olabiliyorsan ol.
Memur olmak baya zorlaştı. Bunun yanında iş değiştirmen çok zor. Amir/müdür baskısı, dedikodu, mobbing tarzı şeyler çok var.
Hepsi şans ve uyum meselesi
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılElinde mesleği olan işinde basarilinolacagina inanan kişi memur olmasın asla tavsiye etmem akıllı insan memur olmaz
10 Yorumla Küçümsemiyorum ama genç bir insanın hayalinin memurluk olması içinde bulunduğumuz şartların vehametini ortaya koyuyor. Üzücü
10 YorumlaZorunda hissetmeseydim düşünmezdim dediğim alan memurluk o yüzden bir şey diyemiyorum
00 Yorumla
+1 yıleger hareketlı bı hayat sevmiyosan evden ise isten eve diyosn cok iyi
10 Yorumla
+1 yılDevlette çalışmayı hiç bir zaman düşünmedim kendi büromu açmak daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılZaten bu ulkeyi memurlar da batiriyo mantikli elbette.
10 YorumlaRekabet seviyorsan mantıksız. Ben para/çokomel tarzı al gülüm ver gülüm iş yapayım dersen yapıştır gitsin :) özel sektörde kendini kanıtlayıp, yetkin bir insan olursan memurdan çok çok fazla kazanıyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemur olan atanır. Ek olatak kira ev masrafi cart curt yani o güzellikten artık eser yok.
00 YorumlaHer gun yaptigin seyler ayni bir sure sonra sıkabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO eskidendi hangisini görsem memnun değiller.. konuya hakim olmayan da hala böyle memur olma hayallerinde. Biraz büyük düşünün
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHaklısın evet büyük hayaller için biraz farklı düşünmek laizm. Bunu herkes yapamaz. Tcdekilerin çoğu genelde memur oliym sağlikci ya da polis oliym kirada oturiym bı kızla evleniym hayat boyu çalışıp anca bı araba aliym bitti gitti. Herkes istediği gibi yaşasın
Bu zamanda en mantıklısı.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılMemurum kafam rahat dhshs
00 Yorumla ömür boyu modern köleliğin cazibesi
00 Yorumla
+1 yılMemur sakıncalı oturmuş
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 355 cevap paylaştı. Dediğin gibi bakarsan mantıklı.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 804 cevap paylaştı. Kadın için güzel ama erkek için yetersiz
10 Yorumla
+1 yılCok kolaydı zaten dıme
00 YorumlaOlabilir. Hangi bölüm mezunusun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMülakat yoksa güzel evet.
10 YorumlaSınavları kazanırsan bence mantıklı
00 Yorumla
+1 yılEvdeki hesap çarşıya uyarsa iyi
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHedefi olmayanlar için mantıklı.
00 Yorumla Kendi işini yapamıyosan evet
00 Yorumla
+1 yılMantikli
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 521 cevap paylaştı. harika
00 YorumlaMemur maaşı ne yaaa
00 YorumlaElbette mantıklı
00 Yorumla
+1 yılmesleğine bağlı
00 Yorumla
+1 yılGüzel
00 Yorumla
+1 yılBence de memur ol çok iyi para vad
00 Yorumla
+1 yılevet mantıklı ben mesela pişman değilim 👍
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılelbette mantıklı
00 Yorumla mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvwt
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoyde yaşarım genede memur olmam
01 Yorumla- +1 yıl
nedenn
+1 yılKPSS mi
01 Yorumla