Evlenmeye hazır hissediyorum ve sevdiğim birisine yok. Bazen karşıma biri çıkıyor ama hiç aklıma uyan biri çıkmadı. Mesela ben hayatım boyunca bir şeylere çabaladım okulu erken bitirip bir yere girdim ikinci okulumu okuyup çalışıyorum. Karşıma gelenleri de ona göre değerlendiriyorum. Mesela karşıma en son cidden iyi birisi çıktı. Okul okumamış bunda herhangi bir sıkıntı yok ama kendini bi alanda geliştirebilirdi diye düşünüyorum. Çünkü kendine iyi bakamayan bir insan benim çocuklarıma nasıl bir gelecek bırakabilir ki diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yorumlara biraz göz attım anladığım kadarıyla sen söz konusu kişiyi kendini henüz bir alanda geliştirmemiş diye reddetmişsin ama sana yine de katılmıyorum her insan bu hayatta bir şekilde bir baltaya sap olur bu gelecekteki karımı çoluğumu çocuğumu nasıl geçindiririmden ziyade başta kendisinin açta açıkta kalmaması için gerekli bir şey zaten öyle ya da böyle bu hayatta belli savaşlar verip belli bir noktaya gelecektir kaldı ki senin bahsettiğin kadar gelişimden yoksun kaldığınıda düşünmüyorum her insan belli bir yaşa geldiğinde pek çok iş ve pek çok konu hakkında ister istemez tecrübe kazanıp gelişir bence söz konusu kişiye karşı sana ilgi ve sevgi duyduğu kadar ilgi ve sevgi duysaydın yine de bir şans verirdin gel gelelim ki her şeyi bir köşeye bırak iki saniye sonra nefes alıp almayacağını bilmediğimiz şu dünya için herkes hakkında çok net şeyler söyleyip çok net kanılara varıyoruz kimin ne olacağı belli olmaz bu hayatta bence seninkisi biraz bahane olmuş ve dürüstçe söylemek gerekirse biraz da tepeden bakmışsın sanki..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallahi artik turk erkekleri bence turk kizlarina yetmiyor. Kadinlarimiz kendilerini gunumuzde gercekten cok yonlu gelistiriyor. Kac defa halk egitimde egitim aldim sinifin cogu kız ogrenciydi. Ehliyete gittim cogunluk yine kızdı. 2 bolum okudum siniftakiler yine kizdi.
Bu sene 3. bolume gidecegim eminim ki yine kiz agirlikta olacak. Dil kursuna baslama hedefim var eminimki oralarda kiz dolu. Kutuphaneye gidiyorum calismaya, kiz dolu. Yuksek lisans yapan, akademik hedefi olan cok kadin var. Akademisyen olan cok kadinimiz var. Ozellikle meb tarzi bakanliklarin cogunlugu kadinlardan olusuyor artik. Saglikta da boyle ve diger bircok sektorde boyle.
Sporu hayatima zor soktum ama birkac spor dallariyla ilgilenen kendi gelistiren cok kadin gördüm. Psikolojik kitaplar alip kendilerini zihinselde yetistirmeye calisan cok kadin gördüm. Bazi sosyal medya hesaplari takip ediyorum psikolojiyle ilgili takipcilerin cogu ve yorum atanların cogu yine kadinlardan oluşuyor. Inanin erkekler pek yok. Gidin bakin, yorumlara bakin, takip edenlere bakin.
Kadinlar nasil daha iyi olabilirimi hep dusunuyorlar bunun icin bir seyler yapmaya calisiyorlar. Nasil daha iyi eş olurum, nasil daha iyi anne olurum gibi. Ve takip ettigim hesaplarda en cok izlenen youtube videolari bu konular oluyor. Sosyal medya da en cok bu tarzda icerikler izleniyor ve yorum alıyor kadinlar tarafindan.
Kadin hem insan olarak, hem es olarak, hem anne olarak, hem mesleki olarak nasil daha iyi oluruma caba harcarken ben ne sosyal mecralarda, ne kurslarda, ne diger yerlerde erkeklerimizi ne yazik ki goremiyorum.
Ozellikle bu toplumda erkeklerin kendilerini geliştirebilecekleri cok zamanı ve firsatı varken. Kadin gibi sorumluluklari yok. Cocuklara bakmak, evi cekip çevirmek, yemek, temizlik ve meslek hayatini da bir yandan surdurmek gibi onca parcaya da bolunmuyorlar.
Bize gore ekstra vakitleri de var kendilerini bircok alanda yetistirebilmek icin. Kadinlar nunca yogunlugun arasinda tum bunlara zaman olusturabiliyor ama erkekler olusturamiyorsa bu tembellikten baska bir sey dehil kusura bakmayin.
Yani demek ki saatlerce oyun oynamaya, internette guzel kiz avina çıkmaya, cinsel icerikler izlemeye, kizlari taciz etmeye mesaj atmaya, alev göndermeye, sanalda kizlarla konusmaya, agalarla saatlerce konusmaya, mesajlasmaya (ki bu mesajlarda cok fazla bel alti oluyor genelde) mac izlemeye, hali saha yapmaya vakitleri var ama bu yararli seylere vakitleri yok. Ustune ustluk bunlari yapmaktan esine ve cocuklarina da ayiracak vakitleri yok ne yazik ki bir cogunun. (Sozum meclisten disari elbette boyle olmayanda var ama cogunluk ne yazik ki boyle gunumuzde)
Ben bir erkegin nasil iyi baba olurum diye araştırdığını bunlarla ilgili kitap okudugunu, aldigini gormedim. Nasil iyi es olurum tarzi kitaplar okudugunu görmedim. Aile konusunda kitaplar okudugunu gormedim. Kurslarda da az bir kısmı var. Yani biz kadinlar bu ulkede bir sureden sonra dengimiz olabilecek erkekler bulabilecegimizi dusunmuyorum gunumuzdeki duruma baktigimda.
Zaten kadinlar olarak önümüze cikan secenekleri gordukce bu yuzden kriterlerimizi gun gectikce dusurmek zorunda kaliyoruz.
Erkeklerin kriterler yukseliyor biz kendimizi gelistirdigimiz icin. Onlar bizler icin calissin, bir meslegi olsun, kendini gelistirmis olsun, dil bilsin vs gibi seyler de istiyorlar artik. Cocuklara da faydasi olur diye. Ama bizim elimize isteyecek bir seyler vermiyorlar. Erkeklerin kriterleri yukseldikce bizim kriterler baya düşüyor. Yani bu gidisle dengimizi bulursak yine iyi kızlar...
242 Yorumla
Soran+1 yılCidden çok haklısınız çokta güzel yazmışsınız ama anlayana tabi
Cevap sahibi+1 yıl@thyrozz bizde babamizin prensesleri degiliz kardesim. Sizler calistiysaniz bu kizlarda çalışıyor. Kizlar ozellikle ev islerinde calisiyor kucuk yaslardan beri. Temizlik, yemek vs calisiyor.
Bunun disinda gidip kuaförde calisan, garsonluk vs yapan da cok kizimiz var. Yillardan beri erkekler aram calisiyoruzun arkasina siginiyorsunuz. Iyi ki bir calisiyorsunuz havanizdan geçilmiyor kusura bakma ama.
Acikcasi ben fazla mesaiye bile kalirim ama eve gelip benden kimse temizlik, yemek ikutemesin isterim. Cun bunlar gercekten cok zor isler, disaridan gorundugu gibi degil. Zor mesleklerde var ama dediklerimi yapmak imkansiz degil.
Yazdigimi da okumamissin ya da anlayamamissin. Calisirken kendini geliştirememek icin hicbir sebep yok. Bu bahsettigim kadinlar hem calisiyor hem ev islerini yapiyor, hem cocuklarla ilgileniyor hemde kendini gelistirmeye calisiyor. Zaman siz erkeklere 24 saat, biz kadinlara 48 saat degil. zaman yonetmeyi ogrenseniz hem calisir ailenize de bakarsiniz, kendinize faydali aliskanliklar da edinirsiniz, kendinizi de gelistirirsiniz.
Sabah ezan vaktinde kalkmak bile bir suru zaman kazandirir mesela. Ya da gece calisabilirsiniz. Yapmak isteyen icin her sey mumkun uzun lafin kisasi. Yok biz çalışıyoruz tarzi bahanelerin altina siginmayin artik.
Bir tek erkekler olarak hayatta çalışıyorsunuz zaten, bir tek bu sorumlulugu goruyorsunuz kendinizde diger hicbir seyde faydanizi ve desteginizi göremiyoruz. Sadece calistiginiz ve ş hayatta tek sorumlu oldugunuz işe bile mırın kırın edeninizde cok fazla.
Yapmak istedikten sonra dağdaki cobanda calisiyor, okuyor, ogreniyor, kendini gelistiriyor. Çöpten bir seyler toplayanlarda... oyle bahanelerle gelme yani kardesim bana. Yapmak isteyen, firsat oluşturmak isteyen olusturur bu kadar basit.
Soran+1 yılBende babamın prensesi değilim çünkü babam vefat etti ama ben kalkıp toparladım kendimi annemde babamdan sonra ek iş yapmaya başladı geçim derdi olan sadece erkekler değil
Cevap sahibi+1 yılKadin o kadar iş yapar ama bu ulke erkeklerine gozukmez kardesim. Bu hep boyle. Deger kiymette bilmezler. Kadinlar günümüzde 10 ayri yere yetismeye calisiyor, sadece sorumlulugu "calisan" olan erkekler kadar sesleri cikmiyor kadinlarin.
Dedim ya onceki yorumumda iyi ki bir calisiyorlar diye. O bile yük geliyor bunlara. Cocuk yetistirme, cocugun ihtiyaclarini karsilama, evde yemek yapma, misafir ağırlama gibi sorumluluklari zaten yok. Bir tek calisiyorlar o da aglaya zirlaya
Sonra vaktimiz yok. He yok. Kizlari da surekli oturuyor saniyor bunlar. Ev hanimlari da bunlara gore oturuyor hic iş yapmiyor. Çamaşirlar kendi kendine yıkanıyor, aksam onlerine gokten yemek geliyor, evin alisverisini uçaktan indiriyorlar. Cocukta kendi kendine buyuyor. Leylekler altini temizliyor, inekler gelip emziriyor. Kadin evde gun boyu cay kahve iciyor zaten bunlara gore. Bir tek kendileri çalışıyor, bir tek bu erkeklerin gecim derdi var bu ulkede.
Başın sagolsun. Rabbim cennetiyle sereflendirsin babanı. Evlenecegin kişi de gonlune gore olsun inşallah.🌸 Tabi benimde😊- +1 yıl
Kadına ihtiyaç yok ki Sadece bir Yani bir varlık ya başka bir şey değil Hani geliştirmek geliştirmek Hani haklısın ben bu işi sözlerine katılıyorum Ama artık ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum Bu saatten sonra artık
- +1 yıl
Bu arada erkeklerin kadınlara kadınların da erkeklere ihtiyacı kalmıyor zaten Yani artık öyle hale geldik
Cevap sahibi+1 yıl@yasamaGucumyog bence de. Kadinlar erkeklerden daha cok para bekliyordu kendisi calisamadigi icin. Kendi parasini kazaninca bu ihtiyaç ortadan kalkti. Erkekte ihtiyaçlarini karşılamak icin evleniyordu artik bu da hallediliyor. Erkeklerin bir tek ev isleri ve yemek falan kaldi. Bunu da başarirsaniz gercekten bize ihtiyaciniz daha da azacalak. Ve tam bu noktada birbirimize muhtacligimiz sadece üremek icin olacak. Yani bu durumlar tasvip ettigim durumlar degil. Gidisati söylüyorum
- +1 yıl
Fark etmez herkes kendi seçimini yapar. Yaşlılık ölüm size de bize de gelir. 2013 de üniversiteye başladım. Bir kız vardı 5. orgun üniversitesitemdi. Eskişehir de. Öyle kızdı ki? Boy 182 kilo 80 atmaca gibi. Bir gün kısa etek giymiş. Allah'm tapacak kadar istek duydum. İçimden bir şeyler koptu. Tabi her zamanki gibi Red yedim. Terbiyesizlik yapmadım. Atadan zaman geçti. 2023 oldu. Kız bitmiş. Daha evlenmemiş. Master başlamış. Bana dedi ki... O eski günler nerede dedi. Artık her şeyi unutuyorum dedi.
Baktım baktım. Sevda dedim, aynen bunu söyledim. Yıldızlar da kayar durmaz yerinde solar güzelliğin durmaz yerinde. Baka kaldı.
Dilerim ki Allah'tan oğlu olsun. Ne yaşattıysa erkeğe yaşasın. Keza bende aynısını Dilerim. Hiç bir kadına acı yaşatmadim.
Soran+1 yılİnşallah her şey senin de gönlüne göre olsun teşekkür ederim ❤️❤️❤️
Soran+1 yıl@yasamaGucumyog yahu kadın seni istemedi diye bedduayı haketmiyor ki ayrıca olay tipte de bitmiyor güzelliği için birinin peşinden mi koşulur
Cevap sahibi+1 yılKlasik tc erkegi işte. Kadin para, boy istese lincler dururlar ama kendileri guzellik isteyince, icinde firtinalar kopunca sorun yok. Guzel bir kiz kendisini reddetti diye ettigi beddualara bak. Gel de bunu boyle kabul et, evine koca, cocuklarina baba yap. Cogu da bu kafada bu ulkede. Erkek kizin guzelligi icin teklif yapinca iyi, kiz tipini begenmeyince ya da baska sebepli kabul etmeyince kiz sorunlu, beddua ustune beddua. Guzel kizlarda taş gibi erkeklere layik kimse kusura bakmasin. Zaten bu yorumundan sonra daha da bu zihniyete cevap vermedim, vermem de. Muhatabim olamaz
- +1 yıl
Sanırım çevreniz ile alakalı zira ben her iki tarafta da eşit oranlarda bu olaylara rastlıyorum. Açıkçası ikinci üniversiteyi okumak bence gereksiz olmuş onun yerine okuduğunuz bölüm ile ilgili master ve doktora yapmak çok daha mantıklı çünkü ikinci üniversitenin gerçekten bir getirisi yok.
Soran+1 yılKendi alanımda master veya doktora yapıp okulda vakit kaybetmek yerinde işte icraatle tercih ettim ayrıca hobi olarak okuyorum gerekli olmasından değil
- +1 yıl
Günümüzde master ve doktora yeniden önem kazanabiliyor bazı durumlarda. Örneğin yapay zeka sektorunde master ve doktoranın süreçleri hızlandırma ve eğitim kalitesini artırma ihtimali olabiliyor ama sektörde de gerekli azimle öğrenilebilir. Erkeklerin genel olarak kendini geliştirmedigini söylemek ise son derece yanlış bir ifade zira çevremde çok fazla kendini geliştirmiş erkek var ve bunlara ben de dahilim. Örneğin bir arkadaşım İngiltere'ye gitti yapay zeka muhendisligi yapıyor, başka bir arkadaşım yüksek lisansına başladı, iki üç tane uzak arkadaşım Almanya'ya gitti gibi bir sürü örnek verebilirim. Kendime gelecek olursak ben de birçok yazılım dilini öğrendim ve yapay zeka başta olmak üzere kendimi gelistiriyorum ve bir yandan da yurtdışında belirledigim ülkelerde iş ilanlarina basvuruyorum ve eksiklerimi gideriyorum ayrıca kaygı problemlerimi aştıktan sonra oldukça profesyonel bir girişim fikrim var ve profesyonel bir şekilde planladım ona başlayacağım. Kısacası erkekleri bu şekilde genellemek doğru bir yaklaşım değil.
- +1 yıl
Olaya sadece kariyer yönünden bakmazsak da şahsen benim opera tekniklerine (bunun egitimine henüz başlamadım) ve satranç sporuna ilgim var ve onlarla da hobi olarak ilgileniyorum. Velhasıl ben sizin çevrenizin dağılımı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 yorumumu iyi okumamaşsın. Senin bahsettigin "sen ve cevren" verdigin ornekler cevrenle ilgili. Benim verdigim örnekler geneli kapsıyor. Turk erkeklerinin bu olayının benim cevremle alakası yok.
Dikkat ettiysen halk egitim falan dedim. Bu kurumlar ucretsiz kurs veren kurumlar. Senin bahsettigin ise yok ingiltereye gitti, onu bunu yapti dedigin seylere para gerek. Oralara gitmek icin bile para gerek isterse orada aldiklari eğitim ucretsiz olsun. Ben ise "halktan" bahsediyorum sen biraz daha kendini ve cevreni anlatmışsın ve belli ki cevren biraz daha turkiye sartlarina gore ekonomik olarak iyiler.
Ben ise milleti gözlemleyerek yazdim bunlari, cevremi degil. Yani bana ben ve cevremle diyerek gelmen dogru degil. Halk egitim basta olmak uzere meb'e bagli ucretsiz kurs ve egitim veren cok kurum var her şehirde. Bircoguna da liseden mezun oldugumdan beri katılıyorum.
Turk erkekleri ucretsiz olanda bile yoklar ben bundan bahsediyorum. Ucretsiz ve halk kisminda dahi yoklar. Bak dikkat et cevremden bahsetmiyorum. Yoksa insanda vizyon varsa, kendini gelistirme istegi varsa orada olurlardı. Ucretsiz olana da talip olurlardi. Parayla gittigim kurslarda oldu ve olacak. orada da yoklar. Ben halka ve sosyal mecralara da baktigimda turk erkeklerinin bu konurlarda bu kadar istekli oldugunu göremiyorum. Sosyal mecralarda , yararli iceriklerde dahi cogunlukla kadinlari goruyorum, erkeklerimizi degil.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 Gittigim kurslarda oyle kadinlara yonelik dikiş nakış kursları degildi. Her cinsiyete hitap edecek kurslardı ve bunlarda turk erkeklerini ben yıllardır göremiyorum.
Erkekler calisiyorum bahanesine de sığınıyor. Halk egitim tarzi yerler hemen hemen her saatte kurs veren kurumlar. Bende çalışıyorum eger kurstaki saatler uygunsa haftaici katiliyorum. Uygun gelmiyorsa haftasonu kurslarina katiliyorum. Oyle calisiyorum bahaneleri olmuyor yani boyle yerlere katilmak icin, gelisim gostermek icin. Kendini gelistirmek sadece kariyerle de olmaz.
Verdigin örneklerde mantikli degil. Ben genelden halktan bahsediyorum sen bana kısıtlı bir cevreden bahsediyorsun. Istisnalar kaideyi bozmaz.- +1 yıl
Aslında kendinizle çelişmişsiniz çünkü sizin bahsettiğiniz halk eğitim kursu da sizin çevrenizi oluşturan yerlerden birisidir. Ayrıca ücretsiz olana da talip olmak gibi bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum zira bazı gelişim alanları için para da harcamak gerekiyor. Benzer şekilde benim katıldığım çoğu kültürel aktivitede cinsiyet dağılımı ilgi alanlarına göre değişkenlik gösteriyordu. Mesela satranç kursunda yoğun bir erkek ağırlığı varken yapay zeka ile ilgili bootcampte bu eşit bir dağılıma sahipti. Benzer şekilde müzik alanında oranlar yakınken resim alanında kadın oranı çok daha fazla. Velhasıl genelleme yapmak pek mantıklı değil zira siz de kendi çevrenizden veya gittiğiniz yerlerden bahsediyorsunuz ben de.
- +1 yıl
Bir de eklemeyi unutmuşum yurtdışına çıkmak için para lazım da bazı durumlarda bahane olabiliyor zira eğer bazı gelişmiş ülkelerde iş bulursanız size kalacak yer, uçak bileti, göçmen vizesi gibi konularda sponsor oluyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 ucretsiz olana talip olmak zorunlu demedim, boyle hissettirmekte istemedim. Ki ucreti dahilinde katildigim kurslardan da bahsettim ve orada da cogunlugun kiz oldugundan bahsettim.
Evet hakli oldugun bir taraf var ilgi alanina gore degisebiliyor cinsiyet dağılımı ama ben gittiğim kurslarin erkek kadin dagilimin pek olmayacagi kurslardi. Mesela halk egitimde ingilizce kursuna basladim. Ingilizce artik kadin erkek herkese lazim. Ama kadinlar fazlaydi. Memnun kalmadigimdan dolayi ve verimli olmadigindan dil kursuna gidecegim ya da ozel hocayla bu konuyu ilerletecegim. Yani bahsettiğim alanlar her iki cinsiyetinde işine yarayacak alanlar ve buralarda bile erkeklerin yogun olmadigini gozlemledim sahsen.
Ben ulkenin sartlari geregi konusuyorum ve o yuzden halk egitim tarzi ucretsiz kurslardan bahsettim. Bu ulkenin buyuk bir çoğunlugu asgari ucretle çalışıyor. Bir kismi ise cesitli dallarda devlet memuru. Devlet memuru maaşları az cok ortada. Duz memur olsun, ogretmen olsun, polis olsun, hemsire olsun. Bunlarin hemen hemen kazandigi asagi yukari ayni. Tas catlasin 5-10 bin oynar aralarinda.
Emeklisi var, asgari ucretlisi işsizi var.
Bir kismi ozellikle 25 yasina kadar olani (belki de bu yaşlardan daha da buyuk olanlari) işsiz. Yani meslegi olmayan, hala ailesinden geçinen bir kesimde var. Ve ailesi emekli olan, emekli maasiyla gecinmeye calisanlarda var.
Muhendislik tarzi bolumleri okuyup ozelde calisip dusuk kazanci olan, asgari ucret alanlarda var. Ozel sektörun bircok yeri cok fazla kazandırmıyor. Kazanani da var ama kazanmayanda cok fazla. Bir kismininda kendi işi var, ofisi, klinigi ya da esnaf olanlar var. Bunlar cokta kazanabilirler, az da
Cevap sahibi+1 yılSimdi ulkenin bu durumuna baktigimizda cogunlugu daha cok memur, emekli, asgari ucretli ve issiz mezunlar yer aliyor. Biz bunlara git parayla kendini gelistir diyemeyiz. Hani demissin ya parayla da gelisebilir diye. Para yoksa nasil geliseceksin? burada devreye ucretsiz alanlar giriyor işte.
Bu ulkede istanbuldaki iyi üniversiteleri, ankaradaki iyi universiteleri kazanip maddiyattan dolayi gidip okuyamayani var. Sen gelip parayla da gelisim yapılabilir diyorsun. Evet paran varsa yapılır, cokta guzel gelisir, egitim alirsin. Ama herkes ayni sartlara sahip degil. Milletin parasi olsa ve icinde kendini gelistirme istedigi de varsa zaten halk egitim tarzi yerlere gitmez.
Meslegi varsa, calisiyorsa, maasi varsa bile tum parasini kurs merkezlerine ya da özel derslere, spor merkeslerine yatiramaz bu ekonomik krizde. Hem geçinmek lazim, hem bekarsa evlenmek icin birikim yapması lazim, belki okudugu bolum geregi de para biriktirmesi lazim. Işte klinik acacak ya da dukkan acacak ama para lazim. Bu donemde senin dedigin tarzda yerlere para verecek durumu olsa da tercih etmeyebilir bunu
Cevap sahibi+1 yılBen halkin cogunluk bulundugu yerlerden bahsediyorum. Azinlik olan yerlerden degil. Parayla gidilen yerler azinlik olan yerler parasinin olup gidilen yerler, cogunlugun gittigi yerler degil buralar. Ozellikle son 4-5 senedir böyle.
Ve ulkenin de geneline baktiginda asgari ucretlisine, işsizine, emeklisine baktiginda bunlar kendini nerede geliştirecek, kendisi icin bir seyler yapmak istediginde? Halk egitim tarzi, meb'e bagli ucretsiz yerler guzel bir imkan su durumda.
Ulkenin cogunluguna gore konusuyorum. Elit bir tabakadan degil. Yoksa millet istemez mi senin dedigin yerlere gitmeyi. Evet ikimizde cevreden bahsediyoruz belki ama ben ulkenin durumuna, milletin kazancina gore de konuşuyorum en bastan beri. O zaman parasi olmayan oturdugu yerde otursun mu? Evet halk egitim tarzi yerler zorunluluk degil ama sartlar bunu gerektiriyorsa? Biraz gercekci konusmak lazim. Ben cok şükür ucretli de olsa bir yerlere gidebiliyorum tercih ettigim takdirde. Peki bunu tercih edemeyenleri de mi düşünsek? Ki bende kendi butceme gore ucretli gittigimde oluyor, ucretsiz gittigimde oluyor. Her iki yerdeki durumu da görebiliyorum az cok. Sen anladigim kadariyla ekonomik olarak iyisin ve cevrende boyle. Allah daha da cok versin ama herkes ayni sartlarda degil.
Cevap sahibi+1 yılBenim demek istedigim ulkenin, halkin durumuna bakarakta konuşuyorum ve bir insan istedigi takdirde ucretsiz de yani parasizda kendisi icin bir seyler yapabileceği, kendine bir seyler katabilecegi yönünde. Evet senin cevren gibiler de var. Ama benim bahsettigim cevre ulke halkinin genel durumunu gösteriyor. Senin bahsettiklerin hala kisitli bir cevre. Daha cok parayla bir seylerin yapılabileceği bir cevre anladigim kadariyla. Ama ulkenin buyuk bir çoğunluğu dedigin yerlerde olamıyor sartlar geregi. Daha cok ucretsiz yerlere kayma oluyor bu durumda. Ve burada da bedava dahi olsa erkekler ne yazik ki olmuyor. Ben bundan bahsediyorum
- +1 yıl
Anlıyorum fakat benim gittiğim bootcamp bedava bir oluşumdu ve erkek oranı kadın oranı ile hemen hemen aynıydı (benim bulunduğum ekipte erkek oranı daha fazlaydı ama kadın oranının fazla olduğu ekipler de vardı). Ayrıca benzer şekilde İBB fitness salonuna da gittim (maddi durumumuz ortalamanın biraz üstünde ama zengin denilecek kesimden değiliz) ve erkek gününde salonda gayet de fazla kişi vardı. Yine benzer şekilde Kadıköy Satranç Merkezi'nde maç yapanlar yine erkek ağırlıklı idi (ilgi alanlarından kastım bu resimde mesela durum genel olarak tam tersi kardeşim güzel sanatlar lisesinde okuyor oradan biliyorum), yine benzer şekilde satranç turnuvalarında da genel gözlemim erkek ağırlıklı olması (turnuvalar genel olarak elo dahil turnuvalar hariç ücretsizdir fakat elo dahil olanlarda da ücret pek pahalı değil) , müzikte ise genel olarak eşit bir dağılım var. İngilizce kursu konusuna gelirsek sizin de ifade ettiğiniz gibi kurstan pek memnun kalmamışsınız bu belki bir etken olabilir, teknoloji çağında olduğumuz için farklı yollardan öğrenmiş olabilirler veya en basiti universitede öğrenmiş olabilirler zira ben üniversitelerin İngilizce hazirliklarini genel olarak başarılı buluyorum.
- +1 yıl
Ayrıca dil öğrenme genel yine kadın ağırlıklı bir talep zira genelleme yaparsak (herkes için geçerli değil elbette sadece genelleme) kadınlarda dil becerileri ve sosyal beceriler, erkeklerde ise analitik beceriler biraz daha gelişmiş oluyor ve bu evrimsel süreç, kişilik yapıları, sosyal çevre ve genetik faktörlerden etkilenen bir durum. Genelleme konusundaki bir örneği de şöyle vereyim benim sesim countertenor ses türü ve bu erkeklerde nadir bir ses türüdür fakat bu sese sahip azınlıktan birisiyim (genelleme dışı). Başka bir ornekte de gerçekten iyi satranç oynayan ve sağlam becerileri olan kadın satranç oyuncuları da var (genelleme dışı) ama "genel olarak" erkeklerden bu alana daha fazla talep var. Yine benzer şekilde sosyal becerileri ve dil becerileri çok iyi olan erkekler de var veya resim alanında aktif olan bunlar hep genelleme dışı konular fakat oransal olarak daha düşük o yüzden genelleme yapmak çok mantıklı değil ve gerekli de değil.
- +1 yıl
Velhasıl gittiğiniz yerin sosyoekonomik, sosyokültürel ve eğitim düzeyine göre; gittiğiniz kursların genel cinsiyet ve kişilik özelliklerindeki barındırdığı özelliklere göre, alternatiflerinin ulaşılabilirliği ve kalitesine göre değişen bir durum bu.
- +1 yıl
Mesela yine benzer bir örnek verirsek e spor konusunda erkekler çok daha yaygın iken tasarım, animasyon, gastronomi, mimarlık alanlarında kadınlar daha yaygın; fakat mühendislik alanlarının çoğunluğunda ve satrançta erkekler daha yaygın; jimnastik alanında kadınlar daha yaygınken vücut geliştirme ve powerlifting alanında erkekler daha yaygın. Kısacası her iki cinsiyetin de gelişim dağılımlarını istatiksel olarak etkileyen faktörler bunlar ve her iki cinsiyetin de kendini geliştirmek için çabaladığını düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 konuya sen dahil olunca ve genelde kurs ve kariyer odakli konustugun icin konu sadece buralarda kaldi. Turk erkekleri sosyal alanlarda yani gunluk yasantida basarili degiller ve ortalikta pek yoklar. Sen sadece dediklerimi kariyer ve bazi noktalarda kendi gelistirme odakli almis ve yorumlamissin.
Oysaki ilk yorumumda ben bunlar dışında erkeklerin diger olmayan, olamayan ozelliklerinden de bahsettim. Kitap okuma orani ulkemizde kizlarda daha fazla. Zaten cok okuyan bir millet degiliz ama kizlar daha önde bu konuda.
Ve ilk yorumumda kadinlar nasil iyi anne olurum, nasil iyi eş olurum gibi sosyal yasanti da gerekli olan seylerle ilgili daha cok düşündugunu ve gelismeye çalıştığından bahsettim. Bunlarla ilgili kadinlarin bircok kitap okuduklarini, icerik takip ettiklerini ama erkeklerimizin buralarda da olmadigindan bahsettim
Cevap sahibi+1 yıl.
Turk erkeklerinin ne yazik ki kendine aldiklari tek sorumluluk kariyer ya da calismak oluyor. Sosyal anlamda bir kadina nasil davranmaliyim, kadin psikolojisi, kadinin biyolojik yapısı, kadinlar ne ister, kadin beyni/kadin beyni nasil çalışır, iyi bir eş olurum, cocugum oldugu zaman cocuk nasil yetistirilir, nasil iyi baba olurum, bir aile nasil yönetilir, nasil iyi huzurlu bir aile oluruz, esime ve cocuklarima hangi konularda destek olmaliyim, ailemde esimde ya da cocuklarimda boşluk biraktigim seyler var mi... bunlari turk erkekleri dusunmuyor, ustune de alinmiyor.
Ustune alindiginiz tek sey kariyer ya da calismak eve para getirmek oluyor. Bu ulkede esinden deger görmeyen cok kadin var, bu ulkede babasi olsa da babasizlik ceken cok evlat var.
Cevap sahibi+1 yılBen kitapcilarda dolanirken belli yastaki kadinlarin elinde annelik, aile, eş olma, erkekler ne ister, erkek beyni tarzi yardimci olabilecek, kafasindaki soru isaretleri giderecek kitaplara bakıyorlar. Cocuk psikolojisi, cocuk nasil yetistirilir bunlara bakıyorlar. Ben erkeklerde bunlari görmüyorum.
Cevap sahibi+1 yılInsan kendini sadece diger kariyerde degil bu konularda, sosyal konularda da geliştirmeli. Sende bir erkek olarak mesela yazdigim yorumun sadece kariyer kismini almissin. Diger kismini atlamissin belli ki umrunda da pek olmamış.
Kitap okuma orani kadinlarda hem daha yuksek hemde okuduklari da daha yararli ve sosyal yasantisinda hem kendini gelistirecek hemde cevreye faydali olacak seylerin peşinden koşuyorlar. Ve bu kosturmada ne yazik ki yaninda erkegini bulamıyor kadinlar. Kitap okuma aliskanligi pek olmayan kadinlarda sosyal mecralarda kadinlarin bu tarz konularda cok video izledigini, sosyal medyada bu icerikleri takip edip yorum yazdığını görüyoruz. Cok cok azinlikta olan bir erkek grubu oluyor buralarda mesela
Cevap sahibi+1 yılSadece kendini gelistirmek yaptığın kariyerde yukseklere çıkmak ya da kurslara katilmakla olmuyor. Mesela cocuk gelisimi tarzi kurslara bolumlere pek gitmiyorsunuz dogmusnolan clcuk sizin de degilmis gibi. Aile danismani tarzi seyleri gereksiz buluyorsunuz ve buralara da cogunlukla kadinlar katılıyor, bircogunun kocasi gitmiyor bile.
Bu konularda pek arastirma yapmiyorsunuz ama kadinlar yapiyor
Cevap sahibi+1 yılKadinlar erkekleri/erkek beynini, isteklerini anlamaya, anlamlandirmaya çalışıyor. Bu sitede bile gunde birkac tane erkekler neden boyle, neden böyle seyler ister , erkekler ne ister diye soru basliklarini görüyorsundur. Ben boyle sorularla erkekler tarafindan bu sitede bile cok karsilasmadim. Kadinlar erkekleri, cocugunu, cevresini yaptigi bir cok seyi anlamaya ve bu konularda da kendini gelistirmeye gayret ediyor. Ama turk erkeklerinde bunlar yok. Sadece kariyer/calisma odaklisiniz. Sosyal yasantida pek gorunur durumda degilsiniz ve bu konularda da cok eksiksiniz erkekler olarak ve bu konularda da bir cabaniz, kendini gelistirme isteginiz pek yok.
- +1 yıl
Zaten kadınların genel olarak daha sosyal olduğuna değinmiştim fakat erkekler de karşı cinsin ne istediğine yönelik kaynakları okuyor zira sırf kadınlara yönelik çok satan bir sürü kitap var. Çocuk gelişimi konusunda ise kadınların daha çok araştırmasının sebebi yine evrimden geliyor. Bir anne ve bir çocuk arasında baba ve çocuktan çok daha kuvvetli bir bağ vardır ve bu genetik bir yatkınlıktır... Genlerimiz kişiliğimizi, neleri hangi yönleri ile araştırdığımızı, olaylara bakış açımızı vb birçok faktörü derinden etkiler ve bunun sebebi ise kadın ve erkek beyninin senin de dediğin gibi bazı konularda farklı çalışıyor. Erkek evrimsel olarak karşı cinsi etkilemeye ve ailesini korumaya yönelik evrimleşirken; kadınlar da çocuklarına en iyi şekilde bakabilecek, güvende ve mutlu hissetirecek kendi hipergami algısına göre güçlü bir erkeği ararlar. Bu yüzden kadınların çocuk gelişimi konusunda çok daha fazla araştırma yapması normal çünkü bu genlerinden geliyor.
- +1 yıl
Kısacası bu yüzden erkekler karşı cinsi öğrenirken onun beklediği genel kriterlere odaklanırken ve onları güvende tutacak şekilde kendini ilerletirken çocuklarına iyi bakabilecek, doğurganlık oranı kendi algısına göre yüksek kadınları ararlar ve bu algı da güzeliktir... Modanın ve giyimin, diyet programlarının kadınlar tarafından bu kadar sık takip edilmesinin, piyasada güzellik ürünlerinin büyük çoğunluğunun kadınlara yönelik olmasının sebebi de budur.
Kadınlar ise yine karşı cinsin ne beklediğini araştırırken bir yandan kendisini ve ailesini en iyi şekilde koruyacak, onları mutlu ve güvende hissettirecek erkekleri ararlar. Erkeklerin mesleki ve mantıksal gelişim alanlarına veya spor salonlarında vücut yapmaya yönelmesinin de sebebi aslında budur. Daha güçlü görünmeye çalışır
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 ailemde yari turk, yari avrupali bir damat var. teyzemin eşi. Onun genleri de mi kadin genleri gibi calisiyorda teyzem ilk hamile oldugunda evi bir suru hamilelikle, cocukla ve ebeveynlikle ilgili kitaplarla, dergilerle doldurmuştu, isteyerek ilgili kurslara gittj ve cocuk dogunca da bir anne kadar iyi bakim saglayabilmisti diye dusunuyorum🤔
bence bu dediğin genlerden cok kültürle de alakalı. Evet cinsiyete özgu bjr yatkinlik olabilir ama turk erkekleri bu konulara kafa yormadigindan, bu konulari kadina ait gordugunden pekte dahil olmuyor gibi. Sorun bu zaten.
Evet cinsiyete ozgu yatkinlik olabilir ama bu demek degil ki bu konularda erkekler olarak kendinizi geliştirmeyin. Cocukla baba-cocuk baginizi kuvvetlendirmeyin demek degil bu.
Ben evrim ya da biyolojik olaylardan cok kendini bu konularda gelistirmekten bahsediyorum ben ve anlattigin seyleri biliyorum zaten ama sen israrla bana kadin şöyle kadin boyle, evrim boyle deyip duruyorsun. Hakli oldugun taraflarda var ama benim anlatmak istedigim bu degil. Kendini sosyal alanlarda da geliştirmek.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 Mesela erkek daha iyi araba kullanir, mekanik seyleri daha iyi anlarlar cunku kadinlar bu konuda erkekler kadar iyi degil bence ben bunu kabul ediyorum. Ama kadinlar ben bu işten anlamiyorum, erkekler daha iyi anliyor, buna yatkinligim yok diyerek araba surmeyi ogrenmemezlik, kendini söforluk konusunda gelistirmemezlik yapmiyor. Arabaya binmemezlik yapmiyir.
Tam tersine istiyorlar, bende surmek istiyorum, bende bir erkek kadar bu işten anlamak istiyorum, iyi sofor olmak istiyorum deyip bu konuda kendilerini gelistirmeyi deniyorlar.
Ama siz erkekler evrim boyle, kadin daha yatkin vs derseniz bu iş olmaz, bu konularda da kendisini egitemez, gelistiremezsiniz erkekler olarak.
Kadinda evrim falan deseydi, bu erkek beyni icin, onun icin evrimlesmis deseydi araba kullanmayi ögrenip, kendini gelistirebilir miydi? Ya da muhendislik gibi daha cok erkege hitap eden dallarda olabilirler miydi?
Evet kadin ve erkek farklı bunu kabul ediyorum. Ben kadin erkegincesitligine de inanan bir kadin degilim ama ortada kendini gelistirmeye calismak var. Iki cinsiyette cok yatkin olmadigi ozelliklerini gelistirebilir ve bunda basarili da olabilir. Meslekler de degil ama gunluk, sosyal yasantida erkekler olarak bu konularda gelişmenize toplum olarak cok ihtiyaç var. Cocuklarin babalariyla bag kurmaya, eşlerin birbiriyle bag kurmaya ihtiyaci var. Kadinlar bu konularda düşünürken ve gelişmeye calisirken insallah erkeklerimiz de bu konulara el atarlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 sohbet icin, fikirlerin icin tesekkur ederim. Saygi cercevesinde fikirlerimizi birbirize ilettik. Senin gibi insanlari gormek guzel. Cunku bu sitede bu sekilde konustugum nadir insanlardan oldun. Genelde diger erkekler hemen küfür etmeye basliyorlar ya da okumuyorlar bile yazilanlari
Cevap sahibi+1 yıl@Külyutmaz22 zamanini ayirip, bu kadar uzun parafraglari okudugun, fikrini belirttigin icin ayrica tesekkur ederim. Seviyeli ve duzgun bir çerçevede birbirimize yorumlarimizi yapmış olduk.
Degerli zamanini daha almayayım. Işin gücün vardir, benimde var. Belli ki kendini gelistirmeye cabalayan da birisin. Biraz hedeflerinden de bahsettin yurtdisi iş ilanlarina bakiyorum gibi. Insallah her sey gonlunce olur, iyi yerlere gelirsin. Bu sohbeti burada noktalamak durumundayim. Insallah senin gibi gelismeye acik insanlar daha cok olur ülkemizde. Iyi gunler😊- +1 yıl
Teşekkür ettim güzel sohbetti. Size de iyi günler.
- +1 yıl
Abla ne iş yapar güler gezer eglenir. Kadın zevkine göre işte.
"... aşk, kendimizi aşmamıza izin verir. aşkın diğer kişiyle birleşme arzusu olduğunu ve hayatlarımıza anlam kazandırdığını düşünür. ancak beauvoir neden aşık olduğumuzla az ilgilenip nasıl daha güzel aşk yaşayabiliriz konusuyla daha fazla ilgilenir. geleneksel romantik aşktaki sorunun fazla büyüleyici olabildiği için onu varoluşumuzun tek makul sebebi yapmaya inanmak olduğunu görür. fakat varoluşumuzu gerekçelendirmek için başka birine bağlı olmak can sıkıntısına ve güç oyunlarına kolayca sebep olur. bu tuzağa düşmemek için beauvoir gerçekçi sevmeyi tavsiye eder. çünkü böylesi mükemmel arkadaşlık gibidir. sevgililer kendilerini keşfederken, kendilerini aşarken ve yaşamlarına ve dünyaya birlikte değer katarken birbirlerine güç verir. neden aşık olduğumuzu asla bilemeyecek olsak da duygusal gelgitler olacağından emin olabiliriz. korkutucu ve neşelidir. bize acı çektirir ve havalara uçurabilir. belki kendimizi kaybederiz. Belki kendimizi buluruz. kalp kırıcı olabilir ya da hayattaki en güzel şey olabilir. keşfetmeye cesaretiniz var mı? ..."
beauvoir çok güzel özetlemiş ancak anlamayanlar için tekrarda yarar vardır. gerçekçi seven biri olduğunda çevrende birbirini desteklersin. tek başına yapamayacağın şeylere cesaret ederken bulursun. bu demek değildir uçuk olmayacak hayallerin peşinden koşasın. kendini olmayacak şeylerin peşine kaptırdığında da birbirinize karşı bir fren görevi görürsünüz. ama videonun sonunda da dediği gibi bu işte üzülmek de var kanatlanıp uçmak da. duygusal gelgitlerde yeri geldiğinde boğulmaya yeri geldiğinde o gelgit dalgasında sörf yapmaya kısacası; keşfetmeye cesaretiniz yoksa siz iş, para veya mal mülk kısmından devam edin. aşkın değerini de eksiltmeden sahneyi gerçekçi sevenlere bırakın. hoşçakalın..01 Yorumla
Soran+1 yılKonuyu aşk sanıyorsunuz cidden bu yüzden gidip ne yapalım evde boş boş duran kafasını bilgisayardan oyundan kaldırmayan erkekleri sevelim o halde :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünümüzde kadın hipergamisinin ne kadar yükseldiğini aşşağıdaki yorumlardan anlayabilirsiniz. Kadınlar herzaman kendilerinden üst seviye bir erkekle birlikte olmaz bu yaşam gereği yaradılıştan ver böyledir. Bunun temel sebebi kendisine ve çocuklarına iyi bir gelecek sunabilecek olmasından ileri gelir. Eğer kadın hipergamisi olmasaydı toplum bütüne gelmezdi kadınlar duvarlara resim çizen mağara adamlarıyla evlenmek yerine av yapan kaslı adamları tercih ettiler çünkü onlara ve çocuklarına bir güvence sunabildiniz için ve bu oldukça doğal bir şey. Günümüzde insanlığın giburaya gelmesinde kadın doğasının payı yadsınamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılYaratılışımızı beğenmeyen de çok
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
87Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılKafana yatmazsa isterse dünyanın en zengin insanı olsun faydasız gadası
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSizin kendi kararınızdır
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama bu doğru ya da yanlış bilemediğim için sordum
+1 yılKariyeri iyi olan adam iflas ettiği zaman ne yapacaksın? Bence bunu iyice düşün. Burdaki arkadaşlar biraz zırvalamis.
Maddiyat odaklı bir hayattansa seni gerçekten seven birini benimse. Neden biliyor musun? Böyle birini bulmak çok zordur. Yani olgun birine denk gelmek gerçekten zor bu hayatta.
Maddiyati iyi bir adamı seveceksen bile bu ihtimalleri de göz önüne al. İflas eden, parası biten bir adamın da sadece sevgisiyle kalabil.
Sistem siz kadinlari da kandırıyor. Zengin koca bul rahatla diyerek maddiyata yönlendiriyor. Hipergami diye bir şey yok. Hasta toplum var. Kadınların utanç duygularını kullanarak onları ürün haline getiren sistem var.
25 Yorumla- +1 yıl
👏🤌
Soran+1 yılİnsanlar düşebilir düştüğünde nasıl kalktığı önemli
- +1 yıl
İnsan bazen kalkamaz. Zaten gerçek sevgi o kalkamadığında onun yanında kalmaktır.
Eşiyle sağlamken evlenen ama eşi bir kaza sonucu engelli kalan bir kadın vardı. Kadın onu bırakmıyordu, bence esas yürek odur. Olgunlugun en üst mertebesidir. Ben de o yolculukta değilim ama umarım o kadın gibi olgun biri olabilirim. - +1 yıl
Yolculuktayim* yazacaktım pardon
Soran+1 yılO çok ayrı bir konu ya öyle bir durumda terketmem eşimi
+1 yılEvlilikte denklik önemli. Çünkü bir noktadan sonra edilen sohbet biter.
Davul bile dengi dengine diye boşuna denmemiştir.
Misal, Resulullah'ın evlatlığı olan Hz. Zeyd bile (ki Ashab-ı Suffa'dandır ve özel yetiştirilmiştir) eşi Hz. Zeyneb'i "Ben senin dengin değilim. Sen anca bir peygambere zevce olabilecek ahlâka sahipsin." diyerek boşamıştır.
Bu mizaç farkı, boşanmayı da beraberinde getirir.
Hanımlar, erkeklerden seviye olarak düşük olabilir. Bu evlilikte sorun olmaz. Tabi ki makas çok açık değilse. Nitekim böyle evlilikleri olan peygamberler de var.
Ancak, erkeklerin, hanımlardan seviye olarak düşük evliliklerde, sonu hüsranla bitiyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür dini olarakta güzel bir yazı geldi
- +1 yıl
@crazzy42 senden daha iyi bildiğime kalıbımı basarım!
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın. Bizde şey derler "davul bile dengi dengine". Bende üniversite mezunuyum, hem üniversiye okumaya devam ediyorum. Oturduğum yerden paramı kazanıyorum. Ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Karşımdaki kişinin de eğitimli olmasını bekliyorum ki sonuçta hakkım. İşi gücü olmayan birini ne yapayım? Teyzemin görümceleri olsun, kız kuzenim olsun gidip işsiz güçsüz insanlarla evlendiler. şu an kadınlar çalışıyor, erkekler yatıyor bir de utanmadan eşlerinin maaşlarını yiyorlar mesela.
01 Yorumla- +1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun?
Doğru mu yanlış mı bilemem ama seninle aynı kriterlere önem veriyoruz bu yüzden beğensem de geri çekildiğim çok ilişki oldu. Bence kariyerden ziyade kendini geliştirmiş ya da en azından bunun için çaba sarfetmis kişilere ilgi duyuyor olabiliriz yani kimini kaşı gözü etkiler bizi de eğitimi çabası vb şeyler etkiliyor olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılYaa gerçekten tam olarak öyle aynı düşünüyoruz
Ruhun karakterin alışkanlıkların v. b her şey uyuşuyorsa gerisi boş kardeşim eğitim miş kariyer miş şuymuş buymuş diye zaten bu olaya devamlı bakarsan olduğun yerden kalırsın bir arpa boyu yol gidemezsin gerçek sevgi sadakat ve seni gerçekten ömür boyu içten sevebilirmi onunla bir ömür geçirebilirmisiniz onunla bir hayat geçermi bunları düşün bence...
11 Yorumla
Soran+1 yılHepsini bir düşünmelisin bence ki evlenmemekte kötü bir şey değil olsana olur olmasana olursa da güzeli olsun kafasındayım
Çok çok haklısın.
Eğitim düzeyi de aslında çok önemli bir detay.
İnsanlar istedikleri kadar , “ hayat üniversite” edebiyatı yaparsa yapsın.
Kendini gelişten insanın yolu kesinlikle bir okuldan geçmeli.
Mantıklı ve aklı başında haraket ettiğin müddetçe , her anlamda mutlu olacağın kişiyle bir yerde yollarınız kesişecektir.11 Yorumla
Soran+1 yılYorumlara bakar mısınız siz ne yaptınız ile beni aşağılamaya çalışanlar olmuş sadece istediğim denk biriydi
+1 yılKendini geliştirmek farklı şey kariyer sahibi olmak başka şey ne için red ettiğini iyi bilmelisin
İyi biriydi ama kendini geliştirememiş ondan terk ettim demişsin
Soruna bakınca kariyerle ilgili soru sormuşsun
O kadar okul okuyup insanlıktan nasibini almamış kişiler gördüm okumayıp kendine ve çevresine o kadar iyi ve mülayim insanlar da gördüm
Demem o ki kariyerden çok insanlığına bak bir yerde çalışıyormu kendine birşeyler yapabilme çabası içinde mi bunlara bak02 Yorumla
Soran+1 yılKariyeri neden herkes okul ile bağlıyor
- +1 yıl
Herkeste öyle bir algı var maalesef
Ben de kariyeri sadece okula bağlamadığım için öncelik insanlık dedim işi gücü olsun dedim
Sen kariyerine değil hayata bakış açılarına göre değerlendiriyorsun insanları. Yoksa "Hııı bu yeterince para kazanmaz" minvalinde, tamamen kara yönelik bir karar mekanizması işletmiyorsun. Ki bence haklısın, senin gibi hedefleri olan bir insan, kalender veya hayatı gelişine yaşayan, sorgulamadan akışta savrulan biriyle yapamaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar parasında sanıyor ama hayat bu belli olmaz en dibe de çekebilir ama önemli olan karşındakinin kendini toparlayıp toparlamadığı
Gizli Üye(36-45)+1 yıl17 yaşında lise 21 yaşında hukuk bitirmiş 33 yaşında 5 üniversite diplomasına sahip mesleğinde 10 yılı aşkın tecrübeli birisi olarak diyebilirim ki "haklısın". Ancak eğitim kitap ya da okul okumakla olmuyor. Ama şu da bir gerçek, ülkemizde mevcut olan hayat şartları insanlara çoğu zaman acı bir tecrübe kazandırıyor. Kadınlar artık işin kolayına kaçıp tecrübeli biri aramak yerine kendi istediği kişiyi istediği gibi eğitmeyi de seçmiyor değil 🤭 Sayfaları dolu bir kitabın yazılarını silip doldursan bile boş bir kitabı doldurmanın verimini hiç bir zaman alamazsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bununla mı uğraşacağım bu yaşta yapsaymış kendine bir şeyler kafasındayım
+1 yılEgitim Önemli bir kriter bence. Özellikle anne baba olunca daha da ortaya çıkıyor önemi. Sizin ufkunuz ne kadar açıksa ne kadar bilginiz genel kültürünüz varsa çocuk da en az o kadar hatta daha fazlası olacak. Olay sadece çocuk da değil, eşler konuşabilmeli, düşünün siz evrimden konuşuyorsunuz o da ben maymundan gelmedim diyor.
10 Yorumla
+1 yılYorumlara bakiyorum milletin geosinde egoist bencil asagilik kompleksi var hep bir ayrimcilik sosyalstatu farkliligi bu yuzden turkiye bok gibi bir ulke siz boyle devam edin yok ben 3 universite bitirdim esimde en az 5 universite okumali benden asagisini kabul etmem siz neyin kafasini yasiyorsunuz
00 Yorumlaİyi bir insan ise eğer illaki bir işe faydası vardır okuyarak değil ama başka şekilde çalışarak belki helal lokma getirir, ve çocuklarına güzel anlayışlı bir baba olurdu... Kariyer ve statüye göre değerlendirmek bana göre biraz yanlış, ahlak ve merhamet konusunda iyi biri ise zaten herşeyin en güzelini yapabileceği kanaatindeyim.. Yine de hayırlısı olsun 💛
00 Yorumla
+1 yılBen de üç okul okudum kendimi birçok alanda geliştirdim ama karşıma çıkan erkekler hep benden daha düşük erkeklerdi ondan ben de hiçbiriyle ciddi düşünmedim ve devam etmedim ya da baştan reddettim. Kadın erkek fark etmez hayatımda olan insanlar bana bir şey katmalı yoksa gerek yok keyif almıyorum görüşmem.
00 YorumlaBence haklısın. Bende elimden geldiğince kendimi geliştirme çabasındayım Bos insanla en azından varlık değilde hiçbir konuda vasıfsız birisiyle yapamam. Herkes dengi biriyle beraber olmalı diye düşünüyorum. Heleki hemşire olursam bugün düşüncelerim kriterlerimde vasfımdan dolayı bir tık değişebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGit duvara sürt şu kıllı buruşuk şeyini be. Evlenmeye artık hazırmış mışşş... Okul okumuşmuş... Sana yazanlar beyni dassaklarında kimselermiş ki sana yazılmışlar. Boşaltsaydın dassaklarını 1 haftaya yanından kaçarlardı zaten. Bu kafada ki biriyle kimse evlenmez. 6 ay 1 yıl 2 yıl 5 yıl takılır sevgili kalır yer içer gezer yatar ama evlenmez.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNapcan? Alanyada yaşıyorum aynı şehirdeysek oky açıyım...😉 ( resmine baktım da alanyadaysan söyle de mahalleni o mahalleye girmiyim be. Çok kötü resmin var be fizik sıfır. Karakterin nasıldır bilemem ama görüntü çok kötü)
Soran+1 yılGörüntü çok mu kötü sen bunlara aldırma bacım karşındakini küçük düşürmek için her haltı yer bunlar gayette güzel bir kızsın onun amacı dünya güzelinde olsan parazit olmak bide antalyadaymış sümüklü şey seni
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın davul bile dengi dengine diye atalarımız boşuna dememiş bu insanları sınıflandırmak sayılmaz kendi hayatına alacaksın sonuçta dört dörtlük insanda bulamazsın kendini geliştirmiş birini bulsan sanki tipini sorun edecekmişsin gibi hissettim seçici olurken evlenecek hiç kimseyi bulamamakta olası.
14 Yorumla
Soran+1 yılOrta tipli olsa ne olacak ya
Cevap sahibi+1 yılBen bilmem sana kalmış bende senin durumdayım
Soran+1 yılYani bence dış görünüşte denk olmalı ya da bi tık alt ya da üst
Cevap sahibi+1 yılSabaha kadar kriter sayabilirim yaşda 25 oldu kriterler giderek artıyor 😁
+1 yılİşte kadın erkek farkı. A101 de kasiyer olsun, beğeneyim ve anlaşalım mesleği hiç önemli değil. Ama kadınlar bunu yapamaz. Daha iyi mesleği olanı buldumu öncekini boşlar.
45 Yorumla
Soran+1 yılKanka ben mimarım ikinci mesleğim ise aşçılık bugünlerde denk geldiğim çocuk ise bir işi yoktu bir yerden gelecek parayla baştan iş kuracaktı üstelik ne zaman gelir onu bile bilmiyordu ve ben 21 yaşındayken o 24 kendine bir şeyler yapması lazımdı bence
- +1 yıl
Tamam. Tam tersi olsaydı peki. Bu dediğimi doğrulamıyor mu sence de
Soran+1 yılTam tersine oluyor emin ol bizim eve kız bakmaya gelmişlerdi ben yoktum yengem benim kızım var demiş kuzenımde okumadı biz onu istemiyoruz diğerini yani beni kastederek okunuşunu istiyoruz dediler var yani
- +1 yıl
Ne alaka, isteyende anası değil mi erkeğin fikrini mi soruyorlar sanki.
Soran+1 yılÇocuk tamam demese olay oraya gelmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüşüncen yanlış değil denklik önemli. Ama o "okumamış" dediğin kişiyle sırf meraktan konuşup onun ilgisinden beslenip ümit verip ayrılırsan, onun da aklı sende kalırsa yani ah alırsan, istediğin gibi kariyer sahibi ama ahlakı leş ve bunu da çok iyi maskelemiş biriyle evlenip mahvolabilirsin hayatın kayar. Kriterini sen bil. Ve ona göre insanlarla konuş.
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşlangıçta bilmiyordum ilgisini üstüme çekmedim ki ya genelde onlar yazarlar ben pek kimseye yazmam 3 gün konuştum sadece bence günde bi ümit verme yok çünkü 3 gümde ne kadar sevmiş olabilir ki beni ki hayat tarzlarımız bile farklıydı
Cevap sahibi+1 yılYok tatlım sırf o çocuk için demedim. Genel olarak mezuniyetini öğren hiç görüşme onu diyorum.
+1 yılİki tane okul okuyan birine göre kendini ifade etme becerisine sahip değilsin… Nasıl bir okulmuş onlar. Bence hiç okumayanla denksin. Onunla olabilir; düşünebilirsin. Kendini istidat sahibi sanma yani.
13 Yorumla
Soran+1 yılKendimi ifade etme becerisine sahip olmadığımı söylüyorsunuz anlamayan galiba bir sizsiniz bunun için okuduğunu anlama üzerine çalışmalısınız ayrıca resmî bir ortamda değilim yazım kurallarına dikkat ettirecek gerekçe yok. Her hafta milletin önünde sunum yapan biriyim ve hikmetle küçümsediğiniz insanın fikirleri hocalarımızın hoşuna gidip fikirlerimi çalıyorlar. Ayrıca 21 yaşındayım iki mesleğim var kendimi bir şey sandığım aynı derecede birini istemem de kötü bir şey değil yani sizin kıskançlık damarlanırız tutmuş 43 yaşında normal tabi
- +1 yıl
Ahahahahaah ek olarak ; kesin evde kalmışımdır beni kimse istememiştir ha bir de çirkinimdir. Seni eleştirdiğim için kıskançlıktan çıldırasıya zıp zıp zıplıyorumdur bir de. Senin gibi sefili şu an aşağılamak istemiyorum. Cevap yazma bana. Ama sana yazdıklarımı da sakın unutma..
Soran+1 yıl15 saat sonra cevap verdiğime göre unutmuşum bile
Böyle bir düşüncen var diye kimse seni yargılayamaz rahat ol. Ayrıca evlenince sadece siz evlenmiş olmayacaksınız. Aileler de evlenmiş olacaklar. O yüzden sen böyle birisiyle evlenmek isteyen bile ailenin tutumu da önem kazanıyor
13 Yorumla
Soran+1 yılİnancımı kaybediyorum artık
- +1 yıl
Çok kirli bi düşünce
Yanlışsın hemde çok inan kariyeri olanların çoğu okumamış kişiler bi işte iyi olup onlara adanmış veya çok iyi bir aile babası olabilir misal ben böyle oldum ailem yaşamasın diyebilir öyle çaba gösterebilir seninki insana tepeden bakma olmuş
02 Yorumla
Soran+1 yılO halde herkes tepeden bakıyor
Soran+1 yılAyrıca ben belirtttiö okumuş olması değil konu bi yerde geliştirmiş olması çünkü ilkokul mezunu olupta çok iyi iş bilen şnsanlarda var öylesine denk gelsem yol vermem oturur konuşurum emin olun
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddi düşünüyorsan yanlış değilsin tabi ki Potansiyelede Oynayabilirdin Derdim Ama adam idealist hedefleri olan amaçları olan biride değil anlattığın kadarıyla Okulu boş ver Okuyanlar bi halta yaramıyor. Adam sadece diploma almış o kadar. Önemli olan o bahsettiklerimi vaad etmesi Ha onlarda yoksa salla normaldir.
00 Yorumla
+1 yılBence haklısın. En doğru olanı yapıyorsun. Tabii ki kriterlerinin olması çok doğal. Davul bile dengi dengine. Eğitim seviyelerinin birbirine yakın olması gerektiğini düşünmüyorum. Biz ne kadar etkilemediğini düşünsek de insanın konuşmasına bile yansıyor
21 Yorumla
+1 yılYanlış değil. Çoğu insan kendini geliştirmediği gibi geliştirenin de kıymetini bilmiyor. Kendini geliştirmiştir o ayrı ama geneli geliştirimiyor dediğim gibi
20 YorumlaNe iş yaptığını değil ne kadar kazandığını sor. Bugün bir kaportacı, üniversite mezunundan çok daha fazla kazanabiliyor. Okumakla da adam olunmuyor yani. Hayata bakışınız ortaksa nesen olmasın diyorum. Yok ayrı kutupların insanıysanız bitsin gitsin.
00 Yorumla
+1 yılOkulu çok fazla okumamış ama o kadar çok kültürlü insanlarla tanıştım ki gerçekten harikalar. çok tanıdığım bilmem kaç okul bitiren insanlara bin basarlar
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten yorumumda okul şart diye belirtmiştim bahsettiğim tam olarak sizin bahsettiğiniz değerde insanlardı
- +1 yıl
Okuması şart değil kendini kendi çabalarıyla geliştirip iyi kazanan kendi işini yapan biriside olabilir bence
+1 yılBence doğru düşünüyorsun sonuçta hayatını birleştireceğin kişiyle fikirlerinin bakış acının benzer olması gerekir kültür seviyenizin yakın olması önemlidir aksi halde çatışmalar anlaşmazlıklar olması daha muhtemel
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle normal. Bilinçaltında seni koruyabilecek geçindirebilecek birini arıyorsun, genlerimizde var bu. Hipergami diyorlar.
Ayrıca erkeğin senden alt bir konumda olması uzun vadede de seni rahatsiz eder.
Sen daha fazla bilip, kazandıkça ilişki içinde erilleşebilir, benim sözüm geçsine dönebilir iş. Ama evin direği erkek olsun istiyorsun yani senden güçlü olması ve aileyi kurması geçindirmesi gerek.
Düşüncelerin normal yani 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok linç yedim bu durumdan muhtemelen kendi için hiç çabalamamış insanlardan
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBence de doğru düşünüyorsun. Ama sevmediğin biriyle evlenme bence. Biraz hassasım bu konuda. Belki senin sevmediğini başkası çok sevecek aşık olacak..
04 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ben aşık olacaksa mantıklı düşününce olmayan insanım kdksldöösd
- +1 yıl
Bence aşksız olmamalı.
Soran+1 yılKesinlikle ama bana zor geliyor aynanda iki kişisinin sevmesi
- +1 yıl
Bir taraf belki daha çok sevebilir ama iki tarafta da sevgi olmalı. Beni sevmeyen birinin benimle evlenmesini istemem.
Dini ve ahlaki anlamda çocuğunuzu yetiştirdikten sonra o cocuk hayatinda hicbir sorun yasamaz ve hem kendine hem de vatana hayırlı bir birey olmak icin çabalar ve olur da.
032 Yorumla
Soran+1 yılNe dindarlar gördük şimdi
Soran+1 yılÇok kötü şeyler yaşadım 19 yaşında babamı kaybettim evin en büyüğüydüm bu sene depremde evimizi kaybettik ve dindar akrabalarımız doğu kesimimiz babam öldüğü zaman yanımızda olmadılar manevi olarak depremde bir şey diyemem herkes yakalandı ama o gavur diye anılan İzmir bize ev oldu
- +1 yıl
Başınız sagolsun, üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Ben insanları şehir bazında ayırmıyorum. Her şehirde iyi ve kötü, dinine bağlı ve bağlı olmayan insan var. Dindar akrabalarinizin size yardim etmeme sebebini sordunuz mu? On yargılı olmayin derim kirginliginizi dile getirin. Boylesi daha iyi olur. Kirginliginiz size yuk olur.
Soran+1 yılSormadık çünkü hep bencillerde deprem günü de kimse annemin arkasında durmayınca annem küstü başka şehre taşındı onlar yüzünden annesine dahi kırgın burada evlendi şimdi eşiyle sorunu var güya oda dindar şimdi me ileri ne geri gidebiliyor
Soran+1 yılBen dinimi normalde çok severim ama biri bana Allah peygamber diyince kaçasım geliyor artık
- +1 yıl
İnsanlarin dindar gibi davranıp aslinda dininden haberdar olmayan davranislar sergilemesi dinimizin suçu degil. Kaldi ki dinimizi Kuran i Kerim ve peygamberin sunnetinden ogreniyoruz ve ona gore davraniyoruz. İnsanlara bakarak degil. Onlara yanlis yaptıklarini soyleyebilirsiniz bu hakkiniz. Allah ve peygamberden sogumayin lutfen. Dogru kaynaklara baktiginizda gozleriniz kamaşacak. Insanoglu her seyi bozuyor siz onlara aldirmayin
Soran+1 yılHayır aslında dinimden soğumadım hala seviyorum babamda gerçek dindarlardandı hiç yalanını bile görmedim ama galiba insanlardan soğudum
- +1 yıl
Bütün suç dindarlardaymış, bu ülkenin kaynaklarını dindarlar yemiyor yalnız zenginler hep sekuler insanlar onlara laf etmeyip dindarlardan yardım bekleniyor hep
Soran+1 yılYahu zenginler belli tamam mı beklersin ya dindar diyince yakışmıyor olay o
Soran+1 yılAkışına bıraktım ya
- +1 yıl
Keşke birazda dinle dalga geçen ama ülkenin kaynaklarının üzerine oturmuş o kesimden hesap sorsa bu toplum
- +1 yıl
dindar olanin imkanı var mi yardim etmeye. Imkani varsa yardim edebilir yoksa napsin. Zengin olanlar ya da olmayanlar kimseyi yardima zorlayamayiz. İçinden geliyorsa eder. Tabii insan bekliyor bi el uzatilmasini ama dedigim gibi sormadan bilemezsiniz. Kırıldığıniz insanlarla konusursaniz daha iyi olur. Aksi halde beyin sürekli farkli senaryolar yazar.
Soran+1 yılOlay yardım değil ben maneviyat olarak özellikle belirtmiştim Allah onların yardımına da düşürmesin toparlandım o ayrı ama manevi olarak bahsediyorum amcalarım mesela babamdan sonra bi kez aramayanı var ama umreye gitmiş yani oda babamdan sonra burada beklentim para değil bi arasalar bile yeterdi
Soran+1 yılYahu babam ölmüş ben amcamı neden aramadın diye mi sorgulayacam cidden benim mi sorgulamam lazım beni sayma evde iki yetim var hadi beni boş ver küçük kardeşimi de bi öpüp koklardı abinin emaneti değil mi ben neden sorguluyoruöki bu çok saçma
Soran+1 yılYok ya inan ilkindede maneviyatı kastetmiştim zaten üstünden çok geçti sorgulamaya gerek yokta müslümanlar Müslümanlığını yapmıyor artık
- +1 yıl
Sana biz destek olalım
Soran+1 yıl@asiprens2905 teşekkür ederim ya işin maneviyatındayım sadece
Soran+1 yıl@Sahracnn haklısın elbette ama dışarıya kötülemiyorum müslümanları sadece burada öyle oldu normalde konusunu da açmam da
- +1 yıl
Biz senin durumunu sorarız halin nedir deriz merak etme
Soran+1 yılİkinize de teşekkür ederim ❤️❤️
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim
+1 yılDevir kötü bir devir. Ailesine, sana, çocuğuna sahip çıkacak, her türlü fedakarlığı yapacak biriyse, tembel değilse; sadık, güvenilir ve anlayışlı biriyse bence bırakma
010 Yorumla
Soran+1 yılBiriyle tanıştım çok iyi biri gibi 24 yaşında ama ne bileyim bir işi yok ya
- +1 yıl
İş bulunur çalışılır. Yeterki tembel olmasın. Kendini her yaşta geliştirsin
Soran+1 yılİyide elinde hiçbir şey yokken yapabileceğin işler sınırlıdır yani herhangi bi alanda diploman yoksa ya da herhangi bir işte kendini senelerce adayıp geliştirmemişsen asgari ücrete mahkumsun bence
- +1 yıl
24 yaş genç daha. Kendini geliştirip birşeyler yapabilir. Onda o azim yoksa bir şey diyemem. Sende şunu unutma her şey 1 günde olmaz. Bazı şeyler seneler alır
Soran+1 yılTamam hayat ikimize de adil davranmadı belki ben daha şanslıydım ama sırtını yaslayabileceği bir şey olmalıydı bence ya
- +1 yıl
Hayat herkese adil değil :) ah ah neyse anlmaya çalış anlamıyorsan da kırmadan dökmeden bitir
Soran+1 yılKırmadan başka bir şey işe bitirdim oda anlıyorum dedi güven konusundan girdim
- +1 yıl
Şakamı şuanmı bitirdin?
Soran+1 yılBu soruyu yazmadan önce
- +1 yıl
Umarım her iki taraf içinde iyi olur
+1 yılAy zaten sevdiğin aşık olduğun biri yok mantık evliliği yapacaksın belli ki e işin içinde mantık da olmazsa niye yapasın gayet doğru düşünüyorsun tatlım bence
10 YorumlaKadın kendini geliştirmeyi seviyorsa, kendini güncellemeyi karşısında öyle bir erkek görmeyi de isteyebilir elbet. Kendini geliştirememis biriyle sohbet edilemiyor, eğlenilemiyor.
10 Yorumla
+1 yılhaklısın, zaten kültür farkı çıkacak mutlaka. Bir kadın en az kendiyle denk birisiyle birlikte olmalı.
21 Yorumla
+1 yılÇoğu yorumda dediğin gibi kendini geliştirmesi yeterli ben şu an okumamaktayım ama 3D sektöründe kendimi geliştirmeye devam ediyorum kendime göre bir bölüm bulamıyorum yaşım küçük nasihat verecek değilim ama bir de onu dinlemeniz gerekir kendini geliştirmeye vakit bulamama (sağlık sorunları vb) gibi durumları var ise seviyorsanız tekrar düşünün derim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu an platonik aşık olduğum çocuğum mesleği iyi değil. Ama benimki onunkinden iyi olacak. Şimdi mesleği iyi değil diye onu sevmeyeyim mi? Sen aşık olmamışsın, zaten aşık olsan böyle şeyler sıkıntı etmezdin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAşk kaybettirir kalıcı olan mantık ve sevgidir
Okumuş birinin çocuklarına nasıl bir gelecek bırakacağına emin misin? Ortalık mezun cahillerle kaynıyorken !
02 Yorumla
Soran+1 yılBen okumuş olmasını geçtiğimi belirtmiştim neden okumuyorsunuz
+1 yılBi kadın eğitimli erkek egitimisz olsa bir süre sonra erkek o evlilikte ezilir. Kadın eğitimsiz erkek eğitimli olsa eskiden olsa olurdu. Ama cidden zaman değişti artık herkes eğitime bakıyor doğru mu doğru bence. Sonuçta herkes kendi seviyesi ile olsa daha iyi. Ezilmeler olmaz karşılaştırmalar olmaz
00 YorumlaKendi dengini bulmalısın dediğin gibi okul okumasa bile bilgili olup bir girişimci ya da bir spor dalında yetenekli biri olsaydı olabilirdi ama bunun harici birini tercih etme ekonomi malum zaten ayrıca erkekler kendinden çok maaş alan bir kadının yanında kendini yetersiz hissedebilir gururlu varlıklar ve kendine ihtiyaç duyacak kadınları severler erkekler bu yüzden bitecek bir evlilik yapmaman için bunları dikkate alman iyi olur
00 YorumlaHaklısın, ben de bazen öyle düşünüyorum. Kendine bakamayan biri çocuğa da kötü örnek olur. Çocugumun babası işsiz olamaz. İstediği kadar iyi olsun ama durum bu
00 Yorumla
+1 yılHer şey dengine göre yaratılmış elbette Dengine göre ve uygun kişiyi seçeceksin ilerde değiştirmek için uğraşmaya değmez Görücü usulü Denk biri elbette bulunur ve bu yöntem en sağlıklı evlilik adımı
00 Yorumla
+1 yılFelsefe yapmayın, insanları yaşayın tanıyın, tanımaktanda korkmayın derim ben... çok ama çok pişman olursunuz.
09 Yorumla
Soran+1 yılYani çocuğa fırsat vermeli miyim
- +1 yıl
Bak hala ya... 😂😂😂 Onun yerine randevu vermeyi dene mesela... Biz faniler öyle yapıyoruz biz.. 😂😂😂😂
Soran+1 yılArtık ona da korkuyorum bunları yıkıyım dedim her buluşmam faul oldu me yapacağım kimle konuşucam onu da bilmiyorum konuşacakta çok kişi var hep denk geliyor en basitinden imza gününe gittim ordan biriyle tanıştım hukukçu biriyle sevgilisi varmış ben konuşmayınkestiö 2 ay sonra sevgilimden ayrıldım artık konuşabiliriz diyor olay kariyerde de bitmiyor ne yapacağımı hiç bilmiyorum 🥹
- +1 yıl
" 2 ay sonra sevgilimden ayrıldım artık konuşabiliriz " diyen bir insanı cümle içerisinde kullanarak vakit kaybeden biriysen hala kendini baya bir yetiştirmen lazım derim ben sana
Soran+1 yılYahu ne alaka insanların saçma anıları olamaz mı şu sitede bile vakit kaybediyoruz ne diye böyle bir ithamda bulunursun ki ayrıca yaşımda çok büyük değil böyle insanlara denk gelmem normal değil mi
- +1 yıl
Mesafelerini gözden geçirmen gerek benim fikrim.
Soran+1 yılİyide ben o kişiden sonra bir sürü kişi daha reddettim çünkü ne istediğimi biliyorum bi iki saçma hikayeden nereye geldiniz ya yine de teşekkürler
- +1 yıl
Tamam şimdi yavaşça o telefonu yere bırak ve sakin bir biçimde elleriniz görebileceğimiz bir şekilde uzaklaş 😂
Soran+1 yılBunun yerine siz de cevap vermemeyi seçebilirsiniz
+1 yılKendine bakabilsin benim param çok diye triplere girmesin yeterli ama benim maaşıma normal bir insan kolay ulaşamıyor ve hep trip çekiyordum. Şu an iyi gidiyor gibi. Umarım kafasına takmaz.
00 YorumlaDeğişik bir soru, değişik bir duygu. İnsanlar kendilerini duygu ve vicdan ile geliştirmeli. Kariyer ile değil
01 Yorumla
Soran+1 yılKendine iyilik yapmamışsa bak bana değil bizim evladımıza ne yapabilir
Kariyeri olanı al aşağı etmeleri de yarını bekler unutma bunu da. 😃 Hayatta ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin.
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak haklısın ama haklı olamayacağın taraflarda var
11 Yorumla
Soran+1 yılİlla ki
Okul okudun da noldu haspam? Devlet daireleri bile kreşten terk dolu.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl noldu paramı kazanıyorum istediğim her şeyi kendi kendime alıyorum
Haklısın, 2 üniversite okuyup kendini geliştirmeyi hedefliyorsan karsindakinide öyle istemen doğal
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Yani segment farkı uçuk olduğu sürece ortak payda da buluşamaz sonrasında ayrılırsınız zaten. İyi yapıyorsun aferin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGayet haklısın mesela bende üni okuyorum bu bölümü kazanmak için çok çabaladım yüksek lisans falan da yapmayı düşünüyorum ben kendimi bu kadar gelistirmisken karsimdaki de öyle olmalı yoksa ilerde çocuğuna örnek olamaz
00 Yorumla
+1 yılYani utanılacak bı işi yoksa niye öyle bişey yaptın ki
03 Yorumla
Soran+1 yılİşi yok
- +1 yıl
İşi yoksa olmaz hayvancılık bile bir iş sabit bir işi yoksa olmaz
Soran+1 yılMaalesef yoktu
- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış değil doğru yoldasin. Mesela diploma değil ama her konuda özellikle bu konuda denklik aranmalı...
00 Yorumla Bence gayet mantıklı bi düşünce..
hem aklınıza hem kalbinize sinmeli..
maddi manevi denk olmalı..00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılyanlış değil aksine doğru normal bence benim içinde erkekte kariyer önemlidir
00 Yorumla
+1 yılSende yıllarca kitap başında uyuklayan bi zombisin ben seni napim
06 Yorumla
Soran+1 yılSana bir şey diyen mi oldu niye alınıyorsun
- +1 yıl
Karşında ki kişi olarak örnek verdim
Soran+1 yılÇokta zombi sayılmam hem okudum hem gezdim
- +1 yıl
Ama genel olarak üniversite okumayanlara ceset gözüyle bakılıyor o yüzden dedim
Soran+1 yılYok be ben sadece bu yaz 8 şehir bi ülke gezdim dersimde vardı 10 tane de konsere bi kez de kampa gittim bence asıl okumayan zombi
- +1 yıl
Okumayanlara o gözle bakılıyor dedim🤨 Çılgın şey seni
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet normal bir durum bi laf vardır davul bile dengi dengine derler.
Bu görüşünü onaylamayan insanalra ne mezunu olduğunu sor ya orta öğretim, lise terktir ya iyi bi bölüm okumamışlardır01 Yorumla
Soran+1 yılCidden öyle ki ilkokul mezunu olabilir bu hiç problem değil kendilerini bir alanda geliştirebilirler
+1 yılSonuçta senin de seçme hakkın var ve kriterlerin var. İnsanın önce kendisine saygısı olmalı, karşıda bunu görmüyorsan hiç düşünme derim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 345 cevap paylaştı. Kendi, değişmeyecek fikirlerini soru olarak sormanın anlamı yok. Bildiğini yapmaya devam et
03 Yorumla
Soran+1 yılVicdan sorgulamasındayım
Soran+1 yılBunu kim istemez ki
- Devamını Gör (99)
Devamını Gör(144)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?