- 1 yıl
Abla sakın sevgili dinleme lütfen bak hayatını mahvetme kapanmak istemiyorsan kapanma çünkü Allah senin içine vermesi gerekiyorki sende isteyerek kapanmak istersin iş konusunda da babanı dinle işe gir hem baban demiş yardım edemem diye sende babanı dinle işi gir abla karışmak istemem ama sevgilinden ayrıl bence abla çünkü ilerde pişman olabilirsin benimde böyle tanıdıklarım olduğu için diyorum abla bu evlilik iyiye gitmez gibime geliyor bana düşmez böyle demek için ama demek istedim abla böyle zorla kapatmak falan olmaz yani Allah senin içine vermesi gerekiyorki sende isteyerek kapanmak istersin ama zorla olmaz bu işler abla eğerki evlenirsen yani evliliğin kötü gidiyorsa çocukların da olursa sorun çocuklarına olur abla lütfen dediklerimi aklının bir tarafına not et abla.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Sevgilinin şu an senin hayatının üstünde bir tasarrufu olamaz. Ayrılınca ne olacak?
Nikah olur, kocan olur, çocuğun olur. Çocukların daha iyi yetişmesi için böyle bir talepte bulunma lüksü olur. O da evin bütün ihtiyaçlarını tek başına karşılayacak maddi kudreti varsa.
Baban mantıklı düşünüyor. Hayata atılmanı, kendi paranı kazanmanı, ayaklarının üstünde durmanı ve kimseye muhtaç olmamanı düşünüyordur. Yoksa babanın senin kazanacağın üç beş kuruşa ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.
Babanın her söylediğini dinle ama her söylediğini yapma ki kendine özgüvenin ve saygın olsun.
Ama sevgilin olan arkadaş henüz senin hayatınla ilgili karar verebilecek bir konumda değil.
Eğer O'nu bu konuma şimdiden sokarsan ilişkiniz köle -efendi ilişkisinden öteye gitmez.
Maddi olarak bir erkeğe bağımlı kaldığın sürece de hayatınla ilgili karar verme imkanın olmaz.
Herkes haddini hududunu bilmeli demen yakışık alır.
Eleman seni Allah'ın emriyle isteyip alana kadar baban ne derse o olmalıdır kardeş.
Yoksa hayat senin seçim senin. Bize halt yemek düşer
10 Yorumla
Sevgilin kimdir ya bugün var yarın yok. Ne demek çalışmamı istemiyor, ne demek para gönderirim diyor? Bana sorarsan hayatının en aptalca hareketi bu kişi ile sevgililiğini devam ettirmen olur. Tamam sen çalışmak istemiyorsan (peşinen bazı şeyleri kabul etmiş olarak) ayrı, çalışmak istiyorsan bu fikrini desteklemeli. Benim profesyonel işim boşanmış çiftlerin çocukları ile. Çok gördüm evlenmeden önce ben bakarım deyip evlenince değişen adam. Haa bu ara bu tipler nafaka da vermiyor haberin ola.
Erkeğinizi sevin sayın tamam kabul ama kendi ayaklarınız üzerinde de durmaya çalışın. Ziyanı yok kazandığınızı yine kendinize harcayın ama bir erkeğe muhtaç olmayın bence.00 Yorumla
Babanı dinle sevgilinle resmi bir şey yok
Evlenmeden eşin olmadan hayati kararlarına müdahale etme hakkını vermemelisin
Düşün ki kariyerine mani oldu ve evlenmediniz
Eğer çalişmanı istemiyorsa evlendikten sonrası için birlikte karar verirsiniz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
şu an Babanın koruması ve kollamasi güvencesi altindasin. Babanın soyismini ve kimliğini taşıyorsun. şu an Maskulenite sahibi maskulen olan Baban. Erkek arkadaşının bu konuda sana baskı yapmaya, yönlendirmeye hakkı yok şu aşamada. Sana sigorta mi yapıyor, aylık para mı veriyor sanırım Hayır. Ayrıca şu an sevgilisin, 2 sene sonra ins olmaz ayrıldınız diyelim sonra ne olcak. 2 sene çöp. Sigorta girişi yok, kayıt yok, boşa geçen zaman. İleride emekliliğini dahi etkiler. Ha çalışmaya niyetin yoksa o ayrı bir konu. Ama çalışmak gibi niyetin varsa, sana sıkıntı olusturmayacak, sorun yaratmayacak bir işte çalışabilirsin Babanın dediği gibi...
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sevgilin mi cok komiksin gercekten herkesin hayati olmak zorunda olacakta , o kim ki sadece gorustugun birisi kimse kimsenin hayati hakkinda karar veremez, sen bir kiz cocugun egitimini bitirdigin zaman calismak zorundasin , madem erkek arkadasin calismani istemiyor versin ozman sana 40 bin tl aylik calisma ozman bune sacmaliktir boyle cevabini veremedin mi de geldin burada soruyorsun sen kim kpsn elalemin cocugu benim hayatim karisiyorsun tabikide caliscagim kariyer yapcagim diyemedin mi de geldin buraya sordun birde tü sana?
00 Yorumla Babanı dinle, sevgilinle evlenme olayını da tekrar düşün. Çalışıp çalışmamak senin vereceğin bir karar, sevgilinin ya da eşinin vereceği bir karar değil.
Yol yakınken ayrıl bence, şimdiden bu baskıyı yapıyorsa evlilik hayatın cehenneme döner.
41 Yorumla- 1 yıl
Çalışmaya karar vermekle doğru olanı yapmışsın.
Bir de bu heriften kurtulursan olabilecek en doğru şeyi yapmış olursun. 2023 yılı bitiyor birlikte olduğu insanın inancına karışan, ondan kapanmasını isteyen bir tiple berabersin farkında mısın?
Afganistan'dan falan mı buldun bu herifi?
Ben inançsız biri olmama rağmen kendin kapanmak istersen, bunu açıkçası garip bulurum ama saygı duyarım.
Ama başka biri bunu senden isteyemez, istemeye cesaret bile edememeli, bu ne haddini bilmezliktir. Kurtul o heriften, yoksa hayatını mahveder.
- m1 yıl
Tabiki de babanı dinlemelisin.. Sevgilinin şimdiden bu kadar hayatına müdahale etmesine izin verirsen evlendiğiniz de hiç bir konuda kendi kararlarını veremeyebilirsin.. Şimdi bu kadar karışıyorsa evlendiğinizde emin ol daha fazlası olacaktır.. Yol yakınken bunun önüne geçmelisin.. Her kadının kendi maddi özgürlüğü olmalı kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli..
20 Yorumla İkisi de çalışma dese bile kendi ayaklarının üzerinde durmak için çalışman lazim. Evlendiğinde kocan olacak adam eve ben bakiyorum sen kimsin ki demenin yolunu yapiyordur
50 Yorumla- 1 yıl
Babanı dinle sevgilin adı üstünde sevgilinnn eşin değil
Kendini geliştir maddi olarak ayaklarının üzerinde durmayı öğren sevgilin en fazla ayrılır böylece onun sadece seni kontrol etmek istediğini/istemediğini öğrenirsin11 Yorumla- 1 yıl
Aferin kız doğru kararı aldın☺️
- 1 yıl
Sevgilin kim yaaa. Senin için sözü geçerli olan baban. Her kadının ekonomik özgürlüğünü eline alması lazım. Sigortan işlemeli. Sevgilin gereksiz kıskançlık yapıyor. Egoist davranıyor.
20 Yorumla - 1 yıl
Çalışmalısın evde oturarak olmaz, boş boş durarakta olmaz..
Babanı dinle Çalış. Uygun bir iş bul kendine Çalış..
Sevgilini boş ver dinleme onu.
Önce iş bulunur sonra sevgili..
00 Yorumla Kendi geleceğin için en doğru kararı kendin vermelisin. Babanin istediğini de yapma, sevgilininkini de senin mantığın ne söylüyor önemli olan bu. Eğer mesleğin varsa zaten çalismalisin ilerde pişman olmamak için..
01 YorumlaBir kere senin çalışmanı istemeyen bir erkek kafa yapısı ne kadar doğru bence ilk önce sen onu sorgula...
40 Yorumla- 1 yıl
Kendi ekonomik özgürlüğünü sağlamak senin kendin için boynunun borcu o yüzden çalış. Çalışmanı istememe sebebi kıskançlıktan ve ona muhtaç olmayacağın düşüncesinden başka bir şey değil.
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bugüne kadar sevgilin olacak ergen beyinli mi baktı sana?
Senin gibi kızım olsa eldivenle severdim.
20 Yorumla- 1 yıl
Baban digru soyluyor sevgilinde olsa esinde olsa bir erkegin eline bakmayin kendi ayaklariniz uzerinde durun
20 Yorumla - 1 yıl
Ben desteklerdim çalışmanı valla seninle evlenecek olsam ayıp etmiş hiçbirşeye zorlanmaz insan çalışmak bu devirde şart bir kere
00 Yorumla sevgilinle bu durumu açıkça konuş ailenin sana destek olmadığını belli bir süre çalışman gerektiğini anlaması lazım.
00 Yorumla- 1 yıl
Baba sözü dinleyeceksin o senin iyiliğini düşünüype
Sözde kocan ise neyse…o senin iş hayatına KARIŞAMAZ
00 Yorumla Yani boşanmayacağının garantisi yok, sonra ne olcak
10 Yorumla- 1 yıl
Evleninceye kadar babanın kuralları geçerlidir
10 Yorumla - 1 yıl
Sevgiline neymiş. karnını doyursun o. Babanı dinle. sevgilinin hiçbir vasfı yok.
10 Yorumla İşe gir çalışmaya başla egerki bigğn evlenirsen ozaman kocanla otur konuş şu an da karışamaz sana
00 Yorumla- 1 yıl
O sahibin değil, hayat arkadaşın, o mu okutup emek vermiş ki, söz hakkı olacak?
00 Yorumla Babanı dinle ekonomik bağımsızlığını kazanamazsın kanatsız kuş gibi olursun
00 Yorumla- 1 yıl
Sevgilin niye istemiyor ki, farklı alanlarada yönelebilirsin.
00 Yorumla - 1 yıl
Erkek arkadaşın düğün masraflarını karşılayacaksa çalışma doğruya doğru
00 Yorumla - 1 yıl
oğlan mi veriyor ekmeğini baban boşa çabalıyor senin içinde asalıklık var
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Sanki Kocan da elin sıpasını dinliyorsun.. senin beynini s******
21 Yorumla- 1 yıl
😂😂
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Ne sevgilisi la o mu biliyor evin ekonomisini, faturasını vs. baban çalış diyorsa çalış işte
10 Yorumla Niye birini dinleme ihtiyacı duyuyorsun? Çalışmak istiyorsan çalış, istemiyorsan çalışma. Bu kadar basit.
00 Yorumla- 1 yıl
Sevgilinden ayrıl kızım ne diyorsun sen bir insan başkasının çalışıp çalışamayacağına nasıl karar verebilir? Ne kadar yobaz bir düşünce
00 Yorumla - 1 yıl
m@lmısın? şöyle karıları gördükçe sinir basıyor bana. sevgilim izin vermezmiş hayırdır yaa
10 Yorumla - 1 yıl
Babanı dinle sevgilinle yarın öbür gün ayrılırsın
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Yani biri dedi diye değil de , insan evde sıkılır boş oturmaktan çalışırsan evine eşyanı alırsın, altın alıp koluna takarsın yatırım olur sana
00 Yorumla - 1 yıl
İse gir çalış kendi paranı kazan bence
10 Yorumla - 1 yıl
evleneceğinize emin misin
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 694 cevap paylaştı. O zaman sewgilin aylığa bağlayacak seni
10 Yorumla- 1 yıl
Sevgilin maaş versin sana sorun çözülür.
10 Yorumla - 1 yıl
E git çalış sende boş boş oturup ne yapacaksın aq
10 Yorumla Evlenene kadar çalış
00 Yorumla- 1 yıl
Baba sözü nimmettir 😊
00 Yorumla çalışmadan nasil geciniyosun ki
00 Yorumla- 1 yıl
Sen kendin istiyor musun asıl önemli olan o
00 Yorumla Kendin için ayakta durman önemlidir
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Allah akıl fikir versin
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl