Birkaç senelik hazırlıktan sonra okuduğum radyo tv ve sinema bölümünü yarıda bırakıp tekrar sınava hazırlanmaya karar vermiştim. Öncesinde epey bir inziva döneminden geçmiş, kendimle baş başa kalmıştım. Psikoloji bölümünü kazandım bu sene. Öğrenmenin, okumanın yaşı yoktur derler hep. Ama yaşıtlarıma baktığımda çoktan meslek hayatına atılmış ve hatta evliler. Siz ideal okuma, çalışma, evlilik yaşı olduğuna inanıyor musunuz? Ve 26 yaşında üniversite okumak hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,4b cevap paylaştı.
u +1 yılTabii ki okunur. Okumanın yaşı olmaz. 26 yaşında üniversite okumak, 18 yaşında okumaktan daha zor veya daha kolay değildir. Sadece farklı zorluklar ve fırsatlar sunar. 26 yaşında üniversite okumanın bazı avantajları şunlardır: Daha fazla deneyime sahip olursunuz. Hayatta daha fazla şey yaşamış ve öğrenmiş olursunuz. Bu, dersleri daha iyi anlamanıza ve daha başarılı olmanıza yardımcı olabilir. Daha fazla kararlı olursunuz. Ne istediğinizi daha iyi bilirsiniz ve buna odaklanmak için daha fazla motivasyonunuz olur. Daha fazla finansal desteğe sahip olabilirsiniz. İş deneyimi kazanmış ve birikmiş paranız olabilir. Ayrıca, aileniz veya arkadaşlarınız size maddi olarak destek olabilir.
26 yaşında üniversite okumanın bazı dezavantajları şunlardır: Daha fazla zaman ve çaba gerektirir. İş veya aile sorumluluklarınız olabilir ve bu, okula odaklanmayı zorlaştırabilir. Daha fazla rekabetçi olabilir. Daha yaşlı öğrenciler, daha genç öğrencilerden daha fazla deneyim ve bilgiye sahip olabilir. Sonuç olarak, 26 yaşında üniversite okumak sizin için doğru bir karar mı yoksa değil mi, kişisel durumunuza bağlıdır. Eğer üniversiteye gitmek istiyorsanız ve bunu başarmak için gerekli motivasyona ve desteğe sahipseniz, 26 yaşında okumaktan çekinmeyin. İşte 26 yaşında üniversite okumaya karar verirseniz dikkat etmeniz gereken bazı şeyler: Kendinize neden üniversiteye gitmek istediğinizi sorun. Sadece bir diploma almak için mi yoksa gerçekten bir alanda kariyer yapmak için mi? Okumak istediğiniz bölümü iyi araştırın. İş imkânlarını ve kariyer beklentilerini öğrenin. Mali durumunuzu göz önünde bulundurun. Üniversitenin maliyetini karşılayabilecek misiniz20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılBen başlıyorum bu sene tekrardan bence okumak her yaşta güzeldir :D
11 Yorumla- +1 yıl
Kullanıcı adı güzelmiş :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkunur okunmasına da uyum adaptasyon sorunu yaşarsın. Ben 19 yaşımda önlisans okudum, mezun olduktan 2-3 sene sonra DGS ile lisanda tamamlamak için başka üniversitede okumaya başladım ki yaşım 24-25 olmuştu ve özellikle ilk sene çok zorlandım. Sebebi üniversiteye gelenlerin çoğu 17-18 yaş grubu, eregen gibi davranan çocuklardı 😄 iletişim şekillerinden tur da davranış vs bile fark yapıyor. Başta beni ilgilendirmez kimse desen de ister istemez yalnız kalmak istemezsin. Ders için, ödev için veya grup projeleri olabilir bunlar için mutlaka insana ihtiyaç olacak. Bu süreç kafa olarak beni yormuştu açıkçası. Özellikle de kyk yı tercih edip 3 kişilik küçücük odalarda uyum sağlamaya çalışmak da zor bir süreçti…
03 Yorumla- +1 yıl
Hmm Üniversite konusunda benzer hikayemiz var çünkü ben de dgs ile geçiş yaptım :) ama dediğiniz diğer konularda sıkkıntı yaşamam herhalde. Çünkü o dönemde ortak bir dersimizde milletvekili olduğunu hatırlıyorum hahah illaki büyüklü küçüklü insanlar oluyor ama tabii bu sizin tecrübeniz ona göre aldım ben yorumu. Onun dışında biraz da psikolojik yönden merak etmiştim hani hep deriz de ya yaşın geçiyor diye. Acaba herkes evlenilecek yaş ya da okunacak yaş gözüyle mi bakıyor. Gene siz iyisiniz bilmiyorum kaç senesinde okudunuz ama şimdikiler yurt da bulamıyor :D sokakta yatıracaklar herhalde haha
Cevap sahibi+1 yılBen 2019 Temmuz mezunuyum.
Benim gibi DGS ile gelen kişilerle de tanıştım bölümden benzer düşüncelere sahipti. Moralin bozulsun diye demiyorum ama hazırlık olmak iyidir negatif durumlara karşı… bir de yaş farkı arttıkça jenerasyon farkı giriyor araya karakter tavır olarak sana yeni üniversiteye gelenler çok garip gelecek 😬- +1 yıl
Negatiflikten doğup gelmişim ben dermişim :D yani pozitif şeyler nadiren oluyor zaten haha aklı başında insan bulmak gerçekten zorlaştı ülkede. Bakallımm
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe güzel bir şey oku okumanın yaşı yok umarım iyi yerlere gelirsin başarılar diliyorum ve şu an mutlu oldum pozitif enerji verdin bana Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın seni
12 Yorumla- +1 yıl
Siz de bana verdiniz teşekkürler duanız için ben de yumuş yumuş oldum :)
Cevap sahibi+1 yıl🤗🤗🤗
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
17Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 718 cevap paylaştı. Hayat senin hayatın
İstediğin gibi kullan
Az geç kalacaksın bazı şeylere ama mali durumun uygunsa hiç çekinme. Fırsatım olsa dördüncü üniversite olarak hukuk okumak isterdim yaşın önemi olmazdi
10 Yorumla
+1 yılBence her yaşta okunur. hatta 25te 30da daha iyi okunur. Sadece aynı frekansta olmadığın insanlarla takılmak biraz zor.
10 YorumlaOkunur çogusu 30dan sonra 2. 3. Kariyer secenegi olarak
10 Yorumla
+1 yılYaşlanmışsın evlen bırak üni falan çoluk çocuk düşün
07 Yorumla- +1 yıl
Ah deme ya
- +1 yıl
😅hayatın acı gerçekleri benim de içinde bir müh okumak var ama hiç gözüm almıyor yaşamıyoruz yani yapacak bir şey yok
- +1 yıl
Yapacak bir şey niye olmasın ya her şey bizim elimizde.
- +1 yıl
Hayırdır ölümsüzlüğü mü buldunuz ya da yaşlanmamayı (: hayattan keyif almaya bak bırak okul okumak vs zorlama kendini bir üni yeter 😅
- +1 yıl
Yaşlanınca okul kapısından almıyorlar mı :D okul dediğim de üniversite hahah benim ilk üniversite tam bitmedi. Yani bitti de bitmedi gibi hasjak ne yazık ki yeterli olmuyor. Zaten evde oturacak türden bir insan da değilim. Bari bir şeylere değsin dedim. Bunun daha yüksek lisansı var :D
- +1 yıl
Birde yüksek lisans diyor 😅senin askerlerlik bitmez 🙃
- +1 yıl
:D
+1 yıl28 im ikinci üni bitecek bakalım geç değil ama kendinide geliştir
016 Yorumla- +1 yıl
Benim 20'lerim okumakla geçti uğraşlarım vardır ama tabii meslek edinmek okuduğum bölüm de düşünüldüğünde üniversiteyi zorunlu kılıyor
- +1 yıl
Üniversiteler ciddi manada birer eğitim öğretim kurumu olmaktan çıktı ben artık bir ümit göremiyorum.
- +1 yıl
Belli meslekler dışında okumak anlamsız zaten:/
- +1 yıl
Fark etmiyor tıp bile olsa kazanıp okusanda git çalış bakalım hakkını alabiliyor musun?
- +1 yıl
Napak ölek mi :D mecbur bir şeylerin ucundan tutacağız. Sonuçta bir ülkede hakkaniyet yoksa o her şeye tesir eder. Kimse hakkını alamıyor aksine zenginler diğerlerinin hakkını yiyor. Şimdi bu durumda çözüm ne olmalı?
- +1 yıl
Çözümü ihtiyaca göre çabalayarak bulacağız ya da 200 euroya bir bilet bir pasaport ve birde izinle kaybolup gideceğiz ne yapalım ben inan bu cahil halk içinde ne yapacağımı şaşırdım 🤷🏻♂️
- +1 yıl
Benimkisi de biraz deneme yanılma yöntemi gibi ama para için yaşanacağını düşünmediğimden neye ilgim varsa ona yönelmeye çalışıyorum. Gitmeye de bir şekilde gidilir. Bu ülkede özellikle sonradan türk vatandaşı olmuş kişiler öylesine arttı ki burayı onlara bırakmak niyetinde de pek değilim. Ama anlıyorum da sizi yani cidden iki ucu şeyli dernek :D
- +1 yıl
Ya bak ilgin vs olabilir deneme yanılma ama bunları geç ülkede geçinemiyorsun asgari ücretin üstünde bir kira bir kira kadarda gider var şimdi sen orta gelirli olsan bile geçinemediğin ülkede okusan kime fayda gelişim bile olamaz herkes instada yok founder yok borsacer falan yazıyor herkes her şeyi biliyor ama hiç bir şeyi bilmiyor en iyi bildiğin şeyi yapmaktır onada ilk bahsettiğim konudan vakit yok çünkü başlasan devamı gelecek ama başlayamıyorsun 🤷🏻♂️Ya ister bırak ister bırakma bu dünyaya bir kere geliyor yaşamak tadmak ve teknolojide olsa elde bir kaliteli yaşam istiyorsun bu ancak borçla olur niye ben o borcu yapayım 🤔
- +1 yıl
Okumadığında da bir şey değişmiyor işte. Asgari ücretler sabit ücretlilerle yan yana gelecek neredeyse. Bu mesleği yapmamın koşulu bu olduğu için okuyorum ben yoksa karı zararı falann düşünsek ohoo. Bence en iyisi mağaralarda yaşayalım hajska nasılsa sattıkları evlerin depremde sağlam kalacağının garantisi yok.
- +1 yıl
psikoloji mesleği geçerliliği varda her yer klinik her yer bu tip insanlarla dolu sana sıra gelecek mi düşündün mü hadi hastanede psikiyatrist olsan anlarım bir çaresi var ama 6 yaşımdan beri bu işin içindeyim sanada saygı duyarım gör yanılırsan üzülme 🤷🏻♂️ mağaralarda çökme riski var ajsjsh evde yaşasan komşuların eşşekliği ile uğraş hayatta her şey bayatlamış ve ucuzlamış bir anlamıda kalmamış bir şey diyemiyorum
- +1 yıl
Çok mezun var ama herkes yüksek lisans yapamıyor ne yazık ki. Tabii ismin de olmalı. Buna yatırım yapmak lazım. Sosyal medyasız olmuyor. O yüzden bunları da düşünüyorum elbette. Hatta bu bütün meslekler için geçerli denebilir. Nasıl çökme riski var ya olamaz hjaksda insan eliyle yapılmadıysa yoktur bence :D
- +1 yıl
Heyelan riski deniyor toprak kayması ya da basınç ile alakalı kaya düşmeleri vs doğa olayı bitmez bak güzel yere değindin okulu bitir yüksek lisansı dişarıda yap ismine yatırım yapıp bir gelecek oluştur ama bu ülkenin insanıda kuyruk nerede ise onlar oraya koşar o başka mevzu diyeyim bilirsin ansnsn
- +1 yıl
Evet yüksek lisans yurt dışı olsa güzel olurdu. Ama birine aşık olursam evlenirsem falan al başıma belayı :D hasjdkal bilmem mi. Zaten bugün iş yapan meslekler olsa da benzer şekilde yığılma oluyor. Aslında ne popülerse tam tersi istikamete gideceksin :D
- +1 yıl
Vallaha kendi mesleğimi duyan tır şoförü müsün diyor uluslararası diyince yurt dışı tır şoförü müsün diyor dedim kafanıza tüküreyim neyse bilmeyin daha iyi yığılma yok bende 🤷🏻♂️ Popülerliğe göre değil senin aklın senin zihnin neyi yapabilir hangi konuları anlıyor mesleki açıdan rahat edeceğin statü bölüm önemli, Aşk heves insan kolay kolay kaptırmaz herhalde kendi demi sjsjdj
- +1 yıl
Keşke bir yerlerdeki gibi tır şoförü olsak ben de yapardım :D valla pek öyle olmuyor kardeş. Aşk bu ahsjdka neyse zaten hayrını göremedik bu saatten sonra gıcıklığına hayatıma girerse biri bakacağız. Bakalım rahat edip edemeyeceğime. Bazen işin içine girmeden de anlaşılmıyor
- +1 yıl
Tır şoförü değilim ama mesleği tanımadıklarından dedim ajasjjs bizde 4 tane tır var oda işletiliyor sjsjs o ayrı mesele hem inan kim hayrını görmüş ki bizi bulsun gıcıklığına inadına deme dürüstlüğüne şerefine de geç şöyle söyleyim haklarını savunur iken isteklerin yerine geliyorsa sende işinin hakkını veriyorsan orası senin rahat ettiğin yerdir seni düşünen yerdir
Knk hayatta istediğin herşeyi gerçekleştirmek senin elinde hiç bir şeye geç kalmadın
Evren insanın çabası ve güzel dusunmesiyle istediği hayatı ona sunar.10 YorumlaOkunur içinden geliyorsa oku sonra iç çeker durursun.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gecmi erkenmi bilinmez ama vakti biraz zamansız olmuş sanki
00 Yorumla
+1 yılSenin soyadin kadıoğlu hakkini ver gulum okumaya devam
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yanimsi? :D
- +1 yıl
Oku yanimsiii kac yasindasin sen şimdi evli misin degilsin
- +1 yıl
Değilim
- +1 yıl
tamam işte kim karışabilir tatlım
+1 yılİlim öğrenmenin yaşı yoktur.
11 Yorumla- +1 yıl