Merhabalar. Küçük yaşlardan beri bazı obsesyonlarım vardı. Bende 2 yıl önce psikiyatriste giderek durumu anlattım. 2 yıldır farklı doktorlara giderek aralıklı olarak 10 ay kadar anafranil ve rexapin kullandım. Birkaç ay önce bilişsel davranışçı terapi ile tanıştım ve bu konuda araştırma yaptım. Şu an kendimi iyi hissediyorum ve ilaç kullanmayı bıraktım. Acaba bu durum düz memur, büro personeli, zabıta vs gibi mesleklerde devlet memuru olmama engel olur mu? KPSS’ye boşuna hazırlanmak istemiyorum. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılObsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi görmek, genellikle bir kişinin memuriyetini engellemez. Ancak, bu durum genellikle kişinin işlevselliğine ve tedavinin etkinliğine bağlıdır. OKB’nin belirtileri kişinin işlevselliğini önemli ölçüde etkileyebilir, ancak etkili tedavi ile bu belirtiler kontrol altına alınabilir.
Her durumda, belirli bir işe başvururken veya bir pozisyonda çalışırken hangi sağlık koşullarının kabul edilebilir olduğunu belirlemek genellikle işverenin veya ilgili kurumun politikalarına bağlıdır. Bu nedenle, bu konuda kesin bir bilgi almak için ilgili kurumla iletişime geçmek en iyisi olacaktır. Unutmayın, her bireyin durumu ve ihtiyaçları benzersizdir ve her durum farklı değerlendirilmelidir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
+1 yılBazı memuriyetlere engel olabilir. Ama hepsine değil.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır okb nevrotik bi bozukluk psikotik değil, gerçeklik algın bozuk olsa şizofreni gibi belki etkilerdi
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltanın sadece okb ise sanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılokb de paranoyalar olsa da kişinin içgörüsü vardır ve %100 emin olmaz sorgular şüphe bozukluğu zaten diğer bi adı, obsesyonlara direkt inanıyor olsaydınız zaten okb olmazdı bu
- +1 yıl
Evet o dönemde saçma olduğunu bilmeme rağmen bazı kompulsiyonlarım vardı ve bazı düşünceler beni ciddi manada rahatsız ediyordu. Ama bunlar artık geride kaldı. Şu an gayet iyiyim. Tanı olarak bir de depresif nöbet vardı ama o sebeple eleseler zannediyorum kolay kolay çalışacak birini bile bulamazlar. Her aşamayı geçip, yerleştirilip, son aşamada sağlık raporunda karşıma çıkar mı diye düşünmüştüm. Bir kez daha değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim cok gecmis olsun <3
+1 yıliceriligine bakmak lazim
01 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun.
01 Yorumla
+1 yılOkb atlatmış biriyim
10 Yorumla
+1 yılEngellemez
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı