Ben şimdi lisans 2. sınıfa geçtim bu yıl önlisansada başvurdum 2. Üni olarak lisanstan mezun olmadan önlisans programını bitirip atanırsam lisans bölümümle ilişiğimi kesmem gerekir mi memur olsam bile lisans eğitimime devam edebilir miyim? Birde daha önlisans 1. Sınıftayken önlisans kpss sınavına girebilir miyim eğer girip atanırsam işe 1 yıl sonra mı başlayabiliyorum mezun olduktan sonra direkt yoksa henüz mezun olmadığım için hakkım yanıyor mu ya da puanım yeterliyse mezun olur olmaz tercih mi veriyorum kafam gerçekten çok karışık bilginiz varsa detaylıca cevaplarsanız çok sevinirim😇🌸
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba! Lisans okurken önlisans bitirip atanmak istiyorsanız, KPSS sınavına girmeniz gerekiyor. Ancak, lisans mezunu birisi önlisans bölümü bitirmesine rağmen önlisans bölümlerinden atanamaz. Dolayısıyla, lisans bölümüyle ilişiğinizi kesmeniz gerekmez
04 Yorumla- +1 yıl
Evet, doğru. ÖSYM’nin kılavuzuna göre, 2022-KPSS Ön Lisans sınavına başvurmak için, sınava gireceği yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla ön lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabilir1. Yani, ön lisansınızı bitirmeden de sınava girebilirsiniz.
Peki, atama olursa önlisanstan nasıl oluyor? Ön lisansınızı bitirmeden atama olursa, atandığınız kurumun şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor. Bazı kurumlar mezuniyet belgesi isteyebilir, bazıları ise mezuniyet tarihinizi bekleyebilir2. Bu nedenle, atandığınız kurumun ilanını ve kılavuzunu dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
1 yıl sonra direkt işe mi başlıyorum yoksa hakkım mı yanıyor? Bu sorunun cevabı da atandığınız kuruma göre değişebilir. Genel olarak, ön lisans mezunu olarak atanmak için, atama tarihinden itibaren 6 ay içinde mezuniyet belgesi sunmanız gerekiyor3. Eğer mezuniyet belgenizi sunamazsanız, atamanız iptal edilebilir ve hakkınız yanabilir3. Bu yüzden, ön lisansınızı zamanında bitirmeye çalışmanız önemli.
Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun. 😊 - +1 yıl
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana başka bir sorunuz varsa yardımcı olabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
+1 yılMemuriyet eğitime engel değil, hatta sadece lisans değil dışarıdan alacağın kurs bitirme belgeleei ile kolayca yönetici bile olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBende bunu çok merak ediyorum teşekkür ederim sorduğun için bir bilgim yoktu bu konuda
10 YorumlaLisanstan mezun olmadan önlisantan atanmaya bak sonra lisans mezunu olursun bir şey olmaz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBölümünün ikinci öğretimi varsa devam edersin ya da açıköğretime geçmek zorundasın
00 Yorumla Tabiki atamabilirsin ben öyle atandım
00 Yorumla
+1 yılCok basit evet yapabilirsin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Lisans okurken 2. üniversite olarak önlisans bitirip atanabilir miyim? Lisans bölümüyle ilişiğimi kesmem gerekir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat