İnşaat mühendisliği
Mimarlık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mimarlıkta hangi üniversitede okuduğunun pek bir önemi yok önemli olan projeye bakılıyor
İyi ya da kötü olması göreceli kavram ama iyi yanı tasarımla alakalı diğer mesleklerle ilgilenme şansın var
İnşaat mühendisliğinde üniversite önemli yüksek lisansla farklı uzmanlık sahibi olabilirsin yapı malzemeleri olsun statik olsun dil önemli tabi Bi de İnşaat mühendisliğinde şu olay var devlet mühendis kadrosu açıyor bazen (herhangi bir mühendislik mezunu olsan yeter)
Özetle bu ülkede tasarım önemsense mimar ol derdim ama maalesef ne müşteri ne müteahhit ne kamu otoriteleri genelde buna bakmadığı için İnşaat mühendisliği derim ben
Ama dediğim gibi çok iyi bir üniversitede oku
Boğaziçi gibi mesela
İkiside birbirinden çok farklı alanlar sen işin teknik kısmında mi olmak istiyorsun yoksa sanat, tasarım kısmında mi bunu kendine sorman gerekir
Hangisi daha çok kazanır
Cevap
24Cevap
"Inşaat mühendisi" ve "mimar" iki farklı meslek dalını temsil ederler. İnşaat mühendisleri, yapıların fiziksel yapısını ve dayanıklılığını sağlamak için çalışırlar. Temel, taşıyıcı yapılar, elektrik ve mekanik sistemler gibi inşaatın teknik ve mühendislik yönlerine odaklanırlar.
Mimarlar ise estetik, işlevsellik ve kullanıcı ihtiyaçlarına odaklanarak binaların tasarımını yaparlar. İç mekan düzenlemeleri, malzeme seçimi ve estetik unsurlar mimarların sorumluluk alanına girer.
Her iki meslek de inşaat projelerinin farklı yönlerini ele alır ve genellikle işbirliği yaparlar. İnşaat mühendisleri binaların yapısal güvenliğini sağlar, mimarlar ise tasarım ve estetik açıdan katkıda bulunur.
Okul olarak hangisi iyiyse o tercih edilebilir. Mimarlıkta yaratıcılık biraz daha önemli ama Ülkedeki mimarların %90 ı mezun olunca müteahhitler için ev çizip imza atarak para kazandığından dolayı çok da yaratıcı olmana gerek yok.
İleride benda mütahitlik yapmak isterim hangisi daha iyi olur
Fakir ve yeteneksiz mimarlar o dediginizi yapar para kazanamadıkları için, gerçek mimarlar zaten kendi işini yapar paraya para demez :)
Yetenek önemli :)
Eğer bir mimar olarak imza atarak para kazanıyorsanız zaten mimarlık yapmayın.
Ailende inşaatçı yoksa yapacağın en büyük pişmanlık olur. Nerden biliyorsun diye sorma
Nedenki
Çünkü bu sektörde tanıdık yoksa yılların sürünerek geçecek... mimarlık mezunuyum ailesi inşaatçı olmayanlar asgari bile alamıyor oradan hesap et...
Müteahhitlik yapacaksan, sahada çalışmak istiyorsan inşaat mühendisliği, projeci olacaksan mimarlık.
mimarlık daha iyi ya şimdi her önüne gelen inşaat mühendisiyim diye geziniyor
Tasarım yönün varsa mimarlık yoksa inşaat mühendisliği sevmeyen niri tasarım yapamaz
Eğer babanın inşaat sektöründe şirketi varsa mühendis
Yok babam öğretmen
Eğer çizimin güzelse net mimarlık, ama çizimle alakası var mı yani acemi çizen biri için orayı bilmiyorum.
Parayı seviyorsan pilot ol çok Zengin olursun, illa mühendislik diyorsanda makina mühendisi 50 k kazanıyor
Mimarlıkta inşaat mühendisliğide güzel ama iş imkanı garanti değil maalesef
Bu arada insaat mühendisi olup ihalelere girersen milyonerde olabilirsin şanss
O nasıl oluyor biraz anlatır mısınız
İkisi de amelelik yapıyor resmen nerden biliyorsun deme şahit oldm
Mimarlık mesleği daha yetkili ve onay bakımından daha üstün.
Kesinlikle mimarlık mühendislik okuncak bölüm değil
Bence mimarlığın iş olanağı daha fazla ve gelecekte bence önü açık bir bölüm
inşaat mühendisliği = işsiz
İkisi de çok güzel ama inşaat daha iyi gibi
Kesinlikle inşaat mühendisliği
Ülkemiz şartlarında ikisi de değil tıp oku okuyabiliyorsan
Mühendisliği seçme sakın sabahtan akşama kadar kosturuyurlar
ikiside değil bence
Neden
Mimarlık daha iyi bence
Tabii ki inşaat mühendisliği
Hangi bölüm geldi
Lise3üm
İkisi de değil (inşaat mühendisiyim)
Neden
İç mimar
Mimarlık
Bence mimarlık kendim mimar olduğum için
Mimarlik daha bi hos geliyor sahsen
Mimarlık
Daha hoş
Mimarlık önü daha açık
Mimarlık
Okuma İkiside boş
İnşaat mühendisliği
İleride Abin İdam Edilmicekse Mühendis.
?
Mimarlık
Mimarlık tabiki
Mimarlık daha iyi bana göre
İnşaat amelesiliği 😂😂🤝🏻
Mimar
Mimar
Mimarlık
Mimarlık
mezuna kal
Mimarlık
Mimarlık
mimar
İkisi de pişmanlık
Net inşaat
Önü daha açık
ikiside değil
Tabiki mimarlık😍
Mimarlık
Ikisi de değil

Merhaba,
Bana kalacaksa ben tercihimi yapmışım elbette :-)
Kısaca özetlemek gerekirse,
mimar tasarlar, inşaat mühendisi ise tasarlananı ayakta tutmaya çalışır.
Mimar, sanatçı ruhlu olmalıdır. Okuyan kendini geliştiren, farklı kültürlerle haşır neşir olmayı seven, entelektüel seviyesini geliştiren insan olmalıdır.
Yapılan şey "yaşam alanı" ise, yaşam alanının içinde bir çok etmen vardır. Yaşam alanı sadece statikle olacak iş değildir...
Mimarlar, orkestra şeflerine benzerler. Fakültede de mühendislik, mimari tarihi, sanat tarihi, tasarım, proje yönetimi gibi bir çok branş alanında bilgi sahibi olmaya çalışılır.
Zaten tek bir alanda uzman olmak kişiyi entelektüel yapmaz. Entelektüel insanlar, bir çok konu hakkında bilgi ve fikir sahibi olan insanlardır.
Milattan önce 1 yüzyılda yaşamış Vitruvius, mimarlık hakkında Utilitas, Firmitas, Venustas demiştir.
Yani Vitruvius'a göre bir yapının iyi olabilmesi için;
-Kullanışlı olması
-Sağlam olması
-Güzel (Estetik) olması gerekmektedir.
Vitruvius'un ilkeleri günümüzde hala devam etmektedir.
Eskiden mimarlık ve mühendislik bir bütünmüş. Fakat sonraları modern yaşamda mimarlık ve mühendislik bir birlerinden ayrılmış ve farklı disiplinler haline gelmiştir.
Basite indirgemek gerekirse, günümüzde Sağlamlık, inşaat mühendisinin uzmanlık alanıdır. Fakat Kullanışlılık ve Güzellik mimarların işidir.
Özetle;
Her iki meslekte bir yapının yapılmasında gereklidir ve elzemdir. İnşaat Mühendisi ve Mimar etle tırnak gibidir.
İnşaat Mühendisleri hesap kitap işlerini daha çok seven matematik ve fizikle haşır neşir olmayı seven insanlardır. Genellikle şantiye şefleri inşaat mühendislerinden oluşur...
Tercih ve karar sizin. Ben hesap kitap severim, matematik fizik severim diyorsanız inşaat mühendisliğini,
Ben sanat, tasarım, tarih, sosyoloji severim diyorsanız mimarlık okumanızı öneririm.
İleride mütahitlikte yapmayı düşünürüm hangisi daha iyi olur
Fark etmez yapabilirsiniz.