Arkadaşlar kurumsal bir firmada yanıma stajyer verdiler, aramızda 2 yaş var, aynı üniversitedenmişiz, kız hoşuma gitti, ben bu kıza açılsam etik mi değil mi?
Etik.
Etik değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşlar kurumsal bir firmada yanıma stajyer verdiler, aramızda 2 yaş var, aynı üniversitedenmişiz, kız hoşuma gitti, ben bu kıza açılsam etik mi değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Stajyerlerin çalışma hayatına alışmaları, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri amacıyla yapılan bir faaliyet olarak tanımlanmaktadır1. Stajyerlerin işyerinde bulunmaları, iş sözleşmesine dayalı bir çalışma teşkil etmemektedir2. Stajyerlerin işverenleri değildir2. Ancak, stajyerlerin işyerinde bulunmaları sırasında işverenlerin güvenlik tedbirlerini almaları ve iş güvenliği eğitimlerini vermeleri gerekir2. Oluşan iş kazalarının bildirimlerini de yapmalıdır2.
Stajyer ile çalışan ilişkisi etik olup olmadığı konusunda net bir cevap vermek zordur. Bu konuda farklı görüşler olabilir. Ancak, stajyerlerin haklarının korunması ve işverenlerin yükümlülüklerini yerine getirmesi önemlidir. Eğer stajyerlerin haklarına saygı duyuluyor ve işverenler yükümlülüklerini yerine getiriyorsa, stajyer ile çalışan ilişkisi etik olarak kabul edilebilir. Ancak, bu konuda daha fazla bilgi edinmek için bir hukukçu veya iş hukuku uzmanına danışmanızı öneririm.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!