Okul öncesi öğretmenliği kazandım. Sizce guzel bir bölüm mü? Meslek olarak iyi mi sizce?

Sozelciyim ve sozelde okul oncesi ve turkce dışında yazabileceğim baska dogru duzgun bolum yoktu. Tm puanimda geldi ama duzgun bölümlere yetmiyordu.

Bende mecburen tercihlerimi okul öncesi ve turkce olarak yaptim. Sosyal bilgiler ogretmenligi de var ama atamasi daha zor diye yazmadim. Pek okul öncesi icime sinmiyordu ama ailem olsun ogretmenlik, ogretmen maaşı falan dediler yazdim.

Okul öncesi siralamama gore ya gelir ya gelmez gibiydi. Ama geldi. Ya benim kafamda öğretmen dediğin sinifa girer, dersini anlatir, bransiyla ilgili sinav yapar, bunlari okur ve sisteme gecer. Ama okul oncesi boyle degil ki.

Bakici gibi goruluyorlar toplumda. Sonra yas olarak daha kendi pantolonunu cekemeyen cocuklar falan var. Yani sozelde o kadar siralama yapinca da gidecek baska yerin yok ne yazik ki.

Türkçe gelir diye dusundum. Hatta bana kalsa sadece turkce yazacaktim ve 3 üniversite yazma hakkim vardi. Kendi yasadigim yer, halamin ve teyzemin yasadigi sehirler. Diger yerler bu devirde maddi olarak zorlayacakti o yuzden baska secenegim yoktu.

Ya 3 tane turkce yazacaktim ya da sansimi artirmak icin 6 tercih yapacaktım. Babam en yuksekten en dusuge yazalim. Okul oncesi gelmezse zaten turkce gelir dedi.

Ilk tercihim kendi sehrimizdeki okul oncesi,2. tercihim kendi sehrimizdeki turkce ogretmenligiydi. Diger 2 sehri de okul oncesi, okul öncesi ve turkce, turkce olarak sıraladık. Ama ilk tercihim geldi. Kendi ailemin yaninda ve okul öncesi.

Ama sonucu gorunce memnun olmadim, icime sinmedi, sevinemedim. Ne yapacagim bilmiyorum. Sizce iyi bir bolum mu? Calisma sahasi guzel mi sizce?

Okul öncesi öğretmenliği kazandım. Sizce guzel bir bölüm mü? Meslek olarak iyi mi sizce?