Hedefimin daha yüksek olmasını isterdim ama ancak bu kadar oluyor 😊 sizce kötü mü mesleği değerlendirir misiniz
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zorlukları ve güzellikler apayrı bu mesleğin. Bir çocuğun özellikle zihinsel engelli bir çocuğun hayatına dokunmak müthiş bir zevk. Başını yastığa koyduğunda vicdanen öyle rahat oluyorsun ki kelimelere sığmaz. Onu hayata, topluma hatta ailesine kazandırmak kendine kazandırmak süper.
Ama çok zor. Bu mesleği seçerken ben rehabilitasyon merkezlerine gitmiştim, günlerce izlemiştim sınıflarda onları. Çok düşünerek karar verdim ve pişman olmadım.
Sabrını ölç, çok büyük sabır işi bu meslek. Sen öğretirsin o unutur emeklerim heba oldu zannedersin. Aileler destek olmaz çoğu zaman. Sinirlenir vurur, ağlar, üstüne işer, bağırır durmadan. O yüzden sabrın büyükse bu mesleği seçmelisin. Çünkü iyilik yapıyorsun.
Evet. Terapi gibi, bir arınma, günah çıkarma gibi. Nasıl anlatsam bilmiyorum ki, ben mesleğime çok aşığım. İsterim seçmeni açkcası. Ben seçtiğimde zihinsel engelliler öğretmenliği bir bölüm üstün zekalılar öğretmenliği ayrı bölümdü. Sanırım artık özel eğitim adı altında ikisini de öğreniyorsun ikisinin de öğretmeni oluyorsun. Mutlaka seç. Meslektaş olms dileğiyle iyi geceler :)
Cevap
1Cevap
Ay yanlış oy verdim sanırım. Öğretmenlik bence çok güzel bir meslek. Hele özel çocuklara öğretmenlik yapmak daha güzel. Umarım istediğin gibi olur 🙏
Yani hitap ettiğin kitleye bakarsan, çok iyi bir meslek. Eksik olan insanlara bir umurit eli olmak.
Rica ederim, umarım mesleğinde çok başarılı olursun😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?