- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, meslek olarak çok kutsal bir meslek. Atanabilirseniz rahat yönleri var yani maaşı da iyi diyebiliriz ama atanamazsanız büyük sıkıntı oluyor. Çok düşük maaşlara çok yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz yani bu şartlar altında da çok kötü bir meslek gibi oluyor insan için. Genel olarak çalışma koşulları sıkıntılı yani. Başarılar diliyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılşu an öğretmen maaşı ile geçinmek de çok zor bir çift tanıdığım kira odeyemedikleri için daha ucuz bir şehre tayin istediler ama tatil vs açısından iyi ama eger atanabilirsen atanmak çok zor tabii branş da çok önemli eğer sosyal tarih vs ise imkansız matematik sınıf öğretmeni olduğu zaman bur nebze
05 Yorumla
Soran+1 yılYa evet maaslae düsükte cok kebap iş
Cevap sahibi+1 yılEvet tatil vs çalışma saatleri haftada 2 gün tatil resmi günler vs çok yormaz ama atanmak ve kazandığın maaşla geçinmek çok zor
Soran+1 yılParam yoksa tatili neyleyim :D
Cevap sahibi+1 yılGerçi orası öyle 😂 zengin koca bulursan belki tatile gidersin sık sık
Soran+1 yılBu ilkokula ing, beden, rehberlik gelicek diyorlar dogru mu ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMeslegi sevecegini, okul bitince atanabilecegini dusunuyorsan oku yoksa hayatinin hatasi olur.
Ogretmenlik kebap diyen cahiller gordum yine. Evde anasinin babasinin tahammul edemedigi 1 tane cocuk dusunun, bunlardan bir sinifta 30 tanesi karsinizda ve siz 40 dk boyunca 30 tanesini o siralar ustunde sabit tutup bi de onlara bir seyler anlatmaya, ogretmeye calisiyorsunuz. Sizin otobuste, avm'de gormeye bile tahammul edemediginiz ergenlere bir seyler ogrensinler diye aylarca ogretmenler emek veriyor.
Max universite sinavina girip cikmis tiplerin kpss gibi bir sinavdan puanini alip atanmis insanin maasina, tatiline laf etmesi komik. 1 degil 2 degil tam 3 oturum sinavi var ve ustune de sozlu mulakati var. Bugun hangi doktor, muhendis, avukat, mimar, hemsire vs mezun olduktan sonra bu kadar asamali sinavdan geciyor meslegini icra edebilmek icin?
Hala daha ogretmenligi "kebap" meslek gorenler, kolay oldugunu iddia edenler: Sizi tutan yok, buyrun ogretmen olun arkadaslar. Olabilirseniz tabii😄
114 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@AReckless Tebrik ederim hocam, hayirli olsun simdiden. Bizim ulkemizde agzi olan konusuyor, bilen de ayni bilmeyen de ayni
Soran+1 yılAtanamazsam çöp mü ya
Cevap sahibi+1 yılAtanmak okuyacagin bransa bagli biraz da
Cevap sahibi+1 yıl@AReckless Ben ilk defa bu sene hazirlanarak girecegim sinava, siralamam kotu yani. Bransim edebiyat. Sizin brans ne
Cevap sahibi+1 yıl@AReckless Tesekkurler, sevinirim, faydali olabilir evet
Cevap sahibi+1 yıl@AReckless Bekliyorsun da ulasamadim, gonderemezmisim
- Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılBununla ilgili daha yeni anket yapıldı öğretmenlerin yüzde 77si yakınlarına bile tavsiye etmiyor. Herkes sanıyor ki tatili var mükemmel.. kendim sadece bı okul öncesi öğretmeni olarak bile söylüyorum. 25 yıllık öğretmenin gelip o eski çocuklar yok diye yakındığıni biliyorum. Veliler yetmez çocuklardan bile tehdit alırsın. O da yetmez aralarında kavga eder faturası sana kesilir çocuk yalan söyler faturası yine sende.. bağırmak boğaz ağrısı ses ben artık bunlardan bile bahsetmiyorum. Ha ama pardon bunlar tamamen vicdani ile bu mesleği yapan insanların dertleri. Yediğin haksız kazançtan korkmayacaksan o ayın 15ini masada oturup bekleyenlerden de olabilirsin tabiki... sen eğitim fakültesi bitirir sorgulanirsin millet at bakıcılığı okur ahkam keser bende öğretmenim diye..
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet okunmazmıs ama böyle devlete atanmakda asırı zormu ya
- +1 yıl
Sınıf özel eğitim okumadikca okunmaz
- +1 yıl
Daha neler neler dediler de işte 😂😂😂 Aralık gibi müfredat değişikliği olacak istersen bı yeniden gözden geçir
Soran+1 yılÖğretmen misin:)
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılNe öğretmeni
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ogretmenim yeni mezun oldum sayılır. Henüz atanma durumum yok. Ama sana tavsiyem tercih etmemen olur. Belli başlı branşlar var ataması iyi olan. Sınıf , anaokulu, özel egitim , matematik falan. Bunlar dışında okumana bile değmez. Değer de verilmiyor mesleğe. İki yıllık sağlık okuyanlar hemen atanıyor ogretmenler üç tane sınava girip bir de mülakata giriyorlar. Şimdiki aklım olsa asla okumazdim. Puanım iyi diye okudum işte en mantıklısı iki yıllık sağlık gerçekten kpssye iyi çalışıp atanabilirsin. Üstelik tek sınavla. Seçim senin ben okumuş ve deneyimlemis biri olaraktan söylüyorum ben yandım sen yanma. Ki bölümüm de matematik. Kimseye tavsiye etmiyorum ya. Sağlık okumak çok daha mantıklı bu ülkede.
114 Yorumla
Soran+1 yılMatematiğin ataması iyi ya
Cevap sahibi+1 yılDiğerlerine göre evet.
Cevap sahibi+1 yılSen zaten paramedik okuyormussun neden bir de öğretmenlik okumak istiyorsun ki? Bundan atanmaya baksana
Soran+1 yılÖğretmenlik daha güzel
Cevap sahibi+1 yılNeye dayanarak alım olur diyor merak ettim? Bana da anlatsin bakalım.
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenliği severek yapacaksan oku bence. Çocukları sever misin?
Soran+1 yılYani bakan ilkokullara ing, beden, müzik, resim koyucakmıs onlarda cok alım olur dedide
Cevap sahibi+1 yılEvet onlar atanacak doğru.
Soran+1 yılO zaman okunur mu beden falan
Soran+1 yıl?
Cevap sahibi+1 yılHiçbir fikrim yok burası Türkiye neyin ne olacağı belli değil. Ama bence BESYO okuma. İngilizce sınıf okul öncesi bu üçünden birini okumanı öneririm. En çok onerdigim okul öncesi. Ve ilgilendigin çocuk sayısı daha az oluyor itekilere gore.
Cevap sahibi+1 yılVe ayrıca okul öncesinin ataması besyodan daha iyi. Benim fikrim bu yönde. Tavsiyelerim de bunlar. Tavsiyem olucaksan sınıf ya da okul öncesi okumandir
Soran+1 yılTeşekkür ederim❤️🤍🙏
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Gerçekten ogretmen olmak istiyorsan gönlün bu yönde atıyorsa oku sana seçenekleri sundum. Ama cidden bu yolda yuruyen biri olarak diyorum çok zorlanicaksin benden demesi. Atamanmasi çok zor mülakatı falan. Onun yerine iki yilliktan atanman belki daha hayırlı olur ve daha da kolay olucaktir. Ama sevmediğin bir işte çalışmak da zordur elbette ki. Önce bir atanmaya bak sonra gene okursun belki
+1 yılKendinize sorun ben öğrenciler arasında ayrım yapar mıyım veya öğrencilerin statülerine göre farklı farklı davranır mıyım? Derse isteği olmayan çocuğu dışlar mıyım? ki bu isteksizlik bile öğretmenin ona olan ilgisinden sonra yerini istekle ders dinlemeye bırakır. Ben sırf bu tür şeyleri yaparım diye korktuğum için bu mesleği okuyamadım en kutsal mesleklerden biridir. Ben öğretmenlerden dolayı asosyal biri olmuştum ne derse ne okula girmek istiyordum. şu an birinci sınıf öğretmenime beddualar okurum küçücük benden ne istedi de bu kadar dışladı hâlâ anlamam
12 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmen var öğretmen bar
- +1 yıl
Ayynen öyle
Ben de öğretmenim daha doğrusu atanamayan 4 yıldır atanmayı bekleyen bir öğretmenim her defasında sınavlarda yüksek puanlar aldığım halde atanamayan öğretmen 😼 şu anda geçimimi sağlamak için mecbur ücretli öğretmenlik yapıyorum 🤷🏻♀️ Şubat aynı bekliyorum bakalım onda da bir halt olmayacaksa mecbur düz memurluğa geçiş yapacağım.
Sana tavsiyem öğretmenlik okuma.
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılşartları öğretmenlikten iyi meslekmi var kebap gibi meslek kar yağar normal memur işe gider öğretmenlere tatil pandemi olur normal memur işe gider öğretmene tatil Cumhuriyetimizin 100. yıl tatili olur normal memur çalışır ama öğretmenler yine izinli baktıgımız zaman ogretmenlere verilen tatil her yıl. en güzel yaz sezonu zamanında tek parca ve cok uzun. ama diğer devlet memurlarına yok maalesef.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEnistem ögretmen ama atanamadi 40 yasinda :) mecburen baska yerde calisiyor bi müdür olarak magazalarda. Iyi düsünüp karar verin. Bu ara herkes ögretmen mezunu cogaldigi icin is bulmak veya atanmak zorlastiriyor.. bakin en cok hangi alanda ögretmene ihtiyaci var ise ona okuyun?
06 Yorumla
Soran+1 yılAy ne öğretmeniydi
Cevap sahibi+1 yılSosyal bilgiler
Soran+1 yılAy o les gibi atama yok
Cevap sahibi+1 yılevet maalesef atama olmayan bölümleri ara verdirmesi lazım bölümleri yoksa herkes işsiz kalıyor
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle denetim yok ki
Soran+1 yılNasıl yok
Güzel meslekte gerçekten bu mesleği yapabileceksen güzel. Sabırlıysan, çocuklara iyi örnek olup, ayrımcılık yapmayacaksan. Maalesef öğrenmenler arasında öğrencilerde ayrımcılık çok söz konusu oluyor.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılAtanabilirsen öğretmenlikten daha kebap bir meslek yok atanamazsan daha rezil bir şey yok ona göre. Ya vezirsin ya köle :D
11 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik güzel ve Kutsal bir meslek fakat Türkiye'de bunun karşılığı minimalize bir maaş böyle olduğunda kusura bakmasınlar öğretmenlik mesleği gerçekten başka meslekler tarafından pegal ediliyor
00 YorumlaAslında iyi çünkü tatili çok yazın cumartesi pazar ara tatil derken hayatı gezerek yaşıyorlar bir yandanda öğrenci ile uğramasi var bide atanması bunları göz önüne almak lazım
00 YorumlaOkunur tabiiki. Ancak "yata yata para kazanıyorlar" algısı sizi yanıltmasın. Gerçekten yorucu iş. Bütün gün çocukların gürültüsü zamanla yipranmaniza, tahammulsuzlesmenize sebep oluyor.
01 YorumlaKpss derken atanma sıkıntı derken ben direkt vazgeçmiştim. Lakin en güzeli bu gibi duruyor şu an gözümde, bulunduğum konumun zorluğuna göre
03 Yorumla
+1 yılokunmaz. şartları da kötü. aileden eğitim almayan çocuklarla uğraşılmaz. günümüzde aileden eğitim alınamıyor çünkü aile de eğitimsiz
10 Yorumla
+1 yılBence özellikle bir kadın için en iyi mesleklerden biri öğretmenlik. Haftasonu tatili, yarı dönem tatili, yaz tatili mis gibi meslek
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Devlet açığını ücretli öğretmen ile kapatıyor ona da para vermez sigorta yatırmaz. Bence bir daha düşünün
00 YorumlaAtanabileceğin bir bölüm okumalısın. Din, sınıf... Vb
010 Yorumla
Soran+1 yılRehberlik geldi mi
Soran+1 yılAaa beden falan gelirmi
Soran+1 yılBeden mi okusam acaba
Soran+1 yılYani ilkokula gelicekmi
+1 yılÖzellerdeki koşullar berbat. Atanmak da zor. Bi öğretmen olarak olma diyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılNe öğretmenisin
- +1 yıl
Tarih benim branş. Eğer fizik matematik vs okursan öğretmenlik mis gibi ama sözelde aşırı zor
+1 yılSiralaman iyiyse ya da mezuna kalma sartlarin iyiyse okuma. okuyacaksan da sınıf ogret oku onlarin alimi hep oluyor. Bence guzel bir meslek degil bu arada. getirsi her acidan cok dusuk. Otur bi sene daha calis imakanin varsa.
17 Yorumla
Soran+1 yılNe önerirsiniz? Özelde calıssam öğretmen olarak
- +1 yıl
Ovvv onu hiç önermem. Önerimi yazdim yukarida. Sen hangi branşi düsünüyosun?
Soran+1 yılÖğretmenlik dısında
- +1 yıl
Bu senin potansoyeline, azmine... gore degisen bi durum yani ne okunur bilemem ama tip okusan kimse kotu yapiyosun demez herhalde. Güncellemeye gelicek olursak 5 yil sonrasini hangi veriye dayali olarak kestirmis merak ettim.1 ay sonra atama olacak mi o bile degil.
Soran+1 yılBana dediki beden, ing, resim, müzik ataması cok olucak besyo ya da ing oku dedi
Soran+1 yılBesyoyu kimse önermiyor
- +1 yıl
ing mantikli.
Özelde tatmin edici maaş yok ve calişma saatleri yoğun ama devlette güzel meslek bence..
10 YorumlaBu mesleği yapmayanlar bence yorum yapmasın çenelerini kapasın 😃
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Evt güzel bence bransida önemli ama yeteginle alakalı
00 Yorumlaöğretmenliğin tatilleri bende olsa on tane iş yaparım
00 Yorumlaöğretmenlere sorsan memnun değiller boğazları ağrıyormuş pastilsiz günleri olmuyormuş
02 Yorumla- +1 yıl
Ne boş insansın ya 😂
+1 yılBir bayan için rahat iş maaş olarak az diyorlar ama az çalışıyorlar
00 Yorumla2 üniversite birden oku öğretmenlik yapamasan diğer meslekten ilerlersin
00 YorumlaAga b bu filmin müziğine bayılıyorum gansta paradise 😎
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzel meslek ve de artık sizin gibi cahiller için de çok kolay meslek aç tahtadan yazıyı oku öğrencilere.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence başka bi şey oku. Derdi bitmiyor o mesleğin. Zaten değeri falan da kalmadı maalesef.
04 Yorumla
Soran+1 yılBilişim düşündüm
Cevap sahibi+1 yılOlabilir
Cevap sahibi+1 yılBilgim yok. Ama bu ülkede kesin gibi bi şey denmez. Bugün bi şey diyip ysrın vazgeçiyolar. Ben de öpretmenlik mezunuyum. En büyük pişmanlığm o bölümü okumak. Ülkemizde hiçbir değeri yok. Hiçbir meslek de bunkadar zorlanmaz. 3 sınav ğstüne mğlakat atan yine aday öğretmenlşk sınavı. Eğitim sistemi de sürekli değişiyor. Eskiden saygı vardı öğretmene artık yok. Veliler ayrı öğrenciler ayrı
Gizli Üye(18-24)+1 yılİlköğretim matematik öğret cok revaçta ve ataması iyi sınıf ogret ana okul ogrt da aynı sekılde
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadrolu öğretmenlerin maaşı güzel. Atanma sıkıntısı çekersin baya bi süre.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğretmenlik okumak en kolayı mesleği yapmak zor gerçeği hepsi öyle
00 Yorumla
+1 yılÖnce okunur Çünkü ara tatil var ve özel ders bile verebiliyorsun
10 YorumlaHer meslekte olduğu gibi zorlukları var iyi bir bölüm bitirdikten sonra devlete gecilirse güzel olur
10 Yorumla
+1 yılokunulmaz teşekkürler
11 Yorumla
Soran+1 yılNedan
+1 yılTatlı meslek. Hep içimde kalacak
021 Yorumla
Soran+1 yılBende içimde kalmasa okusam mı dedim
- +1 yıl
Ne mezunusun normalde
Soran+1 yılLiseden attyim
Soran+1 yılHemşire olarak calısıyorum sağlık ocagında
- +1 yıl
Ne öğretmenliği istiyorsun ki ataması zor çoğunun üni mezunuysan ücretli öğretmenliğe başvurabilirsin formasyonsuz
- +1 yıl
Atandıysan iyi ya 24 saat calismiyorsun en azindan
Soran+1 yıl24/72 bence daha iyi 3 gün sana kalıyor.
- +1 yıl
Sektördeysen sende biliyorsundur çoğu günaşırı çalışıyor
Soran+1 yıl24/72 calısan arkadaslarım benden daha rahat 2 gün asırı yapınca 5/6 gün tatlleri var ayda 7/8 gün calısıyorlar ve benden fazla alıyorlar?
- +1 yıl
Şu an ambulansa gecme sansin yok mu
Soran+1 yılVaka gelmediği sürece yatıyorlar hastane ile cok işleri yok bence kebap iş bu asıl ben sürünüyorum
- +1 yıl
Asm yogunsa haklisin ama her istasyon rahat degil
Soran+1 yılAmbulansa gecme sansım yok emin ol ambulans sağlık ocagından daha iyi
- +1 yıl
Anladım
Soran+1 yılAyda 7/8 gün calıs 23 gün sana kalsın kebap yani. 30/35 k da al mis.
Soran+1 yılAsm yogun değil ama hergün calısıyorsun hergün işe gitmek zorundayım ve cok az ücreti
- +1 yıl
Asm maas ne kadar
Soran+1 yıl14/15 k
- +1 yıl
Ogretmenlikle ayni heralde
Soran+1 yılOnu hic bilmiyorum ama tek bildiğim şey özelde öğretmenlik yapılmaz
- +1 yıl
Zor her sey
Herjes ogretmen mk okunmaz
011 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende olim kadro tamamlansın:dd olm o kol kasını ilk basta popiş sandım
Soran+1 yılAga özellerde 2/3 sene calıssam tecrube edinsem güzel maas vermezlermi itogluitler
Soran+1 yılCok ahimsahim istemiyore
Soran+1 yılB*ku yedik gelecegim zortingen
Soran+1 yılOlm bisi dicem yukarda adamın birinin kardesi özel kolejde öğretmenmis 22 k alıyormus oha iyimis
Soran+1 yılSok oldm
Soran+1 yılOda dogru
+1 yılkutsal meslek değeri bilinmiyor ayrı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılmesek güzel de eski kalitesi yok
00 Yorumla
+1 yılBence kötü kim uğraşacak çocuklarla falan
00 YorumlaHiç okunacak şey değil.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılben hala kötü olmadığını düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılOkunmaz heryer ogretmen kaynıyo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğretmenliğe göre değişir
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSana atanan lazım değil mi G*erizekali
Cevap sahibi+1 yıl😉😉😉
Eğitim & Kariyer konusunda 2,8b cevap paylaştı. En güzel meslek şu zamanda , tatili var yarım gün
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılOkunur. Tesekkurler.
024 Yorumla
Soran+1 yılHdhdhdhs
- +1 yıl
Hdhdhdhdjd
Soran+1 yılOkuyon ku sen
- +1 yıl
Okudum ben
Soran+1 yılÖğretmenlikmi
- +1 yıl
Hayir
Soran+1 yılNe okudun
- +1 yıl
Dis ticaret ve adalet
Soran+1 yılEe napıyon
- +1 yıl
Dukkanim var bolumle pek alakam yok :D
Soran+1 yılNe guzel ağam:(
- +1 yıl
Kardesim ingilizce ogretmeni. 22 aliyor ozel okulda calisiyor ilk senesi. Thyye basvurdu haber bekliyor mulakata falan girdi. En azindan ingilizcenin getirileri var. Gerisini bilemiyorum
Soran+1 yılHocam ayıptır sorması o hangi okul 22 veriyorsa gene iyi veriyormus
- +1 yıl
Abc koleji. Eryamanda
Soran+1 yılBide yaz tatilinde maasını kesiyorlarmıymıs
- +1 yıl
Kesemezler ki
Soran+1 yılKolejin ismi bilindik değil yani güzel butik kolejler daha fazla verir bu kurumsalar vermiyo
Soran+1 yılNası kesemezler keserler calısmadıgın sürece kesen var özellerde yaz tatillerinde calıstırıyorlar bazen
- +1 yıl
Sozlesmeli calisiyosun zaten
Soran+1 yılİyide adam 2 ay yatırıcaz diyorlar tatil yaptırmıyorlar ama sana
- +1 yıl
Ona gore anlasirsin sozlesmende ne yaziyosa odur kafadan belli yani. Ben olani soyluyorum. Baska okul yapar yapmaz kismi ayri is.
Soran+1 yılBende besyo bide edebiyat öğrt. Düsünğyordm
- +1 yıl
Umarim diledigin sekilde diledigin sonuclarla karsilasirsin. Bise diyemiyoru.
- +1 yıl
Diyemiyorum*
+1 yılRicalar
011 Yorumla
Soran+1 yılEee cevap yok
- +1 yıl
Evde atama beklemek istiyorum sürekli iş bulamayacaksan bunu istiyorsan kabul et
Soran+1 yılNe güzel içimi aydınlattın aşko
- +1 yıl
Rica ederim ben sadece bunu seçersem mutlak kaderini söyledim
Soran+1 yılAma sende haklısın bu arada ama sınıf okul öncesi için şyi diyokar
Soran+1 yılAma onlarda velet baya
- +1 yıl
Uzak dur milyon tane çocuk gelişimi okuyan var velet dolu şu anki nesil zaten sıkıntı girisme
Soran+1 yılYok be ne cocuk gelişimi brans okurdum okusam ben paramedik okuyom bizim sınıfta 4/5 tane öğretmen var
Soran+1 yılSon senemdeyim
Soran+1 yılAma muhattap olmadıgım için sormuyom nşye okuyonuz diye
- +1 yıl
Amelelik...
+1 yılMatematik öğr. Okunur
01 Yorumla
Soran+1 yılOnun harici ya mat okuyamam
+1 yılmaalesef
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye yaauv
- +1 yıl
Milletin piciyle ugrasiyon
Soran+1 yılDogru
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAtanabilirsen iyi.
07 Yorumla
Soran+1 yılAtanamazsam?
- +1 yıl
İşsizlik ya da kafelerde falan çalışma hayatı. Düşük ücretlerle özel sektör vs. Dershane, özel okul asgari ücretle.
Soran+1 yılÖğretmen misin
- +1 yıl
Değilim, sadece olanların halini anlattım.
Soran+1 yılAma ben cok calıskan segilim anca bana tutsa edebiyat besyo iki öğretmenlik arasındayım öyle mat felan gelmez
- +1 yıl
Hayırlısı olsun.
Soran+1 yılNapsam yav
+1 yılTabi ki okunur
00 YorumlaBayanlar için en ideal meslek bence
00 Yorumla
+1 yılBence güzel full tatil
00 Yorumla
+1 yılokunmaz
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kötü
00 Yorumla