Çoğu vakıf üniversitesinde %50 burslu psikoloji tutuyor, ben de bir sene okuyup devlete geçmek istiyorum. YKS sıralamam 800 bin. Devlete geçmem mümkün mü?
Üniversite İstanbul ya da İstanbul çevresi şehirler olabilir.
Çoğu vakıf üniversitesinde %50 burslu psikoloji tutuyor, ben de bir sene okuyup devlete geçmek istiyorum. YKS sıralamam 800 bin. Devlete geçmem mümkün mü?
Üniversite İstanbul ya da İstanbul çevresi şehirler olabilir.
Vakıf üniversitelerinde %50 burslu psikoloji programı bulunuyor. Ancak, devlet üniversitelerine yatay geçiş yapmak için belirli şartlar gerekiyor. Yatay geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin yatay geçiş koşullarını öğrenmeniz gerekiyor. Yatay geçiş koşulları üniversiteler arasında farklılık gösterdiği için hangi üniversiteye yatay geçiş yapmak istediğinizi belirtirseniz daha detaylı bilgi verebilirim.
Örneğin Marmara Üniversitesi psikoloji, geçebilir miyim?
Marmara Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmak istiyorsanız, yatay geçiş koşullarını öğrenmeniz gerekiyor. Yatay geçiş koşulları üniversiteler arasında farklılık gösterdiği için hangi üniversiteye yatay geçiş yapmak istediğinizi belirtirseniz daha detaylı bilgi verebilirim. Yatay geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin yatay geçiş koşullarını öğrenmek için üniversitenin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz¹²³.
Kaynak: Bing ile konuşma, 07.08.2023
(1) Yatay Geçiş Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Marmara Üniversitesi. oidb.marmara.edu.tr/ogrenci/basvurular/yatay-gecis
(2) 2022-2023 GÜZ DÖNEMİ KURUMLAR ARASI ve KURUM... - Marmara Üniversitesi. oidb.marmara.edu.tr/.../2022-2023-guz-donemi-kurumlar-arasi-ve-kurum-ici-yatay-gecis-islemleri
(3) Yatay Geçiş Aday Öğrenciler Marmara Üniversitesi. https://aday.marmara.edu.tr/ogrenim/yatay-gecis
Zor. Geçememe ihtimalini de düşünerek tercih yap. Geçemezsen ailenin özelde okutacak hali varsa risk alabilirsin. Yoksa yarım bırakmak zorunda kalmayasın yani.
Cevap
1Cevap
Gayet de geçiş yapabilirsiniz. Sadece istediğiniz okul eğer İngilizce eğitim veriyor ise hazırlık sınavını geçmeniz gerekiyor.
Örneğin Marmara Üniversitesi psikoloji istiyorum. Girebilir miyim sence? YKS puanım ne kadar etkiler?
Artık ortalama ile yatay geçişte de yks puanına bakıyolar o yüzden biraz zor. Zaten çok az kontenjan açılıyo ama yine de şansını denersin.
Bir arkadaşım ve danıştığım birkaç öğretmen YKS puanının eskisi kadar etkili olmadığını söylüyordu aslında
Olur mu bu şart yeni getirildi zaten İstanbul içi çoğu okul eğer ortalama ile geçiş yapacaksan belli bi formül var örneğin yks puanının bi kısmını ve ortalamanın bir kısmını alıp bi puan çıkartıyolar ve ona göre başvurunu degerlendiriyolar ama yine de başvuru yapacağın okulun şartlarını araştırman lazim.
Yeni düzenlemeyle getirilmedi mi bu şart ben mi yanlış biliyorum not ortalamasıyla alıyolardı eskiden yks puanın etksii yoktu ama şimdi en az %40 yks puanım etkili yanlış biliyo olabilir misiniz ya da ben yanlış biliyorum.
800 bin mi oha
Sözelden çalıştığım için eşit ağırlığa hiç önem vermedim. Sözelden de 200 bin yapınca özelde okumak dışında bir seçeneğim kalmıyordu. Ben de madem özel olacak iyi bir şey okuyayım demiştim... Çok kötü bir sıralama olduğunun farkındayım, maalesef.