- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans ya da ön lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar...
02 Yorumla- +1 yıl
ben şimdi bu sene başliycam üniversiteye ikisine birlikte başliyabilirmiyim yoksa ikincisi için seneye tekrar tercih mi yapmalıyım
- +1 yıl
Yukarıda ki şartlara uyuyorsa tabi ki başlayabilirsiniz ikinci üniversite için ilgili üniversitelerin sayfalarına girip ilgili tarihlerde müracaat edebilirsiniz...
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, 2 yıllık üniversite okurken açıktan da 2. üniversite okunabilir. Açıköğretim programları, Türkiye'nin her yerinden, her yaştan ve her eğitim seviyesinden öğrenciye açıktır. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırmak için herhangi bir sınava girmek gerekmez. Açıköğretim programlarında, dersleri uzaktan ve internet üzerinden takip etmek mümkündür. Açıköğretim programları, örgün öğretim programlarına göre daha esnek ve daha az maliyetlidir. Açıköğretim programlarında okumak, 2 yıllık üniversite okurken ikinci bir üniversite okumak isteyen öğrenciler için iyi bir seçenektir. Açıköğretim programlarında okumak, öğrencilere yeni bir alanda eğitim alma, yeni bir diploma sahibi olma ve iş imkanlarını artırma imkanı sunar. Açıköğretim programlarında okumak isteyen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi gibi açıköğretim fakültelerine başvurabilirler.
01 Yorumla- +1 yıl
ben şimdi bu sene başliycam üniversiteye ikisine birlikte başliyabilirmiyim yoksa ikincisi için seneye tekrar tercih mi yapmalıyım
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, 2 yıllık üniversite okurken evet açıktan da 2. üniversite okuyabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla başka bir ön lisans programına kaydolabiliyorsunuz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
14 Yorumla- +1 yıl
Örgün önlisans okurken açıktan da önlisans farklı bölüm okunur mu
- +1 yıl
@ZehraKocyigit evet okuyabilirsiniz.
- 1 yıl
peki orgun onlisans okurken açiktan ikinci üniversite olarak lisans okuyabilir miyiz biliyor musunn
- 1 yıl
@merve282838 hayır olmuyor yani öyle biliyorum.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 306 cevap paylaştı. Okuyabilirisin. İstanbul AUZEF, ANKUZEF ( Ankara Üniversitesi), Anadolu AÖF Ve Atatürk AÖF'te sınavsız bir şekilde okuyabilirsin. Önlisans okuyorsan sadece önlisans, lisans okuyorsanda hem lisans hem de önlisans okuyabilirsin. 2. okuyacağın bölüm normal okuduğun bölümden farklı olmalıdır. Eğer kazandığın yer örgün değil de açıktan olursa 2. okuyacağın üniversite kazandığın yerden farklı bir üniversite olmak zorunda.
KAYIT TARİHLERİ:
İstanbul UZEF: 7 Ağustos - 7 Ekim
Anadolu AÖF: 21 Ağustos - 16 Ekim
Atatürk AÖF: 29 Ağusto- 2 Ekim
ANKUZEF: AÇIKLANMADI
şu an ön kayıtlar açık. Tam kayıtlar ise tercihlerden sonra açılacak.
04 Yorumla- +1 yıl
ben şimdi bu sene başliycam üniversiteye ikisine birlite başliyabilirmiyim yoksa ikincisi için seneye tekrar tercih mi yapmalıyım
- 1 yıl
merhaba iki yıllık ön lisans bölümü olurken açıktan lisans okuyabilir miyiz peki biliyor musunuz
- 1 yıl
@merve282838 İkinci üniversite olarak yapamazsın ama yks'ye tekrar girip lisans kazanırsan okuyabilirsin. Fakat linsanstan mezun olduktan sonra önlisans diploması işe yaramıyor çünkü lisans mezunu önlisans atanamıyor. Sadece özeller de çalışabilirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılEvet ama tekrar sinava girerek değil, 2. Üniversite seçeneğini tıklayarak kayit yapacaksin.
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani?
- +1 yıl
onu nasıl ve ne zaman yapabilirim
- +1 yıl
Bana yazarmsn 2. Üni için soru soracam da
Evet sinava girsen kazandinmi 3 de okur sun 4 de sana kalmis kapasiten kaldirirsa 🙃
02 Yorumla- +1 yıl
bu sene normal iki yıllık giderken seneye tekrar sınava girip açıköğretimden bir bölüm seçip ikisini aynı anda sürdürebilirmiyim yani
evet okunuyor bende öyle yapabilirim aklında ne var
03 Yorumla- +1 yıl
anestezi okurken açıktan da tıbbi sekreterlik bitirmek istiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayir ayni anda iki onlisans okunmuyor
010 Yorumla- +1 yıl
Emin misin
- +1 yıl
Evet hocama sordum
- +1 yıl
Sınavsız ikinci üniversiteden hocanın haberi yok galiba
- +1 yıl
O da olmuyor diye duydum.
- +1 yıl
Ben neye başvuruyorum o zaman
- +1 yıl
Açık üniversite örgün değil
- +1 yıl
@ᴀʟᴏɴᴇᴀɴqᴇʟ sınavsız ikinci üniversite nasıl oluyor nasıl başvuruluyor bilgi verebilirmisin
- +1 yıl
Normal önlisans ya da lisans okurken sınav olmadan açıköğretim fakültesinden farklı bölüm olmak şartıyla okuyabiliyorsun Google sınavsız ikinci üniversite kayıtları yazarsan çıkar
- +1 yıl
@ᴀʟᴏɴᴇᴀɴqᴇʟ ben şimdi bu sene başliycam üniversiteye ikisine birlikte başliyabilirmiyim yoksa ikincisi için seneye tekrar tercih mi yapmalıyım
- +1 yıl
Onu tam olarak bilmiyorum
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 565 cevap paylaştı. Bence evet
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılOkunabilir
00 YorumlaOkuyabilirsin evet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkunur
00 Yorumla
Detaylı bilgi