Bu yaşta işşiz bekarım. Utancımdan evden çıkamıyorum kapattım kendimi iyice hücreye hapsolmuş gibiyim. Napıyım ben?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSana boş teselli cümleleri yazamam. Durumunu gerçekten anlayabiliyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum; seninle aynı yaştayım hatta durumlarımız benzer fakat evlilik hiçbir şekilde çözüm değil. İnsanları tanıma konusunda iyi değilsen hayatını şu ankinden daha kötü bir duruma getirebilecek çok fazla psikopat ruhlu insan olduğunu söyleyebilirim. Evliliğin geri dönüşü daha zordur. Gerekirse ailene durumunu açmayı dene ve bir uzmandan yardım almayı düşün derim. En azından annene durumu anlatmayı deneyebilirsin. Sürekli eve kapanarak mutsuz olmakla hayat geçmez. Belki hayatı sen kendin karartıyorsun. Öz güven ciddi bir konu. Bunu ancak bir şeyler başardım hissiyle yavaş yavaş edinebilirsin. Yeteneklerini keşfetmeyi dene. Seni iyi hissettiren şeylere yoğunlaş. Mesela kitap okumak, belgeseller izlemek olabilir. Sadece bu tarz paylaşım platformlarındaki arkadaşlıklara bağlı kalmamalısın. Mektuplaşma uygulamaları da var. Hem öyle cinsel içerikli saldırılara maruz kalmayacağın daha ziyade nezih ortamı olan uygulamalar. Onlarda arkadaş edinmeyi deneyebilirsin. Ankara gerçekten sıkıcı bir şehir, yorucu bir iklimi var. Eğer ailen karşı çıkmazsa bir kedi yavrusu da edinebilirsin. Bir süre sonra seni daha harekete geçirebileceğini düşünüyorum. Yine de kendini yalnız hissetmeni istemem. Elimden geldiği kadar sana öneri vermek isterim. Ama şunu da unutma lütfen, her şey kafamızda başlar. Anahtar sensin 😊
71 Yorumla- +1 yıl
Burcunu tahmin edeyim mi 🙂
En İyi Cevaplar
+1 yılBak bebeğim hayat senin bakış açındır. Kurban rolünden çık, pozitife odaklan. Senin hayatın başkasının hayalî olabilir. Ve unutma şükrettikçe şükredecek şeyler çoğalır 💗
40 Yorumla
+1 yılyorumlarınızı okudum en azından asosyal biri değilsin ve denemişsn, birşeyler yapmışsın şu an hissettiğin sadece yorgunluk bu yüzden farklı şeyler deneyerek veya hobilerle uğraşarak rahatlamanı öneririm. belki böylece kafanız dağılır.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ezberden konuşmayıp beni anladığınız için 🙏
Eğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. Bende 34 yaşındayım işsizim bekarım ve asosyalim senelerdir hiç evden dışarı da çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti zaten utangaç bir insandım üstüne bir de bu durumda olduğum için utanıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Aa sen burdaymışsın
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
67Cevap
Bir kursa falan gitme imkanın var mı? Belki sertifika alırsan kurs açabilirsin. Böyle şeyler düşündün mü?
54 Yorumla- +1 yıl
Hangi kurs mesela
Soran+1 yıl@ensonun_da bi eğitim alıyorum evet özel bi yer açmak için ama tatile girdi şu an
- +1 yıl
kahve mi
Soran+1 yıl@ensonun_da hayır
Yeteneklerini, becerilerini yazmamışsın. Ne tür işler yapabilirsin bilmiyorum. Diploman nedir belirtmemişsin. Evden de para kazanabilirsin ama kendinle ilgili hiç bir şey belirtmemişsin 🤷♂️
10 Yorumlaİş kura git bazen iyi şeyler çıkabiliyor 18 35 yaş arası o kadar çok genç işsizki yöneticiler buna sessiz. maalesef
16 Yorumla
Soran+1 yılGittim , buldukları yerlerle görüştüm hep tecrübe arıyorlar
Soran+1 yılHer şeyi denediğimi düşünüyorum. Bi yer açmak için eğitim alıyorum umarım o işe yarar.
Soran+1 yılOlur tabii
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce şu looser lıktan çıkman lazım.
- Kilolu isen kilo ver.
- Bakımlı ol ve güzel giyin.
- Hemen kendine bir iş bul.
00 Yorumla
+1 yılönce bi iş ara bul derim kendini eve kapatarak hiç bir yol kattedemezsin
14 Yorumla
Soran+1 yılAradım bulamıyorum
- +1 yıl
nasıl bulamıyorsun ya düşük maaşlı illa iş bulursun. hemen herhangi bir işe başla üstündeki olumsuz ölü toprağını attıktan sonra daha iyisini ararsın. bu şekilde evde oturup düşünerek depresyona girer daha kötü olursun
Soran+1 yılMarkette veya mağazada çalışmak istemiyorum. Çağrı merkezi denedim önceden 1 yıl dayandım
- +1 yıl
partime iş bul
+1 yılyıkıklık 35 yaşında da olsam sklemezdim çabalamıyorsunuz bence
07 Yorumla
Soran+1 yılİki defa eşşek gibş çalışıp KPSS ye girdim sonra kurumların sınav açmasını bekledim sınav açıldı bu sefer mülakata çalışıp ona girdim elendim arada çağrı merkezinde çalıştım birkaç kez oldu bu sonra tekrar hazırlandım tekrar aynı süreç , s , tekrar elendim bu süreçte dil öğrendim , gönüllü çalıştım , sertifikalar aldım , özellere başvurdum , emin misin çabalamadığıma?
- +1 yıl
hangi bölümü okudn
Soran+1 yılSosyal hizmet
- +1 yıl
özelde iş bulamıyorsan ve atanamıyorsan ve bu durumdan utanıyorsan başka bir işe girebilirsin. kadın olduğun için evlenmek gibi bir seçeneğin de var. senin gibi olan yine çok utanman saçma
Soran+1 yılSenin gibi çabalamıyorsun diyen insanlara sinir oluyorum , eminim bunu diyenlerin çoğu benim kadar çabalamamıştır
- +1 yıl
o zaman yanlış çabalıyorsun yapacak bir şey yok
Soran+1 yılAma yan gelip yatmadım ben millet torpille giriyo , onlara bişey denmiyo ben burada bi tarafımı parçaladım pes ettim diye ben mi çabalamıyo oluyorum. Üniversite bile okumadan , iş aramadan bu leş süreci yaşamadan bi telefonla , torpille bi yere girenlere söyleyin bunları
bir yerde başla kendini iş hayatına at gir gör yeni insanlar ile tanışırsın. İstanbul'da mısın?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl26 yaşındayım, ben de issizim. Arkadaşım yok, asosyalim. Seneyeki kpss'ye gireceğim ama umudum yok. Şuanda da ise girmeye cesaretim yok. Dis gorunusum çok kötü.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim de cesaretim yok işe başvurmaya artık
Cevap sahibi+1 yılSana tavsiyem ozguvenli ol ve ne istiyorsan allahtan iste. Ben ozguvenli olmadığım için maalesef ise girmiyorum. Kpss ye bel bağladım, ama o da meçhul.
Çalışmaktan başka şansın yok gibi eve kapandıkça kötü düşünceler seni boğar
05 Yorumla
Soran+1 yılİş bulamadım , bıktım artık boş yere görüşmekten
Soran+1 yılEylülde başlıyor onlar , önceden gidiyordum şimdi daha çok utandığım için gidemiyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
+1 yılBu şekilde daha çok depresyona girersin yapacak çok şey var ama her şey seninle bitiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
Detay önemli herkese göre farklı olur isterseniz takip edin sonra silersiniz
İş bulamaya çalış erkek arkadaşın yoksa konuşacak arkadaş edin kendine
00 Yorumla
+1 yılBence çocukla işsiz olup sürünmekten daha iyi haline şükür et
00 YorumlaÇok üzücü bir durum gerçekten hangi şehirde yasiyorsun sen
00 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir durum yokki acil kendinize gelin hanımefendiciğim lütfen
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılPes etme mücadele et daha gençsin hayat yeni basliyir
00 Yorumla
+1 yılgüzelsiniz bence çalışmaya başlasanız hızlı yükselir ve başarılı da olursunuz
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKurslara git bir başlangıç olur ben de 32 yaşındayım işsizim güçsüzüm
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirecek birşeyler yap evden çalışacak bir iş bulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBu kadar karamsar olmana gerek yok uğraşırsan yapabildiğin bir iş bulabilirsin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Iş arayın zaten iş ortamına girdiginizde bir süri kişi yavsayacaktir
02 Yorumla
Soran+1 yılYaa herkes beni bekliyordu bunun için 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım yok demişsin annenle babanla kardeşinle yürüyemez misinnn akşamları rahat edersin
04 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim yok ki , annemle de yürümek istemiyorum kendim yürüyorum hep
Cevap sahibi+1 yılAblan abin de mi yok
Cevap sahibi+1 yılKuzen
Cevap sahibi+1 yılTeklif eden oldu mi evlilik için peki
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardımcın olsun iş bul iskura git sokaklarda gez yer değiştir alan değiştir git uzaklara belki az uzağa belki çok uzağa sen bilin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılDışarıya çık hava al. Emin ol oksijeni aldığında beyninde şimşekler de çakmaya başlayacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsana elektroşok tedavisi lazım , iyice depresyona girmişsin
015 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle , bataklık gibş bişey bu sanki
Cevap sahibi+1 yılevden çıkmadığın sürece daha da çok gömülürsün o yüzden kafan dağılsın çık dolaş
Soran+1 yılHiç arkadaşım yok ki , tek çıkmak dahs kötü ağlaya ağlaya eve dönüyorum tek çıkınca
Cevap sahibi+1 yılya ne alakası var hadi depresyondasın çık dolaş.. ama bekarlığı da kafaya takmışsın altında bir sürü sebep var
Soran+1 yılYalnız olmak çok kötü , insanlar arkadaşıyla eşiyle sevgilisiyle geziyo , ben sap gibi tek dolaşıyorum , sosyal fobim de var
Cevap sahibi+1 yılher şey beyinde , bitiyor hepsi gereksiz evhamlar
Soran+1 yılKimsem yokken dışarı çıkıp napım , boş boş gezmek neyi değiştirecek
Cevap sahibi+1 yılya havan değilsin çık dolaş diyorum işte
Soran+1 yılAkşamları yürüyüş yapıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yıliyi işte
Cevap sahibi+1 yılnerde yaşıyosun
Soran+1 yılAnkara
Cevap sahibi+1 yılaayyy, sıkıcı 😀
Cevap sahibi+1 yılama çık yürü, otur biyerlerde çay iç
Cevap sahibi+1 yıltakma kafana bişii.. evlenenlerinde hayatı on numara değil..
Gizli Üye(36-45)+1 yılİse gerek yok zengin koca bulursun fiziğin güzel ise
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende ayni boktan musariptim turkiyeden kurtulunca her sey duzeldi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcanım olma bırak millet köle gibi çalışsın sen de çık dışarı gez gününü gün et
00 Yorumla
+1 yılNiye bunalıma girdin ki insanların belli dönemlerde sıkıntısı olabilir kendini cezalandırma bunlar herkesin başına geliyor
00 Yorumla
+1 yılÇık kendine iş ara gez dolaş işsiz olmak ayıp bir şey mi ki utanasın
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar işşiz ve bekar olmamı garipsiyo , utanıyorum
Abartma bu dünyanın sonu değil hala kendine yeni bir hayat kurabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBekar olmaktan neden bir insan utanır ki? İş bulmak o kadar da zor değil isteyene.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de niye kadın bulamıyoruz diyorum herkes kendini eve kapatmış fakirlikten
04 Yorumla
Soran+1 yılben de bu yüzden erkek bulamıyorum sanırım 😂😂
Cevap sahibi+1 yılEvinde mi arıyorsun
Soran+1 yılŞimdilik evet
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılya ne güzel bi insansın ne takılıyorsun kendine böyle zora sokuyorsun çık gez dolaş kime ne. hayatında
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılsizi bu durumdan anca evliliik kurtarırır artık
06 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum, aileme nolur görücü usulüne razıyım dedim biz anlamayız diyolar
- +1 yıl
konu komşu yok mu böyle çevresi olan sana görücü bulabilecek biri
Soran+1 yılVar da , ailem reddediyordur kesin bana söylemezler ki
- +1 yıl
o kişilerle sen konuş direkt
Soran+1 yılBana söyleseler ben konuşcam inş olur
- +1 yıl
inşallah
+1 yılSeni bu hayattan çekip kurtaracam😀
10 Yorumla
+1 yılacilen iş bul sosyalleş ve kendine gel
10 Yorumla
+1 yılSeninle arkadaş olalım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Bende ole ama kendine eziyet etme
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılKendini geliştir. Yeni beceriler edin..
00 Yorumla Is bulmaya çalış
Arkadaş çevren yok mu?00 Yorumla23 yasinda bende issizim
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Bekarlik sorun değil ama iş bulmalısın
00 Yorumla
+1 yılKafa dengi birini bulmaya çalıl buradan
00 Yorumla
+1 yıldaha gencsınsın calsımaya basla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılabartilcak bisey yok memlekette ya asgari ucretlisindir ya da issiz.
00 Yorumla
+1 yılKapatma kendini eve bence
00 Yorumla
+1 yılNeyden utaniyorsun ya toplumun dayatmalarina mi
00 Yorumla
+1 yılSarma yap trend yolda sat para kazan
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılİş ara başvur her yere
00 Yorumla
+1 yılNerede yaşıyorsun
00 YorumlaPsikolojik destek alın
00 Yorumla
+1 yılİstanbuldaysan yardımcı olmaya çalışırım
00 Yorumla
+1 yılNeden kapatıyorsun ki kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılHem uğraşmak istemiyorum artık hem de böyle olduğum için utanıyorum
- +1 yıl
Bence yanlış bir karar öyle daha çok zarar verirsin kendine
Gizli Üye(36-45)+1 yılSabrın sonu umarım selamet olur
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBabandan maaş kalacak mı?
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKendine sevgili yap, Ankara 'da kaliteli erkekler vardır
Cevap sahibi+1 yıl*düzgün erkekler
Cevap sahibi+1 yıl
işbulmayan yönetim utansın
05 Yorumla
Soran+1 yılHerkes beni suçluyo , birsürü şey yaptım yoruldum artık. mesleğimi yaparken harcamam gereken enerjiyi saçma sapan sınavlara mülakatlara girerken harcadım ve tükendim artık. O kadar çok yoruldum ki suçlu gibi yaşamaktan o kadar bıktım ki.. bittim artık , tükendim.. Hala kendini geliştir diyolar , bi kere de birisi beni anlasın ya
Soran+1 yılNapıyım sence , tekrar sınava girmek istemiyorum
Soran+1 yılYaş sıkıntısı var bu sefer de:/
+1 yılNeden utanıyorsun ki
12 Yorumla
Soran+1 yılBekar işşiz ve bu yaşta olduğum için , aileyle yaşadığım için
- +1 yıl
Biraz dertleşmek ister misin
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKoca bul
02 Yorumla
Soran+1 yılNerden bulunuyo
- +1 yıl
Burdan buluruz sana
+1 yılHayatını yaşa bence evlilik istersen evlen
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaşıyım , evlilik için aday yok ki
- +1 yıl
İllaki biri çıkar karşına bana da çıkmadı daha
- +1 yıl
Tiyatro oyuncusuyum konservatuar okuyom eğitimi mi bitirip bulursam evlencem oyuncu olunca evli olmak isterim
Çalış o zaman :)
04 Yorumla
Soran+1 yılİş bulamıyorum
Soran+1 yılAnkara
- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!