Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu yorumdakiler kendilerine erkekte demesin adamda demesin bence. Askerlik yok, ev isleri, cocuk bakimi zaten yok. Bir tek calisip eve para getirecekler artik ondan bile acizler gorunen tabloda. O zaman erkege ne ihtiyaç var kadinda para kazanacaksa? Kadin erkegin maddi yukunu de alsin, ee erkek ne yapacak baska? Önündeki kestirip atsınlar bence. Kadinlar erkeklerden daha erkek çünkü.
Kocamdan da her zaman derim Allah razi olsun diye. Yorumlardaki beyleri okuyunca bir kez daha sukrettim eşime.
Evliligimde kendi isteğimle çalıştım. Esim çalış demedi, birakta demedi. Ama biraktigim noktada hicbir seyimi eksik etmedi. Biraktigim noktada hamilelik oldu. Istersen işi bırak, zorlaniyorsan zorunda hissetme kendini, Allah bereketini verir, geçiniriz dedi.( ki zaten evin giderlerinde de cok fazla benim parami almadi. Benimki genelde birikim/yatirim olarak kaldi) bıraktım.
Geldi önüme hic haberim olmayan bir hesapta 150 bin birikmisi olduğunu soyledi ve hesabi bana teslim etti. Cocugun ihtiyaclarini burdan karsilayalim dedi.
Kendi kazancimdan da şu kadarını sana verecegim, onu da bu hesaba yatıracağım gidip maas ceker gibi cekebilirsin. Aslinda ilk basta elden vermeyi düşündüm ama gidip maasini atmden cekmeye aliskinsin sen, onu bozmayalim dedi gulumseyerek.
Her ay parami yatirdi, gittim cektim. Zam yapildiysa bana da yaptı. Gerek eve harcadim, o parayi, gerek kendime. Kendime bakimda yaptim, kuafore de gittim, ihtiyaçlarımı da aldim.
Elbette kendi kazandigim gibi olmadi, daha hesapli olmam gerekti ama onun bu hareketine karsi zaten ayagimi yorganima gore uzatmam en dogrusuydu. bir kere bile sana verdiğim parayi ne yaptin, nasil harcadin diye de sormadi. Ben sordum eğer giderlere yetmiyorsa biraz benden kesebilirsin diye. Yok suanlik sorun yok dedi devam ettik.
Hamilelikte de rahat ettim, lohusalikta da, emzirmede de. Işe geri dönmek istiyorum zaman zaman ama hala bebegim kucuk 2 yasinda. Bakiciya falan emanet etmeye vicdanim el vermiyor suanlik. Gecinedebiliyoruz. O yuzden acele etmiyorum işe donmeye.
Diger beylerin şu kafalarini da gordukce gerçekten uzuluyorum. Bunlar koca olacaklar, baba olacaklar bir de. Evlendikleri kadina yazik. O kadinlar ordan oraya kosturacak,30 parcaya bölünecek hem evde, hem işte calisacaklar, cocuk bakip onu yetistirmeye çalışacaklar. Ustlerinde bir suru yuk olacak ama kocalari bunlari gormeyecekler, gormezden gelecekler, işlerine boylesi daha cok geliyor cunku.
Bazilari zaten diger konularda asalaklar, erkek olarak evi gecindirme, cocuguna maddi olarak bakma, evine bakma konusunda da asalak hale gelmisler. Yazik gercekten yazık.
84 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel özetlemişsiniz cidden. Şanslıymışsınız boyle dusunceli eşe sahip oldugunuz için
- +1 yıl
devrin erkekleri etek giyse yine uzun gelir. daha kısa bir şey lazım bunlara
- +1 yıl
Bilinçaltını yazmışsın cidden şimdilerde erkekler aşırı tembelll
- +1 yıl
GEçen yıl birisi ile görüştüm, derdi para harcatmakmış madem ciddi olacağız hiç gereksiz harcama yapmayalım yoktu. yok canlı müziğe gitmeler her gün buluşalım eğlenelim sinemaya gidelim harcama yapalım tarzı şeylerle geliyor seni ve eşini tebrik eder. Sağlıklı ve güzel bir hayat dilerim size.
En İyi Cevaplar
+1 yıleğer ev araba varsa rahat geçirinirsiniz bence sen de çocuk istiyosanız onlar büyüdükten sonra çalışırsın. ama ev yoksa ve büyük şehirde yaşıyorsanız zor maalesef kiralar 10 bin, kalan 20yle yine geçinirsiniz ama çocuk olduktan sonra zorlanırsınız o yüzden eğer şu an hemen çocuk düşünmüyorsanız bence çalış, çocuk olunca işi bırak ya da işine göre ücretsiz izin vs al. çift maaş daha rahattır her zaman
00 Yorumla
+1 yılŞimdi benim eşim asker ve 2 çocuğum var bende çalışıyorum. Genelde eşimin maaşını aylık kullanıyoruz benimkini kenara koyuyoruz yarınımız için. Çocuklarımızın geleceği için. Bende 30 yaşında yoruldum bunaldım ama çocuklarım için devam. Bence sende bu şekilde düşünmelisin. Artık hayat hem pahalı hem zor.
00 Yorumla
+1 yılAllah göstermesin eşine araba çarpsa sonra sakat kalsa ya da ölse seninde 2 ya da 3 çocuğun olsa evde kiradır muhtemelen sonra meslek yok vasıf yok çocuklarla işe de giremezsin ortada kalırsın. Bu yüzden iyi bir eğitim alıp kendi ayakları üzerinde durabildikten sonra evlenmelisin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
iş hayatından uzak kalma derim bence. Çünkü evde kalarak kendini sabitlersin. 30bin yaşadığınız şehire bağlı İstanbul'da 10 bin kira versen bile sırg 6 7 bin gıda masrafı var. geçinilir 30 bin ile. Ama kadının işi sadece ev temizlemek yemek yapmak çocuk bakmak olmamalı.
01 YorumlaDüşüncen tercih meselesi istersen uygulayabilirsiniz karar söze kalmış. Ancak şu da bir gerçek ki günümüz pahalı. Daha güzel aktiviteler ve iyi bir yaşam için para bir amaç. Çalışmak bu hedeflerinize giden yola daha kolay ulaşmanızı sağlar. (Hedefleriniz büyük ise)
00 Yorumla
+1 yılŞu dönemde çalışmak durumundasın ki bence her kadın ekonomik özgürlüğe sahip olmalı, ha yok ben çalışmıcam diyorsan da gelenin derdine düşmücen ayağını yorganına göre uzatcan. Yetmez desek napcan mesela.
22 Yorumla
Soran+1 yılbir kadın çalışmak zorunda olmamalı kendi kararını vermeli bencee
- +1 yıl
Bir kadının erkekten farkı ne ki böyle bir zorunluluğunuz yok. Bu ayrıcalık nerden geliyor size?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılO kadar çalışmak istedim, eşim beni hiç çalıştırmadı, gerek yok dedi sen çocuğumuzu büyüt. Hiçte parasız bırakmadı aksine hep para verdi elime. Şu yorum yazan erkek müsvettelerini görünce kocama birkez daha hayran kaldım.
56 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor 2-3 işte çalıştı ama yine çalışmama izin vermedi. Sonrada kendi işini kurdu.
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor çocuk 21 yaşında üniversiteli, hayalim kalmadı artık yaş oldu 40
- +1 yıl
Üniversite sınavına girerken 60'lı yaşlarda bir adam da bizimle sınava girmişti. O adam o yaşta hayallerinden vaz geçmemişti. Ben de geçmedim, uğraşıyorum.
40 yaş geç bir yaş değil. Siz bitti demeden bitmez hayat.60 yaşına geldiğinizde keşke 40 yaşımda uğraşıp 20 senemi istediğim gibi yaşasaydım dememek için bence kendinize şans tanıyın. Belki de keşke evliliğin yanında hayallerimden vaz geçmeseydim demişsinizdir gençken. Güzel bir evliliginiz var anladığım kadarıyla. Daim olsun. Bunun üzerine hayallerinizin arkasında durup bunu taçlandırın derim. - +1 yıl
Şimdiki erkekleri gör bir de jansnana
Babadan kalma ev varsa yeter. Düğünden gelenlerle aeaba alırsınız yasa arabanın yarınısı alırsınız. Tabi düğünü borçsuz yaparsanız. Ne deyim Allah kolaylık versin. Bu arada ben çalışmayı düşünmüyorum demek ne kadar basit kadınlar için pehh
00 Yorumla
+1 yılYeter yetmez harcamanıza bağlı sizin elinizde ama ben kadının çalışıp ekonomik özgürlüğüne sahip olması gerektiğini düşünüyorum
10 YorumlaSonra buraya başlık açma da kocam aldatıyor çocuğum var ama boşanamam ne yapayım diye
20 YorumlaÇalışma kız evine kocana çocuğuna bakarsın maaş da az olur çok olur gözün yükseklerde değilse yaşar gidersiniz
00 Yorumla
+1 yılKirada olmayacaksanız yeter. Hele bir de çocuk filan olmazsa yeterde artar bile. Tabi öyle çok lükse kaçmamak koşuluyla.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenler 30 mu alıyormuş? Anadan babadan ev vs varsa çalışmadan olur da onun haricinde 30 bine aç kalmamak elde değil
00 Yorumla
+1 yılYetmez bacım öğretmen maaşı ile kira zor ödeniyor heleki adam masraflı bir belayı aldıysa başına krediye boğulur.
00 Yorumlahayır yetmez niye düşünmüyon çalışmayı niye nişanlından para bekleyesin ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi ilde yaşayacağınıza göre değişir çünkü bir ekrem imamoglu yönetimindeki İstanbul'da tunç söyler yönetimindeki İzmir'de yaşıyorsanız imkanı yok yetmez.
10 Yorumla
+1 yılYetmez. Zaten çalışmazsan; kendi paranı kazanmazsan bir gün pişman olursun.
00 Yorumla
+1 yıleskidenmiş o çalışmamak, kadın çalışsın erkeğe bağlı kalmasın bence
00 YorumlaAylık giderinize bağlı. Nerde yaşadığına bağlı
00 Yorumlasenin taleplerine bir de nerde yaşadığınıza bağlı...
00 YorumlaHayattan beklentilerinizin ne olduğuna göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek maaşla geçinilmez. Keyfi çalışmamak da ne demek ya
00 Yorumla
+1 yılİyi olurdu sende calişsan evde canın sıkılır bence çalış hem iyi yaşarsınız hemde sen evde kalıp yaşlanmassin 😊çalışkan kadınlar daha güzel olurlar
10 Yorumla
+1 yılBen mat öğretmeniyim ben bile 30 almıyorum özel dersle
10 YorumlaYetmez. Eşin para versin diye elini mi açmak istiyorsun cidden
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Calismayani sevmiyorum maalesef
02 Yorumla
Soran+1 yılerkek misin
Gizli Üye(25-29)+1 yılo para 1-2 ay sizi rahatladır ondan sonra yetmez her türlü çalışmak zorundasın devir geçim devri hele kiradaysanız işiniz zor
00 YorumlaSen niye çalışmayı düşünmüyorsun
014 Yorumla
Soran+1 yılbir kadın buna karar verebilmeli bence
- +1 yıl
asıl sizle evlenen yandı John 😂 bir kadın evlenince, hele d çocuk doğurdu mu zaten 24 saatlik köleye dönüşüyor. Bir de utanmadan eve para getirmesini beklesin kocası.
- +1 yıl
@ultrapatates Çocuk büyütmek iki ebeveynin de görevidir. Zaten öyle bir durum söz konusuysa o evlilik baştan yanlış temeller üzerine kurulmuştur.
- +1 yıl
öyledir kesin. bunlar evlenince bir çay demlemeyi bilen unutacak. atıp tutuyorlar böyle.
- +1 yıl
@ultrapatates sjhjhg
bir kadının niteliksiz kalması ve ekonomik özgürlüğünün olmaması kötü bir durum. Şahsen benim elimden birçok iş gelir. O konuda sorumluluk sahibiyim çocukluğumdan bu yana. İlişkim de var. Çocuk büyütmek iki tarafın da sorumluluğu. Iki tarafın da evlilik sorumluluklarının dışında nitelikli olması büyük bir +'dır. - +1 yıl
ekonomik özgürlüğü olup da evlenen kadının beynini sorgularım ben asıl. boşa süslemeyin, evlilik kadına yük, erkeğe sefadır.
- +1 yıl
@ultrapatates Bu tamamiyle sizin ve evlendiginiz kişinin sosyo-kültürel seviyesi ve kişiliği ile ilgilidir. Ataerkil düzenin kalıntılarında dediğiniz gibi olsada yine de bu durumdan soyutlamak tamamiyle çifte bağlı.
- +1 yıl
@ultrapatates ekonomik özgürlüğü olmadan sadece benim elime mi baksın, çok yanlış
- +1 yıl
ekonomik özgürlüğü olup, bir de üstüne hem evden sorumlu hem anne olan bir kadının taşıdığı sorumluğun yüzde birini bile taşımayacaksın hiçbir zaman bir erkek olarak.
- +1 yıl
@ultrapatates ablacım bak sana diyorum ki, insanız anlaşamayız, her şeyini alıp gidebilmeli yeri geldiğinde, 40 yaşına gelip yine benim elime baktığında benden gidemez de maddi özgürlüğü olmadığı için, bunu mu istemeliyim yapma...
- +1 yıl
ne dedik yukarda? kendi ayakları üzerinde duran bir kadın, evleniyorsa onun da düşünme şeklini sorgularım. evlilik, kadına ekstra yük, erkeğe sefadır dedik. galiba tam olayı kavrayamadan yanıt vermeye çalışıyorsun. neyse.
- +1 yıl
@ultrapatates ya bi kaybol ya
- +1 yıl
hay senin gibilerin!!!
- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılHayal görüyorsun sanırım. Uyan bence.
00 Yorumla
+1 yılKirada oturacaksanız zor bence
00 YorumlaYeter de sosyal aktivite olmaz
00 Yorumla
+1 yılSen de çalışsan daha rahat edersiniz
00 Yorumla
+1 yılYaşadığınız yere bağlı
00 YorumlaYaşamaya yeter ama eğlenmeye yetmez.
00 YorumlaBence sigorta için çalış
00 Yorumla
+1 yılBence kadinlar maldır ve bir eşya çalışmamalı.
04 Yorumla- +1 yıl
Soran kişiye direkt yanitimdir, şahsi görüşüm değildir kesinlikle.
- +1 yıl
Anneni de bir eşya veya mal olarak mı görüyorsun o da kadın olduğuna göre
+1 yılSaçmaladığının farkındamısın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. erken boşanma loading...%67
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden fakir biriyle evleniyor ki
çok ilginç00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleviniz kiiraysa zor ucu ucuna geçinirsiniz
00 Yorumla
+1 yılEskiden yeterdi ama artık yetmez
00 Yorumlaçalışsan iyi olur
00 Yorumla
+1 yılyeter be seviyorsan ne dert ediyın swten
10 Yorumla
+1 yılArtar bile
10 Yorumla
+1 yılAllah gozunuzu doyursun ne diyim baska
00 Yorumla
+1 yılHyr yetmez
00 YorumlaYetmez
00 Yorumlayetmez
00 Yorumla
+1 yılÇok zor açıkçası
00 YorumlaBence çalışın
00 Yorumla
+1 yılEn güzeli. Keşke bende kadın olsaydım.
00 Yorumla
+1 yılyetmez ama evet
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılsadece geçinirsiniz
00 Yorumla
+1 yılYeter yaşadığımız şehire göre
00 Yorumla
+1 yılDoğru düşünüyorsun👍
00 Yorumla
+1 yılİki kişiyken yeter.
00 YorumlaGeçindirmeye yeter
00 Yorumla
+1 yılSen yettirme düşüncesinde olursan yeter
00 Yorumlaİsraf olmazsa neden yetmesin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. Yetmez