Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ben bu sene 12. sınıf oldum ben dil bölümünü seçmiştim ama ailemin isteğiyle çünkü işte dilin ataması var önü açık dediler felan onu seçmek zorunda kaldım ama gönlüm hep sözel derslerden yana bende Türkçe öğretmenliği istiyorum dedim bu sene artık istediğimi yapacam gibisinden ailemi geçtim bütün akrabalarım tepki gösterdi ataması yok açıkta kalacaksın dil oku diye ama benim dershaneye gitmeme rağmen içimde yoktu yapamadım zaten ailem hâlâ tepkili az önce yine tepkilerine maruz kaldım ve ağlamak istiyorum sadece artık gerçekten çünkü neye çalışacağımı bilmiyorum hukukta iyi bir meslek ama matematiğim yok onu da halletmem lazım sizce ne yapmam lazım bana yol gösterebilir misiniz arkadaşlar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle ben normalde öğretmenlik tavsiye etmiyorum. Çünkü öğretmen olmak çok yıpratıcı bir süreç ve emeğin de karşılığı pek alınamıyor. Ancak bu bölümü tercih etmek isteyene de dur demem.
Türkçe öğretmenliğinin ataması öyle çok zor değil. Yine en iyi kontenjan verilen branşlardan biri. Mesela edebiyat veya tarih deseydin önermezdim. Gerekli çabayı gösterdikten sonra yapabilirim diyorsan tercih edebilirsin. Bu bölümü okursan kültürüne de kültür katarsın.02 Yorumla
Soran+1 yılAilem çok üzerime geliyor ve ben çok istekliyim Türkçe öğretmenliği konusunda ne yapacağımı bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılsözel bolumler cöptur. cokca mezunu oldugu halde kapatilmayan onca bölüm var. sana okul tek care gibi mi gorunuyor. gir bir ise calis. kendi harcligi cikart keyfine bak. herkes matematik yapacak herkes okul okuyacak ne bu yani. olmuyorsa olmuyordur.
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi bende bir mesleğim olsun istiyorum ama matematiğim yok özel ders alırsam çok iyi olur
Cevap sahibi+1 yılmaddi durumunuz el veriyorsa alirsin da vermiyorss da internette cokca ders videolari var. pdf deneme kitapciklari falan da dolu. istek varsa ugras ama yoksa sirf 4 5 seneni sozelde yakma derim. genclik geri gelmeyecek.
+1 yılbenim komşum Türkçe öğretmeni 9 sene sonra atandı Hakkari'ye
hiç tavsiye etmem , halkla ilişkiler oku daha iyi
10 YorumlaTürkçe öğretmenliği için İlle devlette çalışmak zorunda değilsin özel ders verirsin dershanede çalışırsın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne