Çocuk gelişimi bölümü okuyorum lise 3 teyim. Seneye staj yapıcaz. Ne kadar maaş alıcam? Stajyer ne kadar maaş alır, stajyer maaşları nasıl hesaplanır ve stajyer maaşları neye göre hesaplanır, bir oran var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarını bekliyorum.
Cevabın nedir?
Meslek liselerinde, pratik kazanılması ve yetişmiş iş gücüne katkıda bulunulması amacıyla lise 3 ve 4. sınıf öğrenciler için staj yapılması gerekliliği var.
Sana stajyer maaşları hakkında bilgi vereyim hemen.Meslek lisesinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören stajyerler ne kadar maaş alır?
2019'un son günlerine geldik artık, birçok kişi asgari ücretin açıklanmasını bekliyor. Asgari ücret miktarı stajyerleri de ilgilendiriyor çünkü stajyerler asgari ücretin 1/3'ü kadar maaş alıyor.
Stajyer maaşları tam olarak nasıl hesaplanıyor?
Stajyer maaşları için asgari ücretin 1/3'üne tekabül ettiğini söylemiştim yani bu da asgari ücretin net tutarının yüzde 30'una denk geliyor. Ancak asgari ücretin içinde Asgari Geçim İndirimi (AGİ) diye bir şey var bu AGİ tutarı maalesef asgari ücretin net tutarından düşülüyor. Asgari ücret 2019 yılı için 2.020 TL olmuştu, asgari geçim indirimi ise 191.85 TL olarak belirlenmişti. Buna göre de lise stajyer maaşı da 548 TL olmuştu.
2020 yılı ile birlikte 548 lira olan stajyer maaşı da artacak
Stajyer maaşları asgari ücrete bağlı olduğu için artık sonuna gelinen asgari ücret toplantılarından çıkacak karar stajyerler için çok önemli. Stajyerler, asgari ücret artışına göre zamlı ücret almaya başlayacaklar 2020 yılında.
Asgari ücretin ise 2020 yılı için 2.300-2.500 lira civarlarında olacağı tahmin ediliyor.
Kolay gelsin. :)00 Yorumla
Merhaba arkadaşlar ben bu bölümde okuyorum ve son sınıf öğrencisiyim stajyer maaşı soracak olursanız her ay değişiyor bazen 280 tl bazen 412 tl bu ay ki maaşım ise 476 tl idi teşekkürler
00 Yorumla
Çok az veriyorlar 150- 400 arası o Yüzden güzel bir yer bul paraya hiç bakma
09 Yorumla- +1 yıl
şerefsizler ya insanları sömürüyorlar
Soran+1 yılKolejlerde staj yapmak istiyorum ama orda da çok ezerler sanki?
Soran+1 yıldevlette hüç ücret vermiyolarmış ve devlette staj yapmak çok zormuş. 500 kişi içinden 3-4 kişi alıyolarmış
Soran+1 yılZaten bezli çocukları yuvaya almıyolar diye biliyorum. Bizim okulun içinde de anaokulu var. Oraya iniyoruz ara sıra çok tatlılar yanş öyle kusmak, altına yapmak hiç rastlamadın
Soran+1 yılEvet haklısın, kullanıyolar resmen. Sende bişey diyemiyosun. Artık 9 ay dişimizi sıkıcaz..
lise stajyerleri günlük asgari ücret X çalıştığı gün sayısı kadar maaş alırlar. Bu hesabı yaparsanız alacağınız maaş ortaya çıkacaktır. Ayrıca sigortanız yapılacaktır.
00 Yorumla
eski kız arkadaşım aynı bölümü okumuştu geçen sene 350 lira alıyordu çoğu yerde para ödemiyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
+1 yılDeğişiyor okulda yapacaksan stajını az alırsın ama dışarda başka bir iş yerinde yapacaksan biraz fazla alırsın
00 Yorumla
+1 yılStajyer maaşları çok bir şey değil asgari ücretin 5'te biriydi sanırım aylık ya da 4'te biri onuda çalıştığın güne bölüyorsun öyle alıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bitirelim 3 sene oluyor devlette staj yapıyorsan askari ücretin 3/1 ama özeldeysen 100 TL bile verebilirler bunu ilk etapta sormak lazım
00 Yorumla
+1 yılŞu an. 480 tl. Askeri ücrete zam gelmediği zaman 421 'di şu an 480
00 Yorumlaaskerı ucretın dörtde bırı Şu an ona gore degerlendııyolar sanırım bende öyle alıyodum
00 Yorumla
+1 yılBizim stajyerler 350 alıyormuş. Aynıdır muhtemelen
00 YorumlaStaja para bekleme bazı firmalar ücret ödemiyo
02 Yorumla
Soran+1 yılÖderler heralde ya. Bu sene stajyere ücret vermek zorunlu diye bir haber okumuştum ama tam bilgim yok tabii
Belki hiç en fazla 400
015 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Okyanus koleji müdürü uzaktan bir tanıdık var. Eğer kolejde staj yaparsan nasıl olur? Aileler ezer mi beni? Ya da öğretmenler?
Soran+1 yılŞimdi kolejlerde zengin aileler para veriyolar diye şımarık oluyolar. Yani kalkıp ailenin teki azarlamaya kalkarsa döverim onu orda. O yüzden sordum
Soran+1 yılHayır ben sadece stajdan bahsediyorum. Yoksa mesleğimi elime aldıktan sonra kendim yuva açıcam inşallah. Stajda ne yapmam laxım diye bilgi almak istedim sizlerden
Soran+1 yılNapalım artık 9 ay katlanıcaz ama bide kenidimi sevdirirsem neden ezsinler ki? Sevdireyim ben kendimi en iyisi :d
Soran+1 yılKabul etmem. Sonuçta 4 yıllık bir bölüm okucam ama özellerde eğer öğretmenliğini beğeniyorlarsa daha fazla maaş veriyolarmış fiye biliyorum
Soran+1 yılEvet haklısın en zor meslek. Sadece çocuklarla değil o çocukların ailesiyle de upraşıyosun ama çok seviyorum çocukları huyum kurusun
Soran+1 yılHerkes öyle diyo ama izleyip görücez :d
- +1 yıl
247 tle alıyoruz 2 dönem bu fiyat arıyor
- +1 yıl
Lise stajımı bu sene Okyanus kolejinde yaptım ezilme gibi bir konu söz konusu olamaz gayet öğretmenler ve veliler saygılı herkes birbirine öğretmenim diye hitap ediyor.
+1 yılBu nasıl bir paragöz stajyer 😄
00 Yorumla580 olması lazımdı.
00 YorumlaKarın tokluğuna maalesef?
00 YorumlaAsgari ücretin 1/4 ü
00 YorumlaŞu an 548
00 Yorumla
+1 yılAskeri ücret
00 Yorumla300 tl cvrı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı