Yıllardır ne istediğimi bilmiyorum aklım sürekli başka mesleklere kayıp gidiyor. Tıp okuyorum ama ünüversitem Türkiye'nin bir ucunda bölümüm iyi olabilir ama üniversitem bana göre kötü. Potansiyelimin farkındayım sıkı çalışırsam herşeyi başarabilicek bir kapasiteye sahibim. Zamanında vaktimin değerini bilemedim. şu an ikinci sınıfa geçiş yapmış bulunmaktayım. Zaten Türkiye'nin eğitim sistemi ve ekonomisi çok kötü. Bu saatten sonra bırakmamın bir mantığı yok ama gerçekten çok mutsuzum bu bölümde, zaten online eğitime geçtik bir sürü eksiğim var , çok az şey biliyorum:// ben vasıfsız bir doktor olmak istemiyorum. Hacettepe ODTÜ Marmara Boğaziçi gibi unüversitelerde okumak isterdim. Sürekli sınavlara girip ders çalışmak istemiyorum ama gerçekten başarıya doyumsuzluk benim için bir hastalık gibi oldu. Kısacası gerçekten mutsuzummmmmmm
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılNeden bir insan tıp okur ki, Eğer ki hayalin gerçekten doktor olmak değilse zaten bırak bu bölümü ve diş hekimliği falan oku. Diş hekimliğinde iyi para var ya da hukuk oku.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yıl1. sınıfı yüz yüze bitirseydin de hiçbir şey hatırlamayacaktın, kullanılmayan bilgi unutulur ve tıpın ilk 3 yılı hiçbir bilgi kullanılmaz kaldı ki 1. sınıfın iyi doktor olmak üzerine hiçbir etkisi yok tıbbi biyolojidir anatomidir bunları hiçbir doktor hatırlamaz sadece branşı ile ilgili kısımlarına hakimdir onu da TUS çalışırken öğrenir ve asistanlık yaparken kullandığı için unutmaz. Bölümü sevmemek gibi bir sorunun yoksa şehir yüzünden bırakmanı asla tavsiye etmem. Tıpı nerde okuduğunun gerçekten hiçbir önemi yok önemli olan asistanlığı nerde yaptığın. Şu an milyonda bir görülen hasta okuduğun hastanede yatsa ne yatmasa ne. Takibini yapmıyorsun, kullanılan ilaçları bilmiyorsun, tanı koyulurken orada değildin sadece hastanın tipini gördün; bu kimseye hiçbir şey kazandırmaz.
113 Yorumla- +1 yıl
Ben en doğuda tıp okuyorum Hacettepe veya koç üniversitesinin verdiği eğitimle bir olamaz ki. Bölüm sevip sevmediğimdem bile emin değilim ama konumu gerçekten sevmiyorum. Belki de konum yüzünden ikide bir soğuyorum bilemem
- +1 yıl
Hacettepede tabii ki daha donanımlı hocalar vardır ama biz onun seviyesinde eğitim almıyoruz çünkü ordan uzman doktor olarak çıkmayacağız. Sana verilmesi gereken x bilgi var bunu 5x bilen hoca da verir, 10x bilen hoca da verir çünkü bizim bilmemiz gereken kısmına hepsi tamamen hakim, üst düzey bilgide birbirlerinden ayrılıyorlar onun da bizimle alakası yok. Hacettepede hücre içi sinyal iletimini farklı anlatmıyorlar, hatta belki size anlatan daha iyi anlatmıştır çünkü bir sürü yayın yapmak insanlara bildiğini aktarma becerisi kazandırmıyor. Dersime giren bir sürü yayını olan profesörden hiçbir şey anlamayıp 1 senelik doktor öğretim üyesini çok iyi anlayabiliyorum. Hatta o çok iyi okullarda dersine asistan sokanlar da var. Demem o ki tıpta okulun ismi asla takılmaması gereken bir şey, tıp diğer bölümler gibi dersine giren hoca ile aynı işi yaptığın bir bölüm değil. Bana pratisyen seviyesi bilgi anlatan adam hematoloji yandal uzmanı şimdi bu adama Hacettepede 20 yıllık profesör değil diye anemileri kötü anlatır demek ne kadar mantıklı?
- +1 yıl
Konumdan ziyade arkadaş çevresi önemli, beraber eğlenebildiğin insanlar olunca vakit çabuk geçiyor. Benim sevgilim önceden İstanbul'da mühendislik okuyormuş şimdi gizlilik gereği adını vermediğim küçük bir şehirde tıp okuyor. Şu an İstanbul'da olduğundan çok daha mutlu olduğunu söylüyor halbuki şehirde hiçbir şey yok ama arkadaşlarını seviyor.
- +1 yıl
Haklısın ama iş hayatı çok yoğun değil mi gece nöbetleri vs. Ya bunun içinde istemiyorum ama bu saatten sonra gidebilecek bir bölüm alternatifimde yok , yaşımda geçiyor:// dersler çok zor çok yoğun gerçekten psikolojim bozuldu 😓 ben daha çok dil ile ilgili bölümlerde olmak isterdim çevribilim falan. Hatta youtubede kendim gibi birine denk geldim tıp bölümünü bırakıp çevribilim okuyan biri vardı.
- +1 yıl
Ben seni çok iyi anlıyorum ben de 3 kere girdim sınava ve tamamen kendi tembelliğim yüzünden oldu bu. İkinci girişimde TYT de 3000 yapmıştım 1 sene dişimi sıkıp AYT çalışsam zaten TYT puanı kullanılıyordu ama başka şeylerin derdine düşüp yapmadım. Şimdi ege, marmara gibi bir yerde olabilirdim, potansiyelimi boşa harcamış olmak inan çok zoruma gitti hâlâ da düşününce sinirim bozuluyor ama artık eskisi gibi pişman hissetmiyorum çünkü pratisyensen nerden mezun olduğun hiç önemli değil, uzmanlık yapacaksan da herkes aynı sınava giriyor ve TUS tamamen öğrencinin kendi çalışmasına bakan bir sınav bu yüzden artık umrumda değil. Bu arada bizim de 1.5 yılımız pandemiye gitti 3. sınıfta yüz yüze başladığımızda sudan çıkmış balığa döndük ilk kurul sınıfın yarısı 40 falan aldı ama toparladık, pandemi olmasaydı da şu an olduğumdan daha iyi olmazdım. Ben de tıp diye ölen biri değildim, parası iyi ve saygınlığı var diye seçtim ama insanların gösterdiği sonuçları anlayıp bir şeyler söylemeye başlayınca, hastanede hastaların övgülerini duydukça bölüme aşık oldum. Benim gibi olacaksam en iyisi olayım kafasında birini daha aşağısı kesmezdi.
- +1 yıl
İş hayatının abartıldığı gibi olmadığını düşünüyorum geçen sene bu konu yüzden bölümü bırakma raddesine gelmiştim ama bu sene stajda hiç de korktuğum gibi olmadığını gördüm. Nöbet işi benim için de sıkıntı ama pratisyen değilsen seninle alakalı önemli bir şey gelene kadar uyuyorsun.
- +1 yıl
Önlüğü giyince kendini mutlu hissediyorsan bırakma ama ben buna ait değilim burada ne işim var diyorsan bırak çünkü sevmeye sevmeye yaparsan mutlu olamazsın.
- +1 yıl
Ha bir de en iyi yerde tıp okumuyor olmayı kendine yediremeyen biri çeviribilimci olduğunda tatmin olabilir mi bunu da kendine sor.
- +1 yıl
O kadar tatmin edici şeyler yazmışsın ki benim çok yoğun şekilde anksiyetem var sürekli beynim dolu olduğu için doğru düşünemiyorum ama geçici duyguların içinde olduğumu biliyorum bugün tıpa karşı karamşar ve soğuk olabilirim ama yarın iyi ki de bu bölümde okuyorum diyeceğime eminim. Tamamen anksiyetenin verdiği stresten dolayı. Evet iş hayatı yoğun ama Türkiye şartlarında en iyi meslek kpss gibi atanma derdin yok bitirdiğin an işin hazır çok avantajlı bir meslek. Bende üçüncü girişimde kazandım bu arada 🙂 ben potansiyeli yüksek biriyim sizin gibi potansiyelimi gösteremedigim için yediremiyorum kendime sadece bu 🙂❤️ bu arada gerçekten teşekkür ederim 🌹
- +1 yıl
İsmin bile medicinedoctor nasıl sevmiyor olabilirsin ki 😂. Tıpı bıraktırma perileri tekrar gelirse bana yaz ben sana tıpı överim.
- +1 yıl
Ahahha gerçekten çok iyisin çok teşekkür ederim 🌹 bu arada yukarıda ki bir görüşte seni etiketledim ama etiket kısmın kapalı olduğu için sana bildirim gelmemiş muhtemelen. Bir arkadaş ağrı unuversitende tıp fakültesi olduğunu iddia ediyorda sinirlerim bozuldu 😅
- +1 yıl
Ağrı üniversitesi olarak tercih ediliyor ama Erzurum Atatürk üniversitesinde ders görüyorlar çünkü ağrının tıp binası yok diye biliyorum
- +1 yıl
Aynen bende öyle söyledim ama Ağrı'da tıp var diye diretti shdjfk yök programlarında Ağrı'da tıp fakültesi var diye gözüküyor ama gerçekte yok 🙂
+1 yılEvet saydığın üniversiteler güzel ben de içlerinden birinde okuyorum ama şöyle de bir şey var tıp okuduğun için geleceğin belli şimdiden üniversiteden bağımsız olarak. Bizler o üniversitelerde iyi bir bölüm kazanmış olsak bile iş bulabilecek miyiz acaba diye düşünüyoruz geleceğimiz belirsiz. Demem o ki bırakma bu bölümü eğer geçiş yapabiliyorsan başka üniversitelerin tıbbına dene ama bırakma☺️
111 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Mendial çevre mühendisliğindeyim ben bakalım mezun olduktan sonra neler bekliyor beni
- +1 yıl
@Mendial bende lisedeyken dilciydim o zamanlar ingilizce öğretmenliği en çok atansn öğretmenlikler arasındaydı şu an ataması 800'lerde çok yazık
- +1 yıl
Bölümüm iyi farkındayım ama potansiyelime yazık edip düşük seviyede ki uniye gittim. Ben gerçekten başarılı ve insanlığa faydalı bir doktor olmak isterim. Bence tıp fakültesi için unuversite çok önemli her ne kadar ders içeriği aynı olsa bile
- +1 yıl
Tamam o zaman biraz dişini sıkıp başka bir üniversiteye yatay geçiş yapabilirsin
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılTıp doktorluğunda, mezun olduktan sonra, hangi üniversiteden olduğuna bakılmaksızın ataman yapılıyor zaten. Bunu biliyor olmalısın.
Sonra TUS geliyor. Eğer gerçekten öyle bir potansiyelin olduğuna inanıyorsan bu okulu bitirdikten sonra TUS'a iyi bir hazırlık yap ve yüksek puan alıp o bahsettiğin üniversitelerde uzmanlık eğitimi almayı başar.
Ayrıca uzaktan eğitim vs. tüm üniversiteler için geçerliydi. Sen derslerine, hocalarına, boş vakitlerinde konularına dikkat edip, bol bol çalışıp açıklarını kapatabilirsin.
22 Yorumla- +1 yıl
Tıpta atanma diye bişey yok ki tıp fakültesini bitirdiğin an işin elinde oluyor bu yönden diğer mesleklere göre avantajlı. Sadece en korktuğum şey ben gerçekten vasıfsız bir doktor olmak istemiyorum , bazı doktorlar gibi ilaç yazıp hemen başımdan savmak istemiyorum başarılı bir doktor olmak istiyorum ama birinci sınıfa dair elimde çok az bilgi var. Ben en çok bundan korkuyorum işte ://
- +1 yıl
Mezun olduğunda devlet seni belli bir şehirdeki, belli bir birime görevlendirecek. Buna resmi dilde "atanma" denir. :-) Yani mezun olduğunda sınavsız, sorgusuz, sualsiz atanacaksın. Bunu geçelim.
Onun dışında tekrar ediyorum, bu yılki uzaktan eğitim her yerde sorun oldu. Sen bu sorunun farkında biri olarak kendi açıklarını kapatmak için çaba gösterebilirsin. Göstermelisin de. Bunu yapmak için belli üniversitelerde, belli kişilerin yoğun baskısı veya kontrolü altında olmana gerek yok. Okumalar yapmalısın, araştırmalar yapmalısın vs.
Bahsettiğin o vasıflara, her nerede olursan ol, sen kendin ulaşacaksın zaten.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bırakma devam et
20 Yorumla Sorun okuduğun bölüm değil, okulun. Tıp gibi bir bölüm için üniversitenin önemi yoktur, işletme okumuyorsun zira. Üniversiteler ambalajdır, sadece öğretmenlik gibi, hukuk gibi, mühendislik gibi bölümlerde okul kisvesinin önemi vardır, tıp master degree seviyesinde olduğu için okulun önemi yoktur.
Başarıya açlığını bu basit konuya takılarak değil, bir an önce olabildiğince dereceyle bölümünü bitirmeye, mesleğini yapmaya başladıktan sonra da bilim dünyasına katkı sağlamaya çalışarak doyurmalısın.
Online eğitim yüzünden vasıfsız doktor olma korkun da gayet anlaşılabilir, ancak bu sana özel bir durum olmadığı gibi, eğitim hayatı pandemi dönemine denk gelen her meslekten insanın sorunu. Bugün sıcağı sıcağına hissedilmese de, bundan 10 sene sonra pandemi döneminde tıp okumuş doktorlara ikinci sınıf doktor muamelesi yapılacağı da su götürmezdir.
Online eğitim şanssızlığına yapabileceğin bir onarım söz konusu değil, hali hazırda yapman gereken tek şey bundan sonraki müfredatını iyi takip edip, dereceyle bölümünü sonlandırmak olsun.
Kuvvetle muhtemel de hocaların eğitimlerin üstünden tekrar tekrar geçeceklerdir, onları da sıkı takip ederek olabildiğince bu hasarı aza indirge ve okulunu bitir.
Online eğitim ile ilgili söylemlerimi geçmiş zaman için söylüyorum elbette, bugün uzaktan eğitim almadığını varsayıyorum. Şu deprem meselesinden sonraki üç beş aylık periyota özel olan uzaktan öğrenim saçmalığı nasılsa yeni dönemde son bulacaktır, devam edecek değildir.
Velhasıl kelam, eğer bölümünü seviyor ve sadece okulunun prestijinden ötürü kaygı duyuyorsan, bunların beyhude olduğunu söyleyebilirim. Eğer mesele tıp okumaktan sıkılmak ya da bırakmak istemekse, o ayrı bir başlıkta değerlendirilir.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi isteyen hiçbir şey istemiyordur her şeyi eleştiren hiçbir şey yapamıyor demektir oraya buraya zıplama güzel bir bölüm kazanmışsın yürümeye devam et üniversite yetersiz Hoca yetersiz demekle hiçbir yere varamazsın onlar yetersizse Sen daha fazla çalış internete aradığın hangi bilgiye ulaşamadın
14 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız ama benim hevesim kalmadı hâli hazırda zaten anksiyetem var iyice kendimi güçsüz ve çaresiz hissediyorum
- +1 yıl
Minik kuşum daha yolun başındasın
Üstelik de inançlısin
Bu yaşta ne anksiyetesi
Ne heves kaybı..
Dur daha yolun başındasın be - +1 yıl
Minik kuşum mu? 🙄
- +1 yıl
Evet :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbölümünde mutsuzsan, daha prestijli bir üniversitede okusaydın bölümü sevecek miydin? Her okulda aynı bölümün içerikler aynı, demek ki doktor olmak senin ilgini çekmiyor. Yani suratı asık ve insanlara zorla ve sırf para kazanmak için yardım eden bir doktor olacaksan farklı bir bölüm yap derim, işini severek yapmayan işini iyi yapmaz.
14 Yorumla- +1 yıl
İşte bende meslek hayatımda böyle vasıfsız bir doktor olmak istemediğim için bırakmanın eşiğindeyim. Hastane ortamını az çok biliyorum gece nöbetleri, yoğun çalışma saatleri yani yapamam gibi
Cevap sahibi+1 yılbence sen bi istihare namazı kıl, bu bölümü yapmak hayırlı mı diye
- +1 yıl
Abım ve yengem evlenmeden önce dayım öğrencileriyle birlikte istihare namazı kılmıştı 🙂 cidden psikolojim aşırı bozuk sanırım benim için de yapılmasını isticem. Teşekkür ederim fikir için
Cevap sahibi+1 yılBaşkası adına yapılmaz bu, Hocalar da başkası için istihare kılınmaz diyor. Yapanlar var ama bu doğru değil maalesef. herkeş kendi için yapmalı ve sonra da ne hissettiğine bakmalısın, rüyandaki gördüğüne değil, çünkü rüyalara şeytan ve bilinç altı karışabiliyor. Eğer yapmak istediğin şey hayırlıysa senin için, o şeyi istemeye devam ediyorsun, değilse de git gide soğuyorsun o şeyden. Ben kaç defa yaptım hayatımda önemli kararlar almadan önce ve her seferinde çok yoğun bir şekilde hissettim. Aldığım kararlardan da hep mutlu oldum çok şükür. Bu şekilde yapmanı tavsiye ederim ❤
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı. Kanka ne istediğini bilmemek çok zor bilirim ancak elbet ki çok istediğin bir bölüm meslek vardır ilgi alanların arasından bir düşün. Eğer tıpı sevmiyorsan ileride işini de mutsuzluk ile yaparsın hiçbir şey için geç değil
15 Yorumla- +1 yıl
Bırakırsam çok geç kalmaz mıyım? 20 yaşındayım 1 yılda hazırlandım diyelim 22 yaşında başlıcam 🥺
- +1 yıl
Ben üç kere yks sınavına girip sonra kazandım ilk ikisinde de xaten çalışmıyordum açıkçası bu kadar yıl kaybı olması da çok üzüyor beni. Hiç bu hale gelecegimi tahmin etmezdim. Gerçekten psikolojim bozuldu ders çalışmaktan
- +1 yıl
Yatay geçiş şansın yok mu. Normal bölümlerde var ama tıp hakkında bi bilgim yok
Sınava yeniden hazırlanabilirsin ya da bölümüm iyi diyorsan yatay geçiş koşullarına bakabilirsin. Tıp için önemli olan yani illa işinin ehli anlatmalı denilen kısın teorik eğitim değil mi daha çok? Öyle duymuştum ben. Bir de ülkemizde tıp eğitiminin kötü olduğu üniversite duymadım yeterince çalışırsan emin ol yaparsın. Online eğitim ile oluşan açığı da kapatabilirsin bence
13 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle benim üniversitemin eğitim seviyesi düşük hep sondan kalan öğrenciler geliyor 🙂 tıp fakültesi için unuversite benim için önemli çünkü geleceğin mesleği ve en iyi yerlerde en iyi koşullarda öğrenilmesi gerek. Tabi benim hatam. Ders içeriği aynı ama konum gerçekten kötü
- +1 yıl
Haklısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelki birazcık alakasız olacak ama çok hayat dolusun birazck stalklamış olabilirim seni :D Açıkcası hoş. Umarım umduğundan fazla yerlere gelirsin 😅 hiç tanımıyorum seni ama destekcin oldum bir nevi 😅
14 Yorumla- +1 yıl
Ahahha çok teşekkür ederim 🥺🌸💅
Cevap sahibi+1 yılAhah ifadelerin de çok cezbediyor 😅 Enerjin çekiyo değişik :D takipleşmeliyiz bencem 😅
- +1 yıl
🙄
Cevap sahibi+1 yılOlmaz mı 🥲🙄
Bence yurtdışını kovala beye yeteneğin olduğna karar verip oradan yürümelisin. İnsan sevdiği işi yapmalı.
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten pazartesi gününden itibaren ing çalışmaya başlayacağım şu an B2 seviyesindeyim sadece bu kadae çalışmak artık yoruyor beni
+1 yılAbim tıpı bu ne böyle diyip, 2. senede bıraktı ve pilotaj okuyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Ay vallahi pilotaj benim hayalimdi ama kısa ve miyopum işte 😓
- +1 yıl
Olsun, kaderimiz böyleymiş. 😔
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbla bende bu sene üniversite okuycam acaba birkaç soru sorabilir miyim yurt la alakalı ve üniversite devamsızlıkla ilgili
14 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de 🌸
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim.. Ben biraz googld araştırdım ama tam istediğim cevap yok öncelikle üniversite de devamsızlık nasıl işliyo
- +1 yıl
Merhabalar çok fazla görüş olduğu için yorumuna yeni dönebildim öncelikle bunun için özür diliyorum 🙂 unuversitede ki devamsızlık 30 günü aşmamsk gerekmektedir. Notların ne kadar iyi olursa olsun eğer 30 günü özürlü/ özürsüz doldurduysan yinede sınıfta kalırsın
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim 💖
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine bir hedef belirlemez aklını başka yere kaydırmaya devam ettiğin sürece boşa vakit kaybedip elinde bastonla mesleğine gideceksin olduğun unuversitede mutlu olmayı ve daha çok çaba sarf etmeyi dene çokta kurcalama aklını derim
20 YorumlaYalnız değilsin bir çok insan böyle hatta okulu bitirince yaptığı işten memnun olmayıp emekli olana kadar çalışan insanlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsonunda devlete aranmayacak misin daha ne istiyorsun
12 Yorumla- +1 yıl
Tıpta atanma diye bişey yok ki uniyi bitirdiğin an direk hastanede çalışıyorsun
Cevap sahibi+1 yıltamam işte aynı şey sonuçta bu zamanda bulunmayan nimet
+1 yılYatay geçiş yapabilirsin. ya da okurken sınava gir daha iyi bir okul kazanırsan derslerden muaf olursun yine erken biter okulun
10 Yorumla
+1 yılMerkezi puanla başka bir şehirdeki üniversiteye geçiş yap. Hem bölümünü bırakmamış olursun hem vakit kaybetmeden şehir ve üni değiştirmiş olursun.
10 Yorumla
+1 yılYüksek diploma notuyla doktor ol, uzmanlık sınavını da yüksek puanla kazan tertemiz daha ne olsun , kafanı karıştırma durduk yere
10 YorumlaDoğru bir tercih doğru üniversite her zaman önemli. Hayatta o açlık sonu gelmeyen bir istekle bütünleşir ise bitmez.
10 Yorumla
+1 yılsenin meselen sevgilinin olamaması bir tane erkek bulsan oranı buranı sevecek yalıcak sevişecek biri bulsan okulu zevkle bitirirsin. Ama gelmişsin sap sap bölüme zar zor kazanmışsın hep de kitaplasın sosyal aktivite yok zevk almıyon, bir erkek bulsan zevki yaşatacaktır sana
06 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi boş işler peşine düşmeyip geleceğime yatırım yaptığım için özür dilerim ya (!) Bu sözleri söylemek ne kadar basit geliyor size herkes sizin gibi cinsellik düşkünü değil. Lütfen bir daha seviyesiz ve vizyonsuzluğunu hiçbir yere yansıtma. 😒
- +1 yıl
bırakın bu ayakları, neyin ne olduğu ortada
- +1 yıl
Ben napmışım? İftiracı y*aratık. O sıraladığın şeyleri gece gündüz yaptığına eminim. Kendi p*isliğini niye benim üstüme atıyorsun? Sizi bana sayıyla mı veriyorlar
- +1 yıl
bu platformda bu kadar itibar kasıyorsan demekki beklentin var , yazık yaa
- +1 yıl
Yahu deli misin sen? ben sanal ortamda neyin ilgisini bekleyeceğim. Sadece reelde yapmadığım şeyleri , herkesi kendin gibi görüp üstüme atamazsın. Ben buna karşı çıkıyorum 🙂 o kadar rezil bir zihniyetin var ki senin hayat amacın sadece cinsellik 😅 herkes senin gibi basit ve karektersiz değil ki?
- +1 yıl
yoo, herkesin amacı cinsellik bak dışarıda herkesin kolunda kız var sevgililer partnerler, hastanelerde kızlık zarı diktirme hizmetleri veriliyor çoğu kişi evli seks yapıp çocuk yapıyor bu işin sektörü bile var sen gördüğün halde kafan basmıyor heralde doğanın içinde seks var sen yok bu gibi kafalara giriyon ayıpmış bilmem ne git 10 yaşında çocuk kandır seni leylekler getirdi de , uzatma sana harcayacağım 3 saniye bile gereksiz, iyi akşamlar
Bölümü tamamla bitir yurt dışına git orada en küçük bir bölüm oksan bile değerleniyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 sınıf yeni bitmiş. Eksikliklerini kapatabilirsin.. notlarını yükseltip yatay geçişi deneyebilirsin. Bence sabret biraz. Herkes gittiği şehri okulu çok begenmiyor
10 YorumlaBıraktığında ne olacağı eksi artıları düşün en son artısı çoksa cevap belli :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPsikoloğa bi uğra bence kafan karışmış duygularınla mantığın savaşa tutuşmuş sen taraf olma hatalı karar olur 🙄
20 Yorumla
+1 yılTıp okuyorsun kesinlikle bırakma sonuçta ğniversite hayatın bitince İstanbul’a ya da büyük şehirlere geleceksin istersen.
01 Yorumla- +1 yıl
Zorunlu doğu görevi var birde
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSoyel düşün sonuçta meslek artık para kazanmak için sevdiğin sevmediğin iş diye ayıramaz olduk şu dönemde bu biter sonra o bölümü de okuyabilir diye sunuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVakit kaybetme ve bölümünü değiştir. Hisler yanıltmaz.
10 Yorumla
+1 yılHangi ünidesin.. ordan yatay geçişi başar marmraya kocelşye mesela
00 YorumlaDoktor risk işi bırak bence ilerde hastalar ile kavga etme
00 YorumlaBence birakma diploma al sonra bidaha okursan okursun
00 Yorumla
+1 yılÇiçek ppli kız sen misin
11 Yorumla- +1 yıl
Evet shdhfjfj
Gizli Üye(30-35)+1 yılHasta görmeyeceğin bir bölüme yönelirsin tus dan sonra
03 Yorumla- +1 yıl
Shshdjdj ahahha öyle bölüm mü varmış
Cevap sahibi+1 yılRadyoloji , mikrobiyoloji gibi daha var
- +1 yıl
Onlar ilgi alanım değil ki ilgi alanım daha çok nöroloji
+1 yılKnk düşün sevmediğin mesleği 30 40 yıl yapacaksın yol yakınken bırakabilirsin
10 Yorumlabende ne istediğimi bilmiyom oldum 22.5 amelelik yapıyodum en son
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAğrıda mı okuyorsun yoksa vanda mı
124 Yorumla- +1 yıl
Ağrı da tıp yok ki
Cevap sahibi+1 yılAğrıda tıp var
- +1 yıl
Shdhfjfj yök programlarında var gibi gözüküyor ama gerçekten yok 😅
Cevap sahibi+1 yılvar ben orada okuyorum
Cevap sahibi+1 yılAdın adile mi
- +1 yıl
Yaw kız Allah seni kahretmesin ikidir adile diyorsun bana ya vallahi billahi adile değilim. l'm sep :D
- +1 yıl
Ağrı'da gerçekten tıp yok 😅
Cevap sahibi+1 yılben ağrıda tıp okuyorum
Cevap sahibi+1 yılBen ilk defa senle karşılaştım
- +1 yıl
Geçen ki kızsın bana adile diyen. Çık şu gizliden artık sjdjdk senin bana olan sevgin nedir böyle ya 😅
Cevap sahibi+1 yılSen de hiçbir şeyi unutma ben sana adile dicem ben atatürk üniversitede ağrı tıp okuyorum
- +1 yıl
😅😅😅 yaw tövbe yarabbim kızım delimisin Ağrı'da tıp yok yok yok
- +1 yıl
Adile değilim adım sep git ingilizce de Türkçe karşılığına bak of delirttin beni la havle ya cidden pes
Cevap sahibi+1 yılnasıl yok yaa ben okuduğum bölümü yanlış mı bilicem
- +1 yıl
😅😅😅 of valla deli misin nesin , niye bana taktın? Cidden senin hakkında yanlış şeyler düşünmeye başlıcam umarım düşündüğüm gibi değilsindir. Kız kıza peşine takılmakta nedir 😒
Cevap sahibi+1 yılsen slk mısın
- +1 yıl
Ben sen öylesin, niye taktın bana ya? Sürekli adile falan da diyorsun sinir oluyorum. Benim reel adım daha güzel fkfkgk
- +1 yıl
Ayy insallah bende tip okurum banada nasip olur
- +1 yıl
@elifbaharsuna sanada soylim bu arkadaş troll Ağrı'da tıp yok ve Ağrı'da tıp okuduğunu iddia ediyor 😂
Cevap sahibi+1 yılYök atlasta da var hatta Erzurumda okuyoruz
- +1 yıl
YÖK atlasta ağrı tıp vae diye gözüküyor ama ağrının kendi fakültesinde tıp yok yok yok @acilikoala haksız mıyım hocam arkadaş Ağrı'da tıp var diye diretiyor 😒
- +1 yıl
Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesine bağlı tıp fakültesi var ama bina Ağrı'da değil Atatürk üniversitesi ile birlikte Erzurum'da okuyorlar o yüzden şikayet edilen şehrin Ağrı olması imkansız.
Cevap sahibi+1 yıl@Acılıkoala evet ben de bunu anlattım
- +1 yıl
İşte o okurken yaşadığı şehirden şikayet etmiş ya o yüzden şehir olan Ağrı'da tıp fakültesi yok ki ben nasıl şehir olan Ağrı'da olayım demiş.
+1 yılYatay geçişle başka üniversitede tıp oku
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılDertlere bak. 😃😃
11 Yorumla- +1 yıl
?
Biz ne yapabiliriz:)
12 Yorumla- +1 yıl
Fikir sordum sadece 🙄
+1 yılKaç yaşındasın
12 Yorumla- +1 yıl
20
- +1 yıl
Tekrar hazırlan bence yks ye. Hala geç değil henüz gençsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAy banada tip okumak nasip olsun
21 Yorumla- +1 yıl
İnşallah sıkı çalışırsan yapabilirsin
+1 yılOkulunuz okumaya devam edin
00 YorumlaBitir başka yönelimde bulun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılYatay geçiş yapmayı dene
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayat senin karar senin
10 Yorumla
+1 yılBırak çünkü sevdiğin bölüme geç kalacaksın.
30 Yorumla
+1 yılMutlu değilsen devam etme pişman olursun
10 Yorumla
+1 yılYatay geçiş yap
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 565 cevap paylaştı. Virak
00 Yorumla
+1 yılDevam et sen pişman olursun
00 YorumlaSenin için hangisi daha cazipse onu yap
00 YorumlaGeçiş yapmayı dene.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBölümünü değiştir
10 Yorumla